Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 29 tema

QUOTE(vaikis_ @ 2014 11 07, 23:38)
su jais viskas butu gerai jeigu sugebetu pasiulyti nedidelio galingumo invertinius silumos siurblius. Yra kur tobuleti.

Zinoma kad yra kur tobuleti. At jie gamina inverterius tai nezinau. Abejoju. Bet kaip cibulio paieska parode,inverteriniai siurbliai tarp geoterminiu,dar Nera paplite placiai.
Papildyta:
QUOTE(saaba @ 2014 11 07, 23:46)
Mums reiketu 8-9KW g.gif .  Ar ju gaminami SS inverteriniai, ar turi integruota boileri, pasyvaus vesinimo funkcija?

Del inverterio nezinau. Gamina jie 9 kw tai faktas. Boileris turbut atskirai. Kaip kalbejau su pajungeju,visa yranga europine,tik salsa surenka ir korpusa padaro. Palyginti su hiseriu jus protinggas,bet zinoma mandresniu yra. Mano manymu kokybe Gera,pagal funkcijas vidutinis produktas,sudeta kas reikalingiausia,nepersistengta. Nors visu galimybiu iki halo dar neissiaiskinau,Nera laiko...
Pasyvaus saldymo funkcija galima instaliuoti uz papildoma kaina.
Atsakyti
Radau įdomų vokišką puslapį, kur parodyta kaip teisingai reikia paruošti stogą celiuliozinės vatos pūtimui. Jei pastatas naujas, tai ant gegnių reikia dėti MPP ir tada difuzinę. Mano stogas nors ir naujas, bet toks dalykas nebuvo padarytas. Čia aišku labai didelė klaida.

Tuomet reikia vadovautis žemiau esančiu piešiniu. Difuzinė plėvelė bus uždėta ant gegnių. Prieš difuzinę vis tiek reikia pritvirtinti MPP. Tik tarp difuzinės ir MPP vokiečiai siūlo palikti oro tarpą. Gaila, kad nenurodo kokio storio turi ar gali būti oro tarpas.

Atsakyti
Įdomios vokiškos PIR plokštės: su medžio tašais. Tuomet daug lengviau GKP tvirtinti. Suomiai turi PIR plokštes su iš karto viduje įlydytu GKP: 3 cm PIR + 1 cm GKP arba 6 cm PIR ir 1 cm GKP. Galėtų būti ir daugiau modifikacijų.

Beje, kaip teisingai po gegnėmis pritvirtinti PIR plokštes ir GKP? Radau štai tokią schemą. Bet šiuo atveju galimas nemenkas PIR plokščių pažeidimas. Gal yra kažkokių kitų būdų?
Atsakyti
Kaip manot, kuris variantas geresnis: tarp difuzinės ir MPP palikti 38 mm oro tarpą ar tarp difuzinės ir MPP dėti 4 cm storio vatą.
Atsakyti
Pasirodo ne man vienam nuo PUR putų skauda galvą ar kyla kitokių sveikatos problemų. Pabandžiau vokiškuose interneto puslapiuose paieškoti PUR putų panaudojimo stogo šiltinimui. Nieko doro neradau. Vokiečiai naudoja kietas PIR plokštes, o ne putas purškia. Gal tam yra rimta priežastis?

Galima rasti ir daugiau straipsnių apie PUR putas, kuriuose rašoma, kad tik išpurškus putas negalima į patalpas eiti iki 72 val. Be to atitinkamos institucijos jau tyrinėja šitas putas. Nenustebčiau jei paaiškėtų, kad jas ne visur galima naudoti. Pavyzdžiui, išpurškus plokščią stogą gal ir nieko nenutiks, nes jos garus skleis į lauką, o išpurškus tarp gegnių gali duoti chemijos ir gyventojams. Be to pramonė ne šiaip sau kuria naujas PUR putas ne izocianotai. Čia dar apie labai "sveikas" PUR putas. Štai kas Lietuvoje jį dažnai naudoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 10 lapkričio 2014 - 13:17
Dar pasiskaitykite apie "auksines" PUR putas. Paskaitykite ir žmonių komentarus apačioje. Pasirodo, kad PUR putų reikia vengti ne tik tas 24-72 val. po išpurškimo. Dėl blogai atlikto darbo jos gali trūksti, skilti ir toliau sau skleisti prastą kvapą ir tuos garus. Man net lietuvaičiai, kurie purškė kaimynui stogą su PUR, sakė, kad perpjovus lenkiškas ir ispaniškas putas jau po sukietėjimo jos smirda. O atsieit vokiškos nesmirda.
Atsakyti
Atsivezk sviezia EPS i uzdara patalpa, ir savaite (kol pragaruos)- galva skaudes... smile.gif

Niekada chemija nebuvo sveika

QUOTE(cibulis @ 2014 11 10, 11:58)
Pasirodo ne man vienam nuo PUR putų skauda galvą ar kyla kitokių sveikatos problemų. Pabandžiau vokiškuose interneto puslapiuose paieškoti PUR putų panaudojimo stogo šiltinimui. Nieko doro neradau. Vokiečiai naudoja kietas PIR plokštes, o ne putas purškia. Gal tam yra rimta priežastis?

Galima rasti ir daugiau straipsnių apie PUR putas, kuriuose rašoma, kad tik išpurškus putas negalima į patalpas eiti iki 72 val. Be to atitinkamos institucijos jau tyrinėja šitas putas. Nenustebčiau jei paaiškėtų, kad jas ne visur galima naudoti. Pavyzdžiui, išpurškus plokščią stogą gal ir nieko nenutiks, nes jos garus skleis į lauką, o išpurškus tarp gegnių gali duoti chemijos ir gyventojams. Be to pramonė ne šiaip sau kuria naujas PUR putas ne izocianotai. Čia dar apie labai "sveikas" PUR putas. Štai kas Lietuvoje jį dažnai naudoja.

Atsakyti
Kazkaip netycia paskaiciau soudal (raudonu) putu aprasyma, tiesiai sviesiai ne gali bet sukelia vezi..

QUOTE(cibulis @ 2014 11 10, 13:44)
Dar pasiskaitykite apie "auksines" PUR putas. Paskaitykite ir žmonių komentarus apačioje. Pasirodo, kad PUR putų reikia vengti ne tik tas 24-72 val. po išpurškimo. Dėl blogai atlikto darbo jos gali trūksti, skilti ir toliau sau skleisti prastą kvapą ir tuos garus. Man net lietuvaičiai, kurie purškė kaimynui stogą su PUR, sakė, kad perpjovus lenkiškas ir ispaniškas putas jau po sukietėjimo jos smirda. O atsieit vokiškos nesmirda.

PS kazkoks straipsnis delfi buvo, kur naujos statybos butas = nuodai..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 10 lapkričio 2014 - 14:06
QUOTE(arkava @ 2014 11 10, 13:45)
Atsivezk sviezia EPS i uzdara patalpa, ir savaite (kol pragaruos)- galva skaudes...  smile.gif

Niekada chemija nebuvo sveika

Taip, EPS gamintojai neslepia, kad EPS skleidžia blogą kvapą, kuris iš jo išgaruoja per kažkiek laiko. Atrodo, kad savaitę ar kelias savaites.

Iš purškus PUR putas 24-72 val. net negalima eiti į pastato vidų. Be to jomis išpūtus stogą medinės gegnės gali vaikščioti ir PUR plokštumą įtrūks ir toliau skleis kenksmingas dujas. Be to nėra aišku ką jos iš viso ir kaip ilgai skleidžia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 10 lapkričio 2014 - 14:08
QUOTE(*** @ 2014 11 10, 14:03)
Kazkaip netycia paskaiciau soudal (raudonu) putu aprasyma, tiesiai sviesiai ne gali bet sukelia vezi..
PS kazkoks straipsnis delfi buvo, kur naujos statybos butas = nuodai..

O kaip konkrečiai vadinasi tos raudonos Soudal putos? Beje kur skaitei, kad sukelia vėžį. Man čia vienas PUR purškėjas atsiuntė propagandos apie vatas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 10 lapkričio 2014 - 15:33
QUOTE(cibulis @ 2014 11 10, 15:14)
Man čia vienas PUR purškėjas atsiuntė propagandos apie vatas.

Rusai moka tokius filmukus kurti.
Aš dar galiu pasakyti, kad plaučiai neturi skausmo receptorių ir dėl to mes labai mažai pajuntame stiklo vatos poveikio. Odą niežti, o plaučių ne, nors jų paviršiaus plotas dešimtis kartų didesnis nei odos. Taip pat akių oboliuose matosi ir jaučiasi mikro kapiliarinis kraujavimas, o plaučiuose to niekaip nepajustumem. PUR dujos kietėjant bent jau tiek gerai, kad jas galima pajusti iškart, ne taip kaip vatos mikro dulkes, tik tada kai padariniai pažengę toli.

Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 11 10, 16:43)
Aš dar galiu pasakyti, kad plaučiai neturi skausmo receptorių ir dėl to mes labai mažai pajuntame stiklo vatos poveikio. Odą niežti, o plaučių ne, nors jų paviršiaus plotas dešimtis kartų didesnis nei odos. Taip pat akių oboliuose matosi ir jaučiasi mikro kapiliarinis kraujavimas, o plaučiuose to niekaip nepajustumem. PUR dujos kietėjant bent jau tiek gerai, kad jas galima pajusti iškart, ne taip kaip vatos mikro dulkes, tik tada kai padariniai pažengę toli.

Panašu, kad PUR putų blogą poveikį sveikatą jūs linkęs labiau pateisinti nei vatų. O man kaip tik atrodo, kad dėl vatų buvę galybę tyrimų, vatoms yra priimtos įvairios direktyvos, jų gamybą patobulinta, jų žalingas poveikis sveikatai apribotas. O štai žalingu PUR putų poveikiu sveikatai dar tik pradeda domėtis, aiškintis. Gali daug įdomių dalykų išlįsti su laiku.
Atsakyti