Man 1knysliuko1 pastebėjimai labai tiko.
Nebuvau pagalvojusi apie grunto rūgštingumą, gal todėl prastai auga. Šiaip akadama puikus dalykas, tik turi didelį minusą: brangi, bet pradėjau kai kuriems kaktusams į gruntą įmaišyti akadamos . O Tailande mačiau adeniumai auga labai dideliuose vazonuose, oro drėgnumas didelis, labai karšta ir jiems ten gerai, jie tapo vietinių mylimu vazoniniu augalu. Pas mus gal dar supūva todėl, kad pirkdami gruntą maiše kartu nusiperkam grybelinę ligą
Dar knysliukui noriu pasakyti, kad adeniumo sėklytės ne visada perduoda motininio augalo žiedų grožį (iš ukrainiečių forumo), tai kaip loterija
QUOTE(Prickly @ 2016 01 18, 19:20)
... kad adeniumo sėklytės ne visada perduoda motininio augalo žiedų grožį (iš ukrainiečių forumo), tai kaip loterija
Loterija tur būt kaip Teleloto milijonas. Du kart esu įsigijusi sėklų ir rezultatas - žiedai tik ružavi su daugiau ar mažiau balto.
Labai giliai kapstai 😀 30 cm vazono skersmuo per didelis, 300 ml per savaitę - per daug. Užtektų tik kelis psl. forume paskaityt.
Na manau, kad gamta per milijonus metu prikapste pakankamai giliai, tad mums paprasciausiai reik tenkint jos poreikius 30 cm pasirinkau kaip pvz. gali but ir 1 ck ir 10 cm ir 300 cm, esme ir skaiciavimai isliks tie patys. Siuo atveju 300 ml i 30 cm diktuoja augimvietes salygos (jei priestaraujat tam, prasau matematiniu irodymu ), tad tas kiekis nera per didelis, tik tereik ivertint kad tai, kad augimvieteje TEMPERATUROS buna zymiai aukstesnes nei pas mus, tad ir reik redukuot vandens kieki musu salygoms. Gal nelabai supratot, ka pirmame poste norejau pasakyt na ne esmeQUOTE
Man 1knysliuko1 pastebėjimai labai tiko.
Nebuvau pagalvojusi apie grunto rūgštingumą, gal todėl prastai auga. Šiaip akadama puikus dalykas, tik turi didelį minusą: brangi, bet pradėjau kai kuriems kaktusams į gruntą įmaišyti akadamos . O Tailande mačiau adeniumai auga labai dideliuose vazonuose, oro drėgnumas didelis, labai karšta ir jiems ten gerai, jie tapo vietinių mylimu vazoniniu augalu. Pas mus gal dar supūva todėl, kad pirkdami gruntą maiše kartu nusiperkam grybelinę ligą schmoll.gif
Dar knysliukui noriu pasakyti, kad adeniumo sėklytės ne visada perduoda motininio augalo žiedų grožį (iš ukrainiečių forumo), tai kaip loterija smile.gif
Kuria prasme padejo mano pastebejimai, noreciau paaiskinimo ? Kaktusams zinoma galima ja naudot, bet manau zemes poringumui padidint pakanka ir smulkesnio ar vidutinio dydzio fraksijos zvyriuko ar smeliuko nes akadama begant laikui sudula, zinoma, kas kelis metus persodinant augalus tai maza problema, taciau su didesneis augalais (ypac draugais kaktusais ), kuriuos kartai buna sunku persodint, tai truputi taptu problematiska, taciau manau tame (akadamoje) daugiau pliusu nei minusu Del zemes rugstingumo, tai begalo svarbus dalykas, nes kiekvienas augalas prisitaikes prie tam tikro pH, jo dauguma biocheminiu reakciju priklauso nuo terpes pH, pakitus terpes pH tos reakcijos gali labai suletet (arba tos, kurios neturetu pagreitet) prie netinkamo pH augalo baltymai gali denaturuot, del ko augalas skursta, leteja jo augimas, sutrikus chlorofilo sintezei, augalas blyksta ir panasiai. Pabandykit augint pelkiu augalus sarmineje zemeje, manau rezultatais nesidziaugsit arba silauoges sarmineje zemeje, taip gal jos ir nenumiros, bet gero derliaus vargu ar galima tiketis. Tas pats galioja ir zmonems, ilgalaikis kraujo pH pasikeistimas butu labai ne i sveikata, oj labai Del dregmes, vat butent, jei didele dregme, reik ir karsta butu, kad ta dregme nepakenktu A vat del grunto grybeliniu ligu tai tiesa, nors is vienos puses ziurint, perkant geros kokybes, geros firmos nefalsifikuota grunta, neturetu to but, bet... Kitas dalykas, nusipirkta grunta sterelizuot, bet tuo paciu metu zuva ir visa reikalinga, naturali (jei ten tokios is vis imanoma rast:D ) mikrofluora, zinoma, ja galima atstatyt, bet tai papildomos islaidos, laikas ir panasiai, betgi ko nepadarysi del augaliuku Del seklyciu, cia tai tiesa cia pasireiskia genetika sudetingi, bet idomus dalykai bet ka padarysi, gal del to ir idomu Nebuvau pagalvojusi apie grunto rūgštingumą, gal todėl prastai auga. Šiaip akadama puikus dalykas, tik turi didelį minusą: brangi, bet pradėjau kai kuriems kaktusams į gruntą įmaišyti akadamos . O Tailande mačiau adeniumai auga labai dideliuose vazonuose, oro drėgnumas didelis, labai karšta ir jiems ten gerai, jie tapo vietinių mylimu vazoniniu augalu. Pas mus gal dar supūva todėl, kad pirkdami gruntą maiše kartu nusiperkam grybelinę ligą schmoll.gif
Dar knysliukui noriu pasakyti, kad adeniumo sėklytės ne visada perduoda motininio augalo žiedų grožį (iš ukrainiečių forumo), tai kaip loterija smile.gif
QUOTE(HATA @ 2016 04 10, 20:42)
gal kartosiuosi...kai prazydinti augaliuka....jis pas mane 4 metus...jiau toks nemaziukas o zydet nezydi.... labai norisi sulaukti ziedu...
Jei auginate orchidėjas, gal po jų pamirkymo likusiu vandeniu palaistykite tinūtrus.
Aš taip visada darau, kam išpilti gėrį. . Jau dabar yr vienas, kuris žiedus rodo.
Pernai žydėjo visą vasarą non stop.
Senokai čia nesirodžiau, bet, žiūriu yra dar šių gėlyčių mylėtojų
Sveikos
Mano namuose karaliauja adeniumai jau 6 metus visi iš sėklyčių - lepinami ir mylimi. Neapsakomas smagumas, kai sulaukiu žiedų
Iš viso turiu jų 20 vnt - ir visi iki vieno skirtingi... Su keliais dariau bandymus jau nuo mažų daigelių ir gyvi - atlaikė. Dviem bandymus pradėjau dabar po persodinimo. Žinoma, gaila eksperimentuot, bet kaskart rezultatas is nustebina
Pirmųjų žiedų sulaukiau jau po 2 metų, vieni žydėję jau po kelis kartus, o yra ir tokių, kurie žiedų dar nerodo..
Sveikos
Mano namuose karaliauja adeniumai jau 6 metus visi iš sėklyčių - lepinami ir mylimi. Neapsakomas smagumas, kai sulaukiu žiedų
Iš viso turiu jų 20 vnt - ir visi iki vieno skirtingi... Su keliais dariau bandymus jau nuo mažų daigelių ir gyvi - atlaikė. Dviem bandymus pradėjau dabar po persodinimo. Žinoma, gaila eksperimentuot, bet kaskart rezultatas is nustebina
Pirmųjų žiedų sulaukiau jau po 2 metų, vieni žydėję jau po kelis kartus, o yra ir tokių, kurie žiedų dar nerodo..
QUOTE(Elika @ 2016 04 11, 10:50)
Senokai čia nesirodžiau, bet, žiūriu yra dar šių gėlyčių mylėtojų
Sveikos
Sveikos
O gal nuotraukų.. ?
taip męs nuotraukų norime
Dziugi diena, prazydo adeniumas, rausvas, kaip daugelio, bet grozis uzburiantis