QUOTE(cibulis @ 2014 11 11, 18:21)
3. Taip, toks variantas gal ir vienas idealiausių, bet mano namo architektūra ne tokia. Aš po truputį supratau mano stogo esmę. Jis iš esmės yra paruoštas šiltinimui vata. Galiuosi, kad virš gegnių nėra MPP. Jei būtų sudėta MPP, net minčių nekiltų - pūsčiau celiuliozinę vatą. Dabar norint pūsti šitą vatą, reikia kažkaip pritvinti MPP, nes priešingu atveju celiuliozės vata išpūs difuzinę.
Labiausiai kol kas vilioja celiuliozės vata. Reikia išspręsti tik kelias vietas:
1. Kaip pritvirtinti MPP:
su oro tarpu, be oro tarpu, o gal dėti vatą. Įdomu ar vata toje vietoje gali drėkti, šlapti, sukristi?
2. Kaip virš stygų supūsti celiuliozės vatą? Pūtėjai siūlo tokį variantą: apačioje stygų iškoja kažkokį pagrindą, supurškia celiuliozę, turi pasilikę išlipo tarpą, pro jį išlipą ir užsandariną tarpą. Man nepatinka, kad virš celiuliozės nebus jokios apsaugos nuo drėgmės. Nes jei daryti frontonuose ventiliacijos angas, tai drėgmė gali papulti ant celiuliozės vatos. Man atrodo, kad geriausiai būtų virš stygų iškloti tas pačias MPP, o celiuliozės vatą pūsti iš apačios. Tik tokiu atveju reikia daryti savotiškus maišus, kad būtų galima supūsti celiuliozės vatą.
3. Vis dar nežinau kaip geriau šiltinti: iki stygų ar iki kraigo? Finansiškai būtų geriau iki stygų , tačiau tokiu atveju reikia išspręsti drėgmės apsaugą virš stygų.
3. Plokštė saugo ne tik nuo išpūtimo, bet didina ilgalaikį sandarumą išorinėje šiltalo pusėje, ilgiau tarnauja nei plėvelė, mažina minkštos šiltinimo medžiagos judėjimą gūsių metu (dėl šios priežasties dalis vatos subyra į dulkes), kintanti aplinkos drėgmė/temperatūra mažiau įtakoja vatos išorinio sluoksnio drėgmės lygį.
1. Vata gali nučiuožti žemyn. Sudrėkti taip, kad pakenktų kitiems šiltinimo sluoksniams neturėtų kol difuzinė plėvelė nesutrūkinės nuo senumo.
2. 3. Klausimas - šiltinti šlaitą ar perdangą pasyviam namui, turėtų būti nuspręstas dar projektuojantis, nes skiriasi stogo konstrukcijos.
40-60cm šiltalo sluoksnį geriausia uždaryti plokštėmis ir iš viršaus, ir iš apačios. Tai patogiausia padaryti šiltalą talpinant tarp šilumai mažai laidžių, plačių dvitėjinių sijų ar panašaus plono (10-20mm) konstrukvo viršų ir apačią uždengiant plokštėmis (tikro SIP atveju net nereikėtų vertikalios medžio plokštės kertančios apšiltinimo sluoksnį).
Jeigu tai yra stogo šlaitas viskas kaip ir aikšku. Jeigu tai bus perdanga ar stygos pasidaro nebeaišku kaip įrengti/tvirtinti viršutinę plokštę.
Esant didesniems tarpatramiams tikslinga būtų pagalvoti apie osb + dvitėjinė ar santvarinė 40-60cm sija + MPP + santvarinė stogo konstrukcija.
Pirminis variantas su vata:
Šiltinant vietoje pjaustomu putplasčiu galima dar labiau optimizuoti konstrukciją atsisakant dvitėjinių sijų ir suploninant šiltinimo sluoksnį, o panaudojant gamyklinius SIP viskas dar labiau supaprastėja, tik lieka kainos klausimas.
Gaila, kad jau seniai praėjote šį etapą.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 11 11, 21:06)
Zinau savo kailiu, pridariau pakeitimu kad per vargus pridaviau nama
Ar čia su priešgaisrine dalimi susiję buvo?