Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Alabama @ 2014 12 13, 21:34)
Soriukas, bet puikiai zinau, ko nersi:DDD

Dėl niežų turbūt? Ką aš žinau, daugiau nėra dėl ko.

Dėl išmokimo fokusuot - tada tavo erelio akys, jei anose foto supratai kur fokusas: į šuns nosį, akis, ausis ar antkaklį.
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2014 12 13, 20:45)
Dėl niežų turbūt?  Ką aš žinau, daugiau nėra dėl ko.

Dėl išmokimo fokusuot - tada tavo erelio akys, jei anose foto supratai kur fokusas: į šuns nosį, akis, ausis ar antkaklį.

Isgerk silto pieno, ziurek ir nurimsi;)
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2014 12 13, 18:51)
Kristalines, SBO -  smile.gif
Tik, SBO, IKS labiau patiktų vienaskaita (tu, o ne jūs, jūsų, jums ir t.t. wink.gif)

Ok, supratau mirksiukas.gif
Atsakyti
net patikrinau kalendorių, tai rimtai- pilnatis biggrin.gif

dėl manęs tai tų ND gali iš vis nebūt, gali juos ir savarankiškai pasidaryt. Tik svarbu tada durnų klausimų tegul neuždavinėja- kaip išplauti antrą planą, kodėl mano nuotraukos neryškios, ir kodėl spalvos nenormalios gaunasi

p.s. aš čia taip dažnai būnu, lyg mano žodis čia labai svarbus būtų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R-P: 13 gruodžio 2014 - 22:12
Iks, ateiciau i tavo paroda 4u.gif Kiekviena tavo nuotrauka su istorija, mintimi, labai geru ispildymu, kazkas nerealaus. Parodoj prie kiekvienos nuotraukos ilgai stoveciau, nerealu! 4u.gif

Sriubytes ND irgi duodu TAIP bigsmile.gif Ir antrus buciau iskart uzskaicius, nemaciau as kreivo horizonto doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ich: 13 gruodžio 2014 - 23:03
QUOTE(R-P @ 2014 12 13, 22:11)
dėl manęs tai tų ND gali iš vis nebūt, gali juos ir savarankiškai pasidaryt. Tik svarbu tada durnų klausimų tegul neuždavinėja- kaip išplauti antrą planą, kodėl mano nuotraukos neryškios, ir kodėl spalvos nenormalios gaunasi

p.s. aš čia taip dažnai būnu, lyg mano žodis čia labai svarbus būtų biggrin.gif

dėl manęs jų irgi gali nebelikti. su sąlyga, kad bazinių klausimų irgi nebeliks..smile.gif
Atsakyti
man net akys nušvinta, kai įsijungiu temą ir pamatau 3-4 dar nepeskaitytus temos puslapius!!! thumbup.gif

Dėl ND, kaip naujokė, aš visgi pritarčiau aukštesniems reikalavimams. Jei užteks tiesiok "pyšt pykšt" plius minus į temą, ir jau gauni įvertinimus, tai nematau prasmės tada jų daryt.

O paskui, atsiskaitęs "belekokius" ND įkelsi savo pirmus "normalius" bandymus ir išsižiosi nuo užpuolusios kritikos, kad fonas netinkamas, horizontas kreivas, balta ne balta ir tt. Aš už tai, kad atsiskaitinėjant ND šitų dalykų būtų reikalaujama ir mokomasi iškart smile.gif

PS visi mes skirtingi, tai normalu, kad vienų požiūriu ND tinka, kitų - ne. Tai gal tiesiog tokiose situacijose palikime teisę ND darančiąjam apsispręsti pačiam, ar perdaryti ND, kad įtiktų visiems, ar nekreipti dėmesio į kitų kritiką ir judėti toliau? Taip ir atsiskirtų tie, kurie nesiekia aukštumų, tiesiog juda po truputį ir tie, kurie nori visko iškart ir gerai smile.gif

PEACE 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Jau seniai seniai skaitinėju jūsų temą, džiaugiuosi jumis bet su savo komentarais nesikišu.
ND nedariau ir nedarysiu (elementariai neturiu tam fizinio laiko), o, kaip supratau iš taisyklių, ND nepristačiusios čia nepageidaujamos. Bet vis vien užsuku ir vis užsuksiu paskaitinėti smile.gif
Suploviau indus ir grįžau papildyti smile.gif Prisiminiau savo pirmuosius apsilankymus jūsų temoje, kai buvo ganėtinai pasityčiota iš mano sudaryto ala "vadovėlio" fotografijos tema, skirto alkoholikų ir narkomanų reabilitacijos centro programai (kurį, mano nuostabai, Kauno Kolegija įtraukė į mokymo programą, kaip rekomenduojamą literatūrą, o iš leidėjų susilaukiau grasinančių laiškų, kad pašalinčiau šią knygą iš interneto, nes ji gaunama nemokamai ir tada niekas neperka spausdintų knygų). Jūsų forume buvau išvadinta ta, "kuri viską žino, bet nieko nemoka". Tada užsikepiau atlikti visus ND ir įrodyti, kad kažką moku. Tuo pat metu dar viena naujokė pristatinėjo savo ND. Perverčiau kelis puslapius komentarų kaip ji buvo žeminama ir smukdoma ir pamaniau "ar man to reikia?". Aš noriu fotografuoti ir fotografuosiu, nepretenduoju į profesionalus, šiek tiek suvokiu kas yra "bokeh", fotografuoju tai, kas man gražu ir man to pakanka. Kodėl turiu žemintis, kad įtikčiau "kelioms susirekšminusioms fyfoms?" (prašau neįsižeisti). Taip mąsčiau anuomet (jau keleri metei praėjo).
Vis vien čia užsuku, džiaugiuosi jūsų darbais, naujokių, pristatančių ND kantrybe ir noru tobulėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 14 gruodžio 2014 - 15:40
QUOTE(Jolantuke @ 2014 12 14, 15:21)
Sveikos  4u.gif
Jau seniai seniai skaitinėju jūsų temą

Sveika smile.gif kažką per miglą pamenu, bet ne iki galo. Gal galima būtų pamatyti tą knygą, kad būtų galima aiškiau įsivaizduoti situaciją? nes dabar iš posto susidaro toks įspūdis, kad kažkas labai pakenkt norėjo smile.gif

dėl ND. Anksčiau situacija SM'e buvo visiškai kitokia. Temą per dieną prikalbėdavom. O jei dar praleist visus be ND, tai jau fiziškai būtų nebeįmanoma suspėt visko susekt. Dabar situacija čia visai kitokia, todėl manau, kad visai laikas keisti čia sm'e žaidimo taisykles. Be tai nereiškia, kad parodžius kokią sesąmonę, žmogus nebus pasiųstas ND padaryt. Ir tiesa, neužtenka ŠIEK TIEK suvokti kas yra bokeh, ir iš kur jis atsiranda. Čia jau kaip 2x2 turi būt aišku. Kaip tik, apie boheh suvokimą, ir kaip jis veikia yra namų darbo užduotis! wink.gif
Atsakyti
pažiūrėjau Jūsų svetainę, tai jau daug metų fotografuojat smile.gif tai kaip ir problemų su techniniais dalykais turbūt ir nėra, todėl ir su ND neturėtų būt problematiška wink.gif tik žinoma kitas klausimas, ar Jums to reikia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R-P: 14 gruodžio 2014 - 16:13
QUOTE(R-P @ 2014 12 14, 16:56)
Gal galima būtų pamatyti tą knygą, kad būtų galima aiškiau įsivaizduoti situaciją? nes dabar iš posto susidaro toks įspūdis, kad kažkas labai pakenkt norėjo smile.gif

Pakenkti tikrai niekas nenorėjo smile.gif Labai sureikšmino ir vertino estetiką, kurios, ypač pirmuose lapuose, nerasta ir nereikia: specialiai dėtos buitinės nuotraukos, kokias visi "kepa" namuose.
Pavartymui. Per mėnesį reikėjo paruošti dėstomą medžiagą, o šaltiniai buvo tik internetas. Medžiagai buvo keliamas reikalavimas, kad iliustracijos būtų vien tik dėstytojo, o ne atsiųstos iš interneto. Net dėl schemų, nukopijuotų iš knygos, gavau labai daug pastabų.
Rezultatu džiaugiausi, nes rinkdama medžiagą mokiausi ir pati. Nėra Lietuvoje mums suvokiama kalba sudaryto fotografijos vadovėlio "žaliems". Tad rinkau ir dėjau tai, kas man pačiai atrodė naudinga, reikalinga. Kad visa reikiama informacija būtų vienoje vietoje.
Dabar jau ir fotografuočiau, ir rašyčiau kiek kitaip smile.gif
Atsiprašau, kad nesusilaikiau ir įlindau į jūsų pokalbius. Sveikinu nuomonę apie nuolaidas dėl ND. Bet tai tik stebėtojo nuomonė wink.gif

Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2014 12 14, 16:34)
Per mėnesį reikėjo paruošti dėstomą medžiagą, o šaltiniai buvo tik internetas. Medžiagai buvo keliamas reikalavimas, kad iliustracijos būtų vien tik dėstytojo, o ne atsiųstos iš interneto. Net dėl schemų, nukopijuotų iš knygos, gavau labai daug pastabų.
Rezultatu džiaugiausi, nes rinkdama medžiagą mokiausi ir pati. Nėra Lietuvoje mums suvokiama kalba sudaryto fotografijos vadovėlio "žaliems". Tad rinkau ir dėjau tai, kas man pačiai atrodė naudinga, reikalinga. Kad visa reikiama informacija būtų vienoje vietoje.
Dabar jau ir fotografuočiau, ir rašyčiau kiek kitaip smile.gif

puikus konspektas, visa reikalinga info viename smile.gif dėl estetikos- manau jos trūksta. Bet kaip ten sako- autorius visada teisus. Todėl nesiginčysiu, o tik pasakysiu savo kaip žiūrovo nuomonę smile.gif

kas liečia teksto turinį, tai taip, jis nelegalus, kopijuotas, todėl platinti, kad ir kokių kilnių tikslų dėka- negalima smile.gif
Atsakyti