Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 29 tema

QUOTE(cibulis @ 2014 12 18, 10:46)
1. Kažką čia akivaizdžiai maišote. Štai čia realiai praeinančios stygos. Skaičiuokite plytas - jų yra net 30 eilių ir dar virš jų praeina stygos. Tos stygos, kurios eina virš HEB yra dar aukščiau. Čia yra konstruktyvas. Visos stygos eina virš tos mūrinės laikančios sienos ir HEB. Šone yra aukščiai.

Aš ir *** iš pateikto brėžinio supratome, kad stygos prasideda +5,650 aukštyje. Jeigu aukščiau, tai kokiame aukštyje nuo grindų jos prasideda?

QUOTE(cibulis @ 2014 12 18, 10:46)
2. Kalbate apie jūsų pasiūlytą variantą visą palėpę užversti lengva vata? Koks jo privalumas prieš 1 ir 2 variantą? Aš manau, kad brangu, papildomai apkraunam stygas, stogą, vata sės, neaišku kaip per tokį storą sumuštinį išeis drėgmė. Labai daug nežinomųjų.

Taip. Privalumai būtų tokie, kad neliktų jokių šiluminių tiltelių dėl aukštų pertverų ir HEB, nereikėtų gadinti fasado ar stogo, būtų pasiekta aukščiausia stogo varža iš visų variantų. Nereikia nei vidinio vėdinimo, nei išorinio.
Brangu - čia sąlyginis dydis, išeina pigiau nei kaminėliai. Papildoma apkrova juokinga. Vata sės - taip sės, ir ekovata sės ir kitos vatos sės, skirsis tik plyšio dydis viršuje. Užvertus vata jau neliktų galimybės susėdusios vatos vėliau papildyti ir apžiūrėti konstrukcijas, bet tam reikia liuko. Kur jis bus?
Tokia lengva vata yra lengvai prapučiama vėjo. Jos garų varžos faktorius lygus vienetui, kas reiškia, kad už šios vatos esančių medžiagų džiūvimas vyks taip pat, kaip kad vatos nebūtų jeigu oras stovintis. Šiluminiu požiūriu nėra gerai, kad vata labai lengvai prapučiama vėjo, bet drėgmei pasišalinti tokios sąlygos geresnės, tad nemanau, kad bus skirtumų konstrukcijų drėgmės lygyje dėl šios papildomos vatos buvimo ar nebuvimo.
Gal ir ne pats geriausias pavyzdys, bet kaime visi tvartai buvo užkišami šienu iki stogo tais laikais kai karvių Lietuvoje budavo, jokių problemų su drėgme ten nekildavo.
Jeigu jau diskutuojame tai išnagrinėkime visus variantus, neapsiribojant tuo, kad tai gali būti nelegalu, kaip galvoja ***, ar kad ten kaupsis drėgmė. Pražiai pasakysiu, kad u-wertas rodo labai švarų sumuštinį su 200cm vatos ir pir plokšte viduje... Ko verti teiginiai, kad medinės konstrukcijos labai gerai dera su vata, gaunama kvėpuojanti konstrukcija? Man irgi kyla abejonių dėl drėgmės, bet tai nereiškia, kad be jokios analizės nurašyčiau šitą idėją.

Atsakyti
Pas ji jau sumontuota difuzine ne anti kondensacine. Si pleve nera skirta vedint su kamineliais ar skylem sienoje. Difuzines buterbrodas paprastas, ty difuzine be tarpo vata, garo barjeras. Viska kita kazkokios spekuliacijos.

QUOTE(BangaS @ 2014 12 18, 13:24)
Aš ir *** iš pateikto brėžinio supratome, kad stygos prasideda +5,650 aukštyje. Jeigu aukščiau, tai kokiame aukštyje nuo grindų jos prasideda?
Taip.  Privalumai būtų tokie, kad neliktų jokių šiluminių tiltelių dėl aukštų pertverų ir HEB, nereikėtų gadinti fasado ar stogo, būtų pasiekta aukščiausia stogo varža iš visų variantų. Nereikia nei vidinio vėdinimo, nei išorinio.
Brangu - čia sąlyginis dydis, išeina pigiau nei kaminėliai. Papildoma apkrova juokinga. Vata sės - taip sės, ir ekovata sės ir kitos vatos sės, skirsis tik plyšio dydis viršuje. Užvertus vata jau neliktų galimybės susėdusios vatos vėliau papildyti ir apžiūrėti konstrukcijas, bet tam reikia liuko. Kur jis bus?
Tokia lengva vata yra lengvai prapučiama vėjo. Jos garų varžos faktorius lygus vienetui, kas reiškia, kad už šios vatos esančių medžiagų džiūvimas vyks taip pat, kaip kad vatos nebūtų jeigu oras stovintis. Šiluminiu požiūriu nėra gerai, kad vata labai lengvai prapučiama vėjo, bet drėgmei pasišalinti tokios sąlygos geresnės, tad nemanau, kad bus skirtumų konstrukcijų drėgmės lygyje dėl šios papildomos vatos buvimo ar nebuvimo.
Gal ir ne pats geriausias pavyzdys, bet kaime visi tvartai buvo užkišami šienu iki stogo tais laikais kai karvių Lietuvoje budavo, jokių problemų su drėgme ten nekildavo.
Jeigu jau diskutuojame tai išnagrinėkime visus variantus, neapsiribojant tuo, kad tai gali būti nelegalu, kaip galvoja ***, ar kad ten kaupsis drėgmė. Pražiai pasakysiu, kad u-wertas rodo labai švarų sumuštinį su 200cm vatos ir pir plokšte viduje... Ko verti teiginiai, kad medinės konstrukcijos labai gerai dera su vata, gaunama kvėpuojanti konstrukcija? Man irgi kyla abejonių dėl drėgmės, bet tai nereiškia, kad be jokios analizės nurašyčiau šitą idėją.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 12 18, 12:55)
1. As tarp perdangos stygu sudejau 20cm vatos + neoporas, bet draskoma veo stogo skarda visvien girdis, del to manau 10cm butu visai mazai normaliai garso izoliacijai tarp kambariu.

2. kazin ar ortakius meistrai sutiktu kabint ant pir plokstes.

3. susukai pvz kaires puses pir, uzputi eko vata. Tada susuki horizontalu pir, suputi kraiga. Tada suki desine puse tik palieki tarpa uzputimui, tada nupjaustai pertekliu ir sumontuoji likusi pir.

4. Uz konsultacijas vien grantu neishsisuksi smile.gif

1. Ir man kažkodėl atrodo, kad 10 cm izoliuoti garsą tarp kambarių mažai. Reikėtų dėti bent 20 cm. Tik įdomu kaip tada būtų su palėpės ventiliacija: reikėtų ją ventiliuoti ar nereikėtų? Stogo varža būtų apie 13,5, perdangos - apie 4,6. Skirtumas siekia tik 3 kartus. Ar ne per mažas skirtumas?

2. Man irgi ši vieta nelabai patinka. Be to PIR plokštę reikėtų badyti, t.y. papildoma pragręžti su medvarščiais tvirtinant gipso karkasą ar ortakius. Papildomos skylės.

3. Man atrodo, kad darytų šiek tiek kitaip. Pirmą užpūstų abi stogo puses tarp gegnių. Tada pūsti perdangą ir pro paliktą skylę išlįstų. Šiltinant visą stogą nepamaišytų ir liukas į palėpę. Šiaip sau. Dėl viso pikto.

4. Supratau. Teks traukti kažką rimtesnio. drinks_cheers.gif
Papildyta:

Pagal realybę yra išmūrytos 29 plytų eilės, tai bus 2,90 m. Tuomet ant plytų yra padėta 5 cm storio lenta. Taigi išeina apie 2,95 m. Čia toks kur žemiau einančios stygos. Pagal konstruktorės brėžinius aukštis turi būti lygiai 3,00 m. Galima paklaida dėl plytų ar skiedinio. Tos stygos, kurios eina virš HEB yra dar 21 cm aukščiau: pačio HEB aukštis yra 16 cm ir ant jo padėta 5 cm storio lenta. Todėl kitų stygų aukštis yra apie 3,16 m.
Atsakyti
1. Taip.  Privalumai būtų tokie, kad neliktų jokių šiluminių tiltelių dėl aukštų pertverų ir HEB, nereikėtų gadinti fasado ar stogo, būtų pasiekta aukščiausia stogo varža iš visų variantų. Nereikia nei vidinio vėdinimo, nei išorinio.

2. Gal ir ne pats geriausias pavyzdys, bet kaime visi tvartai buvo užkišami šienu iki stogo tais laikais kai karvių Lietuvoje budavo, jokių problemų su drėgme ten nekildavo.

3. Man irgi kyla abejonių dėl drėgmės, bet tai nereiškia, kad be jokios analizės nurašyčiau šitą idėją.

1. Aukšti nuo kraigo, kur pačiame viršuje yra difuzinė plėvelė, iki stygų apačios - net 3 metrai. Įsivaizduojate tokį storį užpūsta vata, kad ir pačia lengviausia. Mane toks storis gąsdina. Štai apie kokį 3 metrų aukštį aš kalbu.

2. Žinau pats vaikystėje ne tik kroviau šieną, bet ir urvus buvome ten išsirausę. Po tokių pokštų kartą teko visą šieną iškrauti ir džiovinti, nes sumindžiojome ir jis galėjo užsidegti, nes pradėjo šusti. Tiesa, seni tvartai labai stipriai prapučiami vėjo. Praktiškai kiauri.

3. Nebent daryti stygų apačią daug aukščiau. Bet tai jau reikėjo daryti vėliau. Dabar būtų daug darbo padaryti naujas stygas aukščiau.
Atsakyti
Ten kuo puikiausiai vietos uztektu uosvienei biggrin.gif

QUOTE(cibulis @ 2014 12 18, 18:06)
1. Aukšti nuo kraigo, kur pačiame viršuje yra difuzinė plėvelė, iki stygų apačios - net 3 metrai. Įsivaizduojate tokį storį užpūsta vata, kad ir pačia lengviausia. Mane toks storis gąsdina.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 12 18, 13:33)
Pas ji jau sumontuota difuzine ne anti kondensacine. Si pleve nera skirta vedint su kamineliais ar skylem sienoje. Difuzines buterbrodas paprastas, ty difuzine be tarpo vata, garo barjeras. Viska kita kazkokios spekuliacijos.

Kaminėlius galime pamiršti. Manęs jie irgi nevaži. Ar tikrai žinai, kad negalima daryti skylių frontone, jei sudėta difuzinė plėvelė.

Beje, buvau pasikvietęs Technomino vyrus dėl skylių išpjovimo frontone. Sakė, kad kaina už abiejų skylių išpjovimą gali siekti ir 1000 Lt. Todėl, kad stogo konstrukcija trukdo pjauti kvadratines skyles, todėl kad noriu plytų mūre išpjauti didesnę skylę nei putplastyje. Skylę fasade reikėtų pjauti iš lauko, kad nebūtų sugadinta apdaila. Tokiu atveju reikia pastolių ar bokštelio. Žodžiu, brangus dalykas tos skylės. Dar pridėkime groteles, skylės apšiltinimą, kainą už darbą ir gali susidaryti apie 1500 Lt.

Buvau šiandieną užsikoręs ant stogo. Štai ką radau. Galima difuzinėje padaryti tarpus, t.y. atklijuoti suklijavimus, ir bus nemokama puiki ventiliacija. Nors gal ir kvaila mintis.

Dar kilo mintis, kad ventiliaciją galima daryti pačiame viršuje, kur susikerta gegnės. Štai ši vieta. Toje vietoje, jei gerai suprantu, gegnės jau nedirba. Tik aišku reikėtų išlankstytą vamzdį įkišti, kad jis praeitų visas konstrukcijas. Tokiu atveju šalčio tiltas būtų nulis, nes vamzdis gulėtų 70 cm apšiltinimo sluoksnyje.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 12 18, 18:12)
Ten kuo puikiausiai vietos uztektu uosvienei biggrin.gif

Nebent uošvei. Aš šiandieną buvau ten užsikoręs, tai landžioti buvo labai sunku, vos tilpau. Mano ūgis - 1,96 m. Gal dėl to. Atrodo, kad daug erdvės, bet realiai ankšta.

O jeigu visgi pūsti ekovatą iki pat kraigo, tai bus didelis vatos spaudimas ir gal daug susės.
Atsakyti
Turiu klausimą dėl PIR plokščių. Kiek suprantu geriausia dėti tokią PIR, kurios abi pusės padengtos aliuminio folija. Sudėjus tokią PIR, jos sujungimus dar galima praeiti filijos juostą. Tik jei dėti tokią PIR plokštę, tai papildomai reikia daryti ir metalinį karkasą. Tokiu atveju 27x2 (du sluoksniai metalinio karkaso) + 12,5 mm GKP jau sudaro 66 mm. Įvertinkime dar glaistą tinką ir iš viso išeina apie 70 mm arba 7 cm storis. Aš kaip jau sakiau esu vienoje stogo vietoje dėl lango apribotas storiu, t.y. nuo gegnių apačios galiu dėti ne daugiau kaip 11-12 cm, nes apdaila užlips ant lango.

Jei tarp gegnių dedu vatą, tai 5 cm PIR ir tas visas metalinis karkasas su GKP išeina. Bet jei tarp gegnių pūsti ekovatą (net ir įdėjus 4 cm vatos prieš MPP), tai norint pasiekti reikiamą U vertę 0,075, reikia dėti net 7 cm PIR. Tokiu atveju jau viršijamas PIR storis. Tokiu atveju yra išeitis. Jos pavadinimas Recticel Eurothane G. Tai PIR plokštės su gamykloje jau įlyditu GKP. Tokiu atveju sistemos storis vos 8 cm, tačiau esmė, kad aliuminio folija yra tik viena: tarp GKP ir PIR. U-Wertas rodo, kad tokiame sumuštinyje galimas kondensatas nuo -34 laipsnio šalčio. Šiuo atveju tarp gegnių ir PIR plokštės įdėta labai gera garų izoliacinė plėvelė.

Be to, tokia PIR su GKP greičiausiai neduos ne tik gero garų barjero, bet ir su namo sandarumo gali būti prasčiau. Ar verta prasidėti su tokia PIR su gamykloje įlyditu GKP.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 12 18, 18:06)
1. Aukšti nuo kraigo, kur pačiame viršuje yra difuzinė plėvelė, iki stygų apačios - net 3 metrai. Įsivaizduojate tokį storį užpūsta vata, kad ir pačia lengviausia. Mane toks storis gąsdina. Štai apie kokį 3 metrų aukštį aš kalbu.

2. Žinau pats vaikystėje ne tik kroviau šieną, bet ir urvus buvome ten išsirausę. Po tokių pokštų kartą teko visą šieną iškrauti ir džiovinti, nes sumindžiojome ir jis galėjo užsidegti, nes pradėjo šusti. Tiesa, seni tvartai labai stipriai prapučiami vėjo. Praktiškai kiauri.

1. Daug, daug. Pas mane ten bus normali palėpė retkarčiais naudojamiems daiktams, o kur vaikų kambariai, tai bus antresolės. Jas vaikai labai mėgsta. Negalėčiau neišnaudoti tiek erdvės po stogu. Pas mane gal net mažiau aukščio nuo stygų iki kraigo.
2. Kai geriau įsižiūri, ten tikrai didelė erdvė. Gal ir per daug didelė užvertimui vata.

QUOTE(cibulis @ 2014 12 18, 19:17)
Be to, tokia PIR su GKP greičiausiai neduos ne tik gero garų barjero, bet ir su namo sandarumo gali būti prasčiau. Ar verta prasidėti su tokia PIR su gamykloje įlyditu GKP.

Neišeis kokybiškai užsandarinti tarpų užklijuojant lipnią aliuminio folijos juostą ant pir folijos.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 12 18, 21:32)
1. Daug, daug. Pas mane ten bus normali palėpė retkarčiais  naudojamiems daiktams, o kur vaikų kambariai, tai bus antresolės. Jas vaikai labai mėgsta.  Negalėčiau neišnaudoti tiek erdvės po stogu. Pas mane gal net mažiau aukščio nuo stygų iki kraigo.
Kai geriau įsižiūri, ten tikrai didelė erdvė. Gal ir per daug didelė užvertimui vata.

2. Neišeis kokybiškai užsandarinti tarpų užklijuojant lipnią aliuminio folijos juostą ant pir folijos.

1. Man vakar architektas sakė, kad galima antresoles įsirengti, bet konstruktorė sako, kad per vėlu. Aš irgi manau, kad per vėlu. Vien dėl to, kad nėra normalaus praėjimo į antresoles. Dabar kaip pagalvoju būtų visai puikus dalykas. O kaip pats žadate šiltinti savo dvišlaitį stogą: iki kraigo? Ir man atrodo, kad neišdegs su vatos užvertu ten tikrai erdvi palėpė.

2. Kodėl neišeis? Kiek suprantu tai visi klijuoja? Bet mano klausimas buvo šiek tiek kitoks: kuri PIR plokštė geresnė: tik su aliuminio folija iš abiejų pusių ar su GKP iš karto? Jei neišeina sandariai suklijuoti tarpų su aliuminio folija, tai tada PIR be GKP turi tik vieną privalumą - aliuminio plėvelę iš abiejų pusių, nes PIR su GKP turi tik vieną plėvelę per vidurį.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2014 12 18, 21:32)
Pas mane gal net mažiau aukščio nuo stygų iki kraigo.

O jūsų stogas be statinių? Arba kaip išspręstas stogo konstruktyvas? Gal turite kokių brėžinių?
Atsakyti
Tu geriau kokio statybininko klausk nei tu baltarankiu. Maau viskas imaoma, ypac stadijoje kokioje esi pats, kai prasides vidaus apdaila tada tikrai bus per velu. Kas yra normalus priejimas? Palangoje gali net buta naujos statybos isigyt su kopeciom i 2a .. smile.gif

2. Kodėl neišeis?
Folija klijuoja ant isorines dalies, tai jai ant jos GKP kaip ant jos folijos juosta klijuosi?

QUOTE(cibulis @ 2014 12 18, 22:40)
1. Man vakar architektas sakė, kad galima antresoles įsirengti, bet konstruktorė sako, kad per vėlu. Aš irgi manau, kad per vėlu. Vien dėl to, kad nėra normalaus praėjimo į antresoles. Dabar kaip pagalvoju būtų visai puikus dalykas. O kaip pats žadate šiltinti savo dvišlaitį stogą: iki kraigo? Ir man atrodo, kad neišdegs su vatos užvertu ten tikrai erdvi palėpė.

2. Kodėl neišeis? Kiek suprantu tai visi klijuoja? Bet mano klausimas buvo šiek tiek kitoks: kuri PIR plokštė geresnė: tik su aliuminio folija iš abiejų pusių ar su GKP iš karto? Jei neišeina sandariai suklijuoti tarpų su aliuminio folija, tai tada PIR be GKP turi tik vieną privalumą - aliuminio plėvelę iš abiejų pusių, nes PIR su GKP turi tik vieną plėvelę per vidurį.
Papildyta:

O jūsų stogas be statinių? Arba kaip išspręstas stogo konstruktyvas? Gal turite kokių brėžinių?

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 12 18, 22:40)

Papildyta:

1. Antresolė vaikams, todėl galima pasielgti kūribiškiau. PVZ dviaukštė vaikų lova ir iš jos 100cm kopetėlės užlipimui ant stygų, kur bus antresolės grindys.
Aš šiltinsiu iki kraigo, taip jau nuo pat pradžių suplanuota.

2. Lipnią aliuminio juostą reikia klijuoti ant plokštės aliuminio folijos, ne ant gipso. PIR su gipsu gali turėti aliuminio foliją tik nugarinėje dalyje, nes priekyje yra gipsas. Nugarinėje dalyje normaliai priklijuoti juostos vien tik prispaudžiant plokštę neišeina, o iš priekio yra gipsas, prie kurio lipni aliuminio juosta nesiklijuoja ir netiklinga klijuoti gipsą. Reikia sujungti atskirų plokščių folijos sluoksnius, kad išeitų vientisas folijos sluoksnis per visą stogą.
Tą pavyks padaryti tik iš priekio, t.y. kai pir priekyje yra ne gipsas, o folija. Todėl naudoti tokias plokštes (pir+gkp) kaip garo barjerą nepavyks. Klijuojant gipso sluoksnį ir paliekant plyšius tarp atskirų plokščių folijų yra negerai.

3. Brėžinių turiu, bet jie šiek tiek nukrypsta nuo realybės. Iki stygų konstrukcija panaši kaip pas jus. Virš stygų kiek kitaip. Po kraigu eina medinė sija išilgai namo. Ši sija kai kur remiasi į iki pat jos iškeltą mūrą, bet kitur mūras eina tik iki stygų kaip pas jus. Ten yra vientisa erdvė po pietiniu ir po šiauriniu šlaitu, į kurią jūsų atveju įsiterpia statiniai ir trukdo padaryti kambarėlį į abi šlaito puses, kurio viduryje būtų aukščiausia lubų vieta - kraigas. Galima supaprastintai sakyti, kad pas mane tie statiniai yra iš mūro, bet ne per visą namą, kai kur paliktos didelės angos.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 12 19, 07:38)
Tu geriau kokio statybininko klausk nei tu baltarankiu. Maau viskas imaoma, ypac stadijoje kokioje esi pats, kai prasides vidaus apdaila tada tikrai bus per velu. Kas yra normalus priejimas? Palangoje gali net buta naujos statybos isigyt su kopeciom i 2a .. smile.gif

Neišeis, nes trukdo stygos. Jas reikėtų trumpinti, pjauti. Brangu ir neapsimoka.

Čia lygiai taip pat kaip sienų tinkavimas. Mano stogas realiai yra paruoštas šiltinimui iki stygų, nes nėra nutinkuota siena virš stygų. Tinkuotojas siūlėsi iš karto ją nutinkuoti (abu frontonai) ir tai būtų kainavę apie 150 Lt. Sakiau, kad nereikia, nes stogą šiltinsiu iki stygų. Dabar, jei stogą šiltinsiu iki kraigo, šių trikampių nutinkavimas man kainuotų 500 Lt. Diena darbo, bet reikia vežtis įrangą, jam neapsimoka. O kur dar drėgmė mano namo konstukcijai.

Kai pradedi rimtai galvoti, gali nusišauti.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2014 12 19, 11:24)
1. Lipnią aliuminio juostą reikia klijuoti ant plokštės aliuminio folijos, ne ant gipso.

2. Brėžinių turiu, bet jie šiek tiek nukrypsta nuo realybės.

1/ Aš irgi taip galvoju, bet geriau kvailai paklausti, nei kvailai padaryti. Lietuviai bijo klausti, nes galvoja, kad yra dievai. Čia daugelio problema. Geriau paklausti, perklausti ir visus užknisti su klausimais, bet priimti protingą sprendimą nei neklausti ir priimti kvailą sprendimą. Aš galiu daug klausti, nes nebijau būti kvailas. Man reikia rezultato, o ne įvaizdžio.

2. Improvizuojat? Kodėl?
Atsakyti