Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 29 tema

QUOTE(zigiz @ 2014 10 27, 20:11)
jei putu deklaruojama 0,039 tai kaip nustatet, kad projektinis 0,049. Gal - 0,059?

Pagal čia pateiktas formules. O štai čia ištrauka kaip skaičiuojama projektinė vertė. Pridėjau vertę iš lentelės dėl įdrėkio. Dėl konvekcijos pridėjau 0, nes pagal ten pateiktas formules man taip išėjo. Iš kur gavote 0,059? Prašyčiau paaiškinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 27 spalio 2014 - 20:20
QUOTE(cibulis @ 2014 10 27, 20:19)
Pagal čia pateiktas formules. O štai čia ištrauka kaip skaičiuojama projektinė vertė. Pridėjau vertę iš lentelės dėl įdrėkio. Dėl konvekcijos pridėjau 0, nes pagal ten pateiktas formules man taip išėjo. Iš kur gavote 0,059? Prašyčiau paaiškinti.

is pateiktos lenteles pasirenkam pataisa nevedinamam izoliaciniam sluoksniui 0,02 ir rezultatas 0,059.
gal izoliacinis sluoksnis bus ventiliuojamas?
Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2014 10 27, 21:02)
is pateiktos lenteles pasirenkam pataisa nevedinamam izoliaciniam sluoksniui 0,02 ir rezultatas 0,059.
gal izoliacinis sluoksnis bus ventiliuojamas?

Tai aišku, kad bus vėdinamas, nes viršuje virš difuzinės yra vėdinamas oro tarpas. Būtent dėl šio tarpo aš manau, kad atitvara yra vėdinama.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2014 10 26, 22:13)

Taip yra visokiu ploksciu siame puslapyje, taciau paziurekit kokia kaina uz kuba gaunasi apie 800lt.
Kosmine kaina. Galima ir uz 550lt -600lt uz kuba gauti
Papildyta:
Dariau sioki toki ekspermenta su akmens vata ir ekovata, vienodai imerkiau ir palaikiau vatas Vandenyje,palikau dziuti garaze, ekovata isdziuvo per pusantros dienos, jau kaip savaite, bet akmens vata kaip buvo slapia tokia ir liko, lauksim, kada vanduo isgaruos
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2014 10 27, 22:28)
Dariau sioki toki ekspermenta su akmens vata ir ekovata, vienodai imerkiau ir palaikiau vatas Vandenyje,palikau dziuti garaze, ekovata isdziuvo per pusantros dienos, jau kaip savaite, bet akmens vata kaip buvo slapia tokia ir liko, lauksim, kada vanduo isgaruos

Įdomus eksperimentas. Gal tik reikėjo nufilmuoti ir viską paviešinti. Reikės man pačiam kažką panašaus padaryti. Man tik keista, jei taip gerai celiuliozės vata džiūsta, kodėl STR jos projektinę vertę liepia mažinti 0,01, o akmens vatą - 0,001. STR rodo visiškai priešingai nei jūsų bandymas.
Papildyta:
QUOTE(Orginalus @ 2014 10 27, 22:28)
Taip yra visokiu ploksciu siame puslapyje, taciau paziurekit kokia kaina uz kuba gaunasi apie 800lt.
Kosmine kaina. Galima ir uz 550lt -600lt uz kuba gauti

Ar tikrai tai lygiaverčiai produktai? Gal tos pigesnės plokštės liamda prastesnis.
Atsakyti
Kad del projektiniu verciu, niekur nerandu apart str, apie tai. Nelabai as pasitikiu str, nes kai studijavau statyba ktu, senesni destytojai liepdavo vadovautis str, jaunesni destytojai, sakydavo, ko jus ten ieskot informacijos, pasenusioje medziagoje, kuri buvo surasyta seniausiai.

Kas del vejo apsaugos, termoflock atstovai siule sulaistyti pavirsiu vandeniu, tuomet anot ju susidaro kieta plutele, kuria katinas gali prabegti:)
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 10 27, 22:33)
Įdomus eksperimentas. Gal tik reikėjo nufilmuoti ir viską paviešinti. Reikės man pačiam kažką panašaus padaryti. Man tik keista, jei taip gerai celiuliozės vata džiūsta, kodėl STR jos projektinę vertę liepia mažinti 0,01, o akmens vatą - 0,001. STR rodo visiškai priešingai nei jūsų bandymas.
Papildyta:

Ar tikrai tai lygiaverčiai produktai? Gal tos pigesnės plokštės liamda prastesnis.

Liamda ta pati, VIliene tokiom paciom suko stoga.
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2014 10 27, 22:37)
Kad del projektiniu verciu, niekur nerandu apart str, apie tai. Nelabai as pasitikiu str, nes kai studijavau statyba ktu, senesni destytojai liepdavo vadovautis str, jaunesni destytojai, sakydavo, ko jus ten ieskot informacijos, pasenusioje medziagoje, kuri buvo surasyta seniausiai.

Tai norite pasakyti, kad pablogintą, t.y. projektinę vertę, turi tik Lietuvos STR. Kitose šalyse nieko panašaus nėra.
Papildyta:
QUOTE(Orginalus @ 2014 10 27, 22:37)
Liamda ta pati, VIliene tokiom paciom suko stoga.

Jūs pateikite pavyzdžius su kainomis, liamda vertėmis. Jei galima.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 27, 22:40)
Tai norite pasakyti, kad pablogintą, t.y. projektinę vertę, turi tik Lietuvos STR. Kitose šalyse nieko panašaus nėra.
Papildyta:

Jūs pateikite pavyzdžius su kainomis, liamda vertėmis. Jei galima.

Kolkas anglu kalba nieko neradau, ar pats be str radai kokiu nors saltiniu.
Ploksciu liamda 0.022, kaina apie 600lt m3, puslapis:
http://www.balex.eu/...snines-plokstes,
Apie jas:http://www.thermano.eu/showpage.php
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 27, 12:32)
Gal priš difuzinę vertą dėti priešvėjinę vatą?

Nejuokauk, virš difuzinės jokių vatų nesugalvok dėti.
Atsakyti
Cia stoge? a kaip tai butu imanoma? g.gif
Ir is vis - jei po ja, tarp I-BEAM - kam kisti priesvejine? Neuztenka paprastos?

QUOTE(mintas @ 2014 10 28, 12:07)
Nejuokauk, virš difuzinės jokių vatų nesugalvok dėti.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 10 28, 14:15)
Cia stoge?  a kaip tai butu imanoma?  g.gif

Neįsivaizduoju kaip. Difuzinė tai pas Cibulį tik į stogą turėtų eiti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 27, 21:07)
Tai aišku, kad bus vėdinamas, nes viršuje virš difuzinės yra vėdinamas oro tarpas. Būtent dėl šio tarpo aš manau, kad atitvara yra vėdinama.

ok - atitvara vedinama.
apsiltinimo medziagos oro laidumo koef. l - nuo 190 iki 60 m3/msPa
tuomet (A tipas) silumos konvekcijos koef. Kcv=0, bet turi buti irengta veja izoliuojantis sluoksnis,
kurio orinis laidis K < 1200*10–6 m3/(m2*s*Pa).
Todel pirmas sluoksnis po difuzine plevele turetu buti vata su presvejine danga.
klausimas ar galima purksti ant difuzines nebereiksmingas.
Atsakyti