Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(VP @ 2015 02 04, 18:45)
Supratau, neužversiu pripyškintų nuotraukų kratiniu  lotuliukas.gif
Su laiku manau pasikinkysiu ir tą originalumą, kolkas mane skatina noras švariai pateikti kad ir paprastučius objektus  smile.gif

O koks Tavo tikslas? Ką nori išmokti fotografuoti?
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2015 02 04, 19:53)
O koks Tavo tikslas? Ką nori išmokti fotografuoti?

Ateityje noriu išmokti fotografuoti portretus, bet kolkas aš nesijaučiu, kad jau galėčiau pradėti. Gal ir klaidingai nusistačiau, bet man atrodo, kad kol paprasto objekto nemoki švariai nufotgrafuoti, nėra ko lysti į sudėtingesnius reikalus... gal kada pavyks ir į seminarą apie portretus nuvykti ax.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(VP @ 2015 02 04, 19:29)
Ateityje noriu išmokti fotografuoti portretus, bet kolkas aš nesijaučiu, kad jau galėčiau pradėti. Gal ir klaidingai nusistačiau, bet man atrodo, kad kol paprasto objekto nemoki švariai nufotgrafuoti, nėra ko lysti į sudėtingesnius reikalus... gal kada pavyks ir į  seminarą apie portretus nuvykti  ax.gif g.gif

pabandyk smile.gif
galima lygiagrečiai daug žanrų mokintis smile.gif
Atsakyti
Na, nežinau, ar išmokus fotografuoti daiktus taip iš karto pasidarys lengviau kurti portretus. rolleyes.gif Mano manymu reikia bandyti ir taip mokytis. Pradėk nuo pačių paprasčiausių "fotosesijų" tarkim su drauge ar dar kuo. Fotografavimo metu bandyk pritaikyti kokią nors taisyklę ir taip pamažu pamažu išmoksi. Nereikia norėti iš karto gerai fotografuoti. smile.gif Viskas vyksta palaipsniui.
Atsakyti
neturiu galvoje, kad jei mokėsiu fotografuoti daiktus, tai jau portretai iškart geri gausis, gal labiau turėjau galvoje, kad kai tvirtai įsisavinsiu kaip veikia fotoaparatas, kai nereikės n kadrų vien tam, kad gauti "padorų" kadrą, bus paprasčiau...
aš gal to nusivylimo bijau, kad neišeis visiškai nieko biggrin.gif

na, bet pradžia artėja, jau susitariau dėl dviejų "fotosesijų", lieka tik suderinti datą ir bandyti ax.gif

Atsakyti
Ryto žiūriniai: Arthur Tress

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Afrė @ 2015 02 03, 20:31)
Sveikos ax.gif

Konkursui "Minusas"

Labas 4u.gif Patiko man tavo minusas smile.gif

QUOTE(VP @ 2015 02 04, 19:11)
Sveikos  4u.gif

pavasario belaukiant...

Man irgi tamsoka smile.gif Patiko šviesa švelni iš šono, bet jos daugiau noriu. Šiaip labai vis laukiu tavo darbų ir judėjimo pirmyn. Panašiu juk metu baigėm ND, įdomu kokia kryptim keliausi smile.gif

Nu aš tai šaudau į kairę į dešinę, viskas man patinka, viska norisi fotografuoti, tikslo kaip ir neturiu, nes dar nerandu kas konkrečiai mane kabintų. Kol kas žavi atradimo džiaugsmas smile.gif tai ir ieškau vis ko nors kas mane džiugintų biggrin.gif

Laukiu dabar knygos Fotografo akis - miklinsiu akį.

Nekeliu čia, nes... net nežinau kodėl, nejaučiu, kad labai turėčiau ką parodyt. Ai, na vienas kadras man pačiai patinka, bet šitoj vietoj žaidžia manau mamos pelėdos žvilgsnis smile.gif ŠTAI ČIA

Say, ačiū labai už pasidalinimus, visada su nekantrumu atvertus šią temą žiūriu, o gal bus vėl nauja pažintis su kokiu nepaprastu autorium.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sriubytė: 05 vasario 2015 - 22:37
Primenu sau ir kitoms (kitiems) smile.gif

QUOTE(mamagute @ 2014 12 07, 11:13)

"MINUSAS". Improvizuokit  smile.gif

Terminas: 2014.12.07-2015.02.28

Taisyklės:
1. Dalyvauti gali tik atsiskaitę visus ND.
2. Laukiamos tik naujos (nearchyvinės) nuotraukos.
3. Galima suruošti daugiau nei vieną nuotrauką (kiekis neribojamas).
4. Nuotrauką kelti į SM pradžiamokslio temą ir ČIA .

https://www.flickr.c...57649647685725/

P.S.  Kas neatsiskaitę visų ND - paskubėkit ir laukiam dalyvaujant  smile.gif

Atsakyti
pildau savo 'jūros veidų' projektą

user posted image

šitą vietą noriu perfotografuot. Klausimas - ką keist ? Saulė - aukščiau ? Žemiau ? Pušį 'iš žemiau' fotografuot ? Laukt, kad nebūtų vėjo - tada pušis nelinguos - ir išlaikymą ilgint?... Kas dar kokių minčių ?
Atsakyti
QUOTE(saigha @ 2015 02 07, 00:41)
šitą vietą noriu perfotografuot. Klausimas - ką keist ? Saulė - aukščiau ? Žemiau ? Pušį 'iš žemiau' fotografuot ? Laukt, kad nebūtų vėjo - tada pušis nelinguos - ir išlaikymą ilgint?... Kas dar kokių minčių ?

Man nepatinka tas išdegęs saulės atspindys vandenyje... Norėtųsi, kad jis būtų švelnesnis. Aš pabandyčiau pažaist su ilgu išlaikymu ir gal fotografavimo kampu kitu, nes dabar dešinė pusė labai tuščia. Bet visumoj, aš tau pavydžiu, kad turi tokį vaizdą netoliese.
Atsakyti
QUOTE(saigha @ 2015 02 07, 00:41)
user posted image

Blogai su islaikymu ir kompozicija.

Islaikymas - ziurek, kad uztektu sviesos, manipuliuok diafragma, islaikymu, ( + trikojis, paros metas) kol jos bus uztektinai

Kompozicija nesubalansuota. Sunku tiksliai patarti kas aukščiau, žemiau turi buti, nes vieno objekto vieta ar fotografavimo kampa pakeitus, reikia suziuret ir kitus. Ziurek, kad gautum akiai "patogu", stabilų, subalansuotą santykį tarp visu pagrindiniu objektu - pušies, smėlio/jūros, saulės, atspindzio. Kompozicija is principo nelabai tvarkinga, pMegink namuose padėlioti skirtingas kompozicijas is 2-3-4 objektu i paprasta balta staciakampi
Atsakyti
QUOTE(saigha @ 2015 02 06, 23:41)

manau čia saulės apskritai nereikia smile.gif
Atsakyti