Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Ich, ačiū 4u.gif
Atsakyti
o jėj kokia mirus tema smile.gif ND užskaitau
Atsakyti
QUOTE(Aster @ 2015 03 20, 16:32)
Sveikos. Noriu atlikti ND.
1.

Taip
Atsakyti
Kad tema pagyvetu

Jau labai laukiam silumos, namuose jau pervirem savo sultyse.

As esu
user posted image

user posted image

user posted image

true love's kiss
user posted image

user posted image

Saule, zuvys
user posted image

Annai nuobodu

user posted image

Juoda.
user posted image

Balta
user posted image

user posted image
Atsakyti
Labas,

Ačiū, R-P! Ačiū, mamagute! 4u.gif

Oi, bus sunku man čia mokytis, kai visos išsibėgiojusios biggrin.gif Bet labai džiaugiuosi, kad pasiryžau atlikti namų darbus ir apskritai, kad pasukau šia kryptimi. Toks jausmas, kad visa verdu, nuolat tik apie fotografavimą galvoju, nuolat kankinuosi tarp: o, man irgi šis tas pavyksta! (euforija) - ir: šūdas, šūdas, šūdas! (visiškas nusivylimas! Kupiškio lygis! ir gėda kam nors rodyti savo darbus). Bet gal visi pradedantieji turi pereiti tam tikrus etapus? g.gif

Tačiau, vienas nepaprastai geras dalykas, vos įmerkus koją čia, susidūriau su keletu labai gerų žmonių, kurie sutiko man padėti nieko neprašydami atgal! Buvau beveik šokiruota... Gal pati esu savanaudė? Gal tai verčia susimąstyti ir pačiai keisti požiūrį ir santykį su žmonėmis?

Dar vienas geras dalykas! Kuo toliau, tuo labiau įsitikinu, kad gerai nuotraukai fotošopo nereikia (na, beveik nereikia). Man tai patinka, nes retušuoti ir nemoku, ir nemėgstu. Tačiau tai reiškia, kad net ir nesudėtingą užduotį atliekant, reikia pasiruošimo, kruopštumo, apgalvoti smulkmenas. Ir tai priežastis, kodėl negaliu pateikti 2 ND. Tai pasirenku netinkamą apšvietimą, tai daiktus negražiai susidėlioju, tai dar kuo nors esu nepatenkinta. O atrodytų - visai nesudėtinga užduotis, aišku, ko norima, koks turi būti rezultatas blush2.gif Na, ir dar sergantys vaikai yra viena priežastis

Dar vienas labai geras dalykas - žiūriu svetimas nuotraukas ir mąstau: kaip fotografas tai padarė, iš kurios pusės sklinda šviesa, kokia ji ir t.t.? g.gif

Dėl ko labiausiai išgyvenu? Kompozicija! Man atrodo, ją turi jausti... Žinoma, teorija gali padėti, bet stebuklų nepadarys. g.gif Beje, jau susiradau, kur gauti Sayonaros nurodytą "Nuo taško iki sintezė" ax.gif

Alabama, tavo nuotraukos man labai patinka. Norėčiau mokėti taip įamžinti savo vaikus. Man pačiai patinka saviškių jb nuotraukos, nors daug kas ir sako, kad vaikams reikia spalvų. Bet nespalvotose, mano nuomone, dar ryškiau atsiskleidžia emocija. O vaikystė juk tokia yra - vieną akimirką juokiesi, kitą lieji krokodilo ašaras tongue.gif Vieną minutę brolį/sesę myli - kitą jau nekenti, nes paėmė šaukštelį, kurio tu norėjai! Ir t.t. biggrin.gif

Bet kokiu atveju, tikiuosi, greitai sulauksime gero oro, vaikai pasveiks ir pateiksiu ND. Nes norėčiau parodyti savo nuotraukas ax.gif blush2.gif su viltim išgirsti, kad nesu beviltiška blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Aster @ 2015 03 30, 09:23)
Labas,

Ačiū, R-P! Ačiū, mamagute! 4u.gif

Oi, bus sunku man čia mokytis, kai visos išsibėgiojusios  biggrin.gif Bet labai džiaugiuosi, kad pasiryžau atlikti namų darbus ir apskritai, kad pasukau šia kryptimi. Toks jausmas, kad visa verdu, nuolat tik apie fotografavimą galvoju, nuolat kankinuosi tarp: o, man irgi šis tas pavyksta! (euforija) - ir: šūdas, šūdas, šūdas! (visiškas nusivylimas! Kupiškio lygis! ir gėda kam nors rodyti savo darbus). Bet gal visi pradedantieji turi pereiti tam tikrus etapus? g.gif

Tačiau, vienas nepaprastai geras dalykas, vos įmerkus koją čia, susidūriau su keletu labai gerų žmonių, kurie sutiko man padėti nieko neprašydami atgal! Buvau beveik šokiruota... Gal pati esu savanaudė? Gal tai verčia susimąstyti ir pačiai keisti požiūrį ir santykį su žmonėmis?

Dar vienas geras dalykas! Kuo toliau, tuo labiau įsitikinu, kad gerai nuotraukai fotošopo nereikia (na, beveik nereikia). Man tai patinka, nes retušuoti ir nemoku, ir nemėgstu. Tačiau tai reiškia, kad net ir nesudėtingą užduotį atliekant, reikia pasiruošimo, kruopštumo, apgalvoti smulkmenas. Ir tai priežastis, kodėl negaliu pateikti 2 ND. Tai pasirenku netinkamą apšvietimą, tai daiktus negražiai susidėlioju, tai dar kuo nors esu nepatenkinta. O atrodytų - visai nesudėtinga užduotis, aišku, ko norima, koks turi būti rezultatas  blush2.gif Na, ir dar sergantys vaikai yra viena priežastis

Dar vienas labai geras dalykas - žiūriu svetimas nuotraukas ir mąstau: kaip fotografas tai padarė, iš kurios pusės sklinda šviesa, kokia ji ir t.t.? g.gif

Dėl ko labiausiai išgyvenu? Kompozicija! Man atrodo, ją turi jausti... Žinoma, teorija gali padėti, bet stebuklų nepadarys. g.gif Beje, jau susiradau, kur gauti Sayonaros nurodytą "Nuo taško iki sintezė"  ax.gif

Alabama, tavo nuotraukos man labai patinka. Norėčiau mokėti taip įamžinti savo vaikus. Man pačiai patinka saviškių jb nuotraukos, nors daug kas ir sako, kad vaikams reikia spalvų. Bet nespalvotose, mano nuomone, dar ryškiau atsiskleidžia emocija. O vaikystė juk tokia yra - vieną akimirką juokiesi, kitą lieji krokodilo ašaras  tongue.gif Vieną minutę brolį/sesę myli - kitą jau nekenti, nes paėmė šaukštelį, kurio tu norėjai! Ir t.t.  biggrin.gif

Bet kokiu atveju, tikiuosi, greitai sulauksime gero oro, vaikai pasveiks ir pateiksiu ND. Nes norėčiau parodyti savo nuotraukas  ax.gif  blush2.gif su viltim išgirsti, kad nesu beviltiška  blush2.gif

Kuo Kupiškis nusikalto?? biggrin.gif

Šaunu, kad esi tokia entuziastinga. Aistra, karštis, entuziazmas - puikūs įrankiai kuo nors domintis. Labai linkiu neprarasti to įkarščio smile.gif

O daugiau tai ką? Dirbk, klysk, taisykis ir lavinkis, ir viskas bus gerai smile.gif
Atsakyti
Kupiškis - niekuo tongue.gif Tiesiog, gražus pavadinimas, vertas paminėjimo biggrin.gif
Ir ačiū, tikiuosi, linkėjimas išsipildys mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas vakaras.
2 ND
f 2.8 / 200 / 1/80
user posted image

f 11 / 1600 / 1/40
user posted image

f 22 / 3200 / 1/30
user posted image
Atsakyti
Spėju, kad fokusuoji į buteliukus, tai atitrauk juos arčiau savęs, nes taip tai sunkiai susilies fonas, net su f/ 2.8. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2015 03 31, 19:30)
Spėju, kad fokusuoji į buteliukus, tai atitrauk juos arčiau savęs, nes taip tai sunkiai susilies fonas, net su f/ 2.8.  smile.gif

Taip blush2.gif Bet norejau, kad ju atspindys tilptu i kadra... Na, gerai, pabandysiu rytoj ax.gif Tikiuosi, saule islys.
Atsakyti
Žiūriniai. wub.gif
http://www.jameswigg...om/1990815-home
Atsakyti
Aster šaunuolė, na ir pasistengei! aš užskaitau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ka @ 2015 04 02, 11:15)

oho. Ačiū
Atsakyti