Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

vis tiek tas klausimas kažką užkabino smile.gif

pagalvojau, kad pagrindinė priežastis, kodėl AŠ fotografuoju į juostą - yra pati juosta, jos grūdas. Juostiniai kadrai dėl to grūdo yra "šiurkštesni", apčiuopiami, visa erdvė žymiai apčiuopiamesnė atrodo. Šiukšlės, likusios po skenavimo, tą įspūdį kartais dar labiau sustiprina. Skaitmeniniu kadru žvilgsnis slenka ir nuslenka, o už juostos grūdo - užsikabina. Nu yra skirtumas, ar marmurinį stalą glostytum, ar katiną. Skaitmeninės juostos imitacijos to kol kas nepadaro.

Jei foto idėjinė, tai nėra skirtumo, ar juosta, ar skaitmena ji nufotkinta, ar juo labiau reklaminė, kur viskas turi gerai matytis - tada (ir kitais atvejais) skaitmena tampa privalumu.
Bet kai MAN pagrindinė MANO nuotraukų funkcija yra priminti, "sugrąžinti" į tą buvusį laiką, tai tas juostos grūdelis tam žymiai labiau tinka.

mėgstu liesti, ir žvilgsniu taip pat smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2014 11 21, 11:13)
vis tiek tas klausimas kažką užkabino smile.gif

pagalvojau, kad pagrindinė priežastis, kodėl AŠ fotografuoju į juostą - yra pati juosta, jos grūdas. Juostiniai kadrai dėl to grūdo yra "šiurkštesni", apčiuopiami, visa erdvė žymiai apčiuopiamesnė atrodo. Šiukšlės, likusios po skenavimo, tą įspūdį kartais dar labiau sustiprina. Skaitmeniniu kadru žvilgsnis slenka ir nuslenka, o už juostos grūdo - užsikabina. Nu yra skirtumas, ar marmurinį stalą glostytum, ar katiną. Skaitmeninės juostos imitacijos to kol kas nepadaro.

Jei foto idėjinė, tai nėra skirtumo, ar juosta, ar skaitmena ji nufotkinta, ar juo labiau reklaminė, kur viskas turi gerai matytis - tada (ir kitais atvejais) skaitmena tampa privalumu.
Bet kai MAN pagrindinė MANO nuotraukų funkcija yra priminti, "sugrąžinti" į tą buvusį laiką, tai tas juostos grūdelis tam žymiai labiau tinka.

mėgstu liesti, ir žvilgsniu taip pat smile.gif

jo, grūdas ir ypač šiuklės tarsi trimatį vaizdą sukuria, erdviškumą, iš už jų išnyra vaizdas.

be to, man asmeniškai juosta yra jausmingesnė. tiek jos naudojimas, tiek procesas laukiant vaizdo, tiek galutinis rezultatas. bet aš jokiu būdu skaitmenos neniekinu, nes o kam ją niekint? ir lygint net nereik, tai skirtingos priemonės, ir tiek. pvz., su telefonu kiek genialių kadrų galima pridaryti, kaip moka R. Danisevičius.
Atsakyti
Bet tai nesuprantu kodėl pirmus kartus irgi gavosi kažkas, nors išlaikymas buvo pas vieną +-, o pas kitą +. Burtai. biggrin.gif Žinosiu dabar, kad trumpinti dvigubai, abiem atvejais. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2014 11 21, 12:53)
Bet tai nesuprantu kodėl pirmus kartus irgi gavosi kažkas, nors išlaikymas buvo pas vieną +-, o pas kitą +. Burtai. biggrin.gif Žinosiu dabar, kad trumpinti dvigubai, abiem atvejais.  cool.gif

bet mūsų atveju Taviškę juostą mano kadrai suvalgė, o maniškėj daugiau tokių įžiūrimų gavosi smile.gif bet su tais išlaikymais tai aš tikrai tikslumo niekad neišgaunu, nes visuomet parenku iš akies, eksponometro neturėjau, o kai galų gale išknisau leningradą kažkur tėvų senų daiktų sandėly, tai supratau, kad man pernelyg sudėtinga su eksponometru žaistis biggrin.gif juolab, kad bene visada pataikau teisingai išeksponuoti.
Atsakyti
Na, taip, mūsų atveju tai nutiko. Bet pati ne pirmą kartą žaidžiau su double expo. Žodžiu - burtai. biggrin.gif Dabar kai žaisiu tai bandysiu trumpinti dvigubai.
Atsakyti
kuo trumpesnis abiejų išlaikymas, tuo geriau abu kadrai matysis lygiavertiškai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2014 11 21, 13:46)
Na, taip, mūsų atveju tai nutiko. Bet pati ne pirmą kartą žaidžiau su double expo. Žodžiu - burtai. biggrin.gif Dabar kai žaisiu tai bandysiu trumpinti dvigubai.

bet pirmaisiais kartais (žaidžiant su kitomis) lygiavertiškesni kadrai gavosi, nei kad mūsų atveju, kai maniškiai užgožė Tavuosius? mastau.gif aš linkusi pereksponuoti nei neišeksponuoti, matyt todėl. plius, ilginau, ne trumpinau biggrin.gif
Atsakyti
Say-

https://www.youtube....h?v=Kk-XeXAGWSU
Atsakyti
https://www.youtube....h?v=M2YqsNDqq68

https://www.youtube....h?v=OrUfJfI2Yno

Atsakyti
QUOTE(o la la la @ 2014 11 15, 13:22)

1. o la la la
2. Miraval
3. sbo
4. Idda
5. Afrė
6. Veronika~
7. Voveraite1302
8. Ich
9. saigha
10. Dalyja
11. viktorija09
12. sea_girl
13. Koretė
14. Pagieza2
15. Ka

Kviečiu registruotis jau dabar iki 2014-11-24, kad pirmųjų dienų dalyviai turėtų laiko padaryti kadrą.

4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 22 lapkričio 2014 - 13:02

1. o la la la
2. Miraval
3. sbo
4. Idda
5. Afrė
6. Veronika~
7. Voveraite1302
8. Ich
9. saigha