Įkraunama...
Įkraunama...

Tinūtras (Adeniumas)

QUOTE(norwa @ 2016 07 13, 22:43)
Papildyta:

Padariau klaida rasydama.Taip tai Vertimec.As jums sakau,kad pamatysit.Pati auginu,ir ciut visu nepraradau bepurksdama su belekokiais nuodais.NIEKAS nepadejo,tik Vertimec'as.Po keliu dienu pradejo lapai augti grazus sveiki ir be galo dideli,,,,,,,,,,

biggrin.gif Na, lapų Vertimecas nedidina. biggrin.gif Voratinklinėm erkėm uzteks ir Neemazalio ar šiaip visokio plauko purškalų. Kai kuriems maziukams kambariniams augalams gali net uztekti ir daugiau drėgmės su purškimais ir aprišimu maišeliu, nors, zinoma, čia ne pats patikimiausias variantas. Vertimecas padeda nuo visokių erkių, bet voratinklinėms yra ir daugiau patikimų naikinimo priemonių smile.gif O ir uzdraustas jis neprafesionaliam naudojimui galbūt ne be pagrindo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emila: 14 liepos 2016 - 21:23
Skaičiau užsienio forumuose, kad kai kurie net nevargsta su tom erkutėm ir šakas nukapoja iki tų vietų kur nebėra lapų - greita ir paprasta, bei efektyvumas šimtaprocentinis, o paskiau gražiai auga išsišakojęs. Arba jeigu vis naikinat ir nepavyksta, dar rekomenduoja laukti šaltesnių sezonų, tada pastatyti į vėsesnę ir tamsesnę vietą - Adenium'as numes lapus, o kartu su jais ir erkutes (žinoma tik lapų nepamirškit surinkt biggrin.gif ). Aišku nežinau kiek tame tiesos, bet jeigu nėra kitos išeities - pabandyti verta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dmnoosi: 14 liepos 2016 - 22:14
QUOTE(Emila @ 2016 07 14, 21:22)
biggrin.gif Na, lapų Vertimecas nedidina. biggrin.gif  Voratinklinėm erkėm uzteks ir Neemazalio ar šiaip visokio plauko purškalų. Kai kuriems maziukams kambariniams augalams gali net uztekti ir daugiau drėgmės su purškimais ir aprišimu maišeliu, nors, zinoma, čia ne pats patikimiausias variantas. Vertimecas padeda nuo visokių erkių, bet voratinklinėms yra ir daugiau patikimų naikinimo priemonių smile.gif O ir uzdraustas jis neprafesionaliam naudojimui galbūt ne be pagrindo.

Aš puikiai žinau, kad voratinklines erkes veikia daug kas (skaičiau, kad net užtenka nuplauti po dušu - man nepadėjo - gal tik tam kartui). Bet šiandien rožytes nupurškiau su Fitoverm'u. Kodėl? Nes tuo pačiu purškiau sanpaulijas nuo kitų erkių. Negi dabar dėl kelių gėlių eisiu ieškoti ko nors kito, atskirai purškaliosiu?
Nežinau, kaip su Vertimec, nes niekad jo nenaudojau, bet Fitoverm uždraustas, nes kenkia bitėm ir žuvim. Na, bitę savo bute gal ir mačiau kokią vieną, bet žuvis būna tik lėkštėje mirksiukas.gif Per keletą valandų jis praktiškai suyra. Pavyzdžiui Estijoje leidžiama naudoti net ekologiškuose ūkiuose g.gif Kartais mūsų valdininkai priima sprendimus daug nesigilindami doh.gif O aš dabar savo sanpaulijom turiu prašinėti, kad pažįstami parvežtų "kontrabandos" iš Kaliningrado srities ar Baltarusijos, nes nieko, naikinančio erkes Lietuvoje oficialiai nėra.
Vertimec lapų žinoma nedidina, bet išnaikinus kenkėjus augalas atsigauna, nebevargsta, pradeda leisti didesnius lapus thumbup.gif Pati dažnai įtariu apie sanpaulijų erkes būtent pagal smarkiai sumažėjusius jaunuosius lapelius.
Atsakyti
QUOTE(dmnoosi @ 2016 07 11, 17:27)
Aha tikrai įdomu ar Adenium'ų sėklos parėjo? biggrin.gif Aš užsisakiau jau prieš beveik 2 mėnesius, ir iki šiol niekas neatėjo, bandysiu pinigus susigrąžint.

na ka po 5 dienu laukimo 2 is 6 jau isleido uodegytes..
sakes, visos dienos apniuke. vargsiuku saulyte nepasildo...
Atsakyti
QUOTE(dowiliuxee @ 2016 07 15, 08:11)
na ka po 5 dienu laukimo 2 is 6 jau isleido uodegytes..
sakes, visos dienos apniuke. vargsiuku saulyte nepasildo...

pasitaisau:D 4 is 6 jau biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, jei kas nori seklu, tai imetu nuoroda pigiu ir tikru adeniumu seklu, uzsakinejau is ten draugei 20vnt, atsiunte 24vnt, gerai supakuotos, isdygo 23 is 24 seklu penkiu dienu begyje mirksiukas.gif Seklos
Atsakyti
QUOTE(Rimmuse @ 2016 07 14, 23:17)
Aš puikiai žinau, kad voratinklines erkes veikia

Rimmuse, su sanpaulininkėm viskas aišku, kalba eina apie tai, kad siūloma zomnėms, jų neauginantiems, ieškoti kontrabandos dėl voratinklinės erkės. Šiems atvejams yra paprastesni būdai, kai nereikia verstis per galvą norint jų atsikratyt.
Atsakyti
Mano tinūtras turėjo tiek pumpurų,bet visi kažkodėl sudžiūvo,o ir lapai paraudę,lyg nudegę nuo saulės,bet stovi ant šiaurinės palangės ir saulės tikrai nedaug gauna.Gal žinot,dėl ko nudžiovino pumpurus?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(dowiliuxee @ 2016 07 15, 11:41)
pasitaisau:D 4 is 6 jau biggrin.gif

maNo mazyliam jau 8 dienos biggrin.gif labai sunku jiems matyt, kai visos dienos apsiniaukiaa...user posted image]My Webpage[/URL]
Atsakyti
QUOTE(emma @ 2016 07 15, 20:10)
Mano tinūtras turėjo tiek pumpurų,bet visi kažkodėl sudžiūvo,o ir lapai paraudę,lyg nudegę nuo saulės,bet stovi ant šiaurinės palangės ir saulės tikrai nedaug gauna.Gal žinot,dėl ko nudžiovino pumpurus?
user posted image

Ant šiaurinės palangės?? blink.gif Kas kiek laiko laistot? Kaudeksas minkštas ar kietas? Matau, kad kaudeksas kiek pageltęs, čia toks atspindys ar taip ir yra?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dmnoosi: 18 liepos 2016 - 22:15
Prieš kurį laiką žadėjau įkelti nuotraukų, bet kažkaip man papraščiau viską rodyt FB... bet pažadus reikia tesėti bigsmile.gif
Taigi... Mano namuose jau yra žiedų... wub.gif
user posted image
user posted image

Ir čia didžioji dalis dalis mano gėliukų:
user posted image
Atsakyti
Labai grazu !!! ir kokia gausa smile.gif
maniskiai leliukai niekaip neatsitiesia,o jau 2 sav...
o kir fb rodotes?smile.gif yra kaskokia grupele?smile.gif
Atsakyti