Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

[quote=pepa,2015 01 11, 19:17]
[quote=R-P,2015 01 11, 00:25]
pepa- neužskaitau. Pažiūrėk į pagiežos ND, ir pagalvok- kodėl smile.gif

Žiuriu ir galvoju... g.gif ,arba del objekto,arba velgi visko per daug?Turbut fotografuojant ir komponojant as kažko nesuvokiu ax.gif .
[/quote]

jau pati pirma nuotrauka, fotografai tą kabantį žaisliuką, ir jis kažkaip netilpo.. po to dar labiau netilpo, po to iš vis netilpo.. nors erdvės visose viršuj pakankamai.. buvo galima kompensuot paliekant daugiau erdvės apačioj, mažiau viršuj , ir kadrai visi būtų buvę tvarkingi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R-P: 11 sausio 2015 - 20:40
QUOTE(R-P @ 2015 01 11, 22:39)
jau pati pirma nuotrauka, fotografai tą kabantį žaisliuką, ir jis kažkaip netilpo.. po to dar labiau netilpo, po to iš vis netilpo.. nors erdvės visose viršuj pakankamai.. buvo galima kompensuot paliekant daugiau erdvės apačioj, mažiau viršuj , ir kadrai visi būtų buvę tvarkingi

Tas žaisliukas padėtas,nes pakabinti jo nėra galimybės,tad nežinau kaip kitaip būtų galima nufotografuoti g.gif .
Žodžiu labai dėkui už paaiškinimą 4u.gif , tokiu atveju galiu analizuoti savo klaidas.Bandysiu vėl,kažkaip sunkiai man sekasi sugalvoti ką nors įdomaus blush2.gif ir matau kad vistik kažko dar nesugebu įžiūrėti,nors atrodo nemažai skaitau ir bandau smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pepa: 11 sausio 2015 - 21:37
QUOTE(pepa @ 2015 01 11, 21:31)
Tas žaisliukas padėtas,nes pakabinti jo nėra galimybės,tad nežinau kaip kitaip būtų galima nufotografuoti g.gif .
Žodžiu labai dėkui už paaiškinimą  4u.gif , tokiu atveju galiu analizuoti savo klaidas.Bandysiu vėl,kažkaip sunkiai man sekasi sugalvoti ką nors įdomaus  blush2.gif ir matau kad vistik kažko dar nesugebu įžiūrėti,nors atrodo nemažai skaitau ir bandau  smile.gif .

nereikia norėti, kad pačioje pradžioje tobulai išeitų. nors kai kuriems, būna, išeina.
jeigu matai, kad žaisliukas nepakabinamas, neina jo patogiai komponuoti, nesilaikyk jo įsikibus - ieškok kito objekto, kokios problemos. juk neprivaloma atlikti ND Kalėdų dvasioje vien todėl, kad šiuo metu - žiema, kaip nebus privaloma margučius ND fotkinti prieš Velykas smile.gif fotkint kad ir žibutes, jei jų rasi sausį, kad tik gerai būtų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pepa @ 2015 01 11, 22:31)
Bandysiu vėl,kažkaip sunkiai man sekasi sugalvoti ką nors įdomaus  blush2.gif .

bent jau man, tai ir yra viena sunkiausių užduočių smile.gif kažkaip dar nesugebu matyti plačiau nei yra, kai iš nieko, sudėjus jų keleta, gauni tai ko reikia g.gif galbūt todėl ND ir vyksta taip lėtai biggrin.gif

palengvintų darbą jei būtų daugiau pavyzdžių, variantų, bet galbūt esmė ir yra sugebėti pačiam atrasti galimybes, išmokti kitaip matyti aplinką ir pan. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki smile.gif

100 metu.. su Naujais!
sriubyte- uzskaitau.. jei truksta dar vieno''taip''.

Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2015 01 08, 16:58)
Sriubyte, aš nesikabinėsiu - užskaitau.

QUOTE(R-P @ 2015 01 08, 18:09)
sriubyte- užskaitau smile.gif

pagieža, galiu užskaityt, man negaila smile.gif
paskutinėj nėra aštrumo ir viskas, 99,99 proc biški sujudėjo spaudžiant. Man nekliudo smile.gif tik būna po to ateity klausimų, kodėl nuotraukos nepakankamai ryškios, nors fokusas kaip ir vietoj turėtų būt.

QUOTE(lunameja @ 2015 01 12, 20:04)
Sveiki  smile.gif

100 metu.. su Naujais!
sriubyte- uzskaitau.. jei truksta dar vieno''taip''.

Ačiū labai už duotus TAIP ir skirtą laiką merginos!

Judu pirmyn wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sriubytė @ 2015 01 12, 21:25)
Ačiū labai už duotus TAIP ir skirtą laiką merginos!

Judu pirmyn wink.gif

Būsiu dėkinga už skirtą minutę 4u.gif

5 ND:

Natūraliam:
user posted image

Dirbtiniam:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sriubytė: 13 sausio 2015 - 09:34
Kazkur prapuole visos vertintojos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sriubytė @ 2015 01 13, 10:20)
5 ND:

Na, mano asmenine nuomone, per mažai vaizdo, kad būtų galima aiškiai matyti skirtumą smile.gif galėjo arba objektas daugiau kadro užimti, arba fonas ne juodas būti..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Darkas: 13 sausio 2015 - 22:44
QUOTE(Sriubytė @ 2015 01 13, 10:20)

pritariu Darkui- skirtumų kaip ir nematyt. O baltą juodame fone fotografuot- irgi ne taip lengva.
Atsakyti
QUOTE(Darkas @ 2015 01 13, 23:43)
Na, mano asmenine nuomone, per mažai vaizdo, kad būtų galima aiškiai matyti skirtumą smile.gif galėjo arba objektas daugiau kadro užimti, arba fonas ne juodas būti..

QUOTE(mamagute @ 2015 01 14, 08:55)
pritariu Darkui- skirtumų kaip ir nematyt. O baltą juodame fone fotografuot- irgi ne taip lengva.

Aš manau ne objekto dydis ar fono tamsumas jums neleidžia įžiūrėti skirtumo, o nuotraukų mažumas. Įkeliu didesnes.
Man skirtumas tikrai akivaizdus ir netgi matau dabar, kad natūraliam apšvietime custom geltonuoja šiek tiek.
Juodą foną ne atsitiktinai pasirinkau. Norėjau natūralaus jb custom variantuose (dirbtinam pavyko, natūraliam auto irgi gavosi jb, o va custom sugeltonavęs ir nesiskiria nuo cloudy, ale pamačiau tik dbr kai sudėjau eilute). Juodas fonas čia irgi gelbsti sprendžiant ar pavyko baltą spalvą tikrai išgauti, jeigu juoda nėra juoda, reiškias ir lemputė ne balta, atkreipkit dėmesį.

Natūralaus custom perdarysiu, nes pačiai kliūva kontrasto tarp jo ir cloudy nebūvimas o jūs pažiūrėkit į didesnes foto, gal tuomet skirtumas didesnis pasimatys smile.gif

Natūraliam:
user posted image
user posted image
user posted image

Dirbtiniam:
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sriubytė: 14 sausio 2015 - 09:46
Sveiki, gal yra pradedanciu fotografuoti ir noretu pasitreniruoti su sia mergyte?
user posted image
Vilniuje nemokamai ar pigiai papuozuotume blush2.gif
Atsakyti