Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 29 tema

QUOTE(Milao @ 2014 10 24, 17:05)
O tai koks būtų metodas sudėti vientisą polistirolo gabalą tarp dviejų dvitėjų sijų?

Jei vientisą, tai Bango pasiūlytas gal ir geriausias, bet tikrai sudėtingas. Jokie statybininkai taip nežaistų.
Atsakyti
Pagal PHPP skaičiavimus mano namo sienų šilumos laidumo reikšmė turėjo būti ne prastesnė nei 0,087 W/m2k. Sumečiau medžiagas į U-Wert, kuris parodė, kad reikiama reikšmė pasiekta. Įdomu tik dėl rasos taško: jis susiformuoja, kai lauko temperatūra nukrenta iki -13, vieta - NEPS. Čia nieko tokio ar ardys NEPS, t.y. kur gali būti rasos taškas ir kur negerai.

Beje, jei vertinti NEPS ne deklaruojamą, o projketinę vertę, tai 0,087 W/m2k nebūčiau pasiekęs. Kiek suprantu NEPS uždarytas iš vienos pusės plytų, iš kitos pusės silokoninio tinko, todėl prie deklaruojamos vertės reikia pridėti pataisos koeefiecentą 0,002. Tokiu atveju sienos šilumos laidumas suprastėja iki 0,092 W/m2k.

Beje, pažiūrėjau savo PHPP skaičiavimus, tai medžiagos skaičiavimose naudotos kaip deklaruoja gamintojas, o ne projektinės vertės. Įdomu kokius skaičius vokiečiai naudojai, kai skaičiuoja su PHPP? Gal kas žinot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 24 spalio 2014 - 19:49
Gal pries kokius metus klausiau patarimo, koki siltinimo sumustini daryti slaitiniam stoge. Priejom bendros nuomones, kad vata, neoporas ir PIR. Taip ir padarem! Vata-25cm, Neps -15cm, PIR su aliuminiu,frezuotas - 5cm. Atejo tie patys musu fasado siltintojai kai jau lauke buvo salta, minusine temperatura ir nebegalejo siltinti fasadu. Darbu tikrai esame patenkinti, labai kruopsciai viska padare. Tiesa, PIR-as taip ir liko neuzkaltas (baigiam ploksciu kampus aplauzyt benesiodami is vietos I vieta, kai "kate su pulse" biggrin.gif ), nes nusprendem perdanga pakeisti. Apie tai irgi cia, forume diskutavom. Nuotrauku buvom imete. Kai atves orai,ateis ir uzbaigs siltinti perdanga smile.gif . Neopora jau nusipirkom - 1.20m x 2.00m x 0.2m.
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2014 10 24, 19:29)
Gal pries kokius metus klausiau patarimo, koki siltinimo sumustini daryti slaitiniam stoge. Priejom bendros nuomones, kad vata, neoporas ir PIR. Taip ir padarem! Vata-25cm, Neps -15cm, PIR su aliuminiu,frezuotas - 5cm.

O kam taip sudėtingai? Net trys skirtingos medžiagos. Žiūrėjot, ką rodo U-Wert? Mano galva dvi skirtingos medžiagos jau nelabai optimalus variantas, o čia net trys. Aš galvoju, kad kuo paprasčiau, tuo geriau. Bet tai tik mano nuomonė.

Taip pat nelabai supratau sumuštinio? Tikriausiai tarp gegnių dėjot 25 cm vatos. O toliau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 24 spalio 2014 - 19:58
O uwerte yra tarkim itempiamos lubos, arba neventiliuojamas oro tarpas?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 24, 19:57)
O kam taip sudėtingai? Net trys skirtingos medžiagos. Žiūrėjot, ką rodo U-Wert? Mano galva dvi skirtingos medžiagos jau nelabai optimalus variantas, o čia net trys. Aš galvoju, kad kuo paprasčiau, tuo geriau. Bet tai tik mano nuomonė.

Taip pat nelabai supratau sumuštinio? Tikriausiai tarp gegnių dėjot 25 cm vatos. O toliau?

Dengem stoga ir apsiltinom PAROC vata tarp gegniu 25cm ir psio. Forume prisiskaiciau, kad siltinimo sluoksnis tik prasideda nuo 50cm tai ir pradejau galvoti, kad musu- tai tik lasas juroje. Ilga staza turintys statybininkai sake:-uzteks, per akis I stoga vatos 25cm lotuliukas.gif . I perdanga prikiso kazkokios skystos, sud---nos vatos, kazkokia bloga plevele sudejo. Supelijo perdangos brusai, OSB supelijo. doh.gif
Labai sunkia forma susirgau pasyvaus namo liga biggrin.gif .
Pirmiausia isvijom statybininkus ir pradejom siltintis.
Tai ir pradejom storinti: prikalem prie gegniu tokius bruselius ir klijavom putplasti del R, antro auksto visas pertvarines sienas nusidauzem (didelis aciu Viliui uz paprotinima) ir suksim PIR- dregmes barjeras, sandarumas. Vata neleis putplasciui perkaisti. Stogas skardinis- RUUKKI "Pural Matt", cerpinis profilis -Adamante.
Isardem perdanga, ismetem ta vata ir plevele. Is apacios ziurint bus taip: Pir su aliuminiu 5cm. Neoporas 20cm, OSB susuksim su kokiais mazais tarpeliais- tegul dziusta, kvepuoja medis. Musu palepe auksta, didele. Bandysim rizikuot ir gabensim rekuperatoriu I ja (kai nusipirksim smile.gif ). Palepe bus vedinama- turim du didziulius trikampius klijuoto medzio langus. Apsigalvojus, bet kuriuo momentu bus galima storinti siltala.
Jus neissiversit su viena ar dviem medziagom. Jeigu purksit Ekovata, vistiek reikes kazkokiu ploksciu, o sandarumui uztikrinti reikes aliuminio sluoksnio- tai jau ir trys.
O su U-Wertu bandziau daug kartu, bet kas is to doh.gif , nemoku as medziagu vokieciu kalba susidelioti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2014 10 24, 21:38)
1. Dengem stoga ir apsiltinom PAROC vata tarp gegniu 25cm ir psio. Forume prisiskaiciau, kad siltinimo sluoksnis tik prasideda nuo 50cm tai ir pradejau galvoti, kad musu- tai tik lasas juroje. Ilga staza turintys statybininkai sake:-uzteks, per akis I stoga vatos 25cm lotuliukas.gif . I perdanga prikiso kazkokios skystos, sud---nos vatos, kazkokia bloga plevele sudejo. Supelijo perdangos brusai, OSB supelijo. doh.gif
Labai sunkia forma susirgau pasyvaus namo liga biggrin.gif .

2. Pirmiausia isvijom statybininkus ir pradejom siltintis.

3. Antro auksto visas pertvarines sienas nusidauzem (didelis aciu Viliui uz paprotinima) ir suksim PIR- dregmes barjeras, sandarumas.

4. Jus neissiversit su viena ar dviem medziagom. Jeigu purksit Ekovata, vistiek reikes kazkokiu ploksciu, o sandarumui uztikrinti reikes aliuminio sluoksnio- tai jau ir trys.
O su U-Wertu bandziau daug kartu, bet kas is to  doh.gif , nemoku as medziagu vokieciu kalba susidelioti blush2.gif

1. Dabar jau aiškiau. 4u.gif

2. Kartais reikia tikrai drastiškų priemonių.

3. Čia turite galvoje, kad pertvarinės sienos nelįstų į stogą iki pat viršaus. Jei taip, tai labai protingai, nes tai baisus šalčio tiltas. Mano sienas vos siekia gegnių apačią. Net tik vidinės, bet ir išorinės. Čia kad sienos šiltinimas galėtų susisiekti su stogo šiltinimu.

4.Plokštės, tai ne šiltinimo medžiagos. Aš turėjau galvoje apie pačias šiltinimo medžiagas. Mano supratimu idealu, kad yra viena šiltinimo medžiaga. Iš bėdos tinka ir dvi, bet trys jau mišrainė.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 24, 21:51)
3. Čia turite galvoje, kad pertvarinės sienos nelįstų į stogą iki pat viršaus. Jei taip, tai labai protingai, nes tai baisus šalčio tiltas. Mano sienas vos siekia gegnių apačią. Net tik vidinės, bet ir išorinės. Čia kad sienos šiltinimas galėtų susisiekti su stogo šiltinimu.

Taip.
Antro auksto lubos bus vientisos is PIR ploksciu, o kambariu vidines sienos ismurytos (davestos)iki ju. Gal ir aiskiai surasiau smile.gif .
Atsakyti
Kadangi diskutuojat apie apsiltinimus, turiu ir as klausima.

Mano apsiltintas dabar stogas. Zadu montuoti gipso lubas ties pertvaromis, ar papildomas silumos sluoksnis virs gipso man duotu kokios nors naudos?

Mazdaug papiesiau, kad aiskiau butu (zalia spalva vidines pertvaros - jos visos nedamurytos iki stogo):
user posted image

Neapsiltinus lubu, as issivaizduoju, kad neturesiu jokios garso izoliacijos ir garsas is vieno kambario sklis i kita?? g.gif

Virs lubu planuojami ortakiai, ar nesigaus paskui temperaturu per didelis skirtumas ir ar neteks apsiltinti papildomai ortakiu?
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 10 25, 22:40)

Mano apsiltintas dabar stogas. Zadu montuoti gipso lubas ties pertvaromis, ar papildomas silumos sluoksnis virs gipso man duotu kokios nors naudos?

Žinoma kad duos, tiek šilumos atžvilgiu, tiek garso.

Nepažiūrėjęs į brėžinį būčiau sakęs, kad tik lauko sienų mūras į viršų praleis šilumą, tad tik šiuo atžvilgiu vidinės perdangos šiltinimas mažiau naudingas nei stogo šiltinimas, bet žvilgtelėjęs į brėžinį, matau, kad ir stogo šiltinimas ties mūru nutrūksta, o nesusijungia su fasado šiltinimu, tad net ir perdangos apšiltinimas duos panašiai naudos, kaip ir stogo šiltinimas.

Šiltinimo atžvilgiu, vis tik negerai, kad stogo apšiltinimas nesijungia su fasado apšiltinimu, nebent mūras iš akyto betono, tuomet dar, dar.

Vis tik daug šiltiniti virš perdangos nereikėtų. Siūlau nedėti daugiau apšiltinimo, nei 30%, palyginus su stogo šiltinimu.

Neapsiltinus lubu, as issivaizduoju, kad neturesiu jokios garso izoliacijos ir garsas is vieno kambario sklis i kita??  g.gif

Ekovata, ar kitos vatos turėtų pagerinti garso izoliaciją.

Virs lubu planuojami ortakiai, ar nesigaus paskui temperaturu per didelis skirtumas ir ar neteks apsiltinti papildomai ortakiu?

Jei perdangą apšiltinsit nestipriai, tai tas temperatūrų skirtumas nebus labai didelis, ir jei ventiliacijos neišjunginėsit, bus viskas gerai. Be to, visouomet galima ir ant ortakių užmesti šiek tiek vatos. Gal net sakyčiau, kad taip ir reikėtų daryti. Ortakiai greičiausiai glausis prie perdangos, tai kai bus užmetama vata, galima iš viršaus ir ant ortakių užmesti. Tokiu atveju ortakiai, bus galima sakyti vidaus patalpų temperatūroje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 spalio 2014 - 09:54
Sveiki,
Kas Klaipedoje paskutiniu metu dejotes langus ir ka galite konstruktyvaus patarti?
Ziuriu Vinkelyje Alphalinus, Langu parkas siulo KBE 88, Vakaru Megrame Gealeo 9000... Apsistojau prie plastikiniu langu. Viso apie 40 kvm.
Labai aktualus ir geras langu sumontavimas, garantija.
Angokrascius aplipinau 2 cm styroduru, tad desiu langus be isnesimu.
Planuoju deti dvi sandarinimo juostas, bei naudoti soudal putas.
Visus komentarus ir patarimus atidziai perskaitysiu.
Atsakyti
Pas mane praktiskai tapati situacija, garsui tarp kambariu eliminuoti tarp perdangos stygu sudejau 20cm pigiausios vatos..

QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 10 25, 21:40)

Mazdaug papiesiau, kad aiskiau butu (zalia spalva vidines pertvaros - jos visos nedamurytos iki stogo):
user posted image

Neapsiltinus lubu, as issivaizduoju, kad neturesiu jokios garso izoliacijos ir garsas is vieno kambario sklis i kita??  g.gif

Papildyta:
As is Vinkelis ir Ko veka pirkau. Senkejau pries kokia savaite su Remigijum, klausiau kokios paskutines tendencijos, sake visi dabar skandna langus siltinimo sluoksnyje, ty kad profilis butu visiskai nematomas nuo sienos krasto o is kart stiklas. Tam yra naujas profilis nepamenu pavadinimo, kuriame isprestos bedos su palanginiu profiliu, be to apatine profilio dalis labai silta.
Jai langu nezadat isnest tai manau apie langus klausiat ne tinkamoje temoje, nes taip kaip jus norit as langus montavaus tik i garaza smile.gif
Beje mokejau vienam uz angokrasciu xps klijavima, ateje tinkuotojai viska nulupo ir dare is naujo...

QUOTE(jurgakaz @ 2014 10 26, 12:03)
Sveiki,
Kas Klaipedoje paskutiniu metu dejotes langus ir ka galite konstruktyvaus patarti?
Ziuriu Vinkelyje Alphalinus, Langu parkas siulo KBE 88, Vakaru Megrame Gealeo 9000... Apsistojau prie plastikiniu langu. Viso apie 40 kvm.
Labai aktualus ir geras langu sumontavimas, garantija.
Angokrascius aplipinau 2 cm styroduru, tad desiu langus be isnesimu.
Planuoju deti dvi sandarinimo juostas, bei naudoti soudal putas.
Visus komentarus ir patarimus atidziai perskaitysiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 26 spalio 2014 - 12:28