Įkraunama...
Įkraunama...

Britų trumpaplaukiai

QUOTE(Gintariukass @ 2014 11 08, 16:11)
Kaip reaguoja, jeigu vaikas uz uodegos patemptu ar pan.? Ar yra skirtumas, kokiu metu laiku geriau isigyti? (Atsiprasau uz kvailus klausimus, bet visiskai nauji dalykai, o labai norisi kad gyvunelis namuose butu tinkamai priziurimas ir jaustusi gerai).
QUOTE(samilte @ 2014 11 09, 08:50)
gal net geriau rinktis kokį 4 mėn. kačiuką ar vyresnį, nes tuomet veislyne šie būna gerokai paauklėti). O be to, šiek tiek vyresnio kačiuko charakteris aiškesnis, pagal tai matytumėt, ar kačiukas linkęs bendrauti su vaiku
<...> Geriausia jums užmegzti kontaktus su viena kita veisėja, jei parsivešit kačiuką - stebėti situaciją. Jei kačiukas jaustųsi blogai, manau kiekviena veisėja priimtų su vaikutį "namo".
Gintariukass, samilte teisingai parašė.
Nors vaikų neturi, bet žinant britukus, pati imčiau paaugusį, kažkiek susiformavusį kačiuką kurį rekomenduotų veisėjas, kadangi geriau žino kiekvieno charakterį. Nes kačiukai elgtųsi nenatūraliai prie nepažįstamų.
Kačiukai būna labai skirtingi, net vienoje vadoje, vienas džiaugiasi, kad užkabinai, o kitas tiesiog kantriai laukia, kol pasibaigs arba bando pasišalinti iš anksto.
Britukai skaitosi labiau nepriklausomi, gana melancholiški, tinkantis užimtiems žmonėms, o pvz. orientalų veislės katės - bendraujančios.
Aišku, kiekvienas augintinis yra individualus ir skirtingas, kaip ir žmogus. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2014 11 10, 08:56)
Maniškis tingi slėptis ir vos anūkams priartėjus, jis paprasčiausiai juos išgązdina apšnypšdamas. Aišku, man nlb tai patinka, be katinas yra katinas ir kiekvienas ginasi kaip sugeba. Jei jautrios psichikos vaikas, tai neigiamai veiktų. Ir neduok d. už uodegos patemtų, nagai būtų suleisti akimirksniu.
Na, kai mažas buvo, buvo tampomas ir netgi skriaudžiamas, vienąkart užtikau vyresnyjį anūką sprigtuojant jam į nosytę. Manau dėl vaikystėje patirtų kančių toks pasidaręs. Reikia ir vaikus auklėti, mokinti gyvūnus gerbti, jie ne žaislai.

tai argi tai stabilios psichikos katinas kad snypscia ir gali nagus suleisti... su maniskiu nieko panasaus nera nutike, bet ir vaikas graziai su juo elgiasi
Papildyta:
QUOTE(esarmy @ 2014 11 10, 09:40)
Gintariukass, samilte teisingai parašė.
Nors vaikų neturi, bet žinant britukus, pati imčiau paaugusį, kažkiek susiformavusį kačiuką kurį rekomenduotų veisėjas, kadangi geriau žino kiekvieno charakterį. Nes kačiukai elgtųsi nenatūraliai prie nepažįstamų.
Kačiukai būna labai skirtingi, net vienoje vadoje, vienas džiaugiasi, kad užkabinai, o kitas tiesiog kantriai laukia, kol pasibaigs arba bando pasišalinti iš anksto.
Britukai skaitosi labiau nepriklausomi, gana melancholiški, tinkantis užimtiems žmonėms, o pvz. orientalų veislės katės - bendraujančios.
Aišku, kiekvienas augintinis yra individualus ir skirtingas, kaip ir žmogus.  ax.gif

cia jau nuo kaciuko priklauso, bet mazas kaciukas tiketina kad labiau pripras nuo mazens prie vaiko, prie galimo jo pakrykstavimo ir pan...
ir nuo vaiko labai priklauso, maniskis autistas taigi to kontakto, lytejimo ir pan jis nelabai megsta, jam svarbu kad katineli mato, kad yra salia ir tiek smile.gif netgi "sveikieji" vaikai labiau ikyriai gali noreti liesti gyvuna, nei kitokie.
Atsakyti
Aš tai labai džiaugiuos, kad mano vaikai labai švelnūs gyvūnų atžvilgiu. Taip gražu žiūrėt kai keliu mažajį į darželį ir tik katinas užšoka pas jį ant lovos, tuoj vaiko vedelis nušvinta tada glosto ir sako mažas tu mano ačiū kad atėjai wub.gif

Mano Bartas na tai rytais būna meilumo įsikūnijimas, net sugeba pats mano koja užlipt ir ant rankų isitaisyt kanciervo taip prašo, o kai jau gauna na tada jam būtinai reik su šuvais pažaist čia jau kiekvieno ryto taisyklė lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintariukass @ 2014 11 08, 17:11)
Laba diena,

jau senokai skaitau sita tema... renku informacija:) nusprendeme isigyti kaciuka (sprendimas labai ilgai buvo apgalvojamas, atsakingas ir t.t.smile.gif ) Niekada nesu auginusi kaciuko, todel viskas nauja ir nezinoma:)
Kolkas gyvename dideliame bute, turime sutrikusios raidos vaika, todel gavome nemazai rekomendaciju isigyti kaciuka arba suniuka. Suniuku vaikas kolkas lyg ir bijo. Gal kas su tokia sitacija susidurete ir galite papasakoti... ar bendrauja tokie vaikuciai butent su sios veisles kaciukais? Kaip reaguoja, jeigu vaikas uz uodegos patemptu ar pan.? Ar yra skirtumas, kokiu metu laiku geriau isigyti? (Atsiprasau uz kvailus klausimus, bet visiskai nauji dalykai, o labai norisi kad gyvunelis namuose butu tinkamai priziurimas ir jaustusi gerai).  4u.gif

pas mane praeitoje vadoje Enzo labai labai meilus bendraujantis ir nebijantis vaikučių buvo, šios vados dar per mažiukai, kad galėčiau ką pasakyti apie charakterį. Šiaip britų tikria būna labai meilių ir bendraujančių, na bet aišku jie nėra tokie judrūs kaip kai kurios kitos veislės kai užauga, čia tirkia reikia galvoti ko norite, važiuoti susipažinti, žiūrėti. Būtinai reikia nebijančio vaikų drąsaus kačiuko, o kad vaikutį nuskriaustų britas an niekaip nemanau, nebent labai bailus būtų, vaikas nemokamas ar agresyvus britas (bet tokių enturėtų pasitaikyti veislynuose)
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2014 11 10, 11:04)
tai argi tai stabilios psichikos katinas

aga, vesiu Bosį konsultacijai pas psichiatrą biggrin.gif Viskas su juo gerai ir yra pats pačiausias katinas wub.gif
esarmy, lb teisingai apibūdino jų charakterius 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merii: 10 lapkričio 2014 - 10:46
QUOTE(Karablikas @ 2014 11 10, 11:22)
Aš tai labai džiaugiuos, kad mano vaikai labai švelnūs gyvūnų atžvilgiu. Taip gražu žiūrėt kai keliu mažajį į darželį ir tik katinas užšoka pas jį ant lovos, tuoj vaiko vedelis nušvinta tada glosto ir sako mažas tu mano ačiū kad atėjai  wub.gif

Mano Bartas na tai rytais būna meilumo įsikūnijimas, net sugeba pats mano koja užlipt ir ant rankų isitaisyt kanciervo taip prašo, o kai jau gauna na tada jam būtinai reik su šuvais pažaist čia jau kiekvieno ryto taisyklė  lotuliukas.gif

Labai smagu kai vaikai turi teisingą požiūrį į gyvūnus, žino kad jų negalima skriausti - mušti ar už uodegos tampyti ir čia jau yra tėvų darbas vaikui tai išaiškinti.
Pritariu Esarmi, kad kačiukai labai skirtingi. Pas mane va iš dviejų vadų 4 kačiukai mėgstantys ant kelių gulėti, kiti labiau nepriklausomo charakterio.
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2014 11 10, 13:40)
Labai smagu kai vaikai turi teisingą požiūrį į gyvūnus, žino kad jų negalima skriausti - mušti ar už uodegos tampyti ir čia jau yra tėvų darbas vaikui tai išaiškinti.
Pritariu Esarmi, kad kačiukai labai skirtingi. Pas mane va iš dviejų  vadų 4 kačiukai mėgstantys ant kelių gulėti, kiti labiau nepriklausomo charakterio.

Būtent aš visada sakau, kad kačiuko kiekvieno charakteris visada skirtingas, aišku yra veislės bruožų bendrumų kažkiek, bet pagal kiekvieną kačiuką šiaip reikia žiūrėt
Atsakyti
QUOTE(sokejuke86 @ 2014 11 10, 15:11)
Būtent aš visada sakau, kad kačiuko kiekvieno charakteris visada skirtingas, aišku yra veislės bruožų bendrumų kažkiek, bet pagal kiekvieną kačiuką šiaip reikia žiūrėt

Šiuo atveju sakyčiau tėveliai ir apie save pagalvoti turėtų koks gyvūnas jiems patiems patinka, nes gyvūnas yra visos šeimos draugas o ne vieno vaiko kuriam perkamas. Kaip aš suprantu šiuo atveju tai gyvūnas labiau kaip pagalbinė auklėjimo ir vaiko pasaulėžiūros kūrimo priemonė. Gyvūnas tampa šeimos nariu ir juo reikia rūpinti kaip ir vaiku. Ir jeigu vaikui poveikio iš gyvūno atsiradimo ir nebūtų jo neišmesi kaip netinkamų vaistų.
Taigi patarčiau veislę rinktis ir pagal savo poreikius. Žinau, kad yra žmonių kuriems reikia daug bendraujančio, aktyvaus gyvūno, o kitiems atvirkščiai norisi ramybės ir saikingo bendravimo.
Atsakyti
Maniškis ant kelių gullet nemėgsta na nebent skaniuko prašo na tai ir ant peties sugeba atsisėst, o šiaip jam smagiau šalia gulint kojas užsidėt arba galva bet niekada visos kūno dalys ant žmogaus kelių neguli biggrin.gif Bet va nešiojimą labai mėgsta iš aukščiau geriau matos turbūt tada motoriukas dirba davolnas visas ir galvą vis po ranka kiša tipo ne tik nešiok bet ir kasyt nepamiršk. O tik atsisėdu psio baigias meilumai eina tada šunų niurkyt:D
Atsakyti
Na va, o pas mus retas kuris nesileidžia niurkomas, gal dėl to kad Padaužiukai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cili.daiva @ 2014 11 10, 20:25)
Na va, o pas mus retas kuris nesileidžia niurkomas, gal dėl to kad Padaužiukai  biggrin.gif

pas mane niurkomi tai visi leidžiasi, bet tiesiog matai, kuris tuo mėgaujasi, o kuris ne.
Atsakyti
O mane 4-tą valandą katinas pakelia ir dar kaip įkyriai biggrin.gif Jam ne motais, kad valdžia laiką persukusi. Būtų nieko, bet vyras lb nepatenkintas, liepia auklėt lotuliukas.gif Ar tai įmanoma ir kaip tai padaryti? Gal esate susidūrusios su panašia problema?
Atsakyti