Įkraunama...
Įkraunama...

Tinūtras (Adeniumas)

Gerai tada, o kai lapus meta, tai jie pas jus pradeda po truputį geltonuoti plėmais ir džiūti nuo kraštų ir tada krenta?
Pas mane taip kiaurus metus. Dabar intensyviau, aišku.

Aš va kai iš Migmig naujus paėmiau tai man akivaizdus skirtumas buvo.

Nelaistau dažnai, ypač dabar.
Atsakyti
user posted image
Pasirodau savo miškelio fragmentą. Kas lapus mėto, kas žydėti užsimanė.
Kai meta lapus , tai tiesio pagelsta lapas ir tiek . Krenta palietus pirštu. Nuortaukoje ant dešiniojo yra pageltės lapas, Prieš trejetą dienų buvo žalias. Bent nemačiau. Gelsta ir krenta kiek pastebėjau mažesnieji ir tie kur ant "kamieno" . Storesnių šakų apatiniai.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2014 11 25, 10:43)
Pasirodau savo miškelio fragmentą. Kas lapus mėto, kas žydėti užsimanė.
Kai meta lapus , tai tiesio pagelsta lapas ir tiek . Krenta palietus pirštu. Nuortaukoje ant dešiniojo yra pageltės lapas, Prieš trejetą dienų buvo žalias. Bent nemačiau. Gelsta ir krenta kiek pastebėjau mažesnieji ir tie kur ant "kamieno" . Storesnių šakų apatiniai.

Oi kokie gražūs. Mano irgi taip gelsta. Ir dalis tiesiog pradeda džiūti nuo kraštų, galai nutrupa tiesiog.
Ai, vienu žodžiu, jaudinsiuos pavasarį.

Vazonai, žiūriu, irgi ne iš didžiųjų. Šaknys pro apačią nelenda?
Atsakyti
amba super vaizdas thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Dėkui mergaitės. Man irgi jie patinka, atrodo kad susidraugavau. Tfiui, tfiu, tfiu... Jei peržiemos sėkmingai ir nesupūdysiu (kaip pernai), tai pavasarį bus daug žiedų. Šiemet jau 7 ar 8 žydėjo. Du seniai, o kiti 2013 metų balandžio sėjos.
Laukiu nesulaukiu pavasario, kai galėsiu persodindama iškelti aukštyn jų kaudeksus.
Atsakyti
Prieš savaitę,kai liejau tinūtrą jo kaudeksas buvo kietas,viršūnėj žali lapai.O vakar pastebėjau,kad lapai nukritę ir kaudeksas minkštas. verysad.gif Kadangi tutėjo ilgoką kotą,aš nupjoviau viršūnę,padžiovinau ir šiandien pasodinau į vazoną su žemėmis.Truputį paliejau.Ar teisingai pasodinau,ar išleis šaknis? g.gif Kur jį dabar laikyti,ant palangės ar kur tamsiau?Ar lieti?
Atsakyti
QUOTE(emma @ 2014 12 14, 18:07)
Prieš savaitę,kai liejau tinūtrą jo kaudeksas buvo kietas,viršūnėj žali lapai.O vakar pastebėjau,kad lapai nukritę ir kaudeksas minkštas. verysad.gif Kadangi tutėjo ilgoką kotą,aš nupjoviau viršūnę,padžiovinau ir šiandien pasodinau į vazoną su žemėmis.Truputį paliejau.Ar teisingai pasodinau,ar išleis šaknis? g.gif Kur jį dabar laikyti,ant palangės ar kur tamsiau?Ar lieti?

kaip gaila unsure.gif dėl viršūnės sodinimo nežinau, neturiu patirties...

aš vėl surizikavau ir užsakiau sėklas iš kiniečių smile.gif ilgai rinkausi, skaičiau atsiliepimus, kas tikrai tinūtro sėklas atsiunčia, ir neprašoviau thumbup.gif užsakiau iš trijų pardavėjų, iš dviejų jau gavau, pasidalinau su mama, sėsime po savaitės kitos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(emma @ 2014 12 14, 18:07)

Pavasarį dariau taip, kai kaudeksus papūdžiau. Ne tik kad minkštas, bet ir puvinys buvo, taip kad neturėjau kur dėtis. Išleido šaknis, bet tai pavasaris. Tamsiai nelaikiau, tik nukėliau nuo kepinančios pavasarinės saulės. Įkišusi į nepersausiausią, bet nedrėgną žemę, kokią savaitę dar nelaisčiau. Persigandus buvau to puvinio.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2014 12 14, 19:59)
kaip gaila unsure.gif dėl viršūnės sodinimo nežinau, neturiu patirties...

aš vėl surizikavau ir užsakiau sėklas iš kiniečių smile.gif ilgai rinkausi, skaičiau atsiliepimus, kas tikrai tinūtro sėklas atsiunčia, ir neprašoviau thumbup.gif užsakiau iš trijų pardavėjų, iš dviejų jau gavau, pasidalinau su mama, sėsime po savaitės kitos smile.gif

miela zuzla..jei nesunku pasidalinkit nuoroda is kurio pardavejo siuntetes ir tikrai atsiunte..dekui
Atsakyti
QUOTE(Pav@saris @ 2014 12 14, 22:22)
miela zuzla..jei nesunku pasidalinkit nuoroda is kurio pardavejo siuntetes ir tikrai atsiunte..dekui

parašysiu AŽ smile.gif
Atsakyti
QUOTE(emma @ 2014 12 14, 19:07)
.Ar teisingai pasodinau,ar išleis šaknis? g.gif Kur jį dabar laikyti,ant palangės ar kur tamsiau?Ar lieti?

Aš taip pat pavasarį sodinau, tai prigyjo. Bet dabar siūlyčiau įdėti į celofaninį maišelį, kartais pravėdinti, tik neperlieti, vos vos padrėkinti , nes tikrai supus.
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Patarkit ka daryt. Vienam mano adeniumui puvinys, pries menesi pamaciau virsuje punancia sakni, istraukiau is zemiu, ogi ten visa saknis ispuvusi. Iskrapciau viska, virsuje nupjoviau iki sveikos vietos, ikisau atgal i zeme. Bet ziuriu lyg ties pjiuviu pajuodave, istraukiau as ji is zemiu siandien, nuploviau zemes, dabar dziovinu. Matau, kad smulkios sakneles, kai kurios papuvusios. Ispjaustysiu as visas papuvusias vietas, apdziovinsiu ir kur man ji kisti, gal i gryna perlita? g.gif Ir ar padrekinti kazkiek ji, ar i sausa ikisti ir palikti per ziema taip. Manau zemese supus jis man per ziema g.gif

O jeigu matysiu, kad toliau jis pus, tada visas saknis nupjausiu, paliksiu tik dali kaudekso. O kaip man ji isaknydinti, i zeme ar i gryna perlita kisti ? g.gif

Pasidalinkit mintim kaip man ji gelbeti smile.gif Jau 3 metai jam, noriu issaugoti ji ir pirmas puvinys, nezinau ka daryti, ypac kai dabar ziema smile.gif
Atsakyti