QUOTE(Merii @ 2015 01 25, 20:24)
Toks jausmas , kad straipsnio autorius šališkas kačių atžvilgiu ir yra užkietėjęs šunų gerbėjas . Aš čia pamąsčiau, jei jau toms katėms namuose šeimininkas tik kaip koks papildomas daiktas, tai ko gi jos išgyvena dėl joms skiriamo nepakankamo dėmesio odos dermatitais , neurozėmis ir depresijomis ... Gal čia tyrinėjo "kieminukes" kates , kurios gyvena nuosavų namų teritorijose , laisvai vaikšto po laukus , o grįžta namo paėsti ir šiltai pamiegoti ...
Kaip supratau , britukų forume "atostogos" ...
Kadaise skaičiau irgi panašius straipsnius, visų prasmė susiveda į:
Šuo galvoja: "Šeimininkas yra Dievas, kadangi mane maitina"
Katė galvoja: "Aš esu Dievas, kadangi mane maitina"
Kaip ir dažnai rašoma, kad suaugusiai katei geriau visada vienai, ji gali toleruoti kitas kates, bet vienai jai būtų geriau. O kai pažiūri, kaip žaidžia, laižo viena kitą - atrodo priešingai.
Maniškis, net tingi miauktelti, kai ateinu diena.
monytė O kaip jūsų bernužėlis? Kaip Bonbonkė?
Šuo galvoja: "Šeimininkas yra Dievas, kadangi mane maitina"
Katė galvoja: "Aš esu Dievas, kadangi mane maitina"
Kaip ir dažnai rašoma, kad suaugusiai katei geriau visada vienai, ji gali toleruoti kitas kates, bet vienai jai būtų geriau. O kai pažiūri, kaip žaidžia, laižo viena kitą - atrodo priešingai.
QUOTE(Monytė @ 2015 01 28, 19:01)
Prieš Kalėdas, kaip pradėjo tuštėti britukose, taip ir liko Gal britai ir jų šeimininkai, kaip meškos - irgi žiemos miegu užmiega Maniškis, net tingi miauktelti, kai ateinu diena.
QUOTE(Monytė @ 2015 01 28, 20:01)
Toks jausmas , kad straipsnio autorius šališkas kačių atžvilgiu ir yra užkietėjęs šunų gerbėjas . Aš čia pamąsčiau, jei jau toms katėms namuose šeimininkas tik kaip koks papildomas daiktas, tai ko gi jos išgyvena dėl joms skiriamo nepakankamo dėmesio odos dermatitais , neurozėmis ir depresijomis ... Gal čia tyrinėjo "kieminukes" kates , kurios gyvena nuosavų namų teritorijose , laisvai vaikšto po laukus , o grįžta namo paėsti ir šiltai pamiegoti ...
Aš užsikasiau darbais tai mažai nosį įkišu o ir papasakoti kažko labai įpatingo neturiu.
O ir visos kitos kažkur pradingę. Dauguma tikriausiai į FB išsikraustė
Ta proga, kad jau čia užsukau, tai parodysiu ir gerokai ūgtelėjusį E vados jaunimą.
Kas yra FB drauguose šią nuotrauką jau matė, tikiuosi nieko baisaus, kad pasikartosiu.
O kas nematė tai pasirodom, kaip paaugo. Labai smagu, kad visi šeimininkai atsiuntė nuotraukų, tai turėjau galimybę šį koliažiuką padaryti.
Džiaugiuosi visais savo vaikais, kad turi puikius šeimininkus, miela-malonu su tokiais žmonėmis bendrauti
Semlina, labai super koliažiukas, tikrai smagu pamatyt paaugusius, ir kai faini šeimininkai, kai bendrauja. Aš kažkaip irgi darbais, rūpesčiais užsikasusi tai rečiau beužsuku, vyras vis dar darbo ieška, tai jau išsinervinę iki negaliu esam..
QUOTE(sokejuke86 @ 2015 01 29, 10:28)
Semlina, labai super koliažiukas, tikrai smagu pamatyt paaugusius, ir kai faini šeimininkai, kai bendrauja. Aš kažkaip irgi darbais, rūpesčiais užsikasusi tai rečiau beužsuku, vyras vis dar darbo ieška, tai jau išsinervinę iki negaliu esam..
Žiūriu pas mus panašia amplitude spiralė sukasi. Maniškis irgi vis dar be darbo sėdi. Aišku per nervus važiuoja kai vienas užsikasęs ir nespėja apsidirbti, o kitas be darbo sėdi. Abiems tada sunku. Vienam fiziškai kitam psichologiškai. Tiesiog reikia vienam kitą palaikyt morališkai. Anksčiau ar vėliau darbas atsiras tik kuo daugiau visiems reikia skelbtis kad ieško gal kas ir pasiūlys.
Stiprybės abiems
Papildyta:
QUOTE(Merii @ 2015 01 29, 11:54)
Ačiū Merii
Metų pradžia sunkus laikotarpis daug kam, ypač apskaitininkams/buhalteriams/...
Pasakokite, kaip gyvena jūsų gyvūnai-augintiniai.
Neturi mergos sąžinės, 8.5 mėn. didesnės už mamą, viena jau turbūt po morčiaus - ateina žįsti! (ji ir po gimdymo pieno neturėjo, kur ten dabar ) O ši nuprausia, paauklėja dar.
Čini po sterilizacijos atrodo, kaip akiuotas pilvas su kojytėmis Nutuko labiau nei nėščia (2.4 kg -> 3.6 kg) Jos šinšilos dydžiui tai žymiai per daug
Bernas gi aptingo taip, kad aplamai atsikelia tik vakarais, kai paduodamas "pagrindinis patiekalas" ir tai pavargsta valgyti ir atsigula "kasimo/niurkimo procedūroms" po ko nueina gulėti ant šlepetės (paveikslėlis), ypač jei filmas neįdomus (kartais tą keistą TV apžiūri ir laukia kol iš po apačios išbėgs kas nors (na juk mato ten krenta!)
semlina ne dainuoja dar merginos? Jei ciklai sinchronizuosis - tai bus pergyvenimų kiemo augintiniams
Maniškė vyresnė lyg bandė, bet neaiškiai ir matyt nepatiko, tai nekartoja
Smagu gauti foto augintinių, bet murkonautų po jų suaugimo, jau ir nesiunčia
Man juodukas duše patiko
Pasakokite, kaip gyvena jūsų gyvūnai-augintiniai.
Neturi mergos sąžinės, 8.5 mėn. didesnės už mamą, viena jau turbūt po morčiaus - ateina žįsti! (ji ir po gimdymo pieno neturėjo, kur ten dabar ) O ši nuprausia, paauklėja dar.
Čini po sterilizacijos atrodo, kaip akiuotas pilvas su kojytėmis Nutuko labiau nei nėščia (2.4 kg -> 3.6 kg) Jos šinšilos dydžiui tai žymiai per daug
Bernas gi aptingo taip, kad aplamai atsikelia tik vakarais, kai paduodamas "pagrindinis patiekalas" ir tai pavargsta valgyti ir atsigula "kasimo/niurkimo procedūroms" po ko nueina gulėti ant šlepetės (paveikslėlis), ypač jei filmas neįdomus (kartais tą keistą TV apžiūri ir laukia kol iš po apačios išbėgs kas nors (na juk mato ten krenta!)
semlina ne dainuoja dar merginos? Jei ciklai sinchronizuosis - tai bus pergyvenimų kiemo augintiniams
Man juodukas duše patiko
QUOTE(esarmy @ 2015 01 29, 13:13)
Man juodukas duše patiko
Pfu pfu pfu mažiukės dar nemorčiauja. Kol kas namie taika ir ramybė.
Visada smagu gauti augintinių nuotraukų. Tik aišku kol dar tik auga tai ir šeimininkai pilni emocijų ir veisėjas nes juk labai smagu stebėti kaip auga ir keičiasi. O vėliau visi susigyvena su kasdienybe ir jau mažiau emocijų vuskas kelia. Kaip ir britukų tema. Ateina į ją nauji nariai įsigiję arba dar beieškantys augintinio pabūna kol kačiukas užauga ir dingsta. Užsuka gal tada tik į pusmetį kartą iš smalsumo pasižiūrėti ar temoje dar kažkas pažystamų likę.
O čia tik nusibodę visiems veisėjos budi ir į klausimus atsakinėja na dar kartais nuotraukų įdeda kai kačiukų turi.
Oi žiūriu jau prirašiau matyt darbo krūvis savo daro
P.s. Esarmi man juoduko nuotraukos irgi labai patiko na jis toks išskirtinis, kailis blizga, nerealus katinas.
QUOTE(esarmy @ 2015 01 28, 21:48)
Maniškiam viskas gerai , neskaitant to , kad Spurga pametė pusę savo kailio ( klauke lyg ir ne vasara... ) , o bernužėlis tąkart "neprisidirbo" . Gyvena tinginio gyvenimą :
QUOTE(semlina @ 2015 01 28, 23:39)
Ta proga, kad jau čia užsukau, tai parodysiu ir gerokai ūgtelėjusį E vados jaunimą.
Kokia miela mėlynukų kompanija .. Ir aš leliukų jau noriu ...
QUOTE(esarmy @ 2015 01 29, 13:13)
Bernas gi aptingo taip, kad aplamai atsikelia tik vakarais, kai paduodamas "pagrindinis patiekalas" ir tai pavargsta valgyti ir atsigula "kasimo/niurkimo procedūroms" po ko nueina gulėti ant šlepetės ypač jei filmas neįdomus (kartais tą keistą TV apžiūri ir laukia kol iš po apačios išbėgs kas nors (na juk mato ten krenta!)
...Tikras katiniškas gyvenimas ...
Mūsiškis tai visą dieną gali drybsoti ant lovos , kartais susirango ( net keista ,kaip jis ten ir telpa) mažam draskyklės namelyje . TV irgi mėgsta pažiūrėti , vakar , pvz. žiūrėjau dokumentinį apie vėžlius , tai sustingęs stebėjo kaip vėžliukai ropojo ir nebėgo pažiūrėti ,gal koks ir ant spintelės atrėplios .. Užtat merginos tai savo vietoje , jokių pretenzijų . Tiesa, Spurga mano tai tikra slaugytoja buvo , kai sirgau , užtekdavo nusikosėti ir tuoj prie šono gulėjusi keldavosi ir miaukdama kišdavo nosį man prie veido
esarmy,
ar jūsų katiniauskas nepradeda paryčiais ar naktį "graudentis" gyvenimu ? Mūsų Persikui užeina momentais noras pasiskųsti , tai galvoju, ar tai panų ieškojimas , ar šiaip , veiklos trūkumas
monytė merginos, jos kažkaip savarankiškesnės ir tvarkingesnės, dar viena kitą pauostys ir dapraus kur reikia
O vat bernelius, turbūt moteriška dalia prižiūrėti, kad net užpakaliuko normaliai neišvalys, o tik drybsojimo vietas ir pozas keis
Kažkur rodžiau foto - taip jis ir gyvena 90% savo laiko...
Panašaus amžiaus atrodo mūsų bernužėliai. Tai ir mano šėrėsi ką tik, nusistebėjau, kad ne sezonas gi, galvojau, gal nuo maisto, bet lyg kailį keitė m Gal vaikišką?
Kadaise klausiau, kaip gyvena gyvūnai-augintiniai veislyne, kadangi pamačiau švedų šeimas ir vaikinus su pampersais. Tai kol nesubrendo, bandžiau leisti kartu būti, bet kad nedavė ramybės mergoms, uostė visas, visur kišo savo nosį, kol galiausiai per ją gaudavo
Tai paskui apsigyveno atskirai, o mergas tik atnešdavome į svečius, bet kad paskui ieškojo ir skundėsi, kartais ir paryčiais.
Ar hormonų audros augant ar kas jam buvo, bet nelaukiau kol tas įsibėgės ir jis gavo į savo valdas kelias patalpas, taip sakant - atskirą teritoriją. O dėl šventos ramybės ir eksperimento, viskas buvo dezinfekuota 4 etapais Visi žaislai, tualetai, grindis, sienos iki 1 metro aukščio, visur kur galėjo likti kažkokie pašaliniai kvapai, senos ir naujos reikmenis. Iškarto praėjau dezinfektoriumi (skiedžiamas, naudojamas chirurgijoje sterilizacijai, tai manau gerai visas bakterijas pravarė), paskui skiestu 1:3 actu išploviau viską ir leidau išdžiūti (jei kur šlapimas ir t.t. buvo užneštas ant letenų ar taip), paskui reikėjo su kalio permanganatu ar jodo tirpalu praeiti (kad pašalinti kažkokį komponentą iš kačių šlapimo / išskyrų, kurių actas nešalina), tai praėjau su abiem. Na o paskui gerai viską išploviau su paprastu plovikliu. O reikmenis ir žaislus sunešiau į vonią ir ten prileidus viską ir mirkiau. Tiesa jodas ar margancovkė emalį pagadino, patamsėjo Bet berods apsiplauna po truputį.
Tokį metodą išskaitė MB kažkur užsienio forumuose, veisėjai naikino net gi žymėjimą Tai pagalvojau, kad visą priminimą apie paauglystę, kur patapino kas - tikrai išvalys.
Ir po to, apsigyvenęs pats sau, svarbiausiai nematant, negirdint ir neuodžiant jokių kačių/katinų - katinas dieną net nesivargina sveikintis, tik vieną akį atmerkia... kartais O vakarais tai prašo dėmesio, vaikšto nuo vieno iki kito, kol bus iškasytas, ir pavėluok tu jam ateiti vakarienei, gali priminti, kad laikas juk jau
Darbo aišku čia buvo labai daug ir manau pusė nereikalingo, bet rezultatas pasiteisino man
O vat bernelius, turbūt moteriška dalia prižiūrėti, kad net užpakaliuko normaliai neišvalys, o tik drybsojimo vietas ir pozas keis
Kažkur rodžiau foto - taip jis ir gyvena 90% savo laiko...
Panašaus amžiaus atrodo mūsų bernužėliai. Tai ir mano šėrėsi ką tik, nusistebėjau, kad ne sezonas gi, galvojau, gal nuo maisto, bet lyg kailį keitė m Gal vaikišką?
Kadaise klausiau, kaip gyvena gyvūnai-augintiniai veislyne, kadangi pamačiau švedų šeimas ir vaikinus su pampersais. Tai kol nesubrendo, bandžiau leisti kartu būti, bet kad nedavė ramybės mergoms, uostė visas, visur kišo savo nosį, kol galiausiai per ją gaudavo
Tai paskui apsigyveno atskirai, o mergas tik atnešdavome į svečius, bet kad paskui ieškojo ir skundėsi, kartais ir paryčiais.
Ar hormonų audros augant ar kas jam buvo, bet nelaukiau kol tas įsibėgės ir jis gavo į savo valdas kelias patalpas, taip sakant - atskirą teritoriją. O dėl šventos ramybės ir eksperimento, viskas buvo dezinfekuota 4 etapais Visi žaislai, tualetai, grindis, sienos iki 1 metro aukščio, visur kur galėjo likti kažkokie pašaliniai kvapai, senos ir naujos reikmenis. Iškarto praėjau dezinfektoriumi (skiedžiamas, naudojamas chirurgijoje sterilizacijai, tai manau gerai visas bakterijas pravarė), paskui skiestu 1:3 actu išploviau viską ir leidau išdžiūti (jei kur šlapimas ir t.t. buvo užneštas ant letenų ar taip), paskui reikėjo su kalio permanganatu ar jodo tirpalu praeiti (kad pašalinti kažkokį komponentą iš kačių šlapimo / išskyrų, kurių actas nešalina), tai praėjau su abiem. Na o paskui gerai viską išploviau su paprastu plovikliu. O reikmenis ir žaislus sunešiau į vonią ir ten prileidus viską ir mirkiau. Tiesa jodas ar margancovkė emalį pagadino, patamsėjo Bet berods apsiplauna po truputį.
Tokį metodą išskaitė MB kažkur užsienio forumuose, veisėjai naikino net gi žymėjimą Tai pagalvojau, kad visą priminimą apie paauglystę, kur patapino kas - tikrai išvalys.
Ir po to, apsigyvenęs pats sau, svarbiausiai nematant, negirdint ir neuodžiant jokių kačių/katinų - katinas dieną net nesivargina sveikintis, tik vieną akį atmerkia... kartais O vakarais tai prašo dėmesio, vaikšto nuo vieno iki kito, kol bus iškasytas, ir pavėluok tu jam ateiti vakarienei, gali priminti, kad laikas juk jau
Darbo aišku čia buvo labai daug ir manau pusė nereikalingo, bet rezultatas pasiteisino man
QUOTE(esarmy @ 2015 01 30, 14:00)
Tai kol nesubrendo, bandžiau leisti kartu būti, bet kad nedavė ramybės mergoms, uostė visas, visur kišo savo nosį, kol galiausiai per ją gaudavo
Tai kol nesubrendo, bandžiau leisti kartu būti, bet kad nedavė ramybės mergoms, uostė visas, visur kišo savo nosį, kol galiausiai per ją gaudavo
Aš irgi manau , kad mūsų bernaičiai panašaus amžiaus- Persikui už poros dienelių bus metai .. O tai mūsų vaikiškas kailiukas dar nepasikeitė , įsivaizduoju kai tas šėrimasis prasidės...
Tai čia su tuo tikrinimu pas merginas " tu jau ,ar dar ne" tai tikri anekdotai . Taigi valdovas turi žinoti kas vyksta jo hareme , o jei netyčia ką pražiūrės .. Nepamiršiu kaip viena veisėja pasakojo , kad jos katinas gyvendamas atskirai kitame kambaryje , tiesiog per rozetę užuosdavo kates kada jos dar ir neparodydavo morčiaus požymių ... vat kokie sugebėjimai . Arba kita pasakojo apie savo katiną , kaip jis toks uolus tyrinėtojas buvo , kad tiesiog neatsitraukė nuo katės nei per žingsnelį , ir kaip išsireiškė šeimininkė, net ir miegojo po katės uodega ..taigi...
Geras dalykas atskirti katiną nuo jo haremo , aš irgi turiu vilties tai įgyvendinti . Ačiū , esarmy , už pasidalintą patirtį