Žemaitiki, gražią chimera nurovei...
QUOTE(Rimmuse @ 2014 12 15, 19:26)
Taip, tai yra pramoninė veislė Myrthe arba Rusijoje vadinama Humako Myrthe. Chimera reiškia sanpaulijos tipą, kaip pvz. su Fentezy, treileris ar pan. Chimerų per žiedo vidurį eina kitos spalvos juostelę. Chimeroms būdinga tai, kad spalvos lapais nepersiduoda, dauginti reikia pažastinukais arba žiedkočiais (kartais jie turi gana nemažus lapelius).
Oi, kaip man cia truksta "like" mygtuko...
Tai vat kame reikalas... Kaip tik siandien facebooke maciau, kaip ziedkocius pasodino. Nuotraukose pavaizduoti keli etapai, bet paaiskinimo jokio, kas kaip ir kodel. O ten kaip tik chimeros buvo. Dabar man viskas aisku Aciu
Ai, turiu toki klausima... Buvo paprasta burokines spalvos sanpaulija. Taip jau isejo, kad kazkiek visos geles buvo apleistos ir sanpaulijos irgi... Tai jos man padziuvo. Bandziau atgaivinti - persodinau, lyg ir prigijo, sukrove mumpura... Issiskleide ir likau nesupratus - ziedelis visai ne burokines spalvos, o baltas su burokine Aisku, man sitas spalvinis variantas labiau patinka uz originalia spalva, bet kyla klausimas - taip ir toliau zydes?
QUOTE(Bjauruska @ 2014 12 15, 21:03)
Ai, turiu toki klausima... Buvo paprasta burokines spalvos sanpaulija. Taip jau isejo, kad kazkiek visos geles buvo apleistos ir sanpaulijos irgi... Tai jos man padziuvo. Bandziau atgaivinti - persodinau, lyg ir prigijo, sukrove mumpura... Issiskleide ir likau nesupratus - ziedelis visai ne burokines spalvos, o baltas su burokine Aisku, man sitas spalvinis variantas labiau patinka uz originalia spalva, bet kyla klausimas - taip ir toliau zydes?
Sakyčiau tai galbūt kažkoks nestabilus sportas Kai žiedas yra baltas ir kitos spalvos, pastebėjau, kad labai dažnai spalvų santykis priklauso nuo temperatūros - kuo vėsiau, tuo daugiau baltos spalvos (tuo metu kai kraunamai pumpurai). Galima tik spėlioti, kaip žydės vėliau
Čia tos pačios gėlės skirtingi žydėjimai
Pirmas ziedas įspūdingas
O man antras
Aha, tik bėda, kad ji kaip nori, taip ir žydi, nepriklausomai nuo to, kas man patinka
Ogo, cia tai bent... Man visi trys variantai grazus, bet antras - graziausias
Sveikos gėlininkės
Taip atsitiko, kad netikėtai nusipirkau dar dvi gėles (paprastutes, iki veislinių dar toli), ir pamačiau labai gražiai susodintas į vat tokį vazoną: (buvo suformuotas 'kalnelis")
Nebuvo kaip klausti, bet gal patarsite:
1. ar galima sanpaulijas susodinti tiesiai į dirvą (be vazonų, nes visur nurodoma, į kokio ploto vazoną sodinti)?
2. Ar galima greta pasodinti ir tarkime mažą gebenę?
o gal variantas būtų - susodinti su vazonais?
Taip atsitiko, kad netikėtai nusipirkau dar dvi gėles (paprastutes, iki veislinių dar toli), ir pamačiau labai gražiai susodintas į vat tokį vazoną: (buvo suformuotas 'kalnelis")
Nebuvo kaip klausti, bet gal patarsite:
1. ar galima sanpaulijas susodinti tiesiai į dirvą (be vazonų, nes visur nurodoma, į kokio ploto vazoną sodinti)?
2. Ar galima greta pasodinti ir tarkime mažą gebenę?
o gal variantas būtų - susodinti su vazonais?
Susodinti visada galima , bet ...
Sanpaulijoms nerekomenduojami dideli vazonėliai (tik 1/3 augalo skersmens), nes šaknynas nėra toks didelis, žemė užmirksta, o jos linkusios tada supūti
Apie gebenę nelabai ką žinau, neauginu, reikia žiūrėti ar atitiks laistymo režimą
Sanpaulijos nėra tas augalas, kuris daug metų gražiai atrodo. Maždaug po poros metų jos tampa "palmėmis", jas reikia atnaujinti...
Ir iš patirties galiu pasakyti, kad padovanotos gėlytės, jeigu jų "pagaili" ir persodina iš mano mažų vazonėlių į gerokai didesnius, nelabai linkusios žydėti
Sanpaulijoms nerekomenduojami dideli vazonėliai (tik 1/3 augalo skersmens), nes šaknynas nėra toks didelis, žemė užmirksta, o jos linkusios tada supūti
Apie gebenę nelabai ką žinau, neauginu, reikia žiūrėti ar atitiks laistymo režimą
Sanpaulijos nėra tas augalas, kuris daug metų gražiai atrodo. Maždaug po poros metų jos tampa "palmėmis", jas reikia atnaujinti...
Ir iš patirties galiu pasakyti, kad padovanotos gėlytės, jeigu jų "pagaili" ir persodina iš mano mažų vazonėlių į gerokai didesnius, nelabai linkusios žydėti
Kelių nekilmingųjų žieminis žydėjimas.
Evora pirmoji kvapa uzgniauze spalvos grazumu