Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(-sky- @ 2014 11 14, 11:54)
Skaiciuoju skaiciuoju, kai suvesiu viska butinai pasidalinsiu savaites suvestine su jumis.

Betgi kaipgi per daug riebalo?  Jo turi buti daugiau nei baltymo taip? O ir kaip sako voresta, riebalo nepadauginsi, taigi...
O ir susivalgo man be prievartos, bet as ant ghe ir kepu, ir i kava dedu kas ryta (p.s. kava buvau metus, bet labai pamegau bullet proof, bet jauciu reikia mest vel del to kofeino nelemto), ant visu darzoviu kraunu ir t.t. Nu matau, kad nemazai sunaudojau ypac sia sav, bet kazkaip plamuse ant jo labai.

Zodziu, skaiciuoju ir pasirodysiu gramais, gal kuri ka patarsite, kaip man isjudinti svori.

Kol energijos iš riebalo negamini, manau nereikėtų piktaudžiaut - bet čia tik mano nuomonė išklausius Talalakino.
Atsakyti
QUOTE(JolkitaS @ 2014 11 14, 12:39)
Kol energijos iš riebalo negamini, manau nereikėtų piktaudžiaut - bet čia tik mano nuomonė išklausius Talalakino.

Nugi kad nesijauciu piktnaudziaujanti blush2.gif
Bet tada jus man pasiulykit kuo misti? Vien salotu lapais ir agurkais? Ir kaip priversti tada gaminti energija is riebalo? Mazinu baltymo, tad automatiskai padideja riebalas. Nes nu jei man alkis i akis zvelgia as tauks sauksleti ghe arba kokoso aliejaus, o badas man zvelgia tarp valgymu nuolat. Valgau tris kartus: 6.30 , 14.00 ir apie 20.00. Ir dazniausiai tarp valgymu isalkstu, o kartais ir LABAI isalkstu, nors darbe plytu ir netampau. Meginau daugiau valgyti, nu nebetelpa man vienu prisedimu nors tu ka. Tai kas ka patartu siuo atveju?

!!!! KA tik nusvito man nusvitimas, kad blogai susakiau del ghe tad ir isvadinot apsirijele. Ne kila as to sviesto pasigaminau, is dvieju pakeliu airisko sviestu, ten ju arba 200 ar max 250 g. Tai is puskilio. NZn kodel man susisviete sitaip...

Nes ir taip ir taip skaiciavau, nu man netgi kaloriju per diena nesusirenka kiek priklauso, nu negaliu buti apsirijele schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -sky-: 14 lapkričio 2014 - 12:23
QUOTE(-sky- @ 2014 11 14, 13:03)
Nugi kad nesijauciu piktnaudziaujanti  blush2.gif
Bet tada jus man pasiulykit kuo misti? Vien salotu lapais ir agurkais? Ir kaip priversti tada gaminti energija is riebalo? Mazinu baltymo, tad automatiskai padideja riebalas. Nes nu jei man alkis i akis zvelgia as tauks sauksleti ghe arba kokoso aliejaus, o badas man zvelgia tarp valgymu nuolat. Valgau tris kartus: 6.30 , 14.00 ir apie 20.00. Ir dazniausiai tarp valgymu isalkstu, o kartais ir LABAI isalkstu, nors darbe plytu ir netampau. Meginau daugiau valgyti, nu nebetelpa man vienu prisedimu nors tu ka. Tai kas ka patartu siuo atveju?

!!!! KA tik nusvito man nusvitimas, kad blogai susakiau del ghe tad ir isvadinot apsirijele. Ne kila as to sviesto pasigaminau, is dvieju pakeliu airisko sviestu, ten ju arba 200 ar max 250 g. Tai is puskilio. NZn kodel man susisviete sitaip...

Nes ir taip ir taip skaiciavau, nu man netgi kaloriju per diena nesusirenka kiek priklauso, nu negaliu buti apsirijele  schmoll.gif

Be metabolizmo tyrimo tau nieks nepasakys kiek ko reikia. Tikiu atveju, kai nesidarai tyrimų ir nežinai kas tavo organizme darosi, belieka nepadaugint kažkokio vieno produkto, šiuo atveju riebalo. Su Paleo visada išlieka didelė tikimybė padauginti baltymo ir riebalo ypač ilgam laikotarpy. Gerai, kad viską dzbar skaičiuoji. Gal bendram fone paaiškės kas tam racione ne taip...
Atsakyti
Skaiciuoju skaiciuoju, kai suvesiu viska butinai pasidalinsiu savaites suvestine su jumis.

Betgi kaipgi per daug riebalo?  Jo turi buti daugiau nei baltymo taip? O ir kaip sako voresta, riebalo nepadauginsi, taigi...

Taip, galima maitintis beveik vien riebalu su daržovėmis, bet maitintis su daug baltymo- greit bus bėdų.
Jei angliavandeniai sumažinti, didinamas riebalų kiekis. Bet GHI- pieno riebalai su cholesteroliu-steroliniai, tad ar tau gerai jie? Juk sukietinsi membranas dar labiau.
Todėl norint pervesti anabolinį nukrypimą į katabolinį, be sočiųjų riebalų (energijos šaltinio), galima naudoti dar ir polinesočiąsias riebiąsias rūgštis, tam, kad suminkštinti ląstelių membranas ir padaryti jų pralaidumą didesnį, kad į ląstelių vidų galėtų patekti substratai.
Gal daugiau riebalų iš kokių avokadų rink, juose ir polinesočiųjų pakankamai bus.
Pasiskaičiau, kad tokiu atveju, kai apribojus angliavandenius, svoris vis vien nekrenta, taikomas labai riebus pasninkas kai keleta dienų beveik visos kalorijos (~1000 parai) gaunamos beveik vien iš riebalų. Pasidomėk tuo plačiau.
Papildyta:
Nugi kad nesijauciu piktnaudziaujanti  blush2.gif

riebalai smarkiai nepadidina suvalgomo maisto kiekio, tačiau priduoda sotumo.
Tad jei maistas bus riebesnis, daug daugiau jo (kiekis) nelabai matosi. Tavo atveju kokosas geriau nei GHI. Jame nėr cholesterolio.
Papildyta:
QUOTE(Gricė @ 2014 11 13, 19:47)
(O kur ją laikysite? Kambaryje?)
pakol kas šiltnamyje maklinėja, toliau bus matyt.
Turiu klausimą apie riebalus. Jei alkį malšinti riebalu ir riebalo padauginti neįmanoma, tai ar tam tinka ghee sviestas? Na, sakykim, atsisakau pieno produktų, tai reiškia, ir ghee nevartoju? Pieno produktai man tinka, bet čia dėl svorio metimo. Ar nevartoti ir ghee, tik kokosų aliejų, lašinius ir alyvuogių aliejų?
Jautiena, koks mielas ir linksmas sūnelis  wub.gif

atsakiau SKY, tau tas pat tinka.
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 11 14, 11:03)
<...>

Nes ir taip ir taip skaiciavau, nu man netgi kaloriju per diena nesusirenka kiek priklauso, nu negaliu buti apsirijele  schmoll.gif

ziurint kokie pakeliai, jeigu staciakampiai ploksti, tai 225, o jeigu staciakampis blokas tai 454g mirksiukas.gif

jeigu tikrai neapsiryji, tai turi pajudeti g.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 11 14, 13:49)
Taip, galima maitintis  beveik vien riebalu su daržovėmis, bet maitintis su daug baltymo- greit bus bėdų.
Jei angliavandeniai sumažinti, didinamas riebalų kiekis. Bet GHI- pieno riebalai su cholesteroliu-steroliniai, tad ar tau gerai jie? Juk sukietinsi membranas dar labiau.
Todėl norint pervesti anabolinį nukrypimą į katabolinį,  be sočiųjų riebalų (energijos šaltinio), galima naudoti dar ir polinesočiąsias riebiąsias rūgštis, tam,  kad suminkštinti ląstelių membranas ir padaryti jų pralaidumą didesnį, kad į ląstelių vidų galėtų patekti substratai.
Gal daugiau riebalų iš kokių avokadų rink,  juose ir polinesočiųjų pakankamai bus.
Pasiskaičiau, kad tokiu atveju,  kai apribojus angliavandenius,  svoris vis vien nekrenta, taikomas labai riebus pasninkas kai keleta dienų beveik visos kalorijos  (~1000 parai)  gaunamos beveik vien iš riebalų. Pasidomėk tuo  plačiau.

Aciu voresta uz gelbejima, kaip visada laiku , pries istinkant panikos atakai biggrin.gif CIa juokauju, zinoma.

Avokadas vienas per diena eina - juk sezonas, kokoso bent 2 - 3 sauksteliaii be nieko... parisiu su ghe kol kas, ziuresim kas gausis.

Angliu surenku paskutine savaite iki 30 g, na tik viena diena buvo saldziu bulviu ir tuno kepinukai, tai biski pereboras. Daugiau nebus. Na toliau ziuresiu kas gausis, ir jau beveik susitaikiau, kad svarstykeles rekes pirkti smile.gif

Bet siaip as pasakysiu taip, mano svorio neisjudino isgirta dietologe LT, sveriausi maista ir kamavausi 3 menesius pgl jos rekomendacijas, ji mane apkaltino, kad as sukciauju, nors ne velnio nesukciavau. O svoris pajudejo is pradziu kelis kg ir liko stoveti vietoje... su visom iskrovos dienom ir t.t., tad ka as zinau... gal cia man lemta taip verysad.gif

Jautiena, nebuna bloku pas mumi, tad bus 227 g. pasirodopagooglinau

Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 11 14, 15:00)
Aciu voresta uz gelbejima, kaip visada laiku , pries istinkant panikos atakai biggrin.gif CIa juokauju, zinoma.

Avokadas vienas per diena eina - juk sezonas, kokoso bent 2 - 3 sauksteliaii be nieko... parisiu su ghe kol kas, ziuresim kas gausis.

Angliu surenku paskutine savaite iki 30 g, na tik viena diena buvo saldziu bulviu ir tuno kepinukai, tai biski pereboras. Daugiau nebus.  Na toliau ziuresiu kas gausis, ir jau beveik susitaikiau, kad svarstykeles rekes pirkti smile.gif

Bet siaip as pasakysiu taip, mano svorio neisjudino isgirta dietologe LT, sveriausi maista ir kamavausi 3 menesius pgl jos rekomendacijas, ji mane apkaltino, kad as sukciauju, nors ne velnio nesukciavau. O svoris pajudejo is pradziu kelis kg ir liko stoveti vietoje... su visom iskrovos dienom ir t.t., tad ka as zinau... gal cia man lemta taip  verysad.gif

O kodėl tik vienas avokadas- po vieną kiekvienam valgymui (na, jie pas mane dabar tik du) + dar riebus maistas. Angliavandenių gali ir iki 50-70gr suvalgyt-čia kad maisto kiekio- daržovių nebūt per mažai.
O dabartinis tavo pH indeksas?
O dietologė buvo patarusi- po mažai bet dažnai?
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 11 14, 15:08)
O dabartinis  tavo pH indeksas?
O dietologė buvo patarusi-  po mažai bet dažnai?

PH pasimatuosiu ramybes busenoj, vis apie 8 laikesi... bet pora sav jau neskaiciavau... ax.gif

Zinoma, dietologe man patare po mazai ir daznai. Tai buvo pries desimtmeti beveik... ir su mociutes duonos rieke pusryciam, ir pamenu viena sauksta al aliejaus per diena ant salotu.... nu tokia tipine kaloriju skaiciavimo dieta, tik tiek kad brangiai sumoketa buvo... bet tada pamenu pilva fotografavo ir matavo ir kt, sake riebalai ant organu kaupiasi.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 11 14, 15:14)
PH pasimatuosiu ramybes busenoj, vis apie 8 laikesi... bet pora sav jau neskaiciavau...  ax.gif

Zinoma, dietologe man patare po mazai ir daznai. Tai buvo pries desimtmeti beveik...  ir su mociutes duonos rieke pusryciam, ir pamenu viena sauksta al aliejaus per diena ant salotu....  nu tokia tipine kaloriju skaiciavimo dieta, tik tiek kad brangiai sumoketa buvo... bet tada pamenu pilva fotografavo ir matavo ir kt, sake riebalai ant organu kaupiasi....  verysad.gif

kurgi nesikaups http://www.homosanit...piasi_ant_pilvo

Aš pradžioj kokosų aliejų ne šaukštukais, bet šaukštais kabinau, kaip desertą po beveik kiekvieno valgymo. O va dabar jau nebesinori. Matyt, poreikis patenkintas.
Atsakyti
labuka, pas mane nieko naujo, tai ir nerasau nieko. Sedziu namie, tyrimai nekokie, reikia kazkaip gelezi kelti.
Radau recepta, skaniai nuskambejo, atmetus nereikalingus produktus bus skanu ir mums
http://www.1000recep...s.d?id=62168089

P.S. Nepagyriau jautienos kukuliuko, jau toks mielas wub.gif
Atsakyti

Zodziu, skaiciuoju ir pasirodysiu gramais, gal kuri ka patarsite, kaip man isjudinti svori.

O kiek koloriju susidaro per visa diena? Bet jei angliu tik 30 g. suvalgai, tai tikrai turi Kristi svoris. O apimtys nepamazejo? Senieji dzinsai ne per dideli siuo metu?
JustDi, o kaip pati jautiesi?
Atsakyti
Ir kaip priversti tada gaminti energija is riebalo?

Aš šito irgi niekaip nesuprantu g.gif
QUOTE(" voresta " @ 2014 11 14, 13:49)
Pasiskaičiau, kad tokiu atveju,  kai apribojus angliavandenius,  svoris vis vien nekrenta, taikomas labai riebus pasninkas kai keleta dienų beveik visos kalorijos  (~1000 parai)  gaunamos beveik vien iš riebalų. Pasidomėk tuo  plačiau.
atsakiau SKY,  tau tas pat tinka.

Ačiū, Voresta.
Atsakyti