Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Sriubytė @ 2014 12 13, 12:54)
keliant iš flickr, kokį dydį rekomenduotumėt rinktis? Dabar renkuose Medium 800.
Su šune ne taip lengva, ji kruta, jai viskas įdomu, sunku išlaikyti ilgiau sėdint vietoj. Ale pagalvojau vis įdomiau bus.

Rekomenduoju nedaryti koliažų, o kelti pavienes nuotraukas, kaip dabar šuns įkėlėt.

Gerai, kad galvojat kaip įdomiau, bet gyvūnus nėra lengva fotografuoti. Bet čia tik mano asmeninė patirtis. Todėl gal geriau pirma įvaldyti daiktus ir treniruotis ant jų. O poto jau lauksim Minės foto smile.gif

QUOTE(mamagute @ 2014 12 13, 13:03)
tai ir gerai pagalvojot- tikrai įdomiau:) Ir tikrai nebūtinai  sėdinčioj pozoj. smile.gif

Manau per sudėtinga fotografuoti gyvūnus pradedantiesiems, dar neįvaldžiusiems savo įrankio iki galo smile.gif tiesiog susikuria papildomus trukdžius.
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2014 12 13, 13:17)
Rekomenduoju nedaryti koliažų, o kelti pavienes nuotraukas, kaip dabar šuns įkėlėt.

Gerai, kad galvojat kaip įdomiau, bet gyvūnus nėra lengva fotografuoti. Bet čia tik mano asmeninė patirtis. Todėl gal geriau pirma įvaldyti daiktus ir treniruotis ant jų. O poto jau lauksim Minės foto smile.gif
Manau per sudėtinga fotografuoti gyvūnus pradedantiesiems, dar neįvaldžiusiems savo įrankio iki galo smile.gif tiesiog susikuria papildomus trukdžius.

Ačiū už nuomonę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sriubytė @ 2014 12 13, 12:30)
Ačiū už nuomonę smile.gif

As uzskaitau.Zmogus rado idomu sprendima, techniskai irgi gerai.O kaip judru suniuka pasodint kitoj pozoj, cia va idomu, idomu..
Atsakyti
Įdomus sprendimas nėra = geras sprendimas.

Įdomūs ir geri sprendimai iškart neabejotinai sulaukia daugiau nei reikia "taip". smile.gif
Atsakyti
Vakar telefonu užmečiau akį į SM ir pagalvojau apie sriubytę: o!, kyla malonus įtarimas, kad atėjo žmogus su polėkiu, atnešė retai ND beužtinkamą objektą, vadinas, ieškojo įdomesnio sprendimo, vadinas, apskritai turbūt nusiteikęs ieškoti. Nepuoliau užskaityti tik todėl, kad telefone sunku įžiūrėti visokius techninius niuansus. Šiandien pasitikrinau kompe ir duodu TAIP. Gal norėtųsi kiek mažiau nukąstos apačios paskutinėje nuotraukoje, kad būtų sutilpęs antkaklis, bet manau, kad autorė ilgainiui išmoks tiksliau kadruoti, apgalvodama visas detales ir apeidama galimus slenksčius smile.gif Man asm. traukia iki taip, todėl jį ir duodu ramia sąžine smile.gif Esami minusai mamagutes konkurso fone visai vietoj biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 13 gruodžio 2014 - 13:25
QUOTE(Alabama @ 2014 12 13, 13:43)
O kaip judru suniuka pasodint kitoj pozoj,  cia va idomu, idomu..

tai būtent ir turėjau minty - NEPASODINT smile.gif Gaila, nesupratot, ką norėjau pasakyt

Papildyta:
QUOTE(Iks @ 2014 12 13, 14:21)
Vakar telefonu užmečiau akį į SM ir pagalvojau apie sriubytę: o!

reikia ne tik pagalvot, bet ir daryt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2014 12 13, 13:17)
Įdomus sprendimas nėra = geras sprendimas.

Įdomūs ir geri sprendimai iškart neabejotinai sulaukia daugiau nei reikia "taip". smile.gif

Kartais idomus sprendimas ir yra geras sprendimas.O sios temos tyla dar nieko nereiskia.Ir neivarykit zmogaus i remus.
Atsakyti
P.S. aplankantiems mane flickre turbūt nėra naujiena - neturėjau vargo, įsikinkiau į projektą po 1 foto per 30 d. Žodžiu, budinausi iš letargo... Kelias dienas numuilinau, bet kažkaip sugebėjau daugmaž išsilaikyti rėmuose. Nors ir nežmoniškai sunku, nuolat balansuoji ties sekluma ir idėjų vakuumu biggrin.gif Džiaugiuos, kad užteko proto neapžioti grandioziškesnio kąsnio, kapituliuočiau, jei bogu biggrin.gif
Įmetu kelis kadrus, kad temoje pagausėtų nuotraukų, o ir apskritai 100 m. nieko nekėliau į SM smile.gif
Daugiau mano flickro psl.
Nuomonių visad laukiu, nesvarbu, pliusinių ar minusinių, miela sulaukt atgalinio ryšio smile.gif
P.P.S. su vienu objektu užsižaista, bet turiu pateisinamą priežastį užsižaisti iki kokio nors konsensuso biggrin.gif

7/30 --- princesė ant žirnio

user posted image

12/30 --- beveik minusas biggrin.gif, bet pralenkiau laikmetį, konkursas dar nebuvo paskelbtas

user posted image

13/30

user posted image

18/30 --- daugėja minėtojo objekto biggrin.gif

user posted image

22/30

user posted image

22/30 (2)

user posted image

24/30 --- 8<

user posted image

26/30

user posted image

---------------------------------------------------------------------------------------------

mamagute, aš pirma pagalvoju, o tada darau biggrin.gif Kai pirma padarau, o tada pagalvoju - mintys dažnai būna laaaabai laaabai liūdnos nestuke.gif biggrin.gif

---------------------------------------------------------------------------------------------

Dėl ND objektų laikaus (stengiuosi laikytis) lanksčios politikos. Iš principo galvoju, kad nėra nė vieno uždrausto vaisiaus, jei jis kelia apetitą smile.gif Tarkim, esu ne kartą patarusi vengti gėlių, kičinių niekučių ar pritarusi nuomonei neįsisukti į visokius šabakštynus. Bet jei moksleiviui pavyksta ką nors doro nuveikti su rizikingais objektais, neturiu nieko prieš, man tiktų tada net ir gūdžiausias šabakštynas (tiesa, nepamenu, kad kas būtų jį tokį - valgomą ir neatsivalgomą - atnešęs biggrin.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 13 gruodžio 2014 - 14:22
QUOTE(Alabama @ 2014 12 13, 14:55)
ir neivarykit zmogaus i remus.

tikrai , kad vyko grandioziniai žmogaus varymo į rėmus darbai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2014 12 13, 14:55)
Kartais idomus sprendimas ir yra geras sprendimas.O sios temos tyla dar nieko nereiskia.Ir neivarykit zmogaus i remus.

Aš iš naujokių tikiuosi daugiau, nei namo sienos ir ciūciko, pavyzdiniai namų darbai ne veltui įdėti buvo ir norima, kad naujokams tai būtų siekiamybė. Tau tinka. Nu ir valio, bet maniau čia kartelė ND yra labiau pakelta, o ne užskaitinėjama "bile kas" techniškai tvarkinga. smile.gif
Atsakyti
Matai, ikse, mes uzskaitom bele ka:)))))
Idetu zmogus keksiuka, butu daug paprasciau.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2014 12 13, 15:19)
Matai, ikse, mes uzskaitom bele ka:)))))
Idetu zmogus keksiuka, butu daug paprasciau.

Parodyk kur yra pavyzdys su keksiukais? Nebent tau šakutės, išlankstytos gulbės ar pieštukai yra keksiukai. unsure.gif
Atsakyti