Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

user posted image

Pusnynuos nykštukai miega... Liko 9 dienos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Idda: 15 gruodžio 2014 - 19:16
QUOTE(mamagute @ 2014 12 15, 19:15)
daugoka visko kadre. Staltiesė marga ir patiekalų margumynas ant jos. Palikčiau blynelius , na ir fone kažką ( gal pvz. keptuvę , pakabintą ant sienos. Tik ginkdie nesakau, kad ir reikia ją kabinti- tiesiog mintis tokia man šovė  smile.gif )

Bais norėčiau to kokteilio. Ir blyneliai labai apetitni  bigsmile.gif  essen.gif

QUOTE(erikamaja @ 2014 12 15, 20:08)
Kartais mažiau reiškia daugiau. Stipriai perkrauta. Techninė pusė kaip ir ok, nors fotografavimo kampas skiriasi, kaip, kad minėjo R-P.
Kadangi panaikinti itin griežti vertinimo kriterijai. Iš manęs - Taip.

O, jeigu tik tai stiklinė su šiaudeliu? g.gif keptuvės ant sienos neturiu galimybės kabint, bet supratau ką turėjot omeny mamagute.

Ir suprantu apie perkrovimą dabar kai pasakėt. lėkštėj marga, po lėkšte marga, už lėkštės marga. Klaidas matau, jų yra ir daugiau ne vien apkrovimas didelis, apskritai, jeigu jau krauti, tai blogas išdėstymas kompozicijos. Dėl nevienodo kampo...o kaip šioje?

user posted image
user posted image
user posted image

Nors vistiek su paskutiniu kadru pasislenku žemyn siekdama, akd kuo geriau pasimatytų išplaukęs antras planas, ko reikalauja ND biggrin.gif
Atsakyti
Idda, labai gražu, jauku ir šilta wink_3.gif
Atsakyti
Sveiki, gal galite nukreipti kur rasti pradedancius fotografus? smile.gif kurie noretu pafotografuoti vaikus ar suaugusius smile.gif niekur nerandu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimančiukas:): 15 gruodžio 2014 - 22:50
Ryto žiūriniai: Jane Evelyn Atwood

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 16 gruodžio 2014 - 08:33
QUOTE(sayonara @ 2014 12 16, 09:31)

Kai kurias foto žiūrint net širdis pradeda sparčiau plakti. Net ir baigus žiūrėti kažkoks nerimas apėmęs smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2014 12 16, 09:08)
Kai kurias foto žiūrint net širdis pradeda sparčiau plakti. Net ir baigus žiūrėti kažkoks nerimas apėmęs smile.gif

aha, stiprios kai kurios foto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sriubytė @ 2014 12 15, 20:32)
O, jeigu tik tai stiklinė su šiaudeliu? 

kodėl gi ne. Bet antrasis variantas juk toks pat, tik horizontalus.

Aš tai galvočiau taip: tais skiriamais ND būtų labai protinga pasinaudot ir išpešt kuo daugiau naudingos informacijos sau juos atliekant. Atkreipt dėmesį į pastabas, kritiką. Ir bandyt, bandyt. Nesakau Tau konkrečiai, Sriubyte. Apskritai.
Nes vėliau darbeliams nebus tokio reiklumo. Gal kažkas pakomentuos, o gal ir ne... Gal kažkas apsiims pašefuot, o gal ir ne... Čia visi laisvi kaip vėjas- nieks niekam neįsipareigojęs, nieks niekam nepasižadėjęs.... Pastaruoju metu tai net neatsimenu, kad kažkas būtų komentuojama čia temoj... O gal klystu?

Aišku, kai aš atlikinėjau ND, taip negalvojau, tikrai ne biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2014 12 16, 09:31)

Ačiū už žiūrinius 4u.gif
Atsakyti
user posted image

Iki šv. Kalėdų tik kiek daugiau, negu savaitė. Laukti liko 8 dienos.
Atsakyti
Iks, peržiūrėjau tavo nuotraukas, iki šiol nesu mačiusi.

Bendriausia nuomonė - tavo galva protingesnė už tavo akį smile.gif
Žinok, ilgai galvojau prieš rašant, nes sunku tiksliai ir aiškiai pasakyti tai, ką noriu. Išmąstytos man tavo nuotraukos. Kž disbalansas yra tarp minčių/kalbos (nežinau, kas tu tokia, kur dirbi, bet kad kalba stiprioji tavo pusė - akivaizdu) ir jausmų/prisilietimų/kažko iki ar jau virš-kalbinio. Tavo nuotraukos pasakoja ir turi pretenziją iliustruoti mintį. Gal ir gerai, jei linksti į abstrakčią, konceptualią ar kaip ją bepavadintumėm fotografiją. Tada keliu rankas, nes šis žanras man svetimokas.

Bet man žiūrint, atrodo, kad tu gali daugiau. Akivaizdu, kad proto netrūksta, o jo labai reikia fotografuojant, niekada netikėjau pasakymais - "fotografuoju vien iš jausmo" ir pan. Jausmas gerai, bet jo įforminimui, elementariai kompozicijai sukalti ir kt dalykams būtina mąstyti ir galvoti. Bet kadangi tu jau tokia galvota (pagal galimybes ir reikalavimai, kaip šitoj diskusijoj apie ND), tai man atrodo, kad tavo nuotraukoms dar trūksta. Sunku pasakyti, kas tai turi būti, bet ne kiekybinio, o kokybinio šuolio čia reiktų. Nežinau, kaip tai atsitinka - gal įsimylėjus kokį fotografą, gal savaime, gal ką pamačius perskaičius ištiktų, pamiršus kultūrinius klodus, pamiršus kalbėti, peršokus tai, ką žinai, matei, skaitei... man čia vėl prašosi analogiją su santuoka - na, gali susituokti viską gerai apmąsčius (finansus, socialinę partnerių padėtį, interesus, lūkesčius ir t.t.), anksčiau juk nemažai porų panašiai ir buvo sutuokiamos, bet vien mąstymu pasikliovus neįmanoma žinoti, ar santuoka tikrai pavyks, ar santykis įvyks. Kž tokio mažiau apčiuopiamo čia dar trūksta. Ko ir įvardint negaliu, palinkėti tik - kad nutiktų 4u.gif Tada gal žiūrėti man bus įdomiau, tada iš nuotraukų žinosiu/jausiu, kas tu tokia, ką mėgsti, kas tau artima, tolima, svetima, ko baisu ir kur jautru. Dabar nejaučiu. nelabai aš aiškiai, bet tikiuosi, kad tu pagausi tarp eilučių mirksiukas.gif
Atsakyti
Na ateinu su ND3 4u.gif

Laukiu komentarų už ir prieš smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti