QUOTE(cibulis @ 2014 12 18, 10:46)
1. Kažką čia akivaizdžiai maišote. Štai čia realiai praeinančios stygos. Skaičiuokite plytas - jų yra net 30 eilių ir dar virš jų praeina stygos. Tos stygos, kurios eina virš HEB yra dar aukščiau. Čia yra konstruktyvas. Visos stygos eina virš tos mūrinės laikančios sienos ir HEB. Šone yra aukščiai.
Aš ir *** iš pateikto brėžinio supratome, kad stygos prasideda +5,650 aukštyje. Jeigu aukščiau, tai kokiame aukštyje nuo grindų jos prasideda?
QUOTE(cibulis @ 2014 12 18, 10:46)
2. Kalbate apie jūsų pasiūlytą variantą visą palėpę užversti lengva vata? Koks jo privalumas prieš 1 ir 2 variantą? Aš manau, kad brangu, papildomai apkraunam stygas, stogą, vata sės, neaišku kaip per tokį storą sumuštinį išeis drėgmė. Labai daug nežinomųjų.
Taip. Privalumai būtų tokie, kad neliktų jokių šiluminių tiltelių dėl aukštų pertverų ir HEB, nereikėtų gadinti fasado ar stogo, būtų pasiekta aukščiausia stogo varža iš visų variantų. Nereikia nei vidinio vėdinimo, nei išorinio.
Brangu - čia sąlyginis dydis, išeina pigiau nei kaminėliai. Papildoma apkrova juokinga. Vata sės - taip sės, ir ekovata sės ir kitos vatos sės, skirsis tik plyšio dydis viršuje. Užvertus vata jau neliktų galimybės susėdusios vatos vėliau papildyti ir apžiūrėti konstrukcijas, bet tam reikia liuko. Kur jis bus?
Tokia lengva vata yra lengvai prapučiama vėjo. Jos garų varžos faktorius lygus vienetui, kas reiškia, kad už šios vatos esančių medžiagų džiūvimas vyks taip pat, kaip kad vatos nebūtų jeigu oras stovintis. Šiluminiu požiūriu nėra gerai, kad vata labai lengvai prapučiama vėjo, bet drėgmei pasišalinti tokios sąlygos geresnės, tad nemanau, kad bus skirtumų konstrukcijų drėgmės lygyje dėl šios papildomos vatos buvimo ar nebuvimo.
Gal ir ne pats geriausias pavyzdys, bet kaime visi tvartai buvo užkišami šienu iki stogo tais laikais kai karvių Lietuvoje budavo, jokių problemų su drėgme ten nekildavo.
Jeigu jau diskutuojame tai išnagrinėkime visus variantus, neapsiribojant tuo, kad tai gali būti nelegalu, kaip galvoja ***, ar kad ten kaupsis drėgmė. Pražiai pasakysiu, kad u-wertas rodo labai švarų sumuštinį su 200cm vatos ir pir plokšte viduje... Ko verti teiginiai, kad medinės konstrukcijos labai gerai dera su vata, gaunama kvėpuojanti konstrukcija? Man irgi kyla abejonių dėl drėgmės, bet tai nereiškia, kad be jokios analizės nurašyčiau šitą idėją.