[quote=pepa,2015 01 11, 19:17]
[quote=R-P,2015 01 11, 00:25]
pepa- neužskaitau. Pažiūrėk į pagiežos ND, ir pagalvok- kodėl
Žiuriu ir galvoju... ,arba del objekto,arba velgi visko per daug?Turbut fotografuojant ir komponojant as kažko nesuvokiu .
[/quote]
jau pati pirma nuotrauka, fotografai tą kabantį žaisliuką, ir jis kažkaip netilpo.. po to dar labiau netilpo, po to iš vis netilpo.. nors erdvės visose viršuj pakankamai.. buvo galima kompensuot paliekant daugiau erdvės apačioj, mažiau viršuj , ir kadrai visi būtų buvę tvarkingi
QUOTE(R-P @ 2015 01 11, 22:39)
jau pati pirma nuotrauka, fotografai tą kabantį žaisliuką, ir jis kažkaip netilpo.. po to dar labiau netilpo, po to iš vis netilpo.. nors erdvės visose viršuj pakankamai.. buvo galima kompensuot paliekant daugiau erdvės apačioj, mažiau viršuj , ir kadrai visi būtų buvę tvarkingi
Tas žaisliukas padėtas,nes pakabinti jo nėra galimybės,tad nežinau kaip kitaip būtų galima nufotografuoti .
Žodžiu labai dėkui už paaiškinimą , tokiu atveju galiu analizuoti savo klaidas.Bandysiu vėl,kažkaip sunkiai man sekasi sugalvoti ką nors įdomaus ir matau kad vistik kažko dar nesugebu įžiūrėti,nors atrodo nemažai skaitau ir bandau .
QUOTE(pepa @ 2015 01 11, 21:31)
Tas žaisliukas padėtas,nes pakabinti jo nėra galimybės,tad nežinau kaip kitaip būtų galima nufotografuoti .
Žodžiu labai dėkui už paaiškinimą , tokiu atveju galiu analizuoti savo klaidas.Bandysiu vėl,kažkaip sunkiai man sekasi sugalvoti ką nors įdomaus ir matau kad vistik kažko dar nesugebu įžiūrėti,nors atrodo nemažai skaitau ir bandau .
nereikia norėti, kad pačioje pradžioje tobulai išeitų. nors kai kuriems, būna, išeina.
jeigu matai, kad žaisliukas nepakabinamas, neina jo patogiai komponuoti, nesilaikyk jo įsikibus - ieškok kito objekto, kokios problemos. juk neprivaloma atlikti ND Kalėdų dvasioje vien todėl, kad šiuo metu - žiema, kaip nebus privaloma margučius ND fotkinti prieš Velykas fotkint kad ir žibutes, jei jų rasi sausį, kad tik gerai būtų
QUOTE(pepa @ 2015 01 11, 22:31)
Bandysiu vėl,kažkaip sunkiai man sekasi sugalvoti ką nors įdomaus .
bent jau man, tai ir yra viena sunkiausių užduočių kažkaip dar nesugebu matyti plačiau nei yra, kai iš nieko, sudėjus jų keleta, gauni tai ko reikia galbūt todėl ND ir vyksta taip lėtai
palengvintų darbą jei būtų daugiau pavyzdžių, variantų, bet galbūt esmė ir yra sugebėti pačiam atrasti galimybes, išmokti kitaip matyti aplinką ir pan.
Sveiki
100 metu.. su Naujais!
sriubyte- uzskaitau.. jei truksta dar vieno''taip''.
100 metu.. su Naujais!
QUOTE(sayonara @ 2015 01 08, 16:58)
Sriubyte, aš nesikabinėsiu - užskaitau.
QUOTE(R-P @ 2015 01 08, 18:09)
sriubyte- užskaitau
pagieža, galiu užskaityt, man negaila
paskutinėj nėra aštrumo ir viskas, 99,99 proc biški sujudėjo spaudžiant. Man nekliudo tik būna po to ateity klausimų, kodėl nuotraukos nepakankamai ryškios, nors fokusas kaip ir vietoj turėtų būt.
pagieža, galiu užskaityt, man negaila
paskutinėj nėra aštrumo ir viskas, 99,99 proc biški sujudėjo spaudžiant. Man nekliudo tik būna po to ateity klausimų, kodėl nuotraukos nepakankamai ryškios, nors fokusas kaip ir vietoj turėtų būt.
QUOTE(lunameja @ 2015 01 12, 20:04)
Sveiki
100 metu.. su Naujais!
100 metu.. su Naujais!
Ačiū labai už duotus TAIP ir skirtą laiką merginos!
Judu pirmyn
QUOTE(Sriubytė @ 2015 01 12, 21:25)
Būsiu dėkinga už skirtą minutę
5 ND:
Natūraliam:
Dirbtiniam:
Kazkur prapuole visos vertintojos
QUOTE(Sriubytė @ 2015 01 13, 10:20)
Būsiu dėkinga už skirtą minutę
5 ND:
5 ND:
Na, mano asmenine nuomone, per mažai vaizdo, kad būtų galima aiškiai matyti skirtumą galėjo arba objektas daugiau kadro užimti, arba fonas ne juodas būti..
QUOTE(Sriubytė @ 2015 01 13, 10:20)
pritariu Darkui- skirtumų kaip ir nematyt. O baltą juodame fone fotografuot- irgi ne taip lengva.
QUOTE(Darkas @ 2015 01 13, 23:43)
Na, mano asmenine nuomone, per mažai vaizdo, kad būtų galima aiškiai matyti skirtumą galėjo arba objektas daugiau kadro užimti, arba fonas ne juodas būti..
QUOTE(mamagute @ 2015 01 14, 08:55)
pritariu Darkui- skirtumų kaip ir nematyt. O baltą juodame fone fotografuot- irgi ne taip lengva.
Aš manau ne objekto dydis ar fono tamsumas jums neleidžia įžiūrėti skirtumo, o nuotraukų mažumas. Įkeliu didesnes.
Man skirtumas tikrai akivaizdus ir netgi matau dabar, kad natūraliam apšvietime custom geltonuoja šiek tiek.
Juodą foną ne atsitiktinai pasirinkau. Norėjau natūralaus jb custom variantuose (dirbtinam pavyko, natūraliam auto irgi gavosi jb, o va custom sugeltonavęs ir nesiskiria nuo cloudy, ale pamačiau tik dbr kai sudėjau eilute). Juodas fonas čia irgi gelbsti sprendžiant ar pavyko baltą spalvą tikrai išgauti, jeigu juoda nėra juoda, reiškias ir lemputė ne balta, atkreipkit dėmesį.
Natūralaus custom perdarysiu, nes pačiai kliūva kontrasto tarp jo ir cloudy nebūvimas o jūs pažiūrėkit į didesnes foto, gal tuomet skirtumas didesnis pasimatys
Natūraliam:
Dirbtiniam: