Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 29 tema

QUOTE(cibulis @ 2014 11 11, 20:57)
Bet panašu, kad man laikas iš čia dingti. Sėkmės.

O žinai, aš jau kaip ir pasistačiau, nelabai ką įdomaus sau čia jau be randu, gal jau man laikas atėjo iš čia nešdintis g.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 11 11, 20:57)
Kitiems irgi siūlai pasiskaityti temas ir t.t. Jei žmonės klausia, tai nori atsakymų čia ir dabar, o ne turi knaisiotis po N temų apie nieką. Ir dar skaityti visokias rasborkes.

Žinai, užknisa vieną ir tą patį kiekvienam naujai atėjusiam iš naujo aiškinti. Buūtų temos FAQ, pasiūstum jį tenai, bet kadangi neatsirado nei vieno norinčio jį sutraukti, tai ir siūlai pasiskaityt ankstesnį susirašinėjimą. Pavyzdžiui klausimas, kokie blokeliai pasyviam namui yra tinkamiausi? Ar tau pačiam jau nekelia juoko toks klausimas, ar nepraeitas etapas? Ir kaip nuodugniai išgvildenta ši tema jau buvo ir beje ne kartą.
Atsakyti
Mano atcakymas Cibuliui - visi apsiltinimai (medziagos) yra geri, jei teisingai padaryti ir t.t. Visi duoda atatinkama varza ir saugo nuo salcio. Jei per tik laiko nepasirenkama, tai jau problema. Man kazkaip iseina sprendimus greiciau priimti.

Arba daryt (kviest) consiliuma ir visiems nusprest lotuliukas.gif
Atsakyti
Jau tos eko vatos pripusta turbut kruvos namu, "putejai" turetu nakti pazadinti isdeklamuot kas ir kaip turi buti smile.gif

Cibuli klausi kaip geriau tvirtinti MPP su tarpu ar be, atsakymas paprastas nebutu atkosu kur tvirtinti nebutu ir klausimo, paprastose gegnese fiziskai nepadarytum tarpo net labai noredamas. Dabar turi sijas tokias kokias turi, niekuom jos neipatigos, oro tarpo nereikia nes ten nera kam ventiliuotis..
Papildyta:
Cia pagrindine priezastis del ko statybvieteje privalomas darbu vadovas, antraip savininkas pradeda savivaliaut ir daryt ne pagal projekta. Zinau savo kailiu, pridariau pakeitimu kad per vargus pridaviau nama biggrin.gif

QUOTE(arkava @ 2014 11 11, 21:00)
Mano atcakymas Cibuliui - visi apsiltinimai (medziagos) yra geri, jei teisingai padaryti ir t.t. Visi duoda atatinkama varza  ir saugo nuo salcio. Jei per tik laiko nepasirenkama, tai jau problema. Man kazkaip iseina sprendimus greiciau priimti.

Arba daryt (kviest) consiliuma ir visiems nusprest  lotuliukas.gif

Atsakyti
Nezinau, bet niekada dar nepavyko visko, visko numatyt projekte - kad statant butu nuo a iki z. biggrin.gif
Vis kazkas keicias.
O ir pvz man darant, kaip "priprojektuota" viskas pabrangtu zymiai, stogas dvigubai pasunketu irt.t

Pridavimas priklauso nuo st. inspektoriaus supratingumo smile.gif

Cia pagrindine priezastis del ko statybvieteje privalomas darbu vadovas, antraip savininkas pradeda savivaliaut ir daryt ne pagal projekta. Zinau savo kailiu, pridariau pakeitimu kad per vargus pridaviau nama biggrin.gif
[/quote]
Atsakyti
Supratingumas priklauso ar pridavinesi senobiskai prie langelio ar per info statyba. Jai per info statyba ir dar su valdisku matininku pvz is rc tai kajuk..

[quote=arkava,2014 11 11, 21:20]
Pridavimas priklauso nuo st. inspektoriaus supratingumo smile.gif
[/quote]
[/quote]
Atsakyti
Ar naujoviskai, ar senobiskai - tikslas priduot, galima belekaip. O matininku visokiu irgi yra. IS tik pries savaite "prisidaviau", visokiu priziuretojus ir.t.t.

[quote=***,2014 11 11, 20:26]
Supratingumas priklauso ar pridavinesi senobiskai prie langelio ar per info statyba. Jai per info statyba ir dar su valdisku matininku pvz is rc tai kajuk..
[/quote]
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 11 11, 18:21)

3. Taip, toks variantas gal ir vienas idealiausių, bet mano namo architektūra ne tokia. Aš po truputį supratau mano stogo esmę. Jis iš esmės yra paruoštas šiltinimui vata. Galiuosi, kad virš gegnių nėra MPP. Jei būtų sudėta MPP, net minčių nekiltų - pūsčiau celiuliozinę vatą. Dabar norint pūsti šitą vatą, reikia kažkaip pritvinti MPP, nes priešingu atveju celiuliozės vata išpūs difuzinę.

Labiausiai kol kas vilioja celiuliozės vata. Reikia išspręsti tik kelias vietas:
1. Kaip pritvirtinti MPP: su oro tarpu, be oro tarpu, o gal dėti vatą. Įdomu ar vata toje vietoje gali drėkti, šlapti, sukristi?

2. Kaip virš stygų supūsti celiuliozės vatą? Pūtėjai siūlo tokį variantą: apačioje stygų iškoja kažkokį pagrindą, supurškia celiuliozę, turi pasilikę išlipo tarpą, pro jį išlipą ir užsandariną tarpą. Man nepatinka, kad virš celiuliozės nebus jokios apsaugos nuo drėgmės. Nes jei daryti  frontonuose ventiliacijos angas, tai drėgmė gali papulti ant celiuliozės vatos. Man atrodo, kad geriausiai būtų virš stygų iškloti tas pačias MPP, o celiuliozės vatą pūsti iš apačios. Tik tokiu atveju reikia daryti savotiškus maišus, kad būtų galima supūsti celiuliozės vatą.

3. Vis dar nežinau kaip geriau šiltinti: iki stygų ar iki kraigo? Finansiškai būtų geriau iki stygų , tačiau tokiu atveju reikia išspręsti drėgmės apsaugą virš stygų.

3. Plokštė saugo ne tik nuo išpūtimo, bet didina ilgalaikį sandarumą išorinėje šiltalo pusėje, ilgiau tarnauja nei plėvelė, mažina minkštos šiltinimo medžiagos judėjimą gūsių metu (dėl šios priežasties dalis vatos subyra į dulkes), kintanti aplinkos drėgmė/temperatūra mažiau įtakoja vatos išorinio sluoksnio drėgmės lygį.
1. Vata gali nučiuožti žemyn. Sudrėkti taip, kad pakenktų kitiems šiltinimo sluoksniams neturėtų kol difuzinė plėvelė nesutrūkinės nuo senumo.
2. 3. Klausimas - šiltinti šlaitą ar perdangą pasyviam namui, turėtų būti nuspręstas dar projektuojantis, nes skiriasi stogo konstrukcijos.

40-60cm šiltalo sluoksnį geriausia uždaryti plokštėmis ir iš viršaus, ir iš apačios. Tai patogiausia padaryti šiltalą talpinant tarp šilumai mažai laidžių, plačių dvitėjinių sijų ar panašaus plono (10-20mm) konstrukvo viršų ir apačią uždengiant plokštėmis (tikro SIP atveju net nereikėtų vertikalios medžio plokštės kertančios apšiltinimo sluoksnį).
Jeigu tai yra stogo šlaitas viskas kaip ir aikšku. Jeigu tai bus perdanga ar stygos pasidaro nebeaišku kaip įrengti/tvirtinti viršutinę plokštę.
Esant didesniems tarpatramiams tikslinga būtų pagalvoti apie osb + dvitėjinė ar santvarinė 40-60cm sija + MPP + santvarinė stogo konstrukcija.
Pirminis variantas su vata:
user posted image
Šiltinant vietoje pjaustomu putplasčiu galima dar labiau optimizuoti konstrukciją atsisakant dvitėjinių sijų ir suploninant šiltinimo sluoksnį, o panaudojant gamyklinius SIP viskas dar labiau supaprastėja, tik lieka kainos klausimas.
Gaila, kad jau seniai praėjote šį etapą.

Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 11 11, 21:06)
Zinau savo kailiu, pridariau pakeitimu kad per vargus pridaviau nama biggrin.gif

Ar čia su priešgaisrine dalimi susiję buvo?
Atsakyti
Ne, su gabaritais del to kad siltinau ne 15 o 30cm siltinimo storiu.

QUOTE(BangaS @ 2014 11 13, 09:47)
Ar čia su priešgaisrine dalimi susiję buvo?

Atsakyti
O gabaritų padidėjimas nebuvo susijęs su išlindimu už leistinos apstatyti zonos? Pvz iki gatvės turi būti 7m, patampa 6,9.
QUOTE(*** @ 2014 11 13, 13:28)
Ne, su gabaritais del to kad siltinau ne 15 o 30cm siltinimo storiu. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 11 13, 15:12)
O gabaritų padidėjimas nebuvo susijęs su išlindimu už leistinos apstatyti zonos? Pvz iki gatvės turi būti 7m, patampa 6,9.

pagal istatyma, apsiltinimo sluoksnis nera skaiciuojamas i namo "gabaritus". 4u.gif
Atsakyti
n-taji karta kartoju - priduodant, reik zinot istatymus, geriau nei st incpektorius.
Ir gaudo paskui, kas paneigs, kad ko nors nesitiki lotuliukas.gif

QUOTE(Loreciukaz @ 2014 11 13, 13:26)
pagal istatyma, apsiltinimo sluoksnis nera skaiciuojamas i namo "gabaritus".  4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 11 13, 14:26)
pagal istatyma, apsiltinimo sluoksnis nera skaiciuojamas i namo "gabaritus".  4u.gif

Gal galima nuorodą į įstatymą/pataisymą? Nes kai pats STR'us skaitinėjau, kaip tik supratau, kad išoriniai namo gabaritai skaičiuojami su viskuom (ir kas ten nustatys, kokio storio sluoksnis uždėtas ir kiek jo atmeninėt reikia)?
Atsakyti