gotte, Suprem, iš esmės Jūs teisios dėl pozityvumo - maža jo pas mus šalyje ir tautoje.
Jeigu matau, kad yra ką kritikuoti, visada pasirinksiu kritiką, nes, mano požiūriu, būtent ji yra esminė, nes generuoja aiškų turinį ar kryptį. Bent jau aš to čia pasigendu, man asmeniškai TAI yra vertybė. Pagal save sprendžiu - man motyvacijos/palaikymo iš išorės nereikia, aš jos arba turiu viduje, arba neturiu, todėl jokie išoriniai paplekšnojimai daugelyje sričių man nėra nei reikalingi, nei reikšmingi.
O va normalios kritikos ir neįžeidžiančio argumentavimo visame kame aš pasigendu, todėl radusi savyje šios srities turinio, visada stengiuosi jį išspinduliuoti. Kai matau erdvę kritikai, visada ja stengiuosi pasinaudoti. Bet retai kam to reikia būtent tokia forma. Daug kas deklaruoja norą tobulėti ir prašo kritikos, o gavę jos neišgirsta, tačiau vietoj to prisiknisa prie formos - tu čia per griežtai, per tiesmukai, kodėl tik kritika, kodėl prieš tai nepaglostei ir nepasidomėjai, kas lėmė tokį rezultatą ir pan. Turinys lieka nepastebėtas.
O motyvacija, palaikymas? Kaip rašiau, mano galva, tai - vidiniai procesai, į kuriuos bent jau aš kištis nenoriu ir tikrai neturiu laiko. Tam yra draugai ir artimieji - su jais galima tuo užsiimti. Aš svetimam žmogui padėti noriu turiniu, o ne forma.
Temoje ne kartą buvo diskutuojama apie kritiką ir paplekšnojimus. Kai kurie žmonės geba be didesnių pastangų suteikti moralinį palaikymą visiems ir visada ir pan., kai kuriems būtent to ir reikia. Aš ne iš tų. Man pačiai svarbi būtent konstruktyvi kritika ir duoti galiu (ir noriu) būtent ją, atsiribojant nuo visokių emocinių įsipainiojimų į svetimo žmogaus vidines mongolijas. Žinau, žinau - jautrių žmonių daug aplinkui. Bet juk tai nebūtinai turi būti mano problema, ar ne? Aš pasilieku teisę neįsijausti į svetimus gyvenimus, problemas, traumas ar charakterius.
Nepagalvokite, kad esu medinis buratinas. Anaiptol. Tai tik FORMA
Jei turiu nors kruopą turinio, tai jį ir atiduodu be švelnybių. Yra apstu žmonių, kurie daro kitaip, tai gal gali ta pusiausvyra likti: yra švelnūs, pedagogiški, internete viskam empatiški žmonės, ir yra tokie kaip aš - užsišikėliai. Sutarta?
Suprem, dar sureaguosiu atskirai: ar kritika būtinai yra bjaurasties pylimas? Čia juk irgi tautinis bruožas: jei pakritikavo, vadinasi bjaurastim apliejo, supurvino. Bullshit juk - atvira kritika, mano galva, yra geriausias palaikymas ir motyvacija. Užbėgdama už akių sakau savo nuomonę - šioje temoje kritikuojama atvirai ir korektiškai. Nežinau, kur tos bjaurasties įžvelgei. Juk jeigu žmogus su kitu nesutinka ir apie tai pasako, tai nebūtinai jį su purvais maišo, ar ne?
gal bent jau mano asmeninis požiūris iš šios paklodės taps aiškesnis ir sukels mažiau nepagrįstų lūkesčių ateityje.
va, neįsižeiskit, kad užaštrinu, bet kartais šioje temoje taip jaučiuosi:
ILIUSTRACIJA vis tiek negerai, nu kur tai matyta: nei kruopų, nei miltų