QUOTE(cibulis @ 2014 12 17, 23:02)
1 Siurbiu tavo krašte išvirtą (o gal tik milteliais atskiestą) alų ir nė velnio nesuprantu, ką parašei. Pvz., Vilienė irgi dėjo PIR plokštes, bet kažkodėl nesubadė.
2 Statybose yra du auksiniai dalykai: žinoti kaip padaryti ir mokėti tai padaryti.
3 Su savo stogu prapisau. Sakau tiesiai šviesiai, nes užkniso architektai, konstruktoriai ir ekspertai.
Mano stoge tik kelios klaidos, kurių nesužiūrėjau projektinėje stadijoje. O buvo taip: padarė architektūrą ir visą kosntruktyvą nusiuntė konstruktoriai. Su ja kelis kartus pakalbėjau ir gyvai nuvažiavau paimti konstruktyvo. Jei kosntruktofrė būtų siuntusi informaciją, kaip siuntė architektas, būčiau ją išviešinęs, apgalvojęs ir išsprendęs silpnas vietas. Bet taip neišėjo, nes konstruktyvą pamačiau tik gyvai nuvažiavęs.
O pats ir per daug neskyriau dėmesio stogui. Ir net kai jį statė nesuvedžiau šiltumo sprendimų su konstruktyvo tvirtumu. Mano konstruktorė realiai padarė tvirtą namą, bet nė velnio nesupranta apie šiltą namą. Gerai, kad kelia ragelį ir bendrauja, taiso klaidas, mokosi.
2 Statybose yra du auksiniai dalykai: žinoti kaip padaryti ir mokėti tai padaryti.
3 Su savo stogu prapisau. Sakau tiesiai šviesiai, nes užkniso architektai, konstruktoriai ir ekspertai.
Mano stoge tik kelios klaidos, kurių nesužiūrėjau projektinėje stadijoje. O buvo taip: padarė architektūrą ir visą kosntruktyvą nusiuntė konstruktoriai. Su ja kelis kartus pakalbėjau ir gyvai nuvažiavau paimti konstruktyvo. Jei kosntruktofrė būtų siuntusi informaciją, kaip siuntė architektas, būčiau ją išviešinęs, apgalvojęs ir išsprendęs silpnas vietas. Bet taip neišėjo, nes konstruktyvą pamačiau tik gyvai nuvažiavęs.
O pats ir per daug neskyriau dėmesio stogui. Ir net kai jį statė nesuvedžiau šiltumo sprendimų su konstruktyvo tvirtumu. Mano konstruktorė realiai padarė tvirtą namą, bet nė velnio nesupranta apie šiltą namą. Gerai, kad kelia ragelį ir bendrauja, taiso klaidas, mokosi.
1 Is visu paskelbtu ideju ir issakytu miciu matyt optimaliausias kainos ir kokybes santykiu - vedinimai frontone kaip pasiule architekte keturkampes formos (esant nerimui ir norui galima ir didenes skyles i sonus iskalti), apsiltinti jas ne vata o NEPS (paprasciau, sandariau, greiciau, pigiau) ir jokiu kamineliu (cerpinis stogas ir siaip neblogai ventiliuojasi), o apsiltinima dedi tik ant stygu, o virs ju difuzine plevele irgi naturaliai prasivedins
2 ne visada gaunasi antras nors pirma ir zinai
3 matyt be klaidu butu galima tureti tik projekta ir konstrukcine dali jau statyto namo ir realiai statybos metu prejus sprendinius, taip, kad nekalk save prie kryziaus, kiek as dabar susiduriau tai matyt cia konstruktoriu bruozas 0 ziuri tik i tvirtuma atsparuma, o siluminiai dalykai isivaizduoja, kad yra ne ju kompetencijoj ir atsakomybej Nors mano stogas bus du vienslaiciai (kaskados principu) - galutinai dar nenusprendziau kaip konstrkciskai ir termiskai reikes spresti butent stoga