Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 29 tema

O cia tai Jo-o-o-o...kazko ir miego nesinori... kolegos, baikit gasdint, darosi visai nebejuokinga blink.gif . Visas namas pripurkstas poliuretaniniu kliju (raudona spalva) CERASIT CT 84 ir SOUDAL FLEXIFOAM putu (melyna spalva) blink.gif doh.gif doh.gif doh.gif ....
Atsakyti
Aš vis dar grįžtu prie savo klausimo: kuris MPP plokštės tvirtinimo variantas geriausias? Tarp difuzinės ir MPP palikti 38 mm oro tarpą, tą tarpą užpildyti stiklo/akmens vata ar MPP plokštę priglausit kuo arčiau difuzinės plėvelės?
Atsakyti
Man tai kiti niuansai nepatinka tavo stoge.

1. Sandura mansardines stogo dalies ir perdangos.
2. Kaip ventiliuosis palepe virs perdangos?
3. Viliene dare patekima per stoga i palepe del priesgaisriniu reikalavimu
4. Kokio storio MPP ?

Bent jau as kaip ir minejau anksciau siltinciau visa stoga o ne perdanga. Pas pvz Raituza tikrai galinga palepe ir aukstos lubos nes namas vieno a, del to suprantu kodel jis siltino perdanga o ne stoga.
http://raituzonamas....ch/label/Stogas

QUOTE(cibulis @ 2014 11 11, 15:15)
Aš vis dar grįžtu prie savo klausimo: kuris MPP plokštės tvirtinimo variantas geriausias? Tarp difuzinės ir MPP palikti 38 mm oro tarpą, tą tarpą užpildyti stiklo/akmens vata ar MPP plokštę priglausit kuo arčiau difuzinės plėvelės?

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 11 11, 15:52)
Man tai kiti niuansai nepatinka tavo stoge.

1. Sandura mansardines stogo dalies ir perdangos.
2. Kaip ventiliuosis palepe virs perdangos?
3. Viliene dare patekima per stoga i palepe del priesgaisriniu reikalavimu
4. Kokio storio MPP ?

Bent jau as kaip ir minejau anksciau siltinciau visa stoga o ne perdanga.

1. Sienos ir stogo sandūrą ar gegnių ir stygų sandūrą?
2. Jei šiltinu iki stygų, tai sienos frontonuose darau ventiliacijos angas.
3. Jis tarp gegnių privarė NEPS ir dar iš apačios PIR plokštes. Nenuostabu, kad reikia pagalvoti apie priešgaisrinius reikalavimus. Man kol kas labiausiai imponuoja ekovata ir stiklo, akmens vata.
4. Greičiausiai, kad dėčiau 12 mm storio,

Su stogo šiltinimu iki kraigo yra problema, nes yra vietų, kur bus tikrai sunku prieti. Pažiūrėk į ta vietą: ten reikia supūsti ekovatą kažkaip ir dar iš apačios priklijuoti PIR plokštes. Tarp tų statinių ir ilginių bus sunku padaryti. Beje, šiltinant iki stygų plotas apie 130 kv. m., o iki kraigo - 170 kv. m. Skirtumas - 40 kv. m, jei storis apie 50 cm, tai nemažai papildomų medžiagų išeina. Beje, kodėl siūlai šiltinti iki kraigo?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 11 11, 17:15)

pirmam vairante gali panaudoti lyštveles po mpp ir tada galesi standartinio storio vata sudeti ,kad neisgaubtu dif. pleveles .
Atsakyti
1. Perdangos stygu ir stogo gegniu sandura ziurint is virsaus. Pvz jai paliktum oro tarpa uz MPP iseitu kad stovint ant perdangos galetum ties difuzine ikisti ranka. Man kazkaip tokia oro cirkuliacija nepatinka.

QUOTE(cibulis @ 2014 11 11, 16:04)
1. Sienos ir stogo sandūrą ar gegnių ir stygų sandūrą?
2. Jei šiltinu iki stygų, tai sienos frontonuose darau ventiliacijos angas.
3. Jis tarp gegnių privarė NEPS ir dar iš apačios PIR plokštes. Nenuostabu, kad reikia pagalvoti apie priešgaisrinius reikalavimus. Man kol kas labiausiai imponuoja ekovata ir stiklo, akmens vata.
4. Greičiausiai, kad dėčiau 12 mm storio,

Su stogo šiltinimu iki kraigo yra problema, nes yra vietų, kur bus tikrai sunku prieti. Pažiūrėk į ta vietą: ten reikia supūsti ekovatą kažkaip ir dar iš apačios priklijuoti PIR plokštes. Tarp tų statinių ir ilginių bus sunku padaryti. Beje, šiltinant iki stygų plotas apie 130 kv. m., o iki kraigo - 170 kv. m. Skirtumas - 40 kv. m, jei storis apie 50 cm, tai nemažai papildomų medžiagų išeina. Beje, kodėl siūlai šiltinti iki kraigo?

Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 11 11, 16:10)
pirmam vairante gali panaudoti lyštveles po mpp ir tada galesi standartinio storio vata sudeti ,kad neisgaubtu  dif. pleveles .

Jeigu galima aiškiau. Nesupratau kas yra lyštvelės?
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 11 11, 16:12)
1. Perdangos stygu ir stogo gegniu sandura ziurint is virsaus. Pvz jai paliktum oro tarpa uz MPP iseitu kad stovint ant perdangos galetum ties difuzine ikisti ranka. Man kazkaip tokia oro cirkuliacija nepatinka.

To tarpo tikrai negalima palikti, nes tada garantuotas rasos taškas bus. Tą tarpą būtina užsandarinti.
Atsakyti
Nematau jokio sunkumo, is apacios klijuoti neps gali nors ir 30cm (as po gegnem suklijavau 15+10cm). Ortakiai galetu buti virs perdangos nereiketu ju papildomai siltinti.
Aisku is nuotrauku nelengva nusprest.

QUOTE(cibulis @ 2014 11 11, 16:04)
Beje, šiltinant iki stygų plotas apie 130 kv. m., o iki kraigo - 170 kv. m. Skirtumas - 40 kv. m, jei storis apie 50 cm, tai nemažai papildomų medžiagų išeina. Beje, kodėl siūlai šiltinti iki kraigo?

Papildyta:
Nu tai va, jai ta tarpa sandarini tai ir noris kad vata (jai tarp mpp ir difuzunes vata) eitu nuo karnizo (apacios) iki pacio kraigo(virsaus).

QUOTE(cibulis @ 2014 11 11, 16:16)
To tarpo tikrai negalima palikti, nes tada garantuotas rasos taškas bus. Tą tarpą būtina užsandarinti.

Mano manymu idealiausias perdangos siltinimo variantas kai namas yra deze o ant jo uzdetas pvz 45 laipsniu dvislaitis stogas. Tokiu budu lauko siltinimas sienos virsuje susiduria su perdangos siltinimu. Tavo variiantas mansardinis ty stogas yra siena, gaunas daugiau sudurimu, kampu. Nieko nesakyciau jai ekovata galetu pust i lubas virs galvos bet taip manau neiseina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 11 lapkričio 2014 - 16:22
QUOTE(cibulis @ 2014 11 11, 18:16)
Jeigu galima aiškiau. Nesupratau kas yra lyštvelės?

https://www.google.l...A...10&filter=0
Lyštvelės,balanėlės,lentelės ... pvz. atpjautos klijuotos fanieros juostelė .
https://www.dropbox.....34.23.jpg?dl=0
P.S. aiškiau nemoku ir neturiu dabar galimybės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 11 lapkričio 2014 - 16:43
QUOTE(*** @ 2014 11 11, 16:19)
1. Nematau jokio sunkumo, is apacios klijuoti neps gali nors ir 30cm (as po gegnem suklijavau 15+10cm). Ortakiai galetu buti virs perdangos nereiketu ju papildomai siltinti.
Aisku is nuotrauku nelengva nusprest.

2. Nu tai va, jai ta tarpa sandarini tai ir noris kad vata (jai tarp mpp ir difuzunes vata) eitu nuo karnizo (apacios) iki pacio kraigo(virsaus).

3. Mano manymu idealiausias perdangos siltinimo variantas kai namas yra deze o ant jo uzdetas pvz 45 laipsniu dvislaitis stogas. Tokiu budu lauko siltinimas sienos virsuje susiduria su perdangos siltinimu. Tavo variiantas mansardinis ty stogas yra siena, gaunas daugiau sudurimu, kampu. Nieko nesakyciau jai ekovata galetu pust i lubas virs galvos bet taip manau neiseina.

1. Kieno apačios? Jei po stygomis, tai neturiu daug vietos. Būtent po stygų apšiltinimu eis ir rekuperatoriaus vamzdynas.

2. Tą vietą nėra sunku uždaryti bet kurioje norimoje stogo padėtyje. Vien dėl to tikrai neverta stogo šiltinti iki kraigo. Stogo šiltinimas iki kraigo turi tik vieną privalumą - nereikia ventiliacinių angų frontonuose. Daugiau privalumų nematau.

3. Taip, toks variantas gal ir vienas idealiausių, bet mano namo architektūra ne tokia. Aš po truputį supratau mano stogo esmę. Jis iš esmės yra paruoštas šiltinimui vata. Galiuosi, kad virš gegnių nėra MPP. Jei būtų sudėta MPP, net minčių nekiltų - pūsčiau celiuliozinę vatą. Dabar norint pūsti šitą vatą, reikia kažkaip pritvinti MPP, nes priešingu atveju celiuliozės vata išpūs difuzinę.

Purškiamos PUR putos manęs nelabai domina. Įtartinas ir brangus produktas. NEPS tarp gegnių irgi nenoriu, nes mano fasadininkai nesutinka jo klijuoti, o ieškoti vėl meistrų - sunkus darbas. Galiu ant visiškų šleivarankių užsirauti. O kur dar priešgaisriniai reikalavimai.

Lieka arba stiklo/akmens vata arba celiuliozės vata. Kaip jau sakiau stogas iš esmės būtent ir yra paruoštas stiklo/akmens klijavimui, bet šių medžiagų irgi nelabai noriu, nors dar galvoju.

Labiausiai kol kas vilioja celiuliozės vata. Reikia išspręsti tik kelias vietas:
1. Kaip pritvirtinti MPP: su oro tarpu, be oro tarpu, o gal dėti vatą. Įdomu ar vata toje vietoje gali drėkti, šlapti, sukristi?

2. Kaip virš stygų supūsti celiuliozės vatą? Pūtėjai siūlo tokį variantą: apačioje stygų iškoja kažkokį pagrindą, supurškia celiuliozę, turi pasilikę išlipo tarpą, pro jį išlipą ir užsandariną tarpą. Man nepatinka, kad virš celiuliozės nebus jokios apsaugos nuo drėgmės. Nes jei daryti frontonuose ventiliacijos angas, tai drėgmė gali papulti ant celiuliozės vatos. Man atrodo, kad geriausiai būtų virš stygų iškloti tas pačias MPP, o celiuliozės vatą pūsti iš apačios. Tik tokiu atveju reikia daryti savotiškus maišus, kad būtų galima supūsti celiuliozės vatą.

3. Vis dar nežinau kaip geriau šiltinti: iki stygų ar iki kraigo? Finansiškai būtų geriau iki stygų , tačiau tokiu atveju reikia išspręsti drėgmės apsaugą virš stygų.

Žodžiu, mano galvoje netvarka kaip reikiant.
Papildyta:
QUOTE(vataitau123 @ 2014 11 11, 17:40)
Dalyvausiu seminare planuojantiems statybas, kaip pasistatyti ekonomišką ir ekologišką namą. Galbūt dar ką nors sudomins, dalinuosi informacija wink.gif http://www.manoekona...atybos-zaliems/

O gal, kai baigsis seminaras, užsuksite čia ir pasidalinsite esminiais dalykais. Būtų smagu.
Papildyta:
Čia įdomūs statybinių medžiagų apibendrinimai. Rašo, kad stiklo vata geresnis pasirinkimas nei akmens vata stogui su nuolydžiu, kai šiltinimas tarp gegnių. Stiklo vata geriau ir už EPS. Plokščiam stogui labiau tinka kietos medžiagos. Tyrimas darytas plastiko asociacijos užsakymu. Gal ir galima tikėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 11 lapkričio 2014 - 18:43
QUOTE(cibulis @ 2014 11 11, 19:21)

Čia įdomūs statybinių medžiagų apibendrinimai. Rašo, kad stiklo vata geresnis pasirinkimas nei akmens vata stogui su nuolydžiu, kai šiltinimas tarp gegnių. Stiklo vata geriau ir už EPS. Plokščiam stogui labiau tinka kietos medžiagos. Tyrimas darytas plastiko asociacijos užsakymu. Gal ir galima tikėti.

Cibuli, aš niekad neteigiau, kad viską reikia nuspręsti projektavimo stadijoje, bet dar projektuodamas namą aš jau žinojau, kad stogą šiltinsiu PUR putomis. Jomis ir apšiltinau. Pats teigei, kad vos ne kiekvienas mazgas turi būti apspręstas projektavimo stadijoje ir projektuodamas buvai nusprendęs stogą šiltinti vata, tai kam dabar jau antrą temą baigi užpildyti savo naujų stogo apšiltinimo sprendimų paieška. Buvai nusprendęs šiltinti vata, tai ir šiltink. Nuo to niekas nepasikeis, tik galvą mažiau skaudės ir galėsi garantuotai teigti, kad beveik viską, kaip buvai suplanavęs, taip ir padarei, o tai dabar aš jau ignoruoju visas tavo žinutes apie stogo sumuštinį. Tikrai atsibodo.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 11 11, 19:48)
Cibuli, aš niekad neteigiau, kad viską reikia nuspręsti projektavimo stadijoje, bet dar projektuodamas namą aš jau žinojau, kad stogą šiltinsiu PUR putomis. Jomis ir apšiltinau. Pats teigei, kad vos ne kiekvienas mazgas turi būti apspręstas projektavimo stadijoje ir projektuodamas buvai nusprendęs stogą šiltinti vata, tai kam dabar jau antrą temą baigi užpildyti savo naujų stogo apšiltinimo sprendimų paieška. Buvai nusprendęs šiltinti vata, tai ir šiltink. Nuo to niekas nepasikeis, tik galvą mažiau skaudės ir galėsi garantuotai teigti, kad beveik viską, kaip buvai suplanavęs, taip ir padarei, o tai dabar aš jau ignoruoju visas tavo žinutes apie stogo sumuštinį. Tikrai atsibodo.

Jei atsibodo, tai galiu iš viso nieko nerašyti. Žinau, kad dauguma čia rašančių kreivai žiūri į vatas ir renkasi kietas šiltinimo medžiagas. Todėl manau, kad kai kam tikrai buvo įdomu pasiknaisioti po minkštas (stiklo, akmens, celiuliozė ir pan.) šiltinimo medžiagas, paieškoti jų trūkumų ir privalumų, sužinoti teisingus stogo sumuštinius, poveikį sveikatai ir t.t.

Bet panašu, kad man laikas iš čia dingti. Sėkmės.

Per daug visiems aiškini, kas ką turi ir ko neturi daryti. Ne man vienam. Kitiems irgi siūlai pasiskaityti temas ir t.t. Jei žmonės klausia, tai nori atsakymų čia ir dabar, o ne turi knaisiotis po N temų apie nieką. Ir dar skaityti visokias rasborkes.
Atsakyti