QUOTE(mintas @ 2014 12 15, 23:15)
1. Putplasčio du kubus ant pečių nesunkiai paneštum, jei sugebėtum paimti
. Tiesa putplastis lengvesnis, nesiekia 20kg/m3. Nebijočiau ir po 2t putplasčio gyventi.
Tavo stogas apskaičiuotas ženkliai didesnėms apkrovoms, 1.6 tonos svorio net nepajustų, o jei susirasi apšiltinimo medžiagas, kurios svertų, kaip ir putplastis, tai iš vis, svoris kristų per pus.
Sakyčiau labai gera idėja.
2. Dėl vėdinimo, tai man kliūna vertikalių kaminėlių idėja.
Mano supratimu, dedant kaminėlius būtina padaryti ir kad ir mažesnes šonines skyles, be to ir kaminėlių skaičių tuomet galima būtų mažinti, nes esant ir skylėms ir kaminėliams vėdinimas vyks efektyviau, nes bus išnaudojama ir vėjas ir natūrali sušilusio oro trauka.
1. Galiu pateikti matmenis. Plotis - 4,21 (čia nuo difuzinės iki difuzinės, t.y. iki gegnių vidaus), aukštis nuo apšiltintų stygų iki pat kraigo - 2,12 m. Visos
palėpės nematyti, bet vaizdas įspūdingas.
2. Aš lygiai taip pat galvoju: vien kaminėliai negarantuos normalios traukos, nors jie patrauklūs dėl to, kad nesukuria šalčio tilto. Spjaučiau į kainą, nes žinau, kokį namą statau, bet manau, kad vien kaminėliai nepaveš normalaus vėdinimo. Vadinasi reikia daryti angas. O tuomet gal geriau padaryti didesnę vėdinimo angą ir ją apšiltinti. Bus kelis kartus pigiau ir tikrai garantuotas vėdinimas. Man tik įdomu, kokiu storiu reikia apšiltinti angą, kad ji nebebūtų šalčio tiltu.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 12 15, 23:43)
Suputus
http://www.velox-bui...t/kiek-kainuoja atviru poru putu 40m3 , ju svoris butu apie 400kg ir dar aplipe apie visas konstrukcijas . Tai tokiai stogo konstrukcijiai kaip pas cibuli tai butu panasiai tas pats kaip ant lapines kepures pašiktų varna
Nepatinka man šitos putos. Be to jas reikia purkšti pačiam. Brangu ir nieko gero. Dar išsisluoksniuotų.
Papildyta:
QUOTE(VilkasPilkas @ 2014 12 15, 23:44)
1. Sakyciau keista, kad vedinimo angu dydi apsprendzia plotas, o ne turis. O kas jei pas mane palepes plotas 40m2 o aukstis 2m ?
2. Cibuli pabandykite pakamantineti monier technini zmogu (berods Mantas), jis man kazkada tvirtino kad nesildomai palepei (plotas grubiai 40m2, aukstis 1,3m) turetu uztekti vieno arba dvieju ventiliaciniu kamineliu.
Jei negali atsakyti tegu duoda gamintojui uzklausima. Juk ir vokietukai turi kazka panasaus i musu str.
1. Man čia irgi keista.
2. Būtent su Mantu ir bendrauju. Jis tik pasakė, kokį vėdinimo plotą duoda kaminėlis, bet apie pačius principus nieko negalėjo pasakyti. Pasakysiu, kad užklaustų gamintojų.