Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Aš jau nuo diskusijų pereinu prie darbų.

Gal turit kokių minčių, kas fotografavo narkomanus, vartojančius bohemijos atstovus?

Geriausiai būtų jaunimą vartojantį narkotikus, nebūtinai turi būti tie, kurie pasiekę dugną , bet gali būti vaizduojama jaunimo kultūra, pasilinksminimų vietos ir pan g.gif

Man tinka ir dokumentika, ir netgi fashion fotosesijos ta tema..

Renkuosi info, nes vienoje films stills projekto scenoje man reikia sukurti vartojančios poros vaizdelį...kadangi kaip narkomanės patirties neturiu, reikia pasižiūrėt, kaip viską padaryti įtikinamiau g.gif g.gif

jei kas šaus į galvą, įmeskit kokį autorių (p.s. googl naudotis moku biggrin.gif ) 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 27 sausio 2015 - 15:46
QUOTE(Loram @ 2015 01 27, 15:41)
niu tai kur man paziuret ta su pypkute nuotrauką biggrin.gif flickr? tada aš ten nemoku ieškot
labaaaaaai įdomu  tongue.gif

prašom, tik sorry dėl dydžio.

user posted image
Atsakyti
ačiū
Atsakyti
Kiek žmonių tiek nuomonių, ir tai labai gerai - nes diskusijose gimsta tiesa smile.gif Kažkas protingas jau labai seniai tą pastebėjo.
Tik ne visada lengva diskutuoti forume - čia negali į savo kalbą įterpt emocijos, asmeniškumo, (ir balionėliai ne visada padeda), todėl kitas, skaitantis, ką parašei, mintyse gali susidėliot kitus akcentus, įsivaizduot kitokį toną ir - gaunasi nesusikalbėjimas, nuoskaudos...
Kritika - gerai. Vienareikšmiškai. Tik ji skatina tobulėt. Bet vėl - kritikuot reik mokėt. Kaip ir kritiką priimt reik mokėt.
Ir dar - kuo ilgiau fotografuoji, tuo daugiau PATS savo nuotraukose matai kritikuotinų dalykų... Todėl labai svarbu, kad tai neatimtų iš tavęs fotografavimo džiaugsmo. Ačiū Dievuiuž tą jausmą "mane fotografija ir toliau veža" biggrin.gif
Atsakyti
Gotte, nesu mačiusi tokių foto, o gal tikslingai nenorėjau matyti.
Bet gat šitas filmas padėtų, gal kelios idėjos gimtų iš vaizdų

https://www.youtube....h?v=6bhwQkHYxBg

https://www.youtube....h?v=nwvF-3w9WS4

radau dar kelias bet siunčiu žinutę, man rodos užbanintų mane jei tokias nuorodas čia įkelčiau

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kodėlčius: 27 sausio 2015 - 16:17
QUOTE(sayonara @ 2015 01 27, 15:45)
prašom, tik sorry dėl dydžio.

matau visada svajojote fotografuoti moterį su nugraužtais nagais biggrin.gif dažniau įkelk tai ir kojų nagus nugraušiu
Atsakyti
QUOTE(Kodėlčius @ 2015 01 27, 16:07)
Gotte, nesu mačiusi tokių foto, o gal tikslingai nenorėjau matyti.
Bet gat šitas filmas padėtų, gal kelios idėjos gimtų iš vaizdų

https://www.youtube....h?v=6bhwQkHYxBg

https://www.youtube....h?v=nwvF-3w9WS4

radau dar kelias bet siunčiu žinutę, man rodos užbanintų mane jei tokias nuorodas čia įkelčiau

Labai ačiū! Pirmojo filmo nežiūrėjau viso, bet kaip tik užtaikiau kur vartojimo scenos yra, tai peržiūrėjau, vėliau dar daugiau pasigilinsiu.

Gal gali man apie antrąjį parašyti, ten kaip supratau rodo pasiruošimą fotosesijai ir pačią fotosesiją, bet nerandu info angliškai verysad.gif o man reiktų parašyt, kas ten per reikalas? Kodėl ta fotosesija buvo daryta ir pan g.gif Man reikia info - kas fotografavo ir kuriuo tikslu daryta fotosesija, kur patalpintos buvo nuotraukos ir pan.. Jei kažkokią mintį mestelėtum, labai praverstų 4u.gif

Šiaip filmų turiu, kad ir tas pats "Trainspotting", bet būtų įdomu rasti ir fotosesijų, gal netgi dokumentikos ax.gif

Įdomi Sysley reklama, kur modeliai "uosto" drabužius (net tokie pavyzdžiai man praverčia)
čia
Atsakyti
Gotte, čia dar antro trumpo filmuko psl. http://thomasvelly.de/
https://www.facebook.com/ThomasVelly1

jis pats rašo, kad norėjo įsijausti į benamio, skurdžiaus, narkomano rolę.. Taip ir gimė ta foto serija

tavo rodyta foto mačiau irgi. aš pinterest, flickr ir google su raktažodžiais paieškojau, įdomių galima darbų rasti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kodėlčius: 27 sausio 2015 - 16:55
QUOTE(sayonara @ 2015 01 26, 20:17)
tuomet kam dedi foto kritikai, jeigu Tau jos nereikia?
ne pirmas kartas juk. žinai, kad jei įdėsi, bus atsiliepimų. kursai nepanaikina tikimybės, kad gal ne viskas tobula, kad ir kaip to norisi ir nesuteikia indulgencijos, jeigu kažko nepadarei iki galo gerai.

kodėl aš nenoriu kritikos? aš kritikos noriu, bet ne drapstymo purvais. jei kažkas negerai, tai būkit malonūs - pasakykit. netinka kompozija, suuuper, pasakyk kaip pataisyti. ar ie vėl googlinti?

QUOTE(gotte @ 2015 01 26, 21:20)
Bet ji nesako, kad kritikos jai nereikia...nemanau, kad ji mąsto, jog viską atliko puikiai vien tik todėl, kad kursuose mokytojai tiko rezultatas.
Aš taip įsivaizduoju, kad ir mokyti fotografijos nėra lengva, juk kiekvienam neburbėsi, kaip blogai padarė, kiek klaidų privėlė. Nepatyręs žmogus taiso, stengiasi, o ten tu vėl tarkim matai klaidas...vėl liepi taisyt.. jis vėl taiso ir vėl blogai. Tada kaip ir nebebūtų stimulo stengtis, jei visad mokytojui bus blogai. O iškart daryt gerai kad ir kaip benorėtum - nepavyksta. Gal tik vienetai gali kažką išspausti kažką wow.

Po vienų kursų gi nepagaminsi kažkokio stebuklo, net ir perdarinėdamas kelis sykius. Tiesiog aš taip mąstau, kad mokytoja sako "gerai" ir tas "gerai" neturi būti priimtas kaip va dabar gali eiti ir fotkinti profesionaliai maistą. Čia lygiai tas pats kaip ir vairavimas - tave moko, bet tu idealiai nevairuoji deja...ir dar ilgai net teises gavęs idealiai nevairuoji...

Būtent, kad aš dariau ne vieną kadrą, vis perstatydavau indus, rinkau, keičiau, nes patardavo taip, keičiau rakursus ir pan. tiesiog jai tiko, jeigu jai tiko, vadinas taip ir yra gerai, juk ji profė ne aš g.gif

QUOTE(Loram @ 2015 01 26, 23:11)
sveikos ir sveiki, skaitinėju ir aš Jus, vis galvoju, kad reikia ir man pasimokyti, bet vis nesiryžtu, nes... bijau. Aš suprantu, kad Jums naujokai jau atsibodę ir komentuoti tą patį per tą patį atsibodo ir klaidas JŪS matote, o naujokai tai ne biggrin.gif man pvz svarbu būtų, kad parašytų kas konkrečiai blogai, o ne "pagalvok, pažiūrėk kitų darbus" ir pan. Gali galvoti iki išprotėjimo, bet pradžiai reikia žinoti į ką kreipti dėmesį.
Mangute - man tie macaroons sapnuojasi  bigsmile.gif

Ačiū, Loram. Žiūrinėju aš tuos darbus ir tiesa pasakius jie daugiausi fotografuojami iš viršaus g.gif

QUOTE(Kodėlčius @ 2015 01 27, 13:49)
Mangute, o kaip vyko maisto fotografavimo seminaras? Tiesiog įdomu kas dėliojo, kas rinko daiktus, kurie yra vienoje ar kitoje foto, spalvas ir t.t.
Jei teisingai įsivaizduoju kaip tai galėtų vykti, Mangutės klaidų nuotraukose sumažėtų, padidėtų to, kas dėliojo. Mangutei reiktų paieškoti kitokių kampų, nebijoti kad ir dešimt foto vieno išdeliojimo padaryti. Vis iš kito kampo, vis kitokia kompozicija. Nešti tas dešimt foto, klausyti komentarų, vėl perdaryti su tais pačiais produktais, tais pačiais daiktais, vėl nešti komentuoti...
Kas labiausiai man užstrigo tai spalvų nesusižaidimas. Ypač tas rudas ar ryžas ar dar koks stalas baisiai akį rėžia. Ten koks tamsus būtų gerai tikęs, foto jau vien nuo stalo spalvos būtų pagerėjusi. Derančios spalvos maisto fotografijoje išties daug duoda. Ir jei kursą vedantis žmogus išdėliojo, parinko daiktus, tai suprantu ir kodėl paskui sakė, kad gerai.

Pirmiausia buvo dėstoma teorija, aiškinamos paslaptys, kaip pateikti gražiai maistą, ką daryti jei maistas negražus ir pan. iš pradžių dėliojo pati maistą, indus, servetėles ir pan.. vat tie stalai man irgi vis kėlė abejonių, bent man jie irgi pjovėsi, bet ji padėjo ten o ne kitur, tai ką aš žinau, gal taip turi būti g.gif
Atsakyti
Mangute, o tu paklausei kursų vadovės kodėl taip ir ne kitaip, ar nebandei sakyti savo nuomonės, kad gal šitaip nelabai tinka, gal tą norėčiau kitaip.
Jei būčiau gera maisto fotografė, mokiniams spec. koją pakaišiočiau, kad galvą gerai pasuktų. Tarkim padėliodama daiktus, kurie kartu netinka, laukdama, kad gal kas išdrįs savo trigrašį įkišti ir paprieštarauti ar kažką kito pasiūlyti. Antras variantas galimas, kad kursų vadovė pati nelabai stipri toje srityje,
Trečias variantas, mokiniai neįsiklauso kitaip interpretuoja pasakytus žodžius.
Ketvirtas, pinigai valdo matyt. Kai susimoką, galima bet kokią dainelę užgiedoti kad ir gražu gražu gražu viskas ok ok ok.
Penktas variantas, tom pačiom sąlygom, keli žmonės, tuos pačius taip pat išdėliotus daiktus vistiek kitaip nufotografuos. Tai įdomu ir kitus darbus būtų pamatyti, kitų dalyvių.
Na šešto varianto nebesugalvoju
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kodėlčius: 27 sausio 2015 - 19:05
QUOTE(Mangute @ 2015 01 27, 18:25)
kodėl aš nenoriu kritikos? aš kritikos noriu, bet ne drapstymo purvais. jei kažkas negerai, tai būkit malonūs - pasakykit. netinka kompozija, suuuper, pasakyk kaip pataisyti. ar ie vėl googlinti?

po tiekos metų fotografavimo tikėčiausi, kad turėtum pati gebėti identifikuoti klaidas, kai gauni abstrakčią pastabą dėl kompozicijos. tarkim, ar nujauti, galėtum paanalizuoti savarankiškai ir nurodyti, kuriose vietose yra kompozicijos klaidos? ši sritis Tau nuo pačios pradžios yra sunkoka, todėl turėtum jai teikti ypatingą dėmesį. vienas geresnių šaltinių yra knyga "nuo taško iki sintezės", lietuvių autoriaus, keramiko parašytas vadovėlis apie dailės kompozicijos pagrindus, kurie itin naudingi užsiimant fotografija. juk Tu nenori visko sužinoti nė piršto nepajudinus? jei netinka spec. literatūra - pagooglink, jei kitkas nepadeda pamatyti klaidos.

būtum naujokė, galima būtų itin detaliai viską paaiškinti ir siūlyti, kaip nekartoti elementarių ir šimtus kartų rodytų klaidų, bet kai žmogus kelerius metus fotkina, o pakritikuota atsako, kad o dėstytoja sakė, jog viskas gerai, tai pati supranti smile.gif

p.s. pacituok, prašau, drabstymą purvais. labai smalsu, kas šį kartą atlieka purvo rolę smile.gif

gotte, internete daug foto su narkomanais. įvairaus lygio ir žanrų.

pvz., http://www.dailymail...ss-poverty.html

gaila, neatrenku vieno gero fotografo, kuris daug laiko paskyrė šiai sričiai, tikrai dramatiškos, gyvos, pasakojančios foto. bet neiškapstau, nors Tu ką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 27 sausio 2015 - 19:09
QUOTE(Kodėlčius @ 2015 01 27, 20:02)
Mangute, o tu paklausei kursų vadovės kodėl taip ir ne kitaip, ar nebandei sakyti savo nuomonės, kad gal šitaip nelabai tinka, gal tą norėčiau kitaip.
Jei būčiau gera maisto fotografė, mokiniams spec. koją pakaišiočiau, kad galvą gerai pasuktų. Tarkim padėliodama daiktus, kurie kartu netinka, laukdama, kad gal kas išdrįs savo trigrašį įkišti ir paprieštarauti ar kažką kito pasiūlyti. Antras variantas galimas, kad kursų vadovė pati nelabai stipri toje srityje,
Trečias variantas, mokiniai neįsiklauso kitaip interpretuoja pasakytus žodžius.
Ketvirtas, pinigai valdo matyt. Kai susimoką, galima bet kokią dainelę užgiedoti kad ir gražu gražu gražu viskas ok ok ok.

aš mielai būčiau paklausinėjusi, tik mūsų buvo 15 ir dar rusų kalba, nes ji Maskvietė, tai viskas buvo sudėtingai. Tarkim su tais pyragėliais, tai aš dėliojau tol kol jai tiko, ant skirtingų paviršių ir pan. Nes man aktualu buvo saldumynai, kaip ir su Mararoons, tol lindau kol tiko smile.gif
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2015 01 27, 20:03)
po tiekos metų fotografavimo tikėčiausi, kad turėtum pati gebėti identifikuoti klaidas, kai gauni abstrakčią pastabą dėl kompozicijos. tarkim, ar nujauti, galėtum paanalizuoti savarankiškai ir nurodyti, kuriose vietose yra kompozicijos klaidos? ši sritis Tau nuo pačios pradžios yra sunkoka, todėl turėtum jai teikti ypatingą dėmesį. vienas geresnių šaltinių yra knyga "nuo taško iki sintezės", lietuvių autoriaus, keramiko parašytas vadovėlis apie dailės kompozicijos pagrindus, kurie itin naudingi užsiimant fotografija.  juk Tu nenori visko sužinoti nė piršto nepajudinus? jei netinka spec. literatūra - pagooglink, jei kitkas nepadeda pamatyti klaidos.

būtum naujokė, galima būtų itin detaliai viską paaiškinti ir siūlyti, kaip nekartoti elementarių ir šimtus kartų rodytų klaidų, bet kai žmogus kelerius metus fotkina, o pakritikuota atsako, kad o dėstytoja sakė, jog viskas gerai, tai pati supranti smile.gif

p.s. pacituok, prašau, drabstymą purvais. labai smalsu, kas šį kartą atlieka purvo rolę smile.gif

net ir būnant naujoke, mane nuolat siuntei į google wink.gif
Atsakyti