Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(*Kamelija* @ 2014 10 29, 15:59)
doh.gif aš kai normaliai pavalgau, tai būnu 8 mėn.  cool.gif o kai neprivalgius, tai 6  doh.gif ir man neproporcingai svoris auga, labiausiai ant pilvo  doh.gif bet aš tai tikrai padauginu vaisių, nes kai noriu valgyt, bet nenoriu mėsos ar daržovių, tai valgau vaisius ...

Susivedinek viska I koki nors chrononometra, kad matytum, kiek gauni angliu R ir B. As pradejau vel susivedineti, kad matyciau R ir B, kitaip neaisku ar nepadauginu B ir ar ne per mazai R. didelis bananas jau sudaro 37.4g. angliu, tai dar darzoviu ir jau per diena apie 80 g. gaunasi. O jei tu nemazai vaisiu suvalgai, ziurek ar nebusi kasdien po kokius 200g ir daugiau susirinkusi+riebalas=aisku svoris augs. Va sita skaiciuokle nebloga
http://www.kalorijos.lt/
arba si
https://cronometer.com/#
o cia maistiniu medziagu skaiciuokle
http://nutritiondata.self.com/

O as vis gyriausi ir dziaugiausi, kad 2 metus nesu sirgusi, bet panasu, kad prikaupiau brudo ir dabar meginu sirgalioti sad.gif Skauda makaule, sloga ir ant broncu plyta (panasu, kad kimba senoji lga - bronchitas, kuria jau buvau pamirsusi). Darau ingaliacijas su arbatmedzio eterinio aliejaus lasu, tai kazkiek suskystinau gleives bronchuose ir imu jau atkoseti kazkiek, bet dar sunkumas ant krutines yra. Temperaturos lyg ir nera. Meginsiu vaduotis arbatmedziu, arbata su imbieru ir citrine ir grynu paleo be pieno produktu ir be vaisiu. Tikiuosi, kad greitai issivalys susikaupe brudai.
Teisybe raso, kad padauginus angliavandeniu ir polinesociuju r, vyksta uzdegimas. Va ir paedziau vaisiu bei zemes riesutu, prasau ir reakcija.
Merginos, turiu klausima. Ar su tokia savijauta eiti ryt I sportus, kad limfa pavarineti ir duoti raumenims apkrovu, kad gamintu energija ar atvirksciai - neeikvoti energijos sportui o leisti, kad esama energija dorotusi su apsirgimu? Visokios mintys kyla, bet atsakymo nerandu. Sakau, kad pasportavus bronchai lengviau valysis? O gal dar blogiau sau padarysiu? Zinoves/sportininkes, padekite rasti teisinga sprendima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 10 29, 15:39)
Merginos, turiu klausima. Ar su tokia savijauta eiti ryt I sportus, kad limfa pavarineti ir duoti raumenims apkrovu, kad gamintu energija ar atvirksciai - neeikvoti energijos sportui o leisti, kad esama energija dorotusi su apsirgimu? Visokios mintys kyla, bet atsakymo nerandu. Sakau, kad pasportavus bronchai lengviau valysis? O gal dar blogiau sau padarysiu? Zinoves/sportininkes, padekite rasti teisinga sprendima smile.gif

Na, tokiu atveju reikėtų ne apie save, o apie kitus pagalvoti, juk tavo būsena gali būti užkrečiama wink.gif O šiaip jei esi pasigavus virusą, tai su tuo virusu tą limfą ir varinėtum? smile.gif Nuoširdžiai siūlau likti namie ir pasveikti.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 10 29, 16:39)
Susivedinek viska I koki nors chrononometra, kad matytum, kiek gauni angliu R ir B. As pradejau vel susivedineti, kad matyciau R ir B, kitaip neaisku ar nepadauginu B ir ar ne per mazai R.  didelis bananas jau sudaro 37.4g. angliu, tai dar darzoviu ir jau per diena apie 80 g. gaunasi. O jei tu nemazai vaisiu suvalgai, ziurek ar nebusi kasdien po kokius 200g ir daugiau susirinkusi+riebalas=aisku svoris augs. Va sita skaiciuokle nebloga
http://www.kalorijos.lt/
arba si
https://cronometer.com/#
o cia maistiniu medziagu skaiciuokle
http://nutritiondata.self.com/

O as vis gyriausi ir dziaugiausi, kad 2 metus nesu sirgusi, bet panasu, kad prikaupiau brudo ir dabar meginu sirgalioti sad.gif Skauda makaule, sloga ir ant broncu plyta (panasu, kad kimba senoji lga - bronchitas, kuria jau buvau pamirsusi). Darau ingaliacijas su arbatmedzio eterinio aliejaus lasu, tai kazkiek suskystinau gleives bronchuose ir imu jau atkoseti kazkiek, bet dar sunkumas ant krutines yra. Temperaturos lyg ir nera. Meginsiu vaduotis arbatmedziu, arbata su imbieru ir citrine ir grynu paleo be pieno produktu ir be vaisiu. Tikiuosi, kad greitai issivalys susikaupe brudai.
Teisybe raso, kad padauginus angliavandeniu ir polinesociuju r, vyksta uzdegimas. Va ir paedziau vaisiu bei zemes riesutu, prasau ir reakcija.

Jokių sportų! Ir jokia energija tau nesigamins! Organizmas jau energiją atiduoda gydydamasis! Bet kokia kita veikla - šuniui ant uodegos nueis...
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 10 29, 16:45)
Na, tokiu atveju reikėtų ne apie save, o apie kitus pagalvoti, juk tavo būsena gali būti užkrečiama wink.gif O šiaip jei esi pasigavus virusą, tai su tuo virusu tą limfą ir varinėtum? smile.gif Nuoširdžiai siūlau likti namie ir pasveikti.

QUOTE(JolkitaS @ 2014 10 29, 16:51)
Jokių sportų! Ir jokia energija tau nesigamins! Organizmas jau energiją atiduoda gydydamasis! Bet kokia kita veikla - šuniui ant uodegos nueis...

Aciu mergaites, kad pataret. Gaila, kad as cia sugriuvau, tokia jau patenkinta buvau , kad noriai varau I sporta, po sporto gerai jauciuosi ir se tau sad.gif Labai tikiuosi, kad bent jau antibiotiku isvengsiu. Fu, kaip slykstu sirgti ir taip jaustis, tai ne tas zodis. Pirmuosius negerumu simptomus pajauciau jau pirmadieni, bet jie nebuvo labai ryskus, todel nuejau sportuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 29 spalio 2014 - 16:03
Pritariu merginoms, geriau pailseti.
Man pradedavo gerkle skaudeti, bet papurskiau greifruktu ekstrakto, suciulpiau kakavos sviesto ir viskas nusiramino. Mazius koseti pradejo, keleta inhaliaciju su druska, i maista pridejau aviu tauku daugiau ir jau sveikas kaip ridikas.
Atsakyti
Sveikutes,
skaitau jus nuolatos, kazkuo pasigirti ar susirupinti kaip ir neturiu ax.gif persalimo ligomis, gripu sirgau gal pries desimtmeti, todel savo visavalgystes ir dabartines 90proc. Paleo negaliu lygint, tik svoris i aukstumas kyla, nors niekada nebuvau edrune.
Chol. tyrima darysiuos po nauju, jei jis vel bus virs 9 padalos, teks mestis i vandengeryste bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(sapniukass @ 2014 10 29, 17:15)
Sveikutes,
skaitau jus nuolatos, kazkuo pasigirti ar susirupinti kaip ir neturiu ax.gif persalimo ligomis, gripu sirgau gal pries desimtmeti, todel savo visavalgystes ir dabartines 90proc. Paleo negaliu lygint, tik svoris i aukstumas kyla, nors niekada nebuvau edrune.
Chol. tyrima darysiuos po nauju, jei jis vel bus virs 9 padalos, teks mestis i vandengeryste bigsmile.gif

O tas 10proc - košės, saldumynai ar dar kas?
Atsakyti
QUOTE(JolkitaS @ 2014 10 29, 18:25)
O tas 10proc  - košės, saldumynai ar dar kas?

grikiai karta i men, obuolys vienas i savaite, kartais bulves.
nu negaliu pernest alyvuogiu aliejaus doh.gif ismeginau gal visus esancius prekyboj, ju tas specifinis skonis g.gif uztai ir alyvuogiu nemegstu.
riebalas kokoso aliejus ir gritine, kartais kiauliuko koks riebesnis gabalas, bet mesos labai nebenoriu, nebeskanu ax.gif
Atsakyti
sveikos mergaites. O mane gal tas laiko persukimas veikia i blogaja puse, nu bet taip valgyt noriu kad siaubas. doh.gif Ryte atsikeliu ir jau alkana, ir nezinau ka valgyt, kiausiniu negaliu, avokadai kieti neprinoke, tai pasuku stikline isgeriau (ko irgi man nelabai galima) ir obuoli suvalgiau. Pasakykit jus man be kiausiniu ka valgot pusryciams?
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2014 10 29, 17:12)
Pritariu merginoms, geriau pailseti.
Man pradedavo gerkle skaudeti, bet papurskiau greifruktu ekstrakto, suciulpiau kakavos sviesto ir viskas nusiramino. Mazius koseti pradejo, keleta inhaliaciju su druska, i maista pridejau aviu tauku daugiau ir jau sveikas kaip ridikas.

aviu taukai - sotieji riebalai? Jei gerai pamenu, tai uzdegimus organizme malsinti padeda sotiesi riebalai.
Tiesa pasakius, pasimeciau nes pamirsau jau visus gydymosi budus. Kol kas tik ingaliacijos ir imbiero arbata. Kaip cia dar sau padeti? Pa mane ne siaip kosulys, jauciu, kad bronchitis kimba. Nezinau ar galima sildyti bronchus garstycios lapeliu? Vieni sako, kad reikia deti garstycios lapeli, kiti - negalima. Greipfruktu seklu ekstraktas, ko gero, prie broncito ne ka pades?

O greipfruktu ekstrakta kaip purski? Atskiedusi vandeniu?
Papildyta:
QUOTE(SaDa @ 2014 10 29, 17:34)
Pasakykit jus man be kiausiniu ka valgot pusryciams?

O koks skirtumas, pusryciai tai ar pietus? Tai tiesiog valgymas. Valgk tai ko norisi, nebutinai juk kiausiniai turi buti pirmam valgymui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 29 spalio 2014 - 17:22
[quote=Nidulia,2014 10 29, 17:50]
aviu taukai - sotieji riebalai? Jei gerai pamenu, tai uzdegimus organizme malsinti padeda sotiesi riebalai.
Tiesa pasakius, pasimeciau nes pamirsau jau visus gydymosi budus. Kol kas tik ingaliacijos ir imbiero arbata. Kaip cia dar sau padeti? Pa mane ne siaip kosulys, jauciu, kad bronchitis kimba. Nezinau ar galima sildyti bronchus garstycios lapeliu? Vieni sako, kad reikia deti garstycios lapeli, kiti - negalima. Greipfruktu seklu ekstraktas, ko gero, prie broncito ne ka pades?

Greifruktu seklu e.stiprina imuniteta ir siaip kaip organizmo antiseptikas-galit vartot.
1)Kojos mirkomos labai siltam druskuotam vandeny,padai istepami eukalipto tepalu ir apaunamos vilnones kojine-ir i lovyte.
2)nosies praplovimas(per viena ir per kita snerve) druskuotu vandeniu ir paskui ilasinti keniu aliejaus (1 a.s. vandens+2-3 lasai keniu aliejaus)
3)inhaliacijos suriu vandeniu, su soda, su eteriniais aliejais
4) aromatine zvake kambaryje su arbatmedzio e.a.,keniu e.a.,pelargoniju e.a.
5)keniu e.a. uzlasinimas ant rieso pulso
6)juodojo ridiko sultys
7)gerkles aprisimas siltu kompresu su druska
Tik noriu perspeti su eteriniais aliejais-jei esate turejusi BA(bronch.astma),tai atsargiai, nes gali issaukti smulkiuju bronchu spazmus.Tada geriau inhaliaciju jais nedaryt.

Tiek ant greicio prisiminiau.SVEIKIT
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juste10: 29 spalio 2014 - 17:36
juste, aciukas:) Prisiminiau, kad turiu masazinius/spygliuotus padukus. Anksciau, kai tik pajausdavau, kad kabinasi liga, isidedavau juos I kojime ir kokia valanda vaiksciodavau. Padus taip ismasazuoja, kad pedos net slapios. Eterinius garinu eteriniu gariklyje ir ingaliacijas darau su druska ir arbatmedzio ea. Jo, juodojo ridiko sultis buvau pamirsusi, bet neleksiu siandien jo ieskoti. Nosies kol kas neplaunu nes su ja near dideles problemos, man labiau rupi bronchito atsikratyti. Visokiu eteriniu alieju turiu, o va keni - ne, bet eukalipto pagarinsiu namie ir pelargoniju turiu. Levandu dar lyg ir tinka tokiam reikalui.
BA esu turejusi, bet man geriau pasidaro kai paingaliuoju druska ir laseliu arbatmedzio, tai mazu pas mane nespazmuoja ten niekas?
Turiu nuo senesniu laiku Gelomyrtol kapsuliu, jos padeda suskystinti gleives bronchuose, bet ten, apart geru dalyku, yra ir chemijos, tad kol kas nekyla ranka jas gerti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 29 spalio 2014 - 18:32