Nusipirkau senukuose Adenium. Visi tokie pavargę ten buvo, vat vieno ir pasigailėjau. Ar gerai, kad jis yra durpėse pasodintas? Kiek radau, tai lyg ir kaktusinė žemė turėtų būti.
Vazono dydis tinkamas, ar verta judinti ir sodinti į kaktusinę žemę?
QUOTE(evora @ 2016 05 31, 10:36)
Prasidėjo...
Fantastika
QUOTE(giege @ 2016 05 31, 19:23)
Nusipirkau senukuose Adenium. Visi tokie pavargę ten buvo, vat vieno ir pasigailėjau. Ar gerai, kad jis yra durpėse pasodintas? Kiek radau, tai lyg ir kaktusinė žemė turėtų būti.
Taip verta persodinti. Naujoj žemėj apsipras ir dar vasaros pabaigoje galima tikėtis pumpurų, jei ant saulės kepinsite.
QUOTE(giege @ 2016 05 31, 20:23)
Mano tintūrų auginimo patirtis sako, kad durpės šiltuoju periodu nėra labai kazkkuo blogos, bet šaltuoju - nieko gero ir didelė perdziovinimmo arba supūdymo rizika. Kakusų zemės jiems neuztenka, jei norite spartesnio augimo ir storėjimo- patartina šiek tiek į ją įmaišyti ko riebesnio (kompostas, humusas). Kaktusų zemė naudinga tiek, kiek ji uztikrina purumą (tiesą sakant durpės yra pursenės ir kartais net daugiau oro šaknims duoda) ir vandens pralaidumą, daugiau nieko. Tad jei randate kuo pakeisti durpes arba kaktusų zemę (pvz, perlitas, vermikulitas, maišyti su kompostine/labiau humusinga zeme ) - mano poziiūriu yra net geriau.
Aš imu ,,Vilniaus žalumos" kaktusų žemę+agrovermikulito+pora saujų komposto ar kitos purios, riebios žemės.
QUOTE(Emila @ 2016 05 31, 22:10)
QUOTE(evora @ 2016 06 01, 06:09)
Ačiū už patarimus. Ryt bandysiu ieškoti tinkamų žemių.
Na, griūk negyvas, niekaip nesuprantu kodėl mano adeniumai nežydi kiba nupjaut šakelę ir šaknydint?gal tada žydės? tik seilę varvinų į kitų grožius žiūrėdama
QUOTE(eliss @ 2016 06 05, 20:46)
Na, griūk negyvas, niekaip nesuprantu kodėl mano adeniumai nežydi
Mano irgi nežydi galvoju gal todėl, kad žiemoja per šiltai
QUOTE(ingriga @ 2016 06 06, 11:20)
Mano irgi nežydi galvoju gal todėl, kad žiemoja per šiltai
Mano šiemet visi žiemojo šiltai. Keli vasario mėn. pumpurus sukrovė, bet vėliau jie nudžiuvo, o vienas dabar žydi.
Laba diena ) tuebut 3 dienas vien skaitau dorumus apie tinutrus, ziuriu video youtube ir aliexpress narsau:D
niekada neaiginau geliu. bet karta FB kaskokioje grupeje uzmaciau, kad perka zmones seklas is Ali ir tada buna loterija, kas isaugs. tai ir as prisiunciau visokiu levandu, bambuku dar gavau dovanu "orchideju"
bet netycia pamaciau tinutra ir ji isimylejau. bijau, kad rik jam salygu palankiu neturesiu. Bijau del nuodingumo... turiu du vaikucius mazulius...
Beda tame, kad gal du augalelius isgaleciau saugiai nuo vaiku auginti, o seklyciu uzsisakiau 13
o prasidejo nuo dvieju po pusdienio uzsisakiau dar 5 ir dar, ir dar.
Klausimu del auginimo, kaip kolkas ir neturiu, nes radau labai daug ir naudingos info )
greitu laiku zadu tapti daugiavaike tinutru mama
jau net vazonu plastikiniu nusipirkau jr kaktusu zemes ) dar yra kelios savaiteles iki seklyciu atkeliavimo, tai galesiu apsieupinti ko truksta
niekada neaiginau geliu. bet karta FB kaskokioje grupeje uzmaciau, kad perka zmones seklas is Ali ir tada buna loterija, kas isaugs. tai ir as prisiunciau visokiu levandu, bambuku dar gavau dovanu "orchideju"
bet netycia pamaciau tinutra ir ji isimylejau. bijau, kad rik jam salygu palankiu neturesiu. Bijau del nuodingumo... turiu du vaikucius mazulius...
Beda tame, kad gal du augalelius isgaleciau saugiai nuo vaiku auginti, o seklyciu uzsisakiau 13
o prasidejo nuo dvieju po pusdienio uzsisakiau dar 5 ir dar, ir dar.
Klausimu del auginimo, kaip kolkas ir neturiu, nes radau labai daug ir naudingos info )
greitu laiku zadu tapti daugiavaike tinutru mama
jau net vazonu plastikiniu nusipirkau jr kaktusu zemes ) dar yra kelios savaiteles iki seklyciu atkeliavimo, tai galesiu apsieupinti ko truksta
Mano irgi nezydi persodinau, tai bent kaudeksais pasidziaugiau
Dowilwiuxee, sveika prisijungus
Dowilwiuxee, sveika prisijungus
Vienas iš daugelio pasipuošęs žiedais, turiu trylika, du iš jų nežydėjo