Įkraunama...
Įkraunama...

Tinūtras (Adeniumas)

evora wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimmuse @ 2015 07 17, 21:44)
Fantastika  wub.gif  wub.gif  wub.gif
Prašau pasidalinti patirtimi, kaip priversti juos žydėti? Maniškiui jau virš 3 metų, bet apie žiedus galiu tik pasvajoti  verysad.gif

Neturiu jokių paslapčių.
Žiemą laikau vėsiau, apie +18 temp., laistau į 2-3 savaites 1 kartą ir nepersistengdama.
Pavasary palaipsniui pripratinu prie saulės, gausiau laistau. Gegužės mėn. palaistau stimuliatoriumi ,,Delfan".
Nuo birželio pradžios statau ant pietinės palangės ir kepa ant jos lyg kiaušinienė. Laistau 2 kartus per savaitę ir gausiai, jei saulė deginanti. Gauna 1-2 kartus stimuliatoriaus.
Rudeny vėl mažinu laipsniškai apšvietimą ir laistymo gausą.

Su dičkiais problemų neturiu, bet mažiukus nesiseka išauginti dideliais. Jau kelis 5-10 cm. aukščio įsigyju ir po žiemos, pavasary numarinu. Per žiemą gražiausiai išlaikau, o prasideda pavasaris ir matyt persistengiu laistydama-per staigiai ir per gausiai.

P.S. Įsitikinau, kad stimuliatorius ,,Delfan" net labiausiai neaugančias gėles ,,prikelia''.

Atsakyti
O aš noriu paklausti dėl ko pagelsta ir nukrenta adeniumo lapeliai(čia šiuo metu).Maniškis pasodintas ne kaktusų žemėj,o tokioj lengvoj prie durpės.Bet jis visai gerai joje augo,gal reiks persodinti g.gif Ir lieju ,kai jau išdžiūna,įsmeigus tokį med.pagaliuką,pagal jį tikrinu drėgmę.
Atsakyti
Sulaukiau išsiskleidžiant drinks_cheers.gif Toks baltutis su rožiniu pakraštėliu wub.gif -tokio dar neturėjau.

user posted image
Atsakyti
Evora,gražus žiedelis.

Aš saviškį persodinau į Vilniaus žalumos substratą kaktusams.Gal negels lapai.
user posted image

O žydėjo jis taip,nors turėjo būt double red
user posted image
Atsakyti
emma, spalvinis skirtumas tikrai didžiulis, bet žiedo spalva labai graži. Man patiko pati medelio forma-tanki, puikiai suformuota. Aš irgi auginu tam pačiam žemių mišinį, dar įdedu pora saujų komposto-vis negaliu susilaikyti nepagerinus gyvenimo sąlygų lotuliukas.gif
O lapeliai ir pas maniškius kartais viens kits pagelsta, ypač arčiau rudens, po žydėjimo.
Atsakyti
Dabar dar pagalvojau,kad gal per giliai aš jį persodinau.Kaudeksas jo toks nemažas,bet kadangi iš šonų buvo daug smulkių šaknelių,sodinau giliau.Vakar išrautas atrodė taip.
user posted image
Atsakyti
Pažiūrėk kaip aš pakeliu aukštyn šaknų dalį ir nieko jiems neatsitinka. Žydi vistiek. Smulkiosios šaknelės nudžiūna, o storosios lieka ir gilyn į žemę leidžia naujas šakneles.

user posted image

user posted image
Atsakyti
Sveikos, pasiklausti noriu ar naudojate kokius nors kilimėlius pašildymui? Kokius, jei naudojate?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kkrysty: 30 liepos 2015 - 10:44
QUOTE(kkrysty @ 2015 07 30, 10:43)
Sveikos, pasiklausti noriu ar naudojate kokius nors kilimėlius pašildymui? Kokius, jei naudojate?

Pas mane žiemą ant šildomų grindų keliauja. Manau žiemą laikant ant palangės, užtektų polistirolo gabalo po apačia. Ir aišku dieta beveik be vandens, kad nesupūtų. Fantastiškai geras dalykas polistirolas. Taip laikau sanpaulijas.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2015 07 30, 10:58)
Pas mane žiemą ant šildomų grindų keliauja. Manau žiemą laikant ant palangės, užtektų polistirolo gabalo po apačia.  Ir aišku dieta beveik be vandens, kad nesupūtų.  Fantastiškai geras dalykas polistirolas. Taip laikau sanpaulijas.

O kam tie pašiltinimai? Žiemai jiems reikalingas ramybės periodas, rekomenduojama žiemojimo temperatūra 10-15C. Nebent dar jungiat ir papildomą apšvietimą g.gif
Sanpaulijos ramybės periodo neturi ir žemų temperatūrų nemėgsta mirksiukas.gif
Atsakyti
papildomai apšviesti ir pašildyti reikėtų mažiukus pirmamečius, antramečius, kad nebūtų ramybės periodo ir visus metus augtų ir stiprėtų. nors maniškiai visi ir taip užaugo smile.gif
Atsakyti