Įkraunama...
Įkraunama...

Tinūtras (Adeniumas)

Sveikos,
Kaip sekasi auginti? smile.gif Vis užsuku pasižiūrėti ar kas nors nenori pasigirti savo augaliukais. smile.gif
Klausimėlį turiu - Ar aš teisingai suprantu, kad persodinti reikia į sausą žemę ir nelaistyti kažkiek laiko? O kiek laiko? Ką tik persodinau ir galvoju kad nesupūdyti.
Atsakyti
QUOTE(kkrysty @ 2015 09 03, 08:25)
Sveikos,
Kaip sekasi auginti? smile.gif Vis užsuku pasižiūrėti ar kas nors nenori pasigirti savo augaliukais. smile.gif
Klausimėlį turiu - Ar aš teisingai suprantu, kad persodinti reikia į sausą žemę ir nelaistyti kažkiek laiko? O kiek laiko? Ką tik persodinau ir galvoju kad nesupūdyti.

Savaitę ar 10 dienų tikrai negirdykit. Geriau mažiau, nei daugiau. Jie turi atsargas kaudekse ir ramiai girdosi patys. Patikrinta , kad 2 mėn gali ištverti nelaistyti ir atsigauti. Buvau šią žiemą papūdžiusi 1 vazoną su 3 augalėliais. Galvojau šakės jiems. Persodinau į sausą žemę, mačiau pūti pradėjusias vietas, bet nieko nedariau. Būtent nieko nedariau. Lapus numetė ir stovėjo su mnkštais kaudeksais. Birželio pradžiojo gavo vandenuko, nes kaudeksai buvo susitraukę, o ne išsipūtę. Paskui pafotkinsiu kaip jie dabar atrodo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 03 rugsėjo 2015 - 09:51
Ar yra tokių, kurios savo adeniumus augina glazūruotuose vazonuose? Kaip sekasi?
Atsakyti
QUOTE(Vandenidas @ 2015 09 13, 18:08)
Ar yra tokių, kurios savo adeniumus augina glazūruotuose vazonuose? Kaip sekasi?

Mano vienas auga glazūruotame, kitas - plastmasiniame. Esminio skirtumo nematau schmoll.gif Nei vienas, nei kitas nenori žydėti lotuliukas.gif
Atsakyti
o kiek metu turi praeiti kad zydet pradetu?
Atsakyti
QUOTE(SOLVEIGUSIA @ 2015 09 13, 19:41)
o kiek metu turi praeiti kad zydet pradetu?

Keletas antrais metais. Gal buvo metų ir 4-5 mėnesių. Kiti dar po metų. Vis viena turi metų ciklą išlaikyti. Pavasarį apsipila. Vienas tai tik po penkerių. Senesni tai gal ir kiaurus metus neužmiršta to reikalo. Pas mane tokių dar nėra.
Atsakyti
QUOTE(IrPu @ 2015 07 11, 22:26)
Parodau ir aš savo reanimuojamus adeniumus. Tikiuosi, bent vienas kitas išgyvens. Pirkti po 1 eurą. smile.gif
user posted image
Šitaip atrodė ką tik iš parduotuvės:
user posted image
Ir išlupti iš labai drėgno durpių substrato, kai kurių šaknelės buvo papuvusios
user posted image

O štai čia mano mažieji kleckai iš sėklų auginami
user posted image

Štai manieji adeniumai, reanimacija atrodo lyg ir pavyko, dabar su nerimu tik žiemos laukiu, kuom viskas baigsis. Tik turiu vieną pastebėjimą, akivaizdžiai matosi, kad moliniuose vazonėliuose augti jiems nepatinka. sad.gif Teks perkelti į plastikinius.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IrPu: 14 rugsėjo 2015 - 09:58
Sveikos, gal kas nors nutuokiat kas čia tiems lapams negerai...

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Weronica @ 2015 09 14, 15:19)
Sveikos, gal kas nors nutuokiat kas čia tiems lapams negerai...

Nors rudeniop jie ir meta lapus, bet man panašu į perlaistymą g.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2015 09 15, 15:16)
Nors rudeniop jie ir meta lapus, bet man panašu į perlaistymą g.gif

Gal g.gif nors atrodo visus vienodai laistau (turiu 5) bet matyt pamačius pumpurus automatiškai daugiau pasiliejo...
Atsakyti
QUOTE(Weronica @ 2015 09 15, 16:06)
Gal g.gif nors atrodo visus vienodai laistau (turiu 5) bet matyt pamačius pumpurus automatiškai daugiau pasiliejo...

nereikėtų visų vienodai laistyti smile.gif tik pagal kiekvieno augalo poreikį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 15 rugsėjo 2015 - 15:13
Pritariu, jie visi labai skirtingi. Taip pačiai laistant, vienas laimingas, kitas vis 'ištroškęs' gali būti, raukšlėtis. Arba dėl lapų, vieni vos tik kas iškart numeta lapus, kiti nuo pirmųjų lapų visus dar turi smile.gif
Atsakyti