Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 29 tema

QUOTE(cibulis @ 2014 12 16, 17:57)

Aš vis dar galvoju apie visą stogo apšiltinimą, t.y. tarp gegnių iki pat kraigo. Atmeskime tą vatos pripūtimą į palėpę. Kalbu apie tokį sumuštinį. Kaip tokiu atveju galima spręsti palėpės vedinimą?

Jei tiesiai virš PIR iškart nebus apšiltinimo, o tik po stogu, tai palėpė galima sakyti bus apšiltinta ir joje bus beveik patalpų temperatūra, tuomet kondensato ten neturėtų susidaryti ir vėdinti nereikėtų. Svarbiausia neapšiltinti gerai perdangos, kad nenumušti labai temperatūros palėpėje, o jei palėpėje artima temperatūra patalpų temperatūrai, tai jokios ventiliacijos nereikia, nes tai absoliučiai tokia pat situacija kaip virš pakabinamų lubų, kur oras irgi necirkuliuoja.
Atsakyti
Dar variantas - vietoj vienos skylės daryti po 2 simetriškai kiekviename gale. Jei kas klaus, galėsi sakyti, kad čia PN sertifikuota 3D stereo ventiliacija už 11 720 litų. biggrin.gif Pro vieną šiltas oras įeina, pro kitą šaltas išeina. Ir dar elektros pagamina, kurią tinklai superka biggrin.gif Nu bet aš net ir šiame etape versčiau nafig tas "parapeto" plytas. Ką jos duoda, be šilumos nuostolių? Jas nurinkt spėju kainuos ne daugiau, nei skyles išgręžt. O susitaupys ant vidinio apšiltinimo ir ant eksploatacijos vėliau.
Su liuku elementariai jami apipjaustytą kubą polistirolo, kiši į skylę, o iš apačios polistirolą prilaikai dekoratyviniu liuku. Bus ne tiltas, o šilčiausia vieta stoge.
QUOTE(cibulis @ 2014 12 16, 17:57)
... iš vidaus pasidarai skylę kurioje nori vietoje, tačiau iš išorės imituoji, kad ji padaryta per vidurį...
...Papasakok plačiau, kaip su liuku išsprendei šalčio tilto problemą? Ar pavyko? Man atrodo, kad liukas - nemažas šalčio tiltas... <{POST_SNAPBACK}>

Jo, bet kas ant stogo kiekvienam kvadrate laiko po pilną vonią vandens... Jei jau lyginam...
QUOTE(darius333 @ 2014 12 16, 18:08)
isadlink is stogo kvadratu ir pamatysi, kad vonia pripildyta vandens duoda kelis kartus didesni svori <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Milao: 16 gruodžio 2014 - 19:05
QUOTE(mintas @ 2014 12 16, 18:54)
Jei tiesiai virš PIR iškart nebus apšiltinimo, o tik po stogu, tai palėpė galima sakyti bus apšiltinta ir joje bus beveik patalpų temperatūra, tuomet kondensato ten neturėtų susidaryti ir vėdinti nereikėtų. Svarbiausia neapšiltinti gerai perdangos, kad nenumušti labai temperatūros palėpėje, o jei palėpėje artima temperatūra patalpų temperatūrai, tai jokios ventiliacijos nereikia, nes tai absoliučiai tokia pat situacija kaip virš pakabinamų lubų, kur oras irgi necirkuliuoja.

O kaip tuomet su sumuštinio varža? Kalbu apie štai ką? Man atrodo, kad šių dviejų vietų varža būtų skirtinga. Ar aš klystu?

Be to reikia išspręsti problemą ir su garso izoliacija tarp kambarių.

Mano supratimu probleminės yra kelios vietos:
1. PIR lengviau tvirtinti, jei jis eina iki stygų, bet ne iki kraigo.
2. Vatą galima sudėti ir iki kraigo.
3. PIR atskirtas nuo gegnių neturi vientisos varžos, todėl vata turi eiti ir tarp stygų.
4. Vata iki kraigo išsprendžia tris šalčio tiltus: ventiliacinės angos, HEBo apšiltinimo sluoksnyje ir laikančios mūro sienos apšiltinimo sluoksnyje.
5. Jei tarp gegnių šiltinu 40 cm iki kraigo ir 40 cm tarp stygų, reikia spręsti palėpės vėdinimą.
6. Jei tarp stygų šiltinu 40 cm iki kraigo, tarp stygų dedu 10-20 cm vatos ir PIR paleidžiu iki stygų, tai palėpės vėdinti nereikia, bet nežinau ar stogo sumuštinis nuo stygų iki kraigo dirba kaip vientisas. Jei būtent taip šiltinu, tai didėja šildomos erdvės tūris.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2014 12 16, 19:02)
1. Dar variantas - vietoj vienos skylės daryti po 2 simetriškai kiekviename gale.

2. Nu bet aš net ir šiame etape versčiau nafig tas "parapeto" plytas. Ką jos duoda, be šilumos nuostolių? Jas nurinkt spėju kainuos ne daugiau, nei skyles išgręžt. O susitaupys ant vidinio pšiltinimo ir ant eksploatacijos vėliau.

1. Čia kiekviename frontone po dvi skyles, t.y. iš viso 4 skyles? Ar čia tik vienoje frontono pusėje vieną skylę, o kitoje - kitą?

2. O kaip tai įmanoma padaryti? Kol buvo taip, gal dar ir būtų kas išėję, bet kai namas apšiltintas, EPS prikijuotas, prismeigiuotas, apdailintas, tai plytų niekaip neišmuši nesugadinęs fasado. O dar šalia ir gegnės, gali ir stogas nukentėti.
Atsakyti
1. Jo, būtent po 2 kiekvienam gale. Ne dėl geresnio traukimo, o kaip vizualinio sprendimo variantas, kai vieną skylę per vidurį neišeina.
2. Plytas nurinkinėti kartu nupjaunant ploną sluoksniuką polistirolo. Realiai pasimatys ant kiek tas įmanoma tik pradėjus nurinkinėti. Gal ir iš tikro pavėluota.
QUOTE(cibulis @ 2014 12 16, 20:04)
1. Čia kiekviename frontone po dvi skyles, t.y. iš viso 4 skyles? Ar čia tik vienoje frontono pusėje vieną skylę, o kitoje - kitą?
2. EPS prikijuotas, prismeigiuotas, apdailintas, tai plytų niekaip neišmuši nesugadinęs fasado. O dar šalia ir gegnės, gali ir stogas nukentėti. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
man atrodo, paprasciau visiems "ekspertams, pasijimt Jack'o ir pries sventes nuvaziuot i vieta ir sudeliot visus taskus ant.... siltinimo (i). biggrin.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 12 16, 20:36)
man atrodo, paprasciau visiems "ekspertams, pasijimt Jack'o ir pries sventes nuvaziuot i vieta ir sudeliot visus taskus ant.... siltinimo (i).  biggrin.gif  lotuliukas.gif

Mielai prašom, bet sausio pradžioje jau noriu pradėti stogo šiltinimo darbus. O tam reikia žinoti tikslius vatos kiekius. Be to, 20 cm storio vatą gamina pagal individualų užsakymą apie 10 dienų. Žodžiu, jau žiauriai vėliuoju, nes šventės ir pan. Pabėgs tada mano šiltintojai.
Papildyta:
Kol kas turiu du stogo apšiltinimo pasiūlymus.

Pirmas. Jo trūkumas - 3 šalčio tiltai. Vienas būtų dėl ventiliacinių skylių, jų tikrai neapšiltinčiau be šalčio tiltų, nes tiesiog reikia labai didelę skylę daryti. Antras ir trečias šalčio tiltas: HEB ir mūro siena stygų apšiltinimo sluoksnyje.

Antras toks pats kaip pirmas tik visą palėpę užversi lengva vata. Gal ir variantas, bet man kažkaip nelabai limpa: brangu, galimas vatos susėdimas, neaišku kaip bus su drėgme 1,5 m vatos sumuštinyje.

Turi būti kažkoks trečias tikrai geras variantas. Jo esmė - vata iki pat kraigo. Reikia tik išspręsti, ką daryti su PIR (iki stygų ar iki kraigo), garso izoliacija tarp kambarių ir palėpės vėdinimas. Kažkas panašaus.

Gal yra dar koks nors sprendimas?
Atsakyti
Treciasis variantas geriausias.
http://www.part.lt/p...a99a599c330.jpg
montuoji papildomas stygas manau uztektu ~10x5 formuoji A raudona raide. Kisi ar purski vata joje. Po ja montuoji pir. Stygose virs kambariu dedi ~10-20cm vatos be garo izoliacijos. Ventiliuot papildomai ertmes nereiks nes ten oras ir taip cirkuliuos nes lubose bus kruva skyliu led lempotems.. Beje toje ertmeje galima rekuperatoriaus vamzyna klot, gali netgi per kokia spinta pasidaryti dureles, palipima jiems aptarnaut..
Atsakyti
Galbūt toks variantas dar visai priimtinas. Jo esmė tokia, kad vata tarp gegnių ir PIR po gegnėmis eina iki pat kraigo. Tuomet ant stygų dedu 10-20 cm vatos tik dėl garso izoliacijos tarp kambarių ir vien garo plėvelė po vata iš apačios. Arba vietoje garo plėvelės dar PIR plokštes. Galbūt vietoje vatos ant stygų tinka ir kita medžiaga dėl graso izoliacijos.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 12 16, 21:42)
Treciasis variantas geriausias.
http://www.part.lt/p...a99a599c330.jpg
montuoji papildomas stygas manau uztektu ~10x5 formuoji A raudona raide. Kisi ar purski vata joje. Po ja montuoji pir. Stygose virs kambariu dedi ~10-20cm vatos be garo izoliacijos. Ventiliuot papildomai ertmes nereiks nes ten oras ir taip cirkuliuos nes lubose bus kruva skyliu led lempotems.. Beje toje ertmeje galima rekuperatoriaus vamzyna klot, gali netgi per kokia spinta pasidaryti dureles, palipima jiems aptarnaut..

Man tokį variantą pasiūlė konstrukcinių sprendimų, technologinių idėjų ekspertas. Šitas variantas labai imlus darbo kokybei: vatos sudėjimui pačiame kraige ir PIR apėjimas aplink statinius/ilginius. Todėl įvertindamas, kad pačiame kraige gali būti darbų broko, pagalvojau, kad tikrai nepamaišytų papildomai apšiltinti ir stygas su vata ir PIR. Ant stygų 40 cm vatos ir dar 5 cm PIR iš apačios. Tik jau tokiu atveju grįžtame prie palėpės vėdinimo? Ar jį galima vėdinti rekuperatoriaus pagalba, vien grotelių pagalba, o gal iš viso nereikia vedinti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 16 gruodžio 2014 - 21:55
Tu apie sudetinguma mastai is savo varpines, bet gi pats nieko nedarysi. Mano stoga buvo kurkas sudetingiau apsiltinti, tavajame nematau nieko sudetingo. Kad ir atviru poru putom, tapacia celiulioze uzputei raudonos A vidu pertekliu apipjaustai ir suki pir prie medines dalies..

QUOTE(cibulis @ 2014 12 16, 21:53)
Galbūt toks variantas dar visai priimtinas. Jo esmė tokia, kad vata tarp gegnių ir PIR po gegnėmis eina iki pat kraigo. Tuomet ant stygų dedu 10-20 cm vatos tik dėl garso izoliacijos tarp kambarių ir vien garo plėvelė po vata iš apačios. Arba vietoje garo plėvelės dar PIR plokštes. Galbūt vietoje vatos ant stygų tinka ir kita medžiaga dėl graso izoliacijos.
Papildyta:

Man tokį variantą pasiūlė konstrukcinių sprendimų, technologinių idėjų ekspertas. Šitas variantas labai imlus darbo kokybei: vatos sudėjimui pačiame kraige ir PIR apėjimas aplink statinius/ilginius. Todėl įvertindamas, kad pačiame kraige gali būti darbų broko, pagalvojau, kad tikrai nepamaišytų papildomai apšiltinti ir stygas su vata ir PIR. Ant stygų 40 cm vatos ir dar 5 cm PIR iš apačios. Tik jau tokiu atveju grįžtame prie palėpės vėdinimo? Ar jį galima vėdinti rekuperatoriaus pagalba, vien grotelių pagalba, o gal iš viso nereikia vedinti?

Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 12 16, 20:22)
Jo, būtent po 2 kiekvienam gale. Ne dėl geresnio traukimo, o kaip vizualinio sprendimo variantas, kai  vieną skylę per vidurį neišeina.

Galvojau ir aš apie tokį variantą, bet jis nesižiūri. O ir architektas galvoja, kad vienas geriau atrodytų.
Atsakyti
Tu privalai siltinti stoga o ne perdanga. Gi pas tave sienos nesiltintos
http://www.part.lt/p...ce309f8b238.jpg

As dar pries dedant stoga apsiltinau parapetus iki perdangos nes maniau jog siltinsiu perdanga, bet poto persigalvojau ir siltinau stoga.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 12 16, 22:02)
Tu apie sudetinguma mastai is savo varpines, bet gi pats nieko nedarysi. Mano stoga buvo kurkas sudetingiau apsiltinti, tavajame nematau nieko sudetingo. Kad ir atviru poru putom, tapacia celiulioze uzputei raudonos A vidu pertekliu apipjaustai ir suki pir prie medines dalies..

Gal čia tik man atrodo sudėtingai. Gal ir teisybę sakai. Tik atvirų porų putų nenorėčiau. Jei jau dėčiau, tai vien vatą. Prikištų kaip nors ir iš apačios pridėtų. Tik įdomu kaip PIR plokštės, kurios yra ilgos, apsidirbtų aplink statinius ir ilginius. Šioje vietoje tikriausiai jau be putų tarp medžio ir PIR neišsiversi. Gal ir nepūs medis apipurkštas sandarinimo putomis, klijais. Štai kodėl manau, kad PIR iki stygų būtų lengvesnis ir paprastesnis variantas.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 12 16, 22:04)
Tu privalai siltinti stoga o ne perdanga. Gi pas tave sienos nesiltintos
http://www.part.lt/p...ce309f8b238.jpg

Jei stogą šiltinčiau tik iki stygų, tai tas sienas kur matosi plytos iš vidaus irgi apšiltinčiau. Darytumėme medinį karkasą ir dėtų vatą. Šiuo atveju tik skylės ventiliacijai sukuria šalčio tiltą.
Atsakyti