QUOTE(mintas @ 2014 12 30, 09:36)
1. ne pastoviai minimaliais kiekiais, kaip rotaciniame, bet tik srautų apkeitimo momentu ir ženkliai didesnėmis porcijomis. Tad jei iš WC "geras" kvapelis, kaip tik tuo momentu išmetamas, tai į namą to kvapo papuls ženkliai daugiau, nei per rotorinį.
2. iš principo tai visai vykusi mintis. Aš savo horizontalūjį kolektorių taip žadėjau jungti, bet kai nusipirkau rotorinį rekuperatorių, atpuolė papildomi rūpesčiai. Gręžinį tuomet tik šiek tiek gilesnį/daugiau grežinių reikia daryti kad būtų pakankamai energijos ir ŠS ir ŽŠ.
3. Na ir kiek ten tos drėgmės? Kapeikos.
4. Problemų būtų tik tuo atveju, jei prie apšalusio paviršiaus reikėtų ką priklijuoti, nes klijai priliptų ne prie paviršiaus, o prie ledo, tad ledui ištirpus viskas atšoktų. Būtent todėl problemų kilt galėtų tik su PUR purškimu, o su vatomis absoliučiai jokių problemų.
1. Spėji ar kažkur skaitei? Šitie Air Pohoda sako, kad jų aparatas lyg ir plokštelinis, t.y. turėtų nemaišyti kvapų. Kaimynas sakė, kad į drenažą labai daug drėgmės iš aparato išbėga. O štai patys montuotojai, kurie montavo aparatą, man sakė, kad girdėjo kalbų, kad nori įrenginį sertifikuoti PN institute ta čekų įmonė, bet PN institutas nesupranta kaip jį sertifikuoti, kaip rotacinį ar kaip plokštelinį. Žodžiu, maišatis su juo.
2. Man irgi įdomi pajungimo schema, kokios papildomos įrangos reikia? Beje, kiek gilesnį gręžinį reikia gręžti: 10, 20 ar 30 m? O gal atskirą gręžinį kokių 50-60 metrų. Aš tokią galimybę turiu: užturbinčiau iki 1001 AG. Paduotų gal net per karštą orą. Beje, kaip su pačiu gręžiniu. Jo skylė nėra plati ir dažnai kišant zondą net užsikemša, o čia dar vieną zondą rekupui? Ar antro zondo nebūtų? Būtų tik atšaka nuo ŠS iki rekupo?
3. Jau reikia sakyti: euro centai.
4. Beje stogininkai sako, kad tuos tarpus tarp MPP ir gegnės reikėtų sandarinti, klijuoti mėlynomis Soudal putomis. Jos naudojamos langų sandarinumui, nes yra tąsios, todėl nebaisus gegnių vaikščiojimas. Tik įdomu, koks jų laikymo tvirtumas, ar pakaktų, ar kai duotų slėgį su ekovatą, tai nuplėštų suklijavimo vietą.
Beje, kada galima užpūtinėti tomis putomis/klijais: dabar kai šalta ar jau laukti pavasario, atšilimo?
Papildyta:
QUOTE(saaba @ 2014 12 30, 09:42)
Apie dyzelinę tikriausiai kalbama su atskira degimo kamera, kaip dažniausiai būna su atskiru degimo produktų išmetimu laukan. Sandariame name dirbant greit apsunkins kvėpavimą (galų gale ir deguonį juk degina) ir nuo CO svaigs galva.
Ir man taip atrodo: daug smarvės, dūmų ir išdegintas oras. Aišku palėpėje būtų oro, bet vis tik saliara įtartinas dalykas. Ir gana nešvarus.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2014 12 30, 10:31)
Man vis tik kyla abejonių dėl ŠS kontūro panaudojimo glikoliniam šilumokaičiui. Sezono pradžioje iš gręžinio ateitų gal ir tinkamos temperatūros glikolis, bet link sezono pabaigos grįžtančios temperatūros sėda beveik iki 0C (žiūrint į hondos blogo duomenis, o pas jį ir gręžinių daug, ir geologinė situacija palanki). Ar normaliai veiks toks šilumokaitis (pvz, iš lauko oras -15C, o glikolis į šilumokaitį pareina 0C) antrą žiemos pusę, vasario mėn., kai stiprūs šalčiai būna gan dažnai? Manau, kad tokiu atveju reikėtų gerokai rimtesnių išlaidų, nei pagilinti gręžinį ~20m
Ar ten viskas vyksta kaip geotermos principu? Gal kažkaip kitaip?