Sveikos,
Kaip sekasi auginti? Vis užsuku pasižiūrėti ar kas nors nenori pasigirti savo augaliukais.
Klausimėlį turiu - Ar aš teisingai suprantu, kad persodinti reikia į sausą žemę ir nelaistyti kažkiek laiko? O kiek laiko? Ką tik persodinau ir galvoju kad nesupūdyti.
QUOTE(kkrysty @ 2015 09 03, 08:25)
Sveikos,
Kaip sekasi auginti? Vis užsuku pasižiūrėti ar kas nors nenori pasigirti savo augaliukais.
Klausimėlį turiu - Ar aš teisingai suprantu, kad persodinti reikia į sausą žemę ir nelaistyti kažkiek laiko? O kiek laiko? Ką tik persodinau ir galvoju kad nesupūdyti.
Savaitę ar 10 dienų tikrai negirdykit. Geriau mažiau, nei daugiau. Jie turi atsargas kaudekse ir ramiai girdosi patys. Patikrinta , kad 2 mėn gali ištverti nelaistyti ir atsigauti. Buvau šią žiemą papūdžiusi 1 vazoną su 3 augalėliais. Galvojau šakės jiems. Persodinau į sausą žemę, mačiau pūti pradėjusias vietas, bet nieko nedariau. Būtent nieko nedariau. Lapus numetė ir stovėjo su mnkštais kaudeksais. Birželio pradžiojo gavo vandenuko, nes kaudeksai buvo susitraukę, o ne išsipūtę. Paskui pafotkinsiu kaip jie dabar atrodo.
Ar yra tokių, kurios savo adeniumus augina glazūruotuose vazonuose? Kaip sekasi?
QUOTE(Vandenidas @ 2015 09 13, 18:08)
Ar yra tokių, kurios savo adeniumus augina glazūruotuose vazonuose? Kaip sekasi?
Mano vienas auga glazūruotame, kitas - plastmasiniame. Esminio skirtumo nematau Nei vienas, nei kitas nenori žydėti
QUOTE(SOLVEIGUSIA @ 2015 09 13, 19:41)
o kiek metu turi praeiti kad zydet pradetu?
Keletas antrais metais. Gal buvo metų ir 4-5 mėnesių. Kiti dar po metų. Vis viena turi metų ciklą išlaikyti. Pavasarį apsipila. Vienas tai tik po penkerių. Senesni tai gal ir kiaurus metus neužmiršta to reikalo. Pas mane tokių dar nėra.
QUOTE(IrPu @ 2015 07 11, 22:26)
Parodau ir aš savo reanimuojamus adeniumus. Tikiuosi, bent vienas kitas išgyvens. Pirkti po 1 eurą.
Šitaip atrodė ką tik iš parduotuvės:
Ir išlupti iš labai drėgno durpių substrato, kai kurių šaknelės buvo papuvusios
O štai čia mano mažieji kleckai iš sėklų auginami
Šitaip atrodė ką tik iš parduotuvės:
Ir išlupti iš labai drėgno durpių substrato, kai kurių šaknelės buvo papuvusios
O štai čia mano mažieji kleckai iš sėklų auginami
Štai manieji adeniumai, reanimacija atrodo lyg ir pavyko, dabar su nerimu tik žiemos laukiu, kuom viskas baigsis. Tik turiu vieną pastebėjimą, akivaizdžiai matosi, kad moliniuose vazonėliuose augti jiems nepatinka. Teks perkelti į plastikinius.
QUOTE(Weronica @ 2015 09 14, 15:19)
Nors rudeniop jie ir meta lapus, bet man panašu į perlaistymą
QUOTE(eliss @ 2015 09 15, 15:16)
Nors rudeniop jie ir meta lapus, bet man panašu į perlaistymą
Gal nors atrodo visus vienodai laistau (turiu 5) bet matyt pamačius pumpurus automatiškai daugiau pasiliejo...
QUOTE(Weronica @ 2015 09 15, 16:06)
Gal nors atrodo visus vienodai laistau (turiu 5) bet matyt pamačius pumpurus automatiškai daugiau pasiliejo...
nereikėtų visų vienodai laistyti tik pagal kiekvieno augalo poreikį.
Pritariu, jie visi labai skirtingi. Taip pačiai laistant, vienas laimingas, kitas vis 'ištroškęs' gali būti, raukšlėtis. Arba dėl lapų, vieni vos tik kas iškart numeta lapus, kiti nuo pirmųjų lapų visus dar turi