Įkraunama...
Įkraunama...

Tinūtras (Adeniumas)

Va ikeliu foto kaip atrodo:
[attachmentid=233620][attachmentid=233621]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo j-urgit-a: 17 gruodžio 2014 - 23:33
Mane aplankė prieškalėdinis stebuklas smile.gif
user posted image

user posted image
Tai pirmasis pražydęs mano adeniumas (maždaug dviejų metų A. arabicum).
Atsakyti
QUOTE(Fretka @ 2014 12 18, 21:57)
Mane aplankė prieškalėdinis stebuklas  smile.gif

Gražu... Fantastika, kaip gražu. Ar tik 1 žiedukas bus? Lyg tai yra dar pumpurėlių.
Pavydas net suėmė dėl spalvytės . Pas mane kiek žydėjo , tai visi raudoni . Tik truputį varijuoja su baltu. O žydėjo šiemet jau 7. Sveikinu 4u.gif .
j-urgit-a, man atrodo visai neblogai jūsų gražuolis. Mano kai puvo, tai vos ne košė apačioje buvo. Pioviau koks cm virš ir sodinau. Man rodosi pas jus sustabdytas laiku puvinys. Kaip geriau sodinti ar į perlitą negaliu patarti. Bet visai sausai per žiemą neišlaikysit. Nežinau. Bet jis tikrai gražus. Gaila būtų prarasti.
O, kilo mintis. Gal įkišti į žemę tik pačią apatinę dalį, kad puvimo vieta būtų ore. Paremti kuo nors keliose vietose. Kad stovėtų. Buvo čia forume nuotraukos, kur kiniečiai augina pardavimui ant ramentų - vos įkišę pačias apatines šakneles į žemę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 18 gruodžio 2014 - 22:20
Gerokai apipjausciau savo adeniuma, buvo vos pajuodave taskiuku, nezinau ar ten buvo puvinio uzuomazgos, o gal taip turi buti g.gif Visas pjuvio vietas cinamonu apibarsciau, kelias valandas padziovinau ir ikisau as ji i gryna perlita sausa. Palaikysiu sausame keleta dienu, kad pjuviai uzsitrauktu pilnai, o tada truputi paliesiu retkarciais. Jei pratemsim ziema, pavasari kisiu i zeme. Ziema vis tiek jis miega pas mane, lapus jau baigia numesti visus. Dabar didziojo pjuvio vieta ikisau i perlita, noreciau, kad jis ten saknu dar isleistu, nes beveik visas smulkias saknis nupjoviau. Paeksperimentuosiu, paziuresim kas gausis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fretka @ 2014 12 18, 21:57)
Mane aplankė prieškalėdinis stebuklas  smile.gif

Gražuolis stebuklas. wub.gif
Atsakyti
Manau, kad toks storas adeniumas iki pavasario iškentės visai be vandens. Aš palaikyčiau kokią savaitę, kad labai gerai išdžiūtų, žaizdas pabarstyčiau variu ir kiščiau į sausą vermikulitą ar kokoso durpes iki pavasario. Mano vienam panašios figūros ir amžiaus adeniumui irgi nupuvo viena šaknis-matyt pateko šaltas vanduo, bet tai buvo vasarą, tai aš jo net iš žemių neiškasiau ,tik šaknį nupjoviau ir dezinfekavau.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2014 12 19, 00:07)
Gražu... Fantastika, kaip gražu. Ar tik 1 žiedukas bus?  Lyg tai yra dar  pumpurėlių.
Pavydas  net suėmė dėl spalvytės . Pas mane kiek žydėjo , tai visi raudoni . Tik truputį varijuoja su baltu. O žydėjo šiemet jau 7. Sveikinu  4u.gif .

Ačiū 4u.gif Buvo dar du pumpurai užsimezgę, bet jie nudžiūvo.
Atsakyti
[/B]Migmig[B], o kur vario gauti? As cinamonu apibarsciau pjuvius, nes daugiau nieko neturejau. Ikisau i gryna sausa perlita, o kuo vermikulitas geriau ar kokoso plausas? Ar gerai ir sausas perlitas ? Neliejau dar, bet turbut ir neliesiu iki pavasario, nebent kaudeksas rauksletis prades, tada gal truputi padrekinsiu, ziuresiu pagal situacija g.gif Dabar taip pamasciau, gi as nupjoviau visas smulkias saknis, tai nesugers jis jokios dregmes, per ziema nauju manau neuzsiaugins, ramybes periodas jam. Salygos pas mane jam neidealios, tai ir lieti ziema neapsimoka, nes greiciausiai suputu.
Atsakyti
Laba
o kuo trešti dabar žydinčius/kraunančius pumpurus adeniumus?

Maniškis panašiai kaip Fretkos prieš pora savaiteliu nužydėjo (buvo du žiedai)
Dabar šonuose pradėjo leist šakeles ir tose šakelėse vėl pumpurėliai wub.gif tų šakelių kokios 5 ir visose pumpurai. Augalas augintas iš sėklos, nepjautas ir amžius kažkus virš pusantrų metų...
Galvoju kaip man jį pastiprint, visgi pumpurų daug + katik peržydėjęs + labai jaunas palyginus smile.gif
Atsakyti
Laba diena,

Niekada netenka lieti adeniumų tada, kai suminkštėja kaudeksas, nes pas mane šių augalų kaudeksai niekad nebūna minkšti, kad ir kaip retai liečiau.
Tačiau vienas ėmė minkštėti. Paliejau, situacija nepasikeitė. Išsigandusi, jog pūva, ištraukiau iš žemių ir vaizdelis štai toks. Kaip ir neblogai viskas, mano akimis žiūrint.
user posted image
Šaknys nesupuvę, netuščiavidurės. Kaudekso dalis, kuri buvo žemėje - kieta, o vat ta, kuri viršuje - minkšta. Ar gali būti, kad jis pūva viduje??

Labai lauksiu patarimų 4u.gif
Ačiū
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vandenidas: 06 sausio 2015 - 16:00
Pusantrų metų, iš sėklytės...

user posted image
Atsakyti
Koks jaunutis blink.gif wub.gif Bravo, Weronica thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti