Įkraunama...
Įkraunama...

Tinūtras (Adeniumas)

QUOTE(Pav@saris @ 2015 02 19, 21:09)
Insanda - labai grazus..o maniskis matyt bus susales, visi lapai nugelto ir nuleibo  doh.gif

tokia as ta augintoja lotuliukas.gif sita tik isaugoja. antras nupuvo doh.gif
Atsakyti
Sveikos, o kada laikas persodinti adeniumus? Koks menuo tinkamiausias? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandia @ 2015 02 20, 14:39)
Sveikos, o kada laikas persodinti adeniumus? Koks menuo tinkamiausias? rolleyes.gif

reik žiūrėt į augalą. kai pradeda aktyviai augti, leisti šakeles, lapus, galima persodinti. taip pat patyrę augintojai rekomenduoja atkreipti dėmesį į mėnulį smile.gif geriausia persodinti, kai mėnulis auga.
jaunus adeniumus (iki 5 metų) persodinu 1-2 kartus per metus, vyresnius persodinėsiu rėčiau.
Atsakyti
Tai va pas mane metinukai' praeita kova seti, jau sakneles pro apacia lenda, po ziemos jau bunda- nauji lapukai skleidzias, bet bijau numarint' sakau gal dar truputi ankstoka...viena rudeni persodinejau tai numarina doh.gif
Gal kvailas klausimas, bet... O jus persodinat vis i didesni vazona ar tiesiog pakeliat pati adeniuma aukstyn?
Atsakyti
idomu i kokia zeme persodint ir koki vazoneli rinktis? gilesni ar labiau negilu o platu
Atsakyti
QUOTE(Sandia @ 2015 02 20, 14:58)
Gal kvailas klausimas, bet... O jus persodinat vis i didesni vazona ar tiesiog pakeliat pati adeniuma aukstyn?

jei pakėlus aukštyn, adeniumas telpa į tą patį vazoną, į jį ir sodinu, bet paprastai persodinu į šiek tiek didesnį.

prie progos pasiguosiu - man nepasiteisino auginimas moliniuose vazonuose g.gif labai vangiai augo vasarą, "negerai jautėsi" ir rudenį/žiemą.. taigi ištaikius progą adeniukai keliaus atgal į plastikinius vazonus. o prisipirkau molinių, galvojau, nai nai, kaip gražu bus smile.gif
Atsakyti
oho o as jau nuziurejau toki dailu bonsai vazoneli galvojau nupirkt ir se tau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(insanda @ 2015 02 20, 15:14)
idomu i kokia zeme persodint ir koki vazoneli rinktis? gilesni ar labiau negilu o platu

kiek pastebėjau, jauniems adeniumams tinka paprasti standartiniai vazonai, nes auga ir į apačią, ir į viršų. gal po kokių 10 metų, kai vis daugiau augalo grožio - kaudekso - iškeliama virš žemės, užtektų platesnio negilaus vazono.
atskirai adeniumams žemės neperku, maišau turimą žemės mišinį gėlėms su perlitu, maždaug 70/30.
Papildyta:
QUOTE(insanda @ 2015 02 20, 15:18)
oho o as jau nuziurejau toki dailu bonsai vazoneli galvojau nupirkt ir se tau ax.gif

yra tarp mūsų daugiau auginančių molinukuose, gal jų patirtis kitokia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2015 02 20, 16:22)
kiek pastebėjau, jauniems adeniumams tinka paprasti standartiniai vazonai, nes auga ir į apačią, ir į viršų. gal po kokių 10 metų, kai vis daugiau augalo grožio - kaudekso - iškeliama virš žemės, užtektų platesnio negilaus vazono.
atskirai adeniumams žemės neperku, maišau turimą žemės mišinį gėlėms su perlitu, maždaug 70/30.
Papildyta:
yra tarp mūsų daugiau auginančių molinukuose, gal jų patirtis kitokia smile.gif

laukiam daugiau nuomoniu:)
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2014 12 14, 19:59)
kaip gaila unsure.gif dėl viršūnės sodinimo nežinau, neturiu patirties...

aš vėl surizikavau ir užsakiau sėklas iš kiniečių smile.gif ilgai rinkausi, skaičiau atsiliepimus, kas tikrai tinūtro sėklas atsiunčia, ir neprašoviau thumbup.gif užsakiau iš trijų pardavėjų, iš dviejų jau gavau, pasidalinau su mama, sėsime po savaitės kitos smile.gif

Laba o gal gali pasidalinti pas koki pardaveja pirkai adeniumu seklytes ir tikrai adeniumu atsiunte? 4u.gif nes zinok as kiek sakiausi visi atsiunte kazkokias pievas o ne adeniumu seklas,ir labai noriu ju uzsisakyt bet vis atsiuncia kokius dobilus ar dar koki velnia lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolkute56 @ 2015 02 27, 17:29)
Laba o gal gali pasidalinti pas koki pardaveja pirkai adeniumu seklytes ir tikrai adeniumu atsiunte? 4u.gif nes zinok as kiek sakiausi visi atsiunte kazkokias pievas o ne adeniumu seklas,ir labai noriu ju uzsisakyt bet vis atsiuncia kokius dobilus ar dar koki velnia  lotuliukas.gif

aš pirmą kartą irgi susimoviau smile.gif antrą kartą žiūrėjau, kad būtinai pardavėjas turėtų atsiliepimus iš pirkėjų, kad tikrai adeniumų sėklas siunčia, o ir, jei turi adeniumų sėklų, tai skelbime pateikia ir sėklų nuotraukas.
konkrečiai parašysiu AŽ smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2015 02 27, 17:54)
aš pirmą kartą irgi susimoviau smile.gif antrą kartą žiūrėjau, kad būtinai pardavėjas turėtų atsiliepimus iš pirkėjų, kad tikrai adeniumų sėklas siunčia, o ir, jei turi adeniumų sėklų, tai skelbime pateikia ir sėklų nuotraukas.
konkrečiai parašysiu AŽ smile.gif

aciu 4u.gif o as irgi ziurejau atsiliepimus,bet matyt zmones tas seklas gavo,bet ne adeniumu,o galvojo,kad adeniumu lotuliukas.gif tai 3 ar 4 kartus vis bandziau ir galvojau nu gal pasiseks ir vel ziuriu kokia zole atsiunte doh.gif dabar bandysiu is tu kur tau pasiseke gaut,gal ir man pasiseks,nes nu laaaabai noriu situ grazuoliuku...as 3 turiu bet niekaip nesugebu ju pagydyti uzsikrete nuo orchidejos skydamariu ir jis isvien kankina situs mano mazulius,o taip gaila blush2.gif
Atsakyti