QUOTE(*** @ 2014 12 17, 21:14)
Manau visvien nusivilsi savo sprendimu.
1. PIR subadys gipso montavimo detales.
2. PIR kirs n siltinimo vamzdziu.
3. Prastai apsiltinti siltinimo vamzdziai isnes visa siluma o gal net kondensuosis.
4. Nuo grindu iki lubu turi tik 2.5m kas butu normalu butui.
Siurbiu tavo krašte išvirtą (o gal tik milteliais atskiestą) alų ir nė velnio nesuprantu, ką parašei. Pvz., Vilienė irgi dėjo PIR plokštes, bet kažkodėl nesubadė.
Statybose yra du auksiniai dalykai: žinoti kaip padaryti ir mokėti tai padaryti.
Su savo stogu prapisau. Sakau tiesiai šviesiai, nes užkniso architektai, konstruktoriai ir ekspertai.
Mano stoge tik kelios klaidos, kurių nesužiūrėjau projektinėje stadijoje. O buvo taip: padarė architektūrą ir visą kosntruktyvą nusiuntė konstruktoriai. Su ja kelis kartus pakalbėjau ir gyvai nuvažiavau paimti konstruktyvo. Jei kosntruktofrė būtų siuntusi informaciją, kaip siuntė architektas, būčiau ją išviešinęs, apgalvojęs ir išsprendęs silpnas vietas. Bet taip neišėjo, nes konstruktyvą pamačiau tik gyvai nuvažiavęs.
O pats ir per daug neskyriau dėmesio stogui. Ir net kai jį statė nesuvedžiau šiltumo sprendimų su konstruktyvo tvirtumu. Mano konstruktorė realiai padarė tvirtą namą, bet nė velnio nesupranta apie šiltą namą. Gerai, kad kelia ragelį ir bendrauja, taiso klaidas, mokosi.
Kalbėjau šiandieną su M.Dagiu - alia pasyvių visų LT sertifikuotų namų ekspertu. Jis irgi - moliūgas, nes realiai nesuprato apie ką vyksta kalba. Aišku prieš šventes ne tas galvoje, kai sėdi ofise klientas. Bet nemanau, kad jis vertesnis dėmesio nei kiti konstruktoriai.
Dar galvojau apie namo ventiliaciją. Norėjau susidėti su ciongas.lt. Pasirodo, kad jie yra visų sertifikuotų namų vėdinimo įrengėjai. Bet jie lygiai taip pat darė ir Medeinos šedevrą. Sakau, chebryte, šūdo primalėte. Prie minuso suka elektrą, sausina patalpas. Atkirto - mes nekalti, klientas bapkes taupė, mes tik įrenginėjome, bet ne mūsų sprendimai, medžiagos. Žodžiu, šūdžiai ir dar brangūs.
Rytoj jau ketvirtadienis, Ciongas žadėjo paskambinti pirmadienį-antradienį, bet neapsireiškė. Štai ką reiškia sertifikuoti ekspertai. Šūdai jie, ir dar kokie. Jie plytos realiai nematę, ir tokį šūdą malą, kad net smirdą. Aš pradėjęs statybas ir šį bei tą jau pradedantis suprasti apie statybas galėčiau daugiau nemokamai pasakyti nei šitei sušikti ekspertai.
Jie taip užknisa, kad ne tas žodis. Jei pats nesupranti, tie jie irgi neišspręs problemos. O viskas taip paprasta. Bet pradžioje reikėtų ekspertus į statybas (LT ar UK) išvaryti, kad palenktų nugarą ir žinotų, kokiu santyki betoną su smėliu maišyti, tada gal pradėtų šikną raukti ir paišytų realius, o ne supistai šūdinus namus. Užkinisa. TIE. EKSPERTAI.
P.S. Gal taip ir nereikėjo, bet ne jų pinigai sukišti į statybas. Ne jie rizikuoja, o mala tokį šūda, kad smirda per visą Lietuvą.
P.S.S. Vieną kartą mano SM paskelbtą komenetarą žurnalas Statyk paskelbė savo redakcijos žodyje. Galėtų ir dabar paskelbti. Keliems šimtams LT ekspertų pats laikas išsiplauti galvas, pavalgyti česnako, atsigerti šampano ir po euro nebemalti šūdo.