Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Mangute @ 2015 01 27, 19:07)
net ir būnant naujoke, mane nuolat siuntei į google wink.gif

matyt, nujaučiau...smile.gif

p.s. iš viso to, ką parašiau, Tavo reakcija tik apie google? iškalbinga smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 27 sausio 2015 - 19:10
QUOTE(Kodėlčius @ 2015 01 27, 20:02)
Mangute, o tu paklausei kursų vadovės kodėl taip ir ne kitaip, ar nebandei sakyti savo nuomonės, kad gal šitaip nelabai tinka, gal tą norėčiau kitaip.
Jei būčiau gera maisto fotografė, mokiniams spec. koją pakaišiočiau, kad galvą gerai pasuktų. Tarkim padėliodama daiktus, kurie kartu netinka, laukdama, kad gal kas išdrįs savo trigrašį įkišti ir paprieštarauti ar kažką kito pasiūlyti. Antras variantas galimas, kad kursų vadovė pati nelabai stipri toje srityje,
Trečias variantas, mokiniai neįsiklauso kitaip interpretuoja pasakytus žodžius.
Ketvirtas, pinigai valdo matyt. Kai susimoką, galima bet kokią dainelę užgiedoti kad ir gražu gražu gražu viskas ok ok ok.
Penktas variantas, tom pačiom sąlygom, keli žmonės, tuos pačius taip pat išdėliotus daiktus vistiek kitaip nufotografuos. Tai įdomu ir kitus darbus būtų pamatyti, kitų dalyvių.
Na šešto varianto nebesugalvoju

būtent, kad klausiausi, nes stebėjau ir kitus. nors aiškino kad šviesa turi būti šoninė,tik visi fotkino prieš šviesą, nes taip buvo sudėti pagrindai ir taip tiesiog buvo patogiau.
mano rusų nėra stipri, tai aš labiau stebėjau ją, suprasti suprantu ką kalba, tik va pasakyti sunkiau biggrin.gif

ir manau, kad dar buvo ketvirtas punktas, nes realiai mūsų buvo per daug, labai nemėgstu tokių kursų ;/
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2015 01 27, 20:09)
matyt, nujaučiau...smile.gif

p.s. iš viso to, ką parašiau, Tavo reakcija tik apie google? iškalbinga smile.gif

ką būtent?
Atsakyti
QUOTE(Mangute @ 2015 01 25, 15:57)
sveikos,

Išklausiau maisto fotografimo kursą, jis man labai aktualus, nes dirbu su saldumynais, netiesiogiai, bet buvo svarbu žinoti maisto fotografimo taisykles.

pasidalinu su Jumis savo keliomis fotografijomis iš seminaro. Galbūt turėsit ką pakomentuoti.

net nuėjau pasižiūrėti dar kartelį tavo foto. Nesu maisto fotografė, tad gal ir nusišnekėsiu, bet bent jau žiūrovo akimis galiu pakomentuoti.
Macarooooooooonai sakyčiau geriausia iš visų foto. Valgyčiau ir dar kaip. Man toje foto tikriausiai balta lėkštė netinka. Kažko kito norisi, kur būtų tie skanėstai sudėti. Tiesiog į nuotaiką neįsipaišo. Viskas rodos taip švelnu, o lėkštė man asm. išsišoka kaip tokia gruboka. Gal dubenėlio užtektų ir ar kokios juostelės šalia, ar rankšluostuko reiktų. Na kažko kito, bet ne tos didelės lėkštės.

Antroje keksiukų foto labiausiai nervina kad tų keksiukų tik kepurė, t.y. kremas ir tesimato. O kur popierėlio grožis, kur pats keksiukas. Vat imtum ir viršų nurėžtum, visai kitaip žiūrisi foto, akyse nušvinta. Kompozicija vistiek nebūtų super, bet bent jau prašytusi valgomas tas kekiukas. Taigi, iš kiek žemiau fotografuojant, kitokia diafragma, manau su tuo pačiu išdėliojimu galėjai geresnę foto išgauti.

Trečioje foto stalo ar kas ten bebūtų spalva koją baisulingai pakišo. Ir pats išdėliojimas visko. Salotos lapus mesčiau lauk. Prie kitos spalvos pagrindi, bučiau iš viršaus fotografavus. Tiesa, tuos gyvius kitaip padėlioti reiktų, taip iš širdies po stalviršį pamėtyti biggrin.gif Baisulinga man į juos žiūrėti nekalbant apie valgymą, tad neutraliai pakomentuoti nelabai išeina.

Paskutinė foto vėlgi nėra super blogai, bet galėjai labai lengvai geriau padaryti. Maisto fotografijoje žiauriai patinka kad ir sriubose šaukštas taip natūraliai įdėtas. Stalviršio spalvos kitokios reiktų. Apačioje per daug vietos, viršuj irgi daugoka, labiau iš viršaus būčiau fotografavus. Ir tokia griūvanti foto, tarsi ten alkūnėm apsistumdę būtumėt dėl vietos.

Tiek.
Atsakyti
QUOTE(Kodėlčius @ 2015 01 27, 20:21)
net nuėjau pasižiūrėti dar kartelį tavo foto. Nesu maisto fotografė, tad gal ir nusišnekėsiu, bet bent jau žiūrovo akimis galiu pakomentuoti.
Macarooooooooonai sakyčiau geriausia iš visų foto. Valgyčiau ir dar kaip. Man toje foto tikriausiai balta lėkštė netinka. Kažko kito norisi, kur būtų tie skanėstai sudėti. Tiesiog į nuotaiką neįsipaišo. Viskas rodos taip švelnu, o lėkštė man asm. išsišoka kaip tokia gruboka. Gal dubenėlio užtektų ir ar kokios juostelės šalia, ar rankšluostuko reiktų. Na kažko kito, bet ne tos didelės lėkštės.

Antroje keksiukų foto labiausiai nervina kad tų keksiukų tik kepurė, t.y. kremas ir tesimato. O kur popierėlio grožis, kur pats keksiukas. Vat imtum ir viršų nurėžtum, visai kitaip žiūrisi foto, akyse nušvinta. Kompozicija vistiek nebūtų super, bet bent jau prašytusi valgomas tas kekiukas. Taigi, iš kiek žemiau fotografuojant, kitokia diafragma, manau su tuo pačiu išdėliojimu galėjai geresnę foto išgauti.

Trečioje foto stalo ar kas ten bebūtų spalva koją baisulingai pakišo. Ir pats išdėliojimas visko. Salotos lapus mesčiau lauk. Prie kitos spalvos pagrindi, bučiau iš viršaus fotografavus. Tiesa, tuos gyvius kitaip padėlioti reiktų, taip iš širdies po stalviršį pamėtyti  biggrin.gif  Baisulinga man į juos žiūrėti nekalbant apie valgymą, tad neutraliai pakomentuoti nelabai išeina.

Paskutinė foto vėlgi nėra super blogai, bet galėjai labai lengvai geriau padaryti. Maisto fotografijoje žiauriai patinka kad ir sriubose šaukštas taip natūraliai įdėtas. Stalviršio spalvos kitokios reiktų. Apačioje per daug vietos, viršuj irgi daugoka, labiau iš viršaus būčiau fotografavus. Ir tokia griūvanti foto, tarsi ten alkūnėm apsistumdę būtumėt dėl vietos.
Tiek.

ačiū už patarimus 4u.gif gaila pakartoti neina, bet bandysiu su kitokiais produktais wink.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2015 01 27, 19:03)
gotte, internete daug foto su narkomanais. įvairaus lygio ir žanrų.

pvz., http://www.dailymail...ss-poverty.html

gaila, neatrenku vieno gero fotografo, kuris daug laiko paskyrė šiai sričiai, tikrai dramatiškos, gyvos, pasakojančios foto. bet neiškapstau, nors Tu ką.

Dėkui.

Velnias, kad pas mane bus 6 nuotraukų serija ir iš jų tik vienas dublis su narkotikų vartojimo vaizdu. Aš esu sugalvojusi daryti centrinę kompoziciją. Ant stalo fokuse narkotinės medžiagos, švirkštai, gal kažkokie milteliai, galbūt alkoholio butelys koks, cigaretės, o ne fokuse, kitoje pusėje stalo sofa ir ant jos apsivartojusi porelė. Aišku bandysiu ir kitokią kompoziciją, įvairų kadravimą ir pan. Bet būtent man reikia kažkaip tuos narkotikus įtikinamiau padaryt g.gif ir dar kad visa tai atrodytų kaip filmo akimirka.

Jei matysiu, kad visai netikroviškai atrodo, reikia kažkaip keisti šitą sceną g.gif man foto su tikrai narkomanais gal labiau padėtų mintyse susidėlioti tą vaizdą.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 27 sausio 2015 - 19:48
QUOTE(gotte @ 2015 01 27, 19:47)
Dėkui.

Velnias, kad pas mane bus 6 nuotraukų serija ir iš jų tik vienas dublis su narkotikų vartojimo vaizdu. Aš esu sugalvojusi daryti centrinę kompoziciją. Ant stalo fokuse narkotinės medžiagos, švirkštai, gal kažkokie milteliai, galbūt alkoholio butelys koks, cigaretės, o ne fokuse, kitoje pusėje stalo sofa ir ant jos apsivartojusi porelė. Aišku bandysiu ir kitokią kompoziciją, įvairų kadravimą ir pan. Bet būtent man reikia kažkaip tuos narkotikus įtikinamiau padaryt g.gif ir dar kad visa tai atrodytų kaip filmo akimirka.

Jei matysiu, kad visai netikroviškai atrodo, reikia kažkaip keisti šitą sceną g.gif man foto su tikrai narkomanais gal labiau padėtų mintyse susidėlioti tą vaizdą.. g.gif

nesupratau filmuosi ar fotografuosi. Jei fotografuosi, daryčiau būtinai jb, atitrauktų dėmesį nuo spalvinių dirgiklių įvairiausių, ir plačiakampiu, taip pat didesnis įspūdis būtų
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2015 01 27, 19:03)

gotte, internete daug foto su narkomanais. įvairaus lygio ir žanrų.

pvz., http://www.dailymail...ss-poverty.html

gaila, neatrenku vieno gero fotografo, kuris daug laiko paskyrė šiai sričiai, tikrai dramatiškos, gyvos, pasakojančios foto. bet neiškapstau, nors Tu ką.

Buvo projektas kai fotografe kelis metus fotografavo moteri narkomane, jos seima, vaikus, keliavima po nuomuojamus butus, prieglaudas, partnerio mirti ir rodos jos pacios mirti nuo aids, bet neatgaminu autoriaus

Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2015 01 27, 21:13)
Buvo projektas kai fotografe kelis metus fotografavo moteri narkomane, jos seima, vaikus, keliavima po nuomuojamus butus, prieglaudas, partnerio mirti ir rodos jos pacios mirti nuo aids, bet neatgaminu autoriaus

Darcy Padilla, The Julie Project, jei neklystu.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2015 01 27, 21:13)

kaip aš gerai gyvenu... baisuuu... koks kraupus gyvenimas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kodėlčius @ 2015 01 27, 19:56)
nesupratau filmuosi ar fotografuosi. Jei fotografuosi, daryčiau būtinai jb, atitrauktų dėmesį nuo spalvinių dirgiklių įvairiausių, ir plačiakampiu, taip pat didesnis įspūdis būtų

Fotografuosiu. Man reikia padaryti kad tai būtų kaip filmo akimirkos (ne filmo posteris), turi būti serija 6-8 nuotraukų. Mes turim susigalvoti filmo žanrą, istoriją, kurią pasakojame tame filme, nutarti, kurias būtent akimirkas "stabdome" ir iš jų turi susidėti šioks toks pasakojimas (kopijuoti konkretaus filmo negalima). Reikia pradžioje nusipiešti visas scenas, aprašyti vietas kurias pasirinkome fotosesijoms, aprašyti koks ir iš kur eis pašvietimas, koks kadravimas, kokia kompozicija ir t.t. Žodžiu, čia ilgiausias reikalas doh.gif
Pradžioje sakė, kad negalima nespalvotai daryt, bet mačiau viena studentė padarius buvo g.gif

Pas mane keli kadrai jau yra padaryti, mano istorija (drama) apie porą, kuri susipažįsta, vaikinas bohemijos atstovas, įtraukia į šitą reikalą ir merginą, jie abu ima vartoti narkotikus, pabaigoje ji miršta (perdozavimas, nusižudymas... dar nežinau). Šiandien užsisakiau netikro kraujo baigiamąjai scenai.. biggrin.gif

keli kadrai vienos ir tos pačios scenos (užtai vieta ta pati, emocija labai panaši), man pačiai geriau žiūrisi nespalvoti. Spalvotiems reikia jau gerai apgalvoti apdirbimą, kad atrodytų kaip filmo akimirka.

user posted image

user posted image

user posted image

QUOTE(je t'aime @ 2015 01 27, 20:15)

aha, šitą jau žiūrėjau 4u.gif nerealus šitas projektas iš tiesų.
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2015 01 27, 21:39)
Fotografuosiu. Man reikia padaryti kad tai būtų kaip filmo akimirkos (ne filmo posteris), turi būti serija 6-8 nuotraukų. Mes turim susigalvoti filmo žanrą, istoriją, kurią pasakojame tame filme, nutarti, kurias būtent akimirkas "stabdome" ir iš jų turi susidėti šioks toks pasakojimas (kopijuoti konkretaus filmo negalima). Reikia pradžioje nusipiešti visas scenas, aprašyti vietas kurias pasirinkome fotosesijoms, aprašyti koks ir iš kur eis pašvietimas, koks kadravimas, kokia kompozicija ir t.t. Žodžiu, čia ilgiausias reikalas doh.gif
Pradžioje sakė, kad negalima nespalvotai daryt, bet mačiau viena studentė padarius buvo g.gif

Pas mane keli kadrai jau yra padaryti, mano istorija (drama) apie porą, kuri susipažįsta, vaikinas bohemijos atstovas, įtraukia į šitą reikalą ir merginą, jie abu ima vartoti narkotikus, pabaigoje ji miršta (perdozavimas, nusižudymas... dar nežinau). Šiandien užsisakiau netikro kraujo baigiamąjai scenai.. biggrin.gif

keli kadrai vienos ir tos pačios scenos (užtai vieta ta pati, emocija labai panaši), man pačiai geriau žiūrisi nespalvoti. Spalvotiems reikia jau gerai apgalvoti apdirbimą, kad atrodytų kaip filmo akimirka.

aha, šitą jau žiūrėjau 4u.gif nerealus šitas projektas iš tiesų.

gražūs kadrai, nuotaika tikrai vienija.. toks susikaupimas, rimtumas.. gražiai krentanti šviesa 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mangute: 27 sausio 2015 - 20:44
QUOTE(je t'aime @ 2015 01 27, 20:15)

Taip!
Atsakyti