Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 29 tema

Sunkiai isivaizduoju nama, su visokia iranga, vamzdynu, siltinimu palepeje, be galimybes i ja patekti... lotuliukas.gif .
Padarius darbus islysti kaip - per kamina> ? biggrin.gif

QUOTE(cibulis @ 2014 12 22, 08:52)
Jei neklystu tai pats sakei, kad turi kažkokį priėjimą į palėpę. Nes sakei, kad supylei ekovatą ir lipsi pažiūrėti ar nesusėdo.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 12 22, 10:08)
Sunkiai isivaizduoju nama, su visokia iranga, vamzdynu, siltinimu palepeje, be galimybes i ja patekti...  lotuliukas.gif .
Padarius darbus islysti kaip - per kamina> ?  biggrin.gif

Man liukas nereikalingas. Tik jei šiltinčiau stogą iki kraigo, tai tada galima įsirengti liuką dėl patekimo į palėpę: užlipti kartais pasižiūrėti kas dedasi viršuje ar kokį daiktą pasandėliuoti. Mane labiau domina, jei stogą šiltinčiau iki stygų ar įmanoma padaryti sandarų ir šiltą liuką?

Visi vamzdynai eis po apšiltinimu, žemiau apšiltinimo.
Atsakyti
Silciausias kiek domejaus, liukas su R-3 (5 cm XPS) atrodo. Taciau sandarumo su juo nebus (nebent kazkokiu tarpiniu priburtum pats, sandariu).

QUOTE(cibulis @ 2014 12 22, 09:34)
Man liukas nereikalingas. Tik jei šiltinčiau stogą iki kraigo, tai tada galima įsirengti liuką dėl patekimo į palėpę: užlipti kartais pasižiūrėti kas dedasi viršuje ar kokį daiktą pasandėliuoti. Mane labiau domina, jei stogą šiltinčiau iki stygų ar įmanoma padaryti sandarų ir šiltą liuką?

Visi vamzdynai eis po apšiltinimu, žemiau apšiltinimo.

Atsakyti
Jei klausimo esmė - ar įmanoma senukuose, maximoj, ermitaže ar panašiai nueiti ir nusipirkti gatava sprendimą - tai greičiausiai ne.
Jei visgi klausimą skaityti pažodžiui ("padaryti"), tada taip. Liuko angą reiktų daryti nupjautos piramidės formos, užkišti atitinkamos formos XPS kamščiu, o iš apačios montuotį bet kokias patinkančias liuko duris, kurios prilaikys ir uždengs XPS kamštį. Kad ir iš tų pačių senukų.
QUOTE(cibulis @ 2014 12 22, 10:34)
Mane labiau domina, jei stogą šiltinčiau iki stygų ar įmanoma padaryti sandarų ir šiltą liuką? <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
Mintis gera, tik tokiu atveju dangtyje nebus kopeciu.
Reiks pasistatyt atskirai biggrin.gif

Be to, storesnis kaip 10 cm XPS - trukdys liuko atidarymui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 22 gruodžio 2014 - 12:43
Ką tik buvau gyvai nuvažiavęs pažiūrėti kaip tarp dvitėjų gegnių pučia Thermofloc vatą. Gegnių ilgis apie 7-8 metrai, aukštis apie 40 cm. Vieną tarpą pripūtė maždaug per 10 minučių. Čia putimo pabaiga. Sakė, kad supūtė apie 45 kg į kubą. Pačiupinėjau ranka nepasirodė, kad labai stipriai būtų suspaudę. Gal ten suspaudimas buvo mažesnis? Šiaip tai neatrodo, kad labai sandariai su šita vata išeina šiltinimas. Gal pučiant tarp gegnių iš viršaus kokybiškesnis darbas. Tarp šitų horizontalių gegnių tai neatrodo, kad labai sandariai būtų supūtę. Nors gal ir nieko.

Čia šiltina daugiabučio patį viršutinį auštą. Išėmė dešimt metų stoge pragulėjusią vatą. Vaizdas nelabai koks, nors realiai ir ne toks baisus. 5 cm storio vata tai nelabai gražiai atrodė, bet 10 cm storio vata - visai neblogai išsilaikiusi (ar mažiau sugadinta šiltinimo metu). Čia dar vata iš arčiau.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2014 12 22, 12:05)
Jei klausimo esmė - ar įmanoma senukuose, maximoj, ermitaže ar panašiai nueiti ir nusipirkti gatava sprendimą - tai greičiausiai ne.
Jei visgi klausimą skaityti pažodžiui ("padaryti"), tada taip. Liuko angą reiktų daryti nupjautos piramidės formos, užkišti atitinkamos formos XPS kamščiu, o iš apačios montuotį bet kokias patinkančias liuko duris, kurios prilaikys ir uždengs XPS kamštį. Kad ir iš tų pačių senukų.

Mintis nebloga tik neaišku kaip būtų su techniniu įgyvendinimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 22 gruodžio 2014 - 14:53
Dėl trukdymo atidarymui, tai kažkas kažko nesuprato. Jei apšiltinimas tarkim 50cm, tai ir liuko "šachtos" aukštis 50cm. Vadinasi XPS kamštis gali būti iki 50cm storio, suklijuotas iš keleto plonesnių lapų. Gal ne lygiai 50, priklausomai nuo liuko durelių konstrukcijos gali likti vietos 40cm ar panašiai. O dėl kopėčių - nežinau kiek tos kopėčios papildomai užima. Jei kokius tarkim 30cm, kamščiui lieka vietos 20cm. Bet kadangi kasdien pro liuką landžioti tikrai nereiks, tai kopėčios gali kabėti ir kur nors sandėliuke. O sandėliuke manau jos šiaip ar taip kabės, vis tiek prie ūkio daiktas reikalingas.
QUOTE(arkava @ 2014 12 22, 12:42)
Mintis gera, tik tokiu atveju dangtyje nebus kopeciu.
Reiks pasistatyt atskirai  biggrin.gif
Be to, storesnis kaip 10 cm XPS - trukdys liuko atidarymui. <{POST_SNAPBACK}>

Papildyta:
Pasiūlymas dedantiems nuorodas į part.lt. Dėti ne peržiūros nuoroda (pirma eilutė part.lt puslapy po įdėtu paveiksliuku), o tiesioginę nuorodą (antra eilutė). Tokiu atveju nuoroda į tą patį cibulio paveiksliuką, kurį pacitavau, atrodytų taip. Pilnas paveiksliuko dydis vienu paspaudimu, galimybė didinti/mažinti su telefonais/planšetėmis patogiau.
QUOTE(cibulis @ 2014 12 22, 14:32)
dešimt metų stoge pragulėjusią vatą. <{POST_SNAPBACK}>

Papildyta:
Ne pirmas kartas, kai norint įgyvendinti energiškai efektyvų sprendimą reikia tiesiog bandyti, detales derinant tiesiog darant.
QUOTE(cibulis @ 2014 12 22, 14:32)
Mintis nebloga tik neaišku kaip būtų su techniniu įgyvendinimu. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
Suprato viska, tik kopecios tvirtinasi prie dangcio virsaus - XPS jau nesuvokiu kur detis.
Del storio - labai jau pleistas gausis, kad netrukdytu liuko dangcio atidarymui i apacia.
O jei pleistas - tarpai dideli - silumos mazai...
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 12 22, 10:52)
Jei neklystu tai pats sakei, kad turi kažkokį priėjimą į palėpę. Nes sakei, kad supylei ekovatą ir lipsi pažiūrėti ar nesusėdo.

As turiu dvi palepes. Viena virs garazo,kur rekupo vamzdynai ir palepe nesildoma. (apsiltinta garazo perdanga) Ir antra palepe virs gyvenamu patalpu. I kuria nera iejimo,nes kad ir ka beburtum,sandariai dangcio nepadarysi. Silumos nuostoliai garantuoti. Beje,virs garazo i palepe esu isidejes paprastas groteles su tinkleliu,ir niekada nera pripuste sniego. I uzkalta palepe nebeilipsiu,bet visada galesiu patikrinti garazo perdanga. Tik yra skirtumas,virs garazo as pats susipyliau,o virs gyvenamu patalpu supusta su aparatura.
Atsakyti
Čia baisiai sudėtingas švedų stogo sumuštinis su pučiama ir kieta vata bei medžio paklotu. Kiek suprantu stogo sumuštinis toks: čerpės, grebėstai, makaronai, lentų paklotas, vatos sluoknis, medinis karkasas, oro tarpas, tada vėl priešvėjinė vata, pučiama vata, garo plėvelė, vata, grebėstai ir gipsas. Kažkoks velniškai sudėtingas sumuštinis.

Man įdomu čia specialiai pučiamai vatai ruošė tokį jovalą ar buvo senas stogas, jį šiltino ir pūtė vatą?
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2014 12 22, 16:50)
As turiu dvi palepes. Viena virs garazo,kur rekupo vamzdynai ir palepe nesildoma. (apsiltinta garazo perdanga) Ir antra palepe virs gyvenamu patalpu. I kuria nera iejimo,nes  kad ir ka beburtum,sandariai  dangcio nepadarysi. Silumos nuostoliai garantuoti. Beje,virs garazo i palepe esu isidejes paprastas groteles su tinkleliu,ir niekada nera pripuste sniego. I uzkalta palepe nebeilipsiu,bet visada galesiu patikrinti garazo perdanga. Tik yra skirtumas,virs garazo  as pats susipyliau,o virs gyvenamu patalpu  supusta su aparatura.

Jei teisingai supratau, tai ir namo, ir garažo šiltinai tik perdangas. Virš garažo šiltinimo sluoksnio įrengei ventiliacinę angą, o virš namo - neįrengei. Nebijai pelėsio virš namo ar kažko nepapasakojai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 22 gruodžio 2014 - 19:30
QUOTE(cibulis @ 2014 12 22, 20:15)
Čia baisiai sudėtingas švedų stogo sumuštinis su pučiama ir kieta vata bei medžio paklotu. Kiek suprantu stogo sumuštinis toks: čerpės, grebėstai, makaronai, lentų paklotas, vatos sluoknis, medinis karkasas, oro tarpas, tada vėl priešvėjinė vata, pučiama vata, garo plėvelė, vata, grebėstai ir gipsas. Kažkoks velniškai sudėtingas sumuštinis.

Man įdomu čia specialiai pučiamai vatai ruošė tokį jovalą ar buvo senas stogas, jį šiltino ir pūtė vatą?
Papildyta:

Jei teisingai supratau, tai ir namo ir garažo šiltinai tik perdangas. Virš garažo šiltinimo sluoksnio įrengei ventiliacinę angą, o virš namo - neįrengei. Nebijau pelėsio virš namo ar kažko nepapasakojai?

Realiai tai biju pelesio,bet niekaip neprisiruosiu pasisamdyti kad isgreztu skyles ventiliacijai abiejuose skliautuose,plius yra ir taip nelabai uzsandarinta ten,oras patenka,tik gal mazokai. Jau buvau susiruoses grezti skyles,bet grezejas ranka issisuko.. Taip ir liko kitim metam. Kadangi darbas aukstyje,sake maksimum 140 mm skyle galetu isgrezti.. AS manau kad pakaks,nes skyles abiejuose skliautuose turetu sukurti nebloga skersveji. Bet faktas kad ventiliacijos reikia.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 12 22, 19:25)
Realiai tai biju pelesio,bet niekaip neprisiruosiu pasisamdyti kad isgreztu skyles ventiliacijai abiejuose skliautuose,plius yra ir taip nelabai uzsandarinta ten,oras patenka,tik gal mazokai. Jau buvau susiruoses  grezti skyles,bet grezejas ranka issisuko.. Taip ir liko kitim metam.  Kadangi darbas aukstyje,sake maksimum 140 mm skyle galetu isgrezti.. AS manau kad pakaks,nes skyles abiejuose skliautuose turetu sukurti nebloga skersveji. Bet faktas kad ventiliacijos reikia.. smile.gif

O tai šiltinsi tą 140 mm skylę ar paliksi nešiltinta? Koks palėpės plotas? Siena kokios konstrukcijos, koks apšiltinimo sluoksnis?

Kai padarysi skyles, ekovatą kuo nors užklosi ar paliksi atvirą? Jei klosi, kuo?
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2014 12 22, 19:25)
plius yra ir taip nelabai uzsandarinta ten,oras patenka,tik gal mazokai

Aš irgi virš savo stygų radau prastai suklijuotų difuzinės tarpų. Tiesa, jų nebuvo daug, bet traukė tenai atsakančiai. Gal čia pats geriausias ventiliacijos variantas juo labiau, kad viena difuzinė ant kitos užleista apie 10 cm: viršutinė užeina ant apatinės. Kondensatas tikrai nenubėgs, oro kaita garantuota. Tik gal mažoka ta oro kaita?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 22 gruodžio 2014 - 19:38