Įkraunama...
Įkraunama...

Lenkų mokyklos Vilniuje

QUOTE(T.A.K. @ 2008 12 10, 15:51)
gerai pati pastebejot kad   "Nuo to kiek  ir kokias kalbas moka vaikas priklauso tik nuo vaiko" todel visai nelogiska skamba tolesnis jusu postas kad leidziant vaika i lietuviska mokykla jis "nors vienos kalbos jie galės išmokti gerai, o ne visu po truputi". O tai kad jis budamas ar lenku ar kitos tautybes besimokydamas lietuviu mokykloje netaps lietuviu o ir praras savo tautini identiteta jums visai nesvarbu? Kaip jis gerai ismoks kitos kalbos budamas kitos  tautybes jei netures starto kada tevai jam galetu padet (pripazinkit, kad dauguma vaiku pradinese klasese mokosi kartu su tevais kurie padeda isisavint ir ismokina vaika mokytis) o toks tevas ar motina nebaiges mokyklos ta kalba kuria dabar mokysis ju vaikas vargu ar sugebes tinkamai paruost savo vaika tolesniam mokymuisi .
Is gyvenimo ir asmenines patirties - nesvarbu kokia kalba vaikas mokosi jei jis turi gyvenime uzsibriezta tiksla, nora ir motyvacija jis tikrai to pasieks, nesvarbu ar jis mokysis lietuviu, rusu ar lenku kalba.
O dar noreciau pridurt - jeigu jus jau taip ziurit i ateiti ir pergyvenat del savo vaiku tai neziurekit tik sau po kojom o zymiai toliau  nes esam pasaulio pilieciai o tokiu budu reiketu visiems mokytis anglu , prancuzu, vokieciu ar kinieciu kalbu nes jos pasauli valdo .
Prie sovietu sajungos lenkai leisdavo savo vaikus i rusu mokyklas taip pat su ta mintim kad jie ateity vos ne ministrais turetu tapt, deja istorija parode visai ka kita.

Labas vakaras. Mane labai sudomino Jūsų komentaras. Jeigu vaikui bus sunkiau išmokti lietuvių kalbos lietuviškoje mokykloje vien dėl to, kad jo tėvai baigę tautinių mažumų mokyklas, tai jis geriau išmoks lietuvių kalbos, turėdamas lietuvių kalbos keturias akademines valandas per savaitę lenkų mokykloje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vicky: 11 gruodžio 2008 - 23:41
QUOTE(vicky @ 2008 12 12, 01:39)
Labas vakaras. Mane labai sudomino Jūsų komentaras. Jeigu vaikui bus sunkiau išmokti lietuvių kalbos lietuviškoje mokykloje  vien dėl to, kad jo tėvai baigę tautinių mažumų mokyklas, tai jis geriau išmoks lietuvių kalbos, turėdamas lietuvių kalbos keturias akademines valandas  per savaitę lenkų mokykloje?

Kaip kalbą įsisavina vaikas priklauso nuo jo noro gabumų- pavyzdžiui, vieni kitataučiai, mokydamiesi ne lietuviškose mokyklose, lietuviškai kalba praktiškai be akcento-, kiti su žiauriu akcentu, o dar treti čia gimę ir augę sakinio nesurezga.
Atsakyti
QUOTE(vicky @ 2008 12 12, 00:39)
Labas vakaras. Mane labai sudomino Jūsų komentaras. Jeigu vaikui bus sunkiau išmokti lietuvių kalbos lietuviškoje mokykloje  vien dėl to, kad jo tėvai baigę tautinių mažumų mokyklas, tai jis geriau išmoks lietuvių kalbos, turėdamas lietuvių kalbos keturias akademines valandas  per savaitę lenkų mokykloje?

jus man ivardynkit nelietuviska o tuo labiau lenku mokykla (nes as tikrai nezinau )kur cituojant jus "turėdamas lietuvių kalbos keturias akademines valandas per savaitę lenkų mokykloje?". Jau seniai to nera nes lietuviu kalbos mokymai ir pamoku skaicius yra zymiai suintensyveje ir padideje lenku mokykluose.

QUOTE(juta2007 @ 2008 12 12, 01:00)
Kaip kalbą įsisavina vaikas priklauso nuo jo noro gabumų- pavyzdžiui, vieni kitataučiai, mokydamiesi ne lietuviškose mokyklose, lietuviškai kalba praktiškai be akcento-, kiti su žiauriu akcentu, o dar treti čia gimę ir augę sakinio nesurezga.

drinks_cheers.gif ypac tie kas baige nelietuviskas mokyklas paskuitiniais desimtmeciais ir trisdesimteciu karta kalba lietuviskai tikrai be akcento ir dazniausiai nedaro gramatiniu klaidu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo T.A.K.: 12 gruodžio 2008 - 22:50
QUOTE(T.A.K. @ 2008 12 12, 22:46)
jus man ivardynkit nelietuviska o tuo labiau lenku mokykla (nes as tikrai nezinau )kur cituojant jus "turėdamas lietuvių kalbos keturias akademines valandas  per savaitę lenkų mokykloje?". Jau seniai to nera nes lietuviu kalbos mokymai ir pamoku skaicius yra zymiai suintensyveje ir padideje lenku mokykluose.
drinks_cheers.gif ypac tie kas baige nelietuviskas mokyklas paskuitiniais desimtmeciais ir trisdesimteciu karta kalba lietuviskai tikrai be akcento ir dazniausiai nedaro gramatiniu klaidu.

Nežinau, kiek tiksliai valandų, tačiau jų iš esmės negali būti daugiau, nes nustatytas maksimalus valandų skaičius. Vadinasi, jei yra daugiau negu keturios, nukenčia kiti dalykai.
Neturiu tikslo Jūsų įtikinėti, nes visus savo argumentus jau esu prieš tai išdėsčiusi ir besidomintys šiuo klausimu žmonės juos perskaitys.
Atsakyti
QUOTE(vicky @ 2008 12 13, 11:27)
Nežinau, kiek tiksliai valandų, tačiau jų iš esmės negali būti daugiau, nes nustatytas maksimalus valandų skaičius. Vadinasi, jei yra daugiau negu keturios, nukenčia kiti dalykai.
Neturiu tikslo Jūsų įtikinėti, nes visus savo argumentus jau esu prieš tai išdėsčiusi ir besidomintys šiuo klausimu žmonės juos perskaitys.

gabiam, protingam ir ismanaciam zmogui pakaktu ir vienos valandos o durnam neuztektu ir viso gyvenimo, nesvarbu kokioje m-je jis besimokytu. Ziniu jug su kastuvu i galva neidesi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2006 10 13, 01:11)
Lygiai tuos pačius klausimus galima peradresuoti, taigi atsakysiu klausimu į klausimus:
Įdomu, kodėl lietuvių vaikai tarpusavyje kalbasi sudarkyta "lietuvių kalba" (neįskaitant rusiškų keiksmažodžių, kas antras lietuvio žodis: čiotkai, davai, krūtai ir pan. ir beje kone trečdalis lietuvių mokyklų abiturientų žodį "ačiū" rašo su nosine "ačių" arba teko matyt dar geresnių variantų kaip "ąčių"  lotuliukas.gif )?

O dėl mokyklų tai tėvų apsisprendimas į kokią mokyklą leisti savo vaikus.

100 proc pataikei i desimtuka. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(canbera @ 2008 05 28, 18:27)
Va cia tai bent dalyku priraset....
pati baigiau Lenku mokykla, dbr mokausi Romerio Universitete...Moku puikiai: lenku, lietuviu, rusu, anglu kalbas. Be to mokausi dar dvieju kalbu... Geras jausmas kai grupiokai tik mikcioja klausydami kai snekuosi su draugemis savo gimtaja arba rusu kalba... Moketi kalbas tai didziausias turtas.

sutinku. Saunuole drinks_cheers.gif
Atsakyti
sveikos, mamos,
idomios cia pas jus diskusijos vyksta, bet gal biski ne i tema. Jug tema ,,Lenkų mokyklos Vilniuje.
Si rudeni mano kliackas eina i S.Konarskio vidurine mokykla. Labai laukiu atsiliepimu apie sia mokykla. Aciu 4u.gif
Atsakyti
Mano pazistamu vaikai eina i ta mokykla labai patenkinti ir butent tuo kad ji dirba viena pamaina biggrin.gif Mokytojai parinkti irgi labai gerai thumbup.gif ir beveik nesikeicia.
Atsakyti
QUOTE(Liucijamm @ 2009 03 02, 10:07)
sveikos, mamos,
idomios cia pas jus diskusijos vyksta, bet gal biski ne i tema.  Jug tema ,,Lenkų mokyklos Vilniuje.
Si rudeni mano kliackas eina i S.Konarskio vidurine mokykla. Labai laukiu atsiliepimu apie sia mokykla.  Aciu  4u.gif

Czesc wszystkim 4u.gif
Mnie tez bardzo ciekawi szkola Szymona Konarskiego ax.gif
Liucijamm moze cos wiecej dowiedzieliscie sie?
Atsakyti
QUOTE(Ivonadaniel @ 2009 04 02, 14:06)
Czesc wszystkim 4u.gif
Mnie tez bardzo ciekawi szkola Szymona Konarskiego ax.gif
Liucijamm moze cos wiecej dowiedzieliscie sie?

Labukas, Ivonadaniel.
Rasau lietuviskai, kad galetu perskaityti ir tos mamos kurios nelabai zino lenku kalba, nors ju vaikai lankis lenkiska mokykla. Kaip dabar matau tokiu labai daug.

Mes lankom sestadienine mokyklele. thumbup.gif Esu labai patenkinta nes tai nemokamai, o uzsiemimai vyksta nuo 10.00 iki 13.00 val. (5 pamokeles: lenku, lietuviu, anglu, matematika ir daile arba horeografija) Beje lanko vaikuciai nuo 5 metuku. Tad galit drasiai prisijungti. Pamokeles veda mokytojos kurios rudeni paima pirmokus, tad tai puiki proga susipazinti su mokitojom. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Liucijamm @ 2009 04 03, 22:46)

Ačiū labai, bandysim smile.gif
Atsakyti