Įkraunama...
Įkraunama...

Tinūtras (Adeniumas)

QUOTE(Rimmuse @ 2015 07 30, 11:08)
O kam tie pašiltinimai? Žiemai jiems reikalingas ramybės periodas, rekomenduojama žiemojimo temperatūra 10-15C. Nebent dar jungiat ir papildomą apšvietimą  g.gif
Sanpaulijos ramybės periodo neturi ir žemų temperatūrų nemėgsta  mirksiukas.gif

Pas mane lango stiklo temperatūra žiemą būna ir +7 ar +10 . Kai šalčiai dideli. Matavome. Palangės vos aukščiau nei grindys. Taigi traukiu truputį toliau. Vazonėlio viršuje žemės tenperatūra tada būna +17 +18. Iki +20. Mes vėsiai gyvename, taigi augalus reikia šiek tiek rinktis. Tinūtrai atrodo patenkinti . Jau ne vieną žiemą draugaujame.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2015 07 30, 11:11)
papildomai apšviesti ir pašildyti reikėtų mažiukus pirmamečius, antramečius, kad nebūtų ramybės periodo ir visus metus augtų ir stiprėtų. nors maniškiai visi ir taip užaugo smile.gif

Aš ir galvoju apie mažiukus. Laukiu, kol atsiųs sėklas. ax.gif Šildomų grindų neturiu, langai tikrai šalti. Turiu akvariumuką. Galėčiau į jį įkišti ir šviesą įjungti, tik galvoju gal yra koks nebrangus būdas ir pašildyti..
Atsakyti
Ir aš laukiu žiedelio... ax.gif Karščio savaitė labai patiko mano adeniumams balkone thumbup.gif Vienas, kuris buvo nelaimingas jau nuo rudens, pagaliau atsistato ir atgauna formas (dailius apvalumus). Džiugu, ne kitaip smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(dota @ 2015 08 09, 16:42)
Ir aš laukiu žiedelio...  ax.gif  Karščio savaitė labai patiko mano adeniumams balkone  thumbup.gif Vienas, kuris buvo nelaimingas jau nuo rudens, pagaliau atsistato ir atgauna formas (dailius apvalumus). Džiugu, ne kitaip smile.gif

Ar jau sulaukėte? Gal galima grožio foto? smile.gif
Atsakyti
Sulaukiau smile.gif Turėjo būti violetinis, bet ir rausvas gražus lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(kkrysty @ 2015 07 30, 13:43)
Turiu akvariumuką. Galėčiau į jį įkišti ir šviesą įjungti, tik galvoju gal yra koks nebrangus būdas ir pašildyti..

Šildymui galima naudoti kažką panašaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dota: 22 rugpjūčio 2015 - 23:42
QUOTE(dota @ 2015 08 22, 23:23)
Sulaukiau  smile.gif Turėjo būti violetinis, bet ir rausvas gražus  lotuliukas.gif

Grožis thumbup.gif
Ačiū už nuorodą. Sėklas iš e-bay pirkau, o apie šildymą nepagalvojau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kkrysty: 23 rugpjūčio 2015 - 06:32
QUOTE(dota @ 2015 08 23, 00:23)
Sulaukiau  smile.gif Turėjo būti violetinis, bet ir rausvas gražus  lotuliukas.gif

Labai gražus thumbup.gif

Belaistydama pastebėjau kad vienas iš pavasarį žydėjusių Adeniumų vėl su pumpurais bigsmile.gif
Atsakyti
Kkrysty, kai daigykloje naudodavau liuminescensines lempas, man papildomo šildymo nereikėdavo, jos prikaitindavo pačios pakankamai, būdavo virš 25 C. Tai apsvarstykit kaip ką darysit, gal ir to šildomo 'kilimėlio' nereikės 4u.gif
Atsakyti
Manieji nuo liepos vidurio pasodinti į žemę. Planuoju laikyti visą rugsėjį. Nežinau, kas gausis, eksperimentuoju, o tai niekaip nepražydinu. Vienam septyni rugsėjį sueis, kitiems trys metai.
Vėliau galvoju sodinti į plastmasinius vazonėlius, SM rašo, kad moliniai jiems nlb. Bandysiu, gal tikrai.
Na, tas pirktinis, tai žydi be problemų, tik kaskart rudenį numeta lapus. Kol kas lysvėje jaučiasi normaliai.
Atsakyti
QUOTE(dota @ 2015 08 23, 00:23)

user posted image

o jau grožis... wub.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
O kada as sulauksiu bent vieno tokio ziedo.Maniskiams irgi jau trys metai,bet nezydi.
Atsakyti