Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(Nidulia @ 2014 11 11, 20:33)
Merginos, seniai nesidariau poliklinikoje kraujo tyrimu. Kas yra svarbu?. Na, idomu cholesterolis ir trigliceridai, bet kokiu dar prasytis?

tai tuos, kurie anksčiau buvo ne normoj g.gif

aš ką tik pasidariau, tai cholesterolio tendencija gera, bet cukrus didėja su paleo doh.gif kas čia per reiškinys? ir kasos pankretininė amilazė šiek tiek padidėjus, kas rodo kažkokį kasos uždegimą? kas ką žinot apie cukrų ir kasą?
Atsakyti
QUOTE(*Kamelija* @ 2014 11 12, 15:55)
tai tuos, kurie anksčiau buvo ne normoj  g.gif

aš ką tik pasidariau, tai cholesterolio tendencija gera, bet cukrus didėja su paleo  doh.gif kas čia per reiškinys? ir kasos pankretininė amilazė šiek tiek padidėjus, kas rodo kažkokį kasos uždegimą? kas ką žinot apie cukrų ir kasą?

Amilazė ir man padidėjusi. Čia angliavandenius skaidantis fermentas. Nelygu kiek padidėjęs - nebūtinai jau ir uždegimas. O kodėl padidėjęs irgi nežinau. Gal kad per mažai/perdaug angliavandenių. Su Paleo labiau tiktų - per mažai g.gif
O cukrus kiek padidėjęs?
Atsakyti
QUOTE(JolkitaS @ 2014 11 12, 17:20)
Amilazė ir man padidėjusi. Čia angliavandenius skaidantis fermentas. Nelygu kiek padidėjęs - nebūtinai jau ir uždegimas. O kodėl padidėjęs irgi nežinau. Gal kad per mažai/perdaug angliavandenių. Su Paleo labiau tiktų - per mažai  g.gif
O cukrus kiek padidėjęs?

cukrus 5,78, prieš pora metų buvo 5,5.
O dar kam jokios įtakos paleo nepadarė, tai feritinas, kaip buvo dugnas, taip ir liko, užtai man gal ir galva svaigsta, ir šalta.
Atsakyti
QUOTE(*Kamelija* @ 2014 11 12, 16:41)
O dar kam jokios įtakos paleo nepadarė, tai feritinas, kaip buvo dugnas, taip ir liko, užtai man gal ir galva svaigsta, ir šalta.

Tai jeigu baltymo neišvirškini, tai iš kur tas feritinas bus. Džiaugiausi, kad su Paleo atsistačiau metų metus turėtą hemoglobino deficitą, bet kai pradėjo man nevirškint, tai ir hemoglobinas ir feritinas dugne dabar.
Atsakyti
QUOTE(JolkitaS @ 2014 11 12, 17:48)
Tai jeigu baltymo neišvirškini, tai iš kur tas feritinas bus. Džiaugiausi, kad su Paleo atsistačiau metų metus turėtą hemoglobino deficitą, bet kai pradėjo man nevirškint, tai ir hemoglobinas ir feritinas dugne dabar.

bet hemoglobinas pas mane visad normalus, dabar 130, o feritiną galiu pakelt, tik ilgai gerdama geležį, bet kai negeriu, jis vėl krenta. O tu gal kartu ir skrandžio rūgštingumą išsityrei? tai ko gi nevirškina to baltymo?
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2014 11 12, 13:56)
Bet jis šiaip pas jus auginamas - kepsniui ir kepurei netinkamas, taip?  unsure.gif

Oi, kaip skaniai prajuokinai! thumbup.gif lotuliukas.gif Meškėno kepsnys.
Atsakyti
QUOTE(*Kamelija* @ 2014 11 12, 16:59)
bet hemoglobinas pas mane visad normalus, dabar 130, o feritiną galiu pakelt, tik ilgai gerdama geležį, bet kai negeriu, jis vėl krenta. O tu gal kartu ir skrandžio rūgštingumą išsityrei? tai ko gi nevirškina to baltymo?

Rūkštingumo nesityriau. Pas mane feritinas būdavo normoj, hemoglobinas 110-115 būdavo, paskui su Paleo 126, dabar gi feritinas 9, hemoglobinas 89 doh.gif ir manau kol virškinimo nsutvarkysiu, cheminės priemonės gelbės tik laikinai. O kaip tą virškinimą išjudinti iš mirties taško neišsivaizduoju verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*Kamelija* @ 2014 11 12, 16:41)

cukrus sumažėja tada, kai sumažėja atsparumas insulinui. Bet pakol kas tai jis dar normalus.
Rekomenduojama gliukozės koncentracija kraujo serume (plazmoje) nevalgius yra 3,33-6,11 mmol/l
Jei pergyveni dėl cukraus, nusipirk ir pati rytais galėsi pasitikrint kaip ten iš ties yra.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 11 12, 21:35)
cukrus sumažėja tada,  kai sumažėja atsparumas insulinui. Bet pakol kas tai jis dar normalus.
Rekomenduojama gliukozės koncentracija kraujo serume  (plazmoje) nevalgius yra 3,33-6,11 mmol/l
Jei pergyveni dėl cukraus, nusipirk ir pati rytais galėsi pasitikrint kaip ten iš ties yra.

tai kad to insulino pas mane per mažai, pavasarį tikrinausi. Bet gal čia buvo koks momentinis, nes kažkaip neįprastai troškino tą dieną (nors šiaip aš niekada nenoriu gerti). Bet reiks nusipirkt tų juostelių pasityrinėt cool.gif
Jolkita, šitą skaitei ? http://www.homosanit...skyle_skrandyje
Atsakyti
QUOTE(*Kamelija* @ 2014 11 12, 22:39)
tai kad to insulino pas mane per mažai, pavasarį tikrinausi. Bet gal čia buvo koks momentinis, nes kažkaip neįprastai troškino tą dieną (nors šiaip aš niekada nenoriu gerti). Bet reiks nusipirkt tų juostelių pasityrinėt  cool.gif
Jolkita, šitą skaitei ? http://www.homosanit...skyle_skrandyje

Nu perskaičiau dar kartąwink.gif ką tu tame straipsnyje įžvegi? Nes pas mane įdomi situacija. Anaerobinis + simpatinis. Priešingos pusės išsiderinusios. Pagal simpatinį turėtų būti geras virškinimas, tik baltymo paduok, o kad nuo to baltymo ir stoja viskas labiausiai. Nebent, kad per silpnai veikia parasimpatinė, tai tos gleivės nesusidaro?
Atsakyti
"Jei organizmas yra anaerobiniame režime, druskos rūgštis taip pat negaminama. " Jei simpatinė ir skatina virškinimą, bet dėl anaerobinio negamina dr.rūgšties, tai irgi nieko nesigauna. Ir dėl stuburo, gal verta kokią manualinę terpiją pabandyt? Vienu žodžiu, aš išskaičiau, kad jei turi bet kokį disbalansą, virškinimas gerai nevyks.
Atsakyti
QUOTE(U-Star @ 2014 11 12, 16:01)
Oi, kaip skaniai prajuokinai!  thumbup.gif  lotuliukas.gif Meškėno kepsnys.

Mnūū... Būna gi visokių egzotikų.biggrin.gif

Tu vis dar viename vienete? Jau kažkada tuoj, ne?

Apie egzotikas. Prisiminiau, kad kažkuri čia buvo gavusi bebrienos. Daug. Kuo baigėsi? biggrin.gif

QUOTE(*Kamelija* @ 2014 11 12, 15:59)
o feritiną galiu pakelt, tik ilgai gerdama geležį, bet kai negeriu, jis vėl krenta.

O medikai šiuo klausimu vis dėlto ką sako? Hematologai?

Kažkaip sudėtingai jūs čia. unsure.gif
Atsakyti