Sakai, nepatinka moliniuos? Man jau irgi dabar taip atrodo, gal irgi reiks persodint
QUOTE(eliss @ 2015 04 16, 15:14)
Sakai, nepatinka moliniuos? Man jau irgi dabar taip atrodo, gal irgi reiks persodint
persodinu kasmet ir pernai pabandžiau į molinius, tokio vangaus augimo niekada nebuvo maniškiai per žiemą buvo primigę, kelis lapelius numetė, plikas buvo tik somalense, niekas aktyvaus augimo nerodė, bet vistiek persodinau, ir iškart pasimatė skirtumas vienas tokius didelius lapus pradėjo auginti, kokių pernai tikrai nebuvo šiaip kažkur turėčiau foto turėt, reiks palyginti įdomumo dėlei.
maniškis vienas pumpurus krauna,dar nebuvo nė kart tas žydėjęs tai įdomu,kiti lyg ir kur pernai žydėjo kraus,nors dar ant abejo.
pafotkinau šian
tokį pirkau pusmetinuką prieš metus pas Migmig
nupjoviau, šiai dienai
manau akivaizdu, kad nupjovus labiau auga kaudeksas bučiau nenupjovus, augtų pagalys ir toliau, bet greičiau žydėtų, bet kiekviena renkames, ko labiau reikia.
na ir vyresnėliai
antras iš kairės standartinis nepjautas, pats šakojasi kaip pašėlęs
vidurinį jau antrą kartą nupjoviau, vis nenori šakotis, o raguoto nenoriu auginti
prieš tai supainiojau, numetęs lapus šią žiemą buvo arabicum dwarf, antram plane pirmas iš kairės, po persodinimo atžėlė somalense tas, kurį iš Migmig pirkau, pirmas iš dešinės, užmigęs nebuvo, po persodinimo pradėjo gelsti lapai
tokį pirkau pusmetinuką prieš metus pas Migmig
nupjoviau, šiai dienai
manau akivaizdu, kad nupjovus labiau auga kaudeksas bučiau nenupjovus, augtų pagalys ir toliau, bet greičiau žydėtų, bet kiekviena renkames, ko labiau reikia.
na ir vyresnėliai
antras iš kairės standartinis nepjautas, pats šakojasi kaip pašėlęs
vidurinį jau antrą kartą nupjoviau, vis nenori šakotis, o raguoto nenoriu auginti
prieš tai supainiojau, numetęs lapus šią žiemą buvo arabicum dwarf, antram plane pirmas iš kairės, po persodinimo atžėlė somalense tas, kurį iš Migmig pirkau, pirmas iš dešinės, užmigęs nebuvo, po persodinimo pradėjo gelsti lapai
QUOTE(zuzla @ 2015 04 16, 22:07)
pafotkinau šian
Zuzla, labai grazi kompanija
Aš saviškius prieš porą savaičių persodinau, mačiau, gerai po persodinimo jaučiasi, tai prieš kelias dienas dar nugenėjau per metus išaugintus "pagalius". Pasirodyčiau, bet po operacijos jie tokie pliki, nuogi ir atrodo kaip susigėdę... Palauksiu zalumos
Mačiau diskutavot apie vazonus. Aš nerimauju ne tiek dėl to, kad jie moliniai ar ne (maniškiai keramikiniai, bet kazkas panašaus į glazūruotus iš vidaus), bet truputį pergyvenu dėl to, kad neradau negilių, bet plačių vazonų. Sakau, gal šaknys, turėdamos daugiau laisvės į šonus, kiek labiau į kraštus šaknis augintų, būtų daugiau grozio vėliau iškėlus kaudeksą.
Aišku, čia gal labiau tinginio pozicija - nes neprisiverčiu išbandyt visokių "fintų", kuriuos galima surast internete, šaknų formavimui. Galų gale nelabai ir turiu su kuo eksperimentuot, tik du augalus turiu...
Ar jūs kuri bandot šaknis formuot? Jei taip - ką darot, kaip sekasi ir kokie rezultatai?
zuzla, tikrai gražuoliai , išsipūtę mano miegaliai, susitraukę, bet kaudeksai kieti.
Aš irgi pabandžiau vieną persodint, prisiruošiau, kai vazonų neturiu jokių negilių ir plačių, vieną tik radau Aš noriu, kad būtų ale bonsas.
Buvo molinuke pasodintas, labai gražiai įsitvirtinęs, po šaknim dėjau plastiko gabalėlį. Buvo galima dar kokį akmenį tarp šaknų įdėt, bet lai bus taip.
Aš irgi pabandžiau vieną persodint, prisiruošiau, kai vazonų neturiu jokių negilių ir plačių, vieną tik radau Aš noriu, kad būtų ale bonsas.
Buvo molinuke pasodintas, labai gražiai įsitvirtinęs, po šaknim dėjau plastiko gabalėlį. Buvo galima dar kokį akmenį tarp šaknų įdėt, bet lai bus taip.
Labas
Pas mane is triju perziemojo visi. Reiktu persodinti jau, nes jau lapai auga nemazi pas visus
Del moliniu vazonu, man nepatiko jie, kazkaip neaugo jame. Daugiau ir nesodinu, tiesa, vazonas buvo neglazuruotas. Plstikiniuose auga kaip pasele jie.
As su klausimu. Turejau ziema puvini, apipjausciau visa adeniuma, ikisau i perlita, taip ir stovejo per ziema jis man. Pries pora menesiu paziurejau, tai pjuviu vietose labai graziai saknis isleides, cia viskas gerai. Ir buvo dar vienas didelis pjuvis, gal kokiu 3 cm skersmens, auksciau, negraziai jis man atrode, tai as uztepiau sodo tepalo ant to pjuvio ir ikisau i perlita, noriu kad saknis isleistu. Jau pora menesiu praejo ir saknu nera Ar cia per ta sluoksni sodo tepalo jau ir neprasikals man jos krastuose Ant kitu pjuviu tik cinamonu barsciau, tai labai graziai issisaknijo.
Noriu as jau ji is perlito i zeme persodinti, galvoju ka daryti, gal man nukrapstyti ta sodo tepala
Pas mane is triju perziemojo visi. Reiktu persodinti jau, nes jau lapai auga nemazi pas visus
Del moliniu vazonu, man nepatiko jie, kazkaip neaugo jame. Daugiau ir nesodinu, tiesa, vazonas buvo neglazuruotas. Plstikiniuose auga kaip pasele jie.
As su klausimu. Turejau ziema puvini, apipjausciau visa adeniuma, ikisau i perlita, taip ir stovejo per ziema jis man. Pries pora menesiu paziurejau, tai pjuviu vietose labai graziai saknis isleides, cia viskas gerai. Ir buvo dar vienas didelis pjuvis, gal kokiu 3 cm skersmens, auksciau, negraziai jis man atrode, tai as uztepiau sodo tepalo ant to pjuvio ir ikisau i perlita, noriu kad saknis isleistu. Jau pora menesiu praejo ir saknu nera Ar cia per ta sluoksni sodo tepalo jau ir neprasikals man jos krastuose Ant kitu pjuviu tik cinamonu barsciau, tai labai graziai issisaknijo.
Noriu as jau ji is perlito i zeme persodinti, galvoju ka daryti, gal man nukrapstyti ta sodo tepala
zuzla kokie nuostabūs ,reiks saviškius nupjaut ,tokie ištįsę auga
Sveikos gražių augintojos
Žinau kad šnekėta ne kartą, kaip kovoti su baltasparniais Jei neklystu kažkuri rašė kad purškimai nepatinka jiems Tik po žiemos pradėjo augti ir vėl atsirado
Žinau kad šnekėta ne kartą, kaip kovoti su baltasparniais Jei neklystu kažkuri rašė kad purškimai nepatinka jiems Tik po žiemos pradėjo augti ir vėl atsirado
QUOTE(ingriga @ 2015 04 21, 14:28)
Sveikos gražių augintojos
Puršk, o ką darysi, nelabai kas daugiau ir padeda ar po dušu kišt, paskui valyt su spirituotu tamponėliu.
Nors ir ne daug turiu šių augaliukų-tik 2 iš šakelės išaugusius obesumus, bet prisiduodu kaip kasmet. Žiemą pergyvenome numetę du trečdalius lapų. Dabar leidžiame naujus. ,,ANOUK" sukrovė ant vienos šakelės pirmą puokštę žiedelių ir nudžiovino. Dabar jau kupstai pumpurų ant beveik visų šakų. Pirmi smulkučiai žiedeliai.
QUOTE(eliss @ 2015 04 21, 16:24)
paskui valyt su spirituotu tamponėliu.
kokiu santykiu skiedziat spirita