Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(xjxuxsxtxex @ 2015 01 23, 14:23)
Dar vienas bandymas:

user posted image

man labai labai įdomu, KAIP taip galima sufokusuot ? ta prasme techniškai, kaip čia taip gavosi? čia iš viršaus fotografuota? ar kaip? žiūriu, nesuprantu niekaip, kaip fokusas taip gavosi smile.gif papasakok smile.gif

sekančio ND neužskaitau taip pat, trūksta estetikos, pradedant horizontu, baigiant pajuodusiais mandarinais smile.gif siūlau dar pasistengti, išbaigti iki galo- apgalvoti tinkamo objekto pasirinkimą, ir kaip estetiškai perteikti. Kažkokių fokusų čia nereikia, tiesiog turi būti paprasta, tvarkinga, estetiška.

Jei neklystu, čia trečias bandymas, ir trečias ne. Tikiuosi kitas bandymas jau bus paskutinis smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Mangute @ 2015 01 26, 10:16)
Na, mano fotografijas tikrino kursų fotografė, sakė viskas gerai. Kas negerai būdavo liepdavo pertaisyti ir jos akiai tinkamo kadro  g.gif

ne ekspertas aš, bet man rakursas iš karto užkliuvo smile.gif ir jis kartojasi apsoliučiai visose 4 fotose.

daugiau nesuprantu, man skanu atrodo , valgyčiau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R-P: 26 sausio 2015 - 12:36
Minusas 4u.gif

user posted image

user posted image

Pirmą kartą dalyvauju, tai nelabai žinau dar kaip kas. Sukėliau ir į flickr, o dabar klausimas, dar galima vėliau dėti foto konkursui, ar geriau viską vienu metu sudėti? Turiu vieną sumanymą, bet greitu metu nepavyks dar įgyvendinti.
Atsakyti
Mangute, oi, kaip nekviečia tavo maisto foto manęs ragauti, net norėti to kas yra. ax.gif Mane asmeniškai labiausiai gundo, vilioja tokios maisto fotografijos. Tiesiog seilė tįsta... wub.gif
http://www.pinterest.../love-for-food/

Truputį daugiau pasakysiu kas kliūna.
Pavyzdžiui šita foto - https://farm9.static...52d6ac1b3_z.jpg
Griūna, virsta. Tas juodulys stalo gale blaško žvilgsnį. Vazonas su žalumynais per grubus mano nuomone. Labiau tiktų kitoks. smile.gif Apskritai maisto fotografijoje tokiems stalams jaučiu kokią tais alergiją. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka: 26 sausio 2015 - 13:17
QUOTE(Ka @ 2015 01 26, 14:09)
Truputį daugiau pasakysiu kas kliūna.
Pavyzdžiui šita foto - https://farm9.static...52d6ac1b3_z.jpg
Griūna, virsta. Tas juodulys stalo gale blaško žvilgsnį. Vazonas su žalumynais per grubus mano nuomone. Labiau tiktų kitoks. smile.gif Apskritai maisto fotografijoje tokiems stalams jaučiu kokią tais alergiją.  smile.gif

maisto fotografija iš esmės yra food styling + labai gera kompozicija. kaip Lunameja minėjo, kadro sėkmė priklauso nuo pačių rakandų, faktūrų, spalvų derinimo. žodžiu, patį kadrą reikia sudėliot.

nors iš manęs tokia ir patarėja, bet pridursiu prie Ka pastabos - be "griuvimo", taip pat į akis (man) krenta tai, kad daiktai (vazonėlis, dubenėlis, stikliniai indeliai) nedera tarpusavyje. stalas tai visai įdomus (dabar visokie grubūs, apsilaupę maisto fotografijoj madingi biggrin.gif), bet prie jo, vėlgi, nedera daiktai. trūksta vieningos stilistinės dermės.
Atsakyti
Aš pritarsiu komentarams apie maisto fotografiją. Prie visų pastabų norėčiau pridurti kad nuotraukoje su avokadu ir krevetėmis medžio spalva per daug "ryža", įkyroka šiek tiek.
Esu ne kartą minėjusi, kad daiktų fotografavimas man atrodo labai sunkus reikalas. O maisto fotografija - apskritai kosmosas.
Mangute, jei turi galimybę būti šalia maisto, sukiesi toje srityje, tai bandyk fotografuoti, gilinkis, kaip tą daro kiti, stebėk kompoziciją, šviesą. Būtų labai šaunu turėti forume žmogų, kuris tuo užsiima, laikas nuo laiko atneša darbelių kritikai ir akiai "atšviežinti". Tikrai ne kiekvienas pradėjęs fotografuoti maistą iškart geba parinkti geras kompozijas ir "suvaldyti" savo fotografuojamą objektą. Tad palinkėsiu didelės kantrybės ir nenuleisti rankų net tada kai ne viskas pavyksta gerai wink.gif ir net tada kai niekas tavo darbe neįžvelgia nei vieno pliuso 4u.gif

Jei žiūrėčiau kaip paprastas žmogelis, neturintis nieko bendro su fotografija, tai man maistas tavo nuotraukose tikrai atrodo skanus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 26 sausio 2015 - 14:54
QUOTE(je t'aime @ 2015 01 26, 14:04)
stalas tai visai įdomus (dabar visokie grubūs, apsilaupę maisto fotografijoj madingi biggrin.gif), bet prie jo, vėlgi, nedera daiktai. trūksta vieningos stilistinės dermės.

Man jis per ryžas. biggrin.gif
Atsakyti
Paskutinis ND5 4u.gif

Natūraliame apšvietime:

Auto
user posted image
Cloudy
user posted image
Manual
user posted image

Dirbtiniame apšvietime:

Auto
user posted image
Incandescent
user posted image
Manual
user posted image

Laukiu vertinimų smile.gif
Atsakyti
VP, dieninis lyg ir gerai, bet dirbtinėje šviesoje man atrodo, kad bus per sunku išgauti gerą baltą. Puodelis su lėkštute blizgūs, tai prisigaudo spalvų iš aplinkos. smile.gif
Atsakyti
labai labai ačiū mergaitės už pastabas, komentarus, pabarimus ir paskatinimus wink.gif stengiuos, juolab, kad pačiai labai patiko ši sritis wink.gif
Atsakyti
VP gražus nd, tik dirbtiniame balansas geltonuoja, todėl neužskaitau smile.gif
Atsakyti
VP, naturaliam tai mano akim balta, duodu taip. Dirbtiniam lyg ir toks tamsokas puodelis, tai nelabai baltas. Neturiu PS, negaliu patikrinti. smile.gif
Atsakyti
žinot, ko pasiilgau ? koliažų - pratęsimo žaidimų...
Atsakyti