QUOTE(daline @ 2015 10 27, 14:17)
Sveikos ropliu mylėtojos
norėčiau ir aš įsitraukti į jūsų draugiją tik dar nenusipirkau vėžlio, nežinau kokį man pasirinki (stepinį, grakinį, leopardinį...) gal jūs galite padėti, patarti? tikrai aš jį pirksiu tik nežinau kurį...
pirmiausiai galvoju apie apgyvendinimą, reikia terariumo (bandysiu užsisakinėti kad padarytų)
iškilo klausimai apie apšvietimą.
- kaitrinė lemputė bus (kažkur užmačiau kaip stalinė prisegama ji uždėta)
ir dar UVB, tai klausiu - ji gali būt taip pat sukama paprastai ant stalinės lemputės?
dar prisiskaičiau apie tą raudoną šviesą ji irgi naudojama (mačiau ir zoo sode) ar jos reikia? kiek ten man tada šviesų reikia prikišt
pirmai pradžiai reikėtų kraiko, kokį jūs perkat?
ar tik akmenukais , šienuku apdedat? skaičiau kad lygtais stepiniai megsta raustis ir reiia jiems storo sluoksio smėlio, bet gi negerai smėlis(vėl kažkur skaičiau...)
kuo daugiau skaitau tuo painiau viskas, o noriu pirmiausiai turėt gerus namus vėžiui o poto įkeldintį jį, o ne atvirkščiai...
Prašau patarkit kaip man jam sukurti gerą terariumą ar pasidalinti savo nuotraukytėmis kaip jie gyvena?
mes tai iš kaimo parsivežame smėliuko. Vėžliukas patenkintas atrodo
ir ropoti juom patogu ir kai nori gali įsirausti giliau
Iš pradžių bandė tą smėlį ragauti kelias dienas
bet nieko blogo nenutiko, sveikas, gyvas ir stiprus jis pas mus jau trečius metus gyvena šitaip
Mes stepinį auginam. Kai pirkom tai KIKOJ sakė, pirkti ir kraiką kažkokį kaip maži medžio burbuliukai ten buvo. Pabandėm bet greitai pakeitėm, nes pradėjo jį ragaut tai išsigandom kad dar numirs jis pas mus... o ir neatrodė, kad jam patoju jame ropoti
. Per purus buvo kažkoks. O va su smėliu tai viskas tvarkoj,
ir drėgmę sugeria puikiai ir išvalyti kai pakakoja lengva ir patogu.
o lempas tai tirime dvi viena raudoną šildomą, o kitą dienos šviesos. iš KIKOS abi pirkom. Šildoma ta raudona tai buvo iškart su visa aparatūra jai
jinai ten įsisuka į tą laikiklį ir grotelėm dar apsaugota yra kad nenudektų kas prisilies.