kiba pilnatis, kad 2 psl prikalbėti
Sriubyte, TAIP. Aš iš vis labai gera, leidžiu net žaidimuose dalyvaut čia ta tema tokia mirusi, kad nieko blogo tikrai nepadarysi jei jau DABAR dalyvausi
Iks, aš tai apie tavo darbus nevyniosiu žodžių į vatą. Kada į tavo darbų parodą galima būtų atvaryt?
QUOTE(R-P @ 2014 12 13, 18:56)
kiba pilnatis, kad 2 psl prikalbėti
Sriubyte, TAIP. Aš iš vis labai gera, leidžiu net žaidimuose dalyvaut čia ta tema tokia mirusi, kad nieko blogo tikrai nepadarysi jei jau DABAR dalyvausi
Iks, aš tai apie tavo darbus nevyniosiu žodžių į vatą. Kada į tavo darbų parodą galima būtų atvaryt?
Ačiū! Tai jau dabar tvirtai judu pirmyn, turiu 3 taip
QUOTE(Iks @ 2014 12 13, 14:31)
P.S. Ot, kiaura galva. Prisiminiau apie Say atvirukinę užduotį. Juosta vs skaitmena. Turbūt jau pavelavau į traukinį, atviruką teks nusipiešti pačiai O kas laimėjo? Buvo labai įdomių pasisakymų. Gal ir gerai, kad prakiuro galva, nes iš esmės būčiau tik nuobodžiai išradinėjusi dviratį ir entąjį kartą plaukusi prie seniai atrastos Amerikos krantų
dar niekas, Tavęs laukiu
QUOTE(Alabama @ 2014 12 13, 15:39)
Sukeliu alergija ir nervini niezuli
čia reklama?
apie ND. po ano pasidraskymo ND tema aš asmeniškai apsisprendžiau, kad man tie ND pasidarė giliai dzin. Perspaudė mane pjautynės. Nuoširdžiai. Jei žmogus nori fotkinti, tai jis ir fotkins, ir jokia kritika, polit-nekorektiški komentarai ar dar kas nors jo neprivers to nedaryti. O jei nenori, tingi, pasikarščiavo - tai varinėk jį nevarinėjęs, reikalauk nereikalavęs, vis tiek jis nefotkins arba fotkins pats sau ir be geranorių pagalbos, o bet kas, ką pasakysim, bus blogai, per piktai, per griežtai ir pan. Todėl aš dabar visur ir viską, kas yra apypadoriai techniškai tvarkinga galiu užskaitinėti - nes išverčiau kailį.
Achtung achtung, kviečiu temon naujokes, ateikit, bandykit atsiskaityti ND, bent jau aš estetikos, įdomumo, originalumo elementus iš savo vertinimo kriterijų metu lauk, nes nafig jie niekam šioje stadijoje nereikalingi, tik sukelia pjautynes. Kaip sakoma mokykloje, mokyti reikia pagal poreikius. Jei nereikia mokiniams reiklumo, tai jo gali ir nebūti. Bet tada lieka daug daugiau atsakomybės ant paties mokinio pečių - atrasti save, o ne būti atrastam, surasti pačiam tam tikrus atsakymus, o ne gauti pagalbą jų ieškant, domėtis, smalsauti, eksperimentuoti, kai visa tai ateina iš vidaus, o ne iš išorės. Juk jeigu merginoms nereikia estetikos, originalumo nuo pat pradžių, tai gal neverta čia vaidinti viršininkių ir jų reikalauti? Lieka viltis, kad kai kuriems žmonėms tų dalykų poreikis yra prigimtinis ir jos vis tiek juos atras eidamos savo keliu, o ne gavę "guided tour".
Sriubyte, akivaizdu, kad ne vakar fotiką įsigijai, tai sėkmės, daryk ND ir rodyk savo gebėjimus, pomėgius, poreikius. Kuo galėsim, tuo padėsim.
Say, tuomet namų darbai bus daromi dėl "mūsų", o ne dėl savęs.
Man kažkaip liūdna, atvirai pasakius, kad grįžtama į pradžia, kai jau tiek buvo pažengta ir merginų pastangų įdėta į "kitokią temą", jos taisykles ir reikalavimus. Tie, kurie tikrai nori išmokti, greit atsisijodavo, kas lieka čia, o kas pereiną į gretimą temą. nebent tai liko vienintelis būdas temai gyvuoti.
Aš vistiek sakysiu "ne", jei manysiu, kad ne, ir sakykit ką jūs norit. Pyksimės
Man kažkaip liūdna, atvirai pasakius, kad grįžtama į pradžia, kai jau tiek buvo pažengta ir merginų pastangų įdėta į "kitokią temą", jos taisykles ir reikalavimus. Tie, kurie tikrai nori išmokti, greit atsisijodavo, kas lieka čia, o kas pereiną į gretimą temą. nebent tai liko vienintelis būdas temai gyvuoti.
Aš vistiek sakysiu "ne", jei manysiu, kad ne, ir sakykit ką jūs norit. Pyksimės
Ne, Say, ne reklama.Budas juoku slepti liudesi.
QUOTE(kristalines @ 2014 12 13, 19:36)
Say, tuomet namų darbai bus daromi dėl "mūsų", o ne dėl savęs.
tai kad daugeliu atvejų jie ir buvo daromi dėl mūsų, o ne dėl savęs tos estetikos juk ir reikėjo tik "mums".
todėl aš kapituliuoju kad ir kiek pastangų įdėta, kad ir kiek laiko skirta aiškinimui ir lavinimui. turiu nuoširdžios vilties, kad įdirbis, kuris jau įdėtas, niekur nedingo ir nedings, kad atsiras vienas kitas žmogus, kuriam reikės daugiau, negu mokėti labai ryškiai akis sufokusuot
QUOTE(sayonara @ 2014 12 13, 21:01)
tai kad daugeliu atvejų jie ir buvo daromi dėl mūsų, o ne dėl savęs tos estetikos juk ir reikėjo tik "mums".
todėl aš kapituliuoju kad ir kiek pastangų įdėta, kad ir kiek laiko skirta aiškinimui ir lavinimui. turiu nuoširdžios vilties, kad įdirbis, kuris jau įdėtas, niekur nedingo ir nedings, kad atsiras vienas kitas žmogus, kuriam reikės daugiau, negu mokėti labai ryškiai akis sufokusuot
Vat būtent, buvau ta, kuri girdėjo tuos aiškinimus ir buvo versta ieškoti... ir bandžiau įsiklausyti, suprasti, "kas, kodėl ir ką" sako, nors kartais jau pasiųst visus toli toli norėdavosi, bet noras padaryt buvo stipresnis. Kiek ND teko man perdaryt dėl nelygaus horizonto, dėl netinkamų objektų, dėl netinkamo fono, dėl to, dėl ano - ėjau ir perdarinėjau neburbėdama, ir tas ne taip jau senai buvo. Ir tik šios temos dėka ir geranoriškų šiknos paspardymų dėka, patarimo susikaupt ir neskubėti, manau, kad pažengiau.
QUOTE(sayonara @ 2014 12 13, 20:01)
Stojau i daile.Per akademini piesima pradejom nuo mazu dalyku-ismokti laikyti piestuka, bruksniuoti, tada piesem vieno daikto konturus, po to poros, po to ismokom deti seselius, refleksus.Pamazu nuo paprastu link sudetingu.Jei per pirma pamoka padetu Apolono galva ir lieptu piesti, ar tai butu siekis mus priverst iskarto piest/matyt gerai, ar tik atbaidytu, nes taip mokinti neprotinga?
Papildyta:
QUOTE(kristalines @ 2014 12 13, 20:17)
Vat būtent, buvau ta, kuri girdėjo tuos aiškinimus ir buvo versta ieškoti... ir bandžiau įsiklausyti, suprasti, "kas, kodėl ir ką" sako, nors kartais jau pasiųst visus toli toli norėdavosi, bet noras padaryt buvo stipresnis. Kiek ND teko man perdaryt dėl nelygaus horizonto, dėl netinkamų objektų, dėl netinkamo fono, dėl to, dėl ano - ėjau ir perdarinėjau neburbėdama, ir tas ne taip jau senai buvo. Ir tik šios temos dėka ir geranoriškų šiknos paspardymų dėka, patarimo susikaupt ir neskubėti, manau, kad pažengiau.
O as pazengiau su kreivais sleivais nd, ir jie man nesutrukde siekt to, ko siekiu ir ko pasiekiau.
nesiginčykit, neverta. dviejų konkrečių skirtingų atvejų analizė bent jau man jokių išvadų nesuponuoja
jei temoje atsiras žmonių, kurie degs, tai ir atsiras tas santykis, kai reikalaujama daugiau, tikimasi geriau ir pan.
nes aš tai, prisipažinsiu, jau ir pavargau nuo to vaidmens, kurį temoje turėjau, ir su tuo atsirandančių pasekmių
jei temoje atsiras žmonių, kurie degs, tai ir atsiras tas santykis, kai reikalaujama daugiau, tikimasi geriau ir pan.
nes aš tai, prisipažinsiu, jau ir pavargau nuo to vaidmens, kurį temoje turėjau, ir su tuo atsirandančių pasekmių
aš ne Say (sorriukas, kad įsiterpiau ), bet pasakysiu taip, labai gerai pati pasakei ir puikiai sau pati prieštarauji. Tai gal pirma išmokim tvarkos, parinkti objektus, foną, sužiūrėti horizontą, o TIK tada jau fotografuokim. Ar čia ne tas pats kas tavo ta dailė, kai pradėjai nuo "mažų dalykų". Nes mygtuką spaudyt bet koks durnius gali.
QUOTE(kristalines @ 2014 12 13, 20:27)
aš ne Say (sorriukas, kad įsiterpiau ), bet pasakysiu taip, labai gerai pati pasakei ir puikiai sau pati prieštarauji. Tai gal pirma išmokim tvarkos, parinkti objektus, foną, sužiūrėti horizontą, o TIK tada jau fotografuokim. Ar čia ne tas pats kas tavo ta dailė, kai pradėjai nuo "mažų dalykų". Nes mygtuką spaudyt bet koks durnius gali.
Soriukas, bet puikiai zinau, ko nersi:DDD
Lieku prie savo nuomones.Manau, tegul ismoksta sufokusuot ir suzino, kas tam fotike kaip veikia, tada tik juda toliau.
QUOTE(Alabama @ 2014 12 13, 20:34)
Lieku prie savo nuomones.Manau, tegul ismoksta sufokusuot ir suzino, kas tam fotike kaip veikia, tada tik juda toliau.
žmonės skirtingi. vienas gali pradėti nuo žinių apie pieštukų kietumą, o kitam tai - įžeidžiantis ribojimas.
man rodos, reiktų pripažinti, kad kadaise buvo padaryta klaida, bandant iš visų reikalauti vienodai aukštų standartų. ne visiems jų reikia, ne visi jų nori, ne visi juos vertina.