QUOTE(Mangute @ 2015 01 25, 15:57)
sveikos,
Išklausiau maisto fotografimo kursą, jis man labai aktualus, nes dirbu su saldumynais, netiesiogiai, bet buvo svarbu žinoti maisto fotografimo taisykles.
pasidalinu su Jumis savo keliomis fotografijomis iš seminaro. Galbūt turėsit ką pakomentuoti.
net nuėjau pasižiūrėti dar kartelį tavo foto. Nesu maisto fotografė, tad gal ir nusišnekėsiu, bet bent jau žiūrovo akimis galiu pakomentuoti.
Macarooooooooonai sakyčiau geriausia iš visų foto. Valgyčiau ir dar kaip. Man toje foto tikriausiai balta lėkštė netinka. Kažko kito norisi, kur būtų tie skanėstai sudėti. Tiesiog į nuotaiką neįsipaišo. Viskas rodos taip švelnu, o lėkštė man asm. išsišoka kaip tokia gruboka. Gal dubenėlio užtektų ir ar kokios juostelės šalia, ar rankšluostuko reiktų. Na kažko kito, bet ne tos didelės lėkštės.
Antroje keksiukų foto labiausiai nervina kad tų keksiukų tik kepurė, t.y. kremas ir tesimato. O kur popierėlio grožis, kur pats keksiukas. Vat imtum ir viršų nurėžtum, visai kitaip žiūrisi foto, akyse nušvinta. Kompozicija vistiek nebūtų super, bet bent jau prašytusi valgomas tas kekiukas. Taigi, iš kiek žemiau fotografuojant, kitokia diafragma, manau su tuo pačiu išdėliojimu galėjai geresnę foto išgauti.
Trečioje foto stalo ar kas ten bebūtų spalva koją baisulingai pakišo. Ir pats išdėliojimas visko. Salotos lapus mesčiau lauk. Prie kitos spalvos pagrindi, bučiau iš viršaus fotografavus. Tiesa, tuos gyvius kitaip padėlioti reiktų, taip iš širdies po stalviršį pamėtyti
Baisulinga man į juos žiūrėti nekalbant apie valgymą, tad neutraliai pakomentuoti nelabai išeina.
Paskutinė foto vėlgi nėra super blogai, bet galėjai labai lengvai geriau padaryti. Maisto fotografijoje žiauriai patinka kad ir sriubose šaukštas taip natūraliai įdėtas. Stalviršio spalvos kitokios reiktų. Apačioje per daug vietos, viršuj irgi daugoka, labiau iš viršaus būčiau fotografavus. Ir tokia griūvanti foto, tarsi ten alkūnėm apsistumdę būtumėt dėl vietos.
Tiek.