Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 29 tema

QUOTE(korida @ 2014 11 07, 21:06)
Turiu mintyje putstiklio granulių  blokelius .
Spėk kiek šiltintojų is 100 mąstytų kaip čia bediskutuojantys  smile.gif ? O tu siūlai pasikviesti šiltintojus ir jų paklausti ir jiais pasikliauti .

Putstiklis tik su išlygomis. Bent jau man tai vis dar mistinė medžiaga. Bangas ją labai mėgsta.

Taip, dauguma šiltintojų taip nemąstys, bet kai kurie - GERI - tikrai taip mąsto. Šiandieną vienas buvo prie mano namo atvažiavęs dėl stogo šiltinimo. Prakalbėjome apie 1,5 val. Pripasakojau apie langų pjaustymą, apie savo priekabumą, apie apšiltinimo kokybę, kad uodas savo pasididžiavo neįkištų. Nepabėgo, nes kiti jau senai būtų patepę slides. Paprašė daugiau duomenų apie namą. Sakė antradienį pasikvies dar vieną atstovą gyvai prie namo, pasikalbėsime, aptarsime mazgus. Žmogus mato, kad aš žinau, ko noriu ir prastos kokybės nepriims. Bet nebėga. Gal kas ir pavyks. Supranta, kad vatos 100 proc. idealiai nesudėsi. Sakė jam kaip tik šiandieną stogą šiltino vata. Tai liepė perdaryti, nes kažkas buvo blogai. Štai tokie statybininkai man patinka. Aš jo ieškojau beveik mėnesį. Gal ir nesutarsime, bet patiko. Šiuo metu Lietuvoje didžiausia problema yra su gerų statybininku paieška, atranka.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 11 07, 22:53)
1. Sutinku. Tiesiog kol dar galiu bandau kuo geriau, kuo mažiau šilumos tiltelių. Panašiai kaip sportinis rezultatas.

2. Aš noriu tik tiek: gręžinio (100-120 m) ir siurblio, kuris: šildyti, ruoštų karštą vandenį ir vėsintų trobą. Vėsinimą galima suprasti kaip šildymą tik į grindis reikia paduoti žemą temperatūrą. Bet COP bus prastas. Arba galima turėti siurblį su pasyvią vėsinimo funkcija. Aš dar tik renkuosi. Gal turi ką pasiūlyti už gerą kainą? Noriu brendinio. Kino nenoriu.
Papildyta:

1.Kartais reikia neprarasti sveiko proto . Ar kaip akis izdegus siekti sporto rezultatu o paskui ai... .Vien pvz. su tavo pertvarom ... smile.gif
2.As saku ,kad nesuprantu kai tiek suinvestuoji i namo kailinius o paskui dar tiek suinvestuoji i sildymo prietaisus doh.gif .
Na audi tai audi negaliu pasiulyti ,bet skoda galima biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 07 lapkričio 2014 - 21:23
QUOTE(biesas66 @ 2014 11 07, 21:12)
Nebijei kad  tavo mazas integruojamas boileris nepatemps tavo silto vandens poreikiu ? Mano siurblys 10 t plius boileris 2,6 t.  Ir nori pasakyti kad brandas tik siektiek brangesnis ? Neapgaudinek saves. Na bet jusu reise rinktis.

Nebijau. Nes jei tokius integruoja dar didesni ponai Vakaruose, tai man tikrai tiks. Be to mano šeimos šilto vandens poreikis nėra didelis apie 3-4 kubai 4 asmenų šeimai. Sako, kad name poreikis padidėja, bet tikrai nemanau, kad privarysiu 10 kubų. Name manau kad neviršysiu 5-6 kubų į mėnesį. Aš iš principo esu sutvertas taupyti energiją: išjunginėju šviesas, šildymus, prieš naktį visus prietaisus iš budėjimo rėžimo išjungiu. Aš mėgstu taupyti energiją. Man tai išeina natūraliai. Kiti dėl to turi lipti per save. Nenoriu taupyti tik važiuodamas mašina. Visai netaupau saliarkos. Važinėju šiek tiek per greitai arba daug greičiau nei visi.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 11 07, 21:22)
1.Kartais reikia neprarasti sveiko proto . Ar kaip akis izdegus siekti sporto rezultatu  o paskui ai...  .Vien pvz. su tavo pertvarom ... smile.gif
2.As saku ,kad nesuprantu kai tiek suinvestuoji i namo kailinius o paskui dar tiek  suinvestuoji i sildymo prietaisus  doh.gif  .
Na audi tai audi negaliu pasiulyti ,bet skoda galima  biggrin.gif

1. Aš kol kas laikausi projekto. Tik tiek. O kas su pertvarom blogai?

2. Ir man atrodo, kad ŠS brangu. Bet aš gi sakiau savo principą: sumažinau apie 100 kv. m namą nuo 250 iki 137 kv. m šildomo ploto, todėl manau, kad papildomas apšiltinimas man nieko nekainavo. Net ir ŠS nieko nekainuos. Turiu visą buhalteriją. Aš skaičiuoju ne viską bendrai, o kiekvieną dalykai atskirai: pamatai, sienos, stogas, grindys, apšiltinimas, langai ir t.t. Ateinantį pavasarį-vasarą galėsiu pateikti detalią sąmatą. Manau, kad išleidau daug mažiau nei daugelis. Net beveik nieko nedarydamas prie savo namo. Šiek tiek padirbėjau, bet mano namas kol kas atitinka mano filosofija: jis man tarnauja, o ne aš jam. man reikia tinginio namo.
Atsakyti
Dristu manyti, kad man 1m2 kainavo dvigubai pigiau, nors nemazai ir pac padirbejau, ir visiskai visu micro vatu nesugaudziau (PN nesitaikau). Taciu uz si skirtuma, jis puikiai man tarnaus, sildysis ir kitus sildys... biggrin.gif
Gaila, bet negaliu saves suvaldyt, pirmadieni startuojam su pirtim, jai prioritetas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 11 07, 21:49)
Dristu manyti, kad man 1m2 kainavo dvigubai pigiau, nors nemazai ir pac padirbejau, ir visiskai visu micro vatu nesugaudziau (PN nesitaikau). Taciu uz si skirtuma, jis puikiai man tarnaus, sildysis ir kitus sildys... biggrin.gif
Gaila, bet negaliu saves suvaldyt, pirmadieni startuojam su pirtim, jai prioritetas smile.gif

Taigi pats laikas pakabėti apie pinigus. Reikia skelbti plotus, medžiagas ir kvadratus, kad būtų aiškiau. Dar varžas, sprendimus. Būtų tikrai įdomu kitiems. Aš šiandieną neskelbsiu. Tingiu skaičiuoti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 11 07, 23:38)
Nebijau. Nes jei tokius integruoja dar didesni ponai Vakaruose, tai man tikrai tiks. Be to mano šeimos šilto vandens poreikis nėra didelis apie 3-4 kubai 4 asmenų šeimai. Sako, kad name poreikis padidėja, bet tikrai nemanau, kad privarysiu 10 kubų. Name manau kad neviršysiu 5-6 kubų į mėnesį. Aš iš principo esu sutvertas taupyti energiją: išjunginėju šviesas, šildymus, prieš naktį visus prietaisus iš budėjimo rėžimo išjungiu. Aš mėgstu taupyti energiją. Man tai išeina natūraliai. Kiti dėl to turi lipti per save. Nenoriu taupyti tik važiuodamas mašina. Visai netaupau saliarkos. Važinėju šiek tiek per greitai arba daug greičiau nei visi.
Papildyta:

1. Aš kol kas laikausi projekto. Tik tiek. O kas su pertvarom blogai?

2. Ir man atrodo, kad ŠS brangu. Bet aš gi sakiau savo principą: sumažinau apie 100 kv. m namą nuo 250 iki 137 kv. m šildomo ploto, todėl manau, kad papildomas apšiltinimas man nieko nekainavo. Net ir ŠS nieko nekainuos. Turiu visą buhalteriją. Aš skaičiuoju ne viską bendrai, o kiekvieną dalykai atskirai: pamatai, sienos, stogas, grindys, apšiltinimas, langai ir t.t. Ateinantį pavasarį-vasarą galėsiu pateikti detalią sąmatą. Manau, kad išleidau daug mažiau nei daugelis. Net beveik nieko nedarydamas prie savo namo. Šiek tiek padirbėjau, bet mano namas kol kas atitinka mano filosofija: jis man tarnauja, o ne aš jam. man reikia tinginio namo.

1. Viskas gerai negriauk smile.gif
2.Jei vadovautis tokia logika tai ir galima nuo 137 susimazinti iki 80 ir kiek zmoniu tokiuose gyvena ir vargo nemato smile.gif ir dziaugiasi .Manu ,kad toks lyginimas doh.gif doh.gif
Atsakyti
Tai tikslumo ir aiskumo delei, ir akcentuoju m2 (ne kvadratura, aukstu sk ir t.t). Visiems vienodai.
Pagal samata, dabar gaunasi apie 1000-1050 uz m2 (snd uzliejom sildomas grindis). Sienos R-8, stogo-bus 9-10. Grindu=apie6.

QUOTE(cibulis @ 2014 11 07, 20:52)
Taigi pats laikas pakabėti apie pinigus. Reikia skelbti plotus, medžiagas ir kvadratus, kad būtų aiškiau. Dar varžas, sprendimus. Būtų tikrai įdomu kitiems. Aš šiandieną neskelbsiu. Tingiu skaičiuoti.

Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 11 07, 20:57)
Geriausias brandas yra -SALDA ! 
Bet ponam matyt perprastas.

su jais viskas butu gerai jeigu sugebetu pasiulyti nedidelio galingumo invertinius silumos siurblius. Yra kur tobuleti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 11 07, 21:03)
Tik aš tokiam namui daryčiau židinį, granulinę krosnelę, pečių su ortakiais ir pan. Būtų daug priimtiniau ir su atsinaujinančiais šaltiniais tikrai gautumėte A++ klasę. Su dujomis reikėtų labai pasistengti, nes būtų žemesnė klasė.

Apie židinį tai aš labai rimtai galvoju. Plius ateity oras-vanduo įsirengt. Nors ir dabar visokių papigiai galima rast: http://www.skelbiu.l...o-19871158.html
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 11 07, 21:12)
Nebijei kad  tavo mazas integruojamas boileris nepatemps tavo silto vandens poreikiu ? Mano siurblys 10 t plius boileris 2,6 t.  Ir nori pasakyti kad brandas tik siektiek brangesnis ? Neapgaudinek saves. Na bet jusu reise rinktis.

Mums reiketu 8-9KW g.gif . Ar ju gaminami SS inverteriniai, ar turi integruota boileri, pasyvaus vesinimo funkcija?
Atsakyti
QUOTE(GoldenEye @ 2014 11 08, 00:43)
Apie židinį tai aš labai rimtai galvoju. Plius ateity oras-vanduo įsirengt. Nors ir dabar visokių papigiai galima rast: http://www.skelbiu.l...o-19871158.html

Is vis bet kokiame name ar tai butu EE ar standartinis pagrindinis sildymo saltinis kaip zidinys totali doh.gif doh.gif doh.gif .Kaip masinai atsarginis ratas - taip smile.gif gali dirbti kaip zapaske , nors siais laikais yra ir greito klijavimo rinkiniu biggrin.gif ....Pagrindinis sildymas turi buti konfortabilus ,nebent norite peckuriauti ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 07 lapkričio 2014 - 23:16
visi su savais klausimais, uzduosiu ir as viena:) as pradejau sukti galva, kaip pasiekti gera namo sandaruma, pasyvaus namo betkuriuo atveju neislausiu, taciau kuo geresni sandaruma gali islauzti bet kas, tik laiko, siek tiek pinigu ir noro, ir ta 0,6 oro pasikeitima labai realu pasiekti, ko pasekoje kuo geresnis sandarumas, tuo maziau isleisite sildymui, nejausite per didelio skirtumo vejuotomis dienomis, kadangi bus rekuperacine vedinimo sistema, langu ziema nereikes atidarineti.
Lubas siltinau ekovata, prisaudydamas armuota plevele su aliuminio folija, o poto prisukdamas taselius kas 40cm, kadangi is savo patirties pamaciau, kad su plevele tikrai neisgausiu gero sandarumo, desiu papildomai pir 5cm su folija, kaip ir pas cibuli sienos yra per aukstai ismurytos, jei butu buvus galimybe, buciau jas nugrioves, taciau ant ju remiasi stygos, kurios yra suverztos su gegnemis, del stogo stabilumo, todel pir neiseina visu lubu plotu. Perimetru reikes naudoti lipnia juosta, gera juosta labai brangiai kainuoja, bet cia nieko nepakeisi. Kiek teko surasti internete ir siap dometis, analogu neturincios juostos yra dvi: tescon profil ir siga rissan(jei kam idomu, ieliu nuoroda:Lipnios juostos, galite atsisiusti excel faila siame puslapyje su testo rezultatais) abieju kainos panasios, apie 90lt uz rulona, 25-30m. Mintas naudojo ir kiti forumieciai bitumo juosta, kaina ta pati uz ta pati metraza, taciau apie ja jokios informacijos neradau, nes jos paskirtis kaip ir daugiau stogui, taciau irgi svarstytinas variantas.
Bent jau UK kai buvau pasyviu namu seminare, tescon minejo kaip pacia geriausia, kuria visi naudojo, kolkas lygtai geriausias namo sandarumo rezultatas buvo pasiekta 0.058 karto pasikeitimas per valanda, mintas saunuolis, manau antras zinomas rezultatas, vienas geriausiu pasulyje:)
Langai,durys kas be ko, turi buti sureguliuoti ir perimetru uzsandarinti.Kitas man labai klausima keliantis klausimas, ar reiktu praeiti su sandarinimo juosta visu pirmo auksto perimetru, sanduroje pamatas su siena, siaip pas mane siltinimo sluoksnis pasikelia virs pamato apie 5 cm, tada 6cm betonas, taciau buvo deta 2 cm eps juosta perimetru, galvoju ar bus ten taip sandaru?
Visos sienos nutinkuotos, kas galbut turetu uztikrinti sandaruma, rozetemes taip pat bus labai skiriamas didelis demesys, kadangi namas buvo pastatytas is betoniniu blokeliu, viduje jie turi oro tarpa, todel visos palanges buvo uzbetonuotos, kad juose nevyktu konvekcija.
Gal galetumete pasidalinti, kas jau dare sandarumo testa, problematiskiausias vietas, kurias reiketu daugiausiai skirti demesio?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orginalus: 08 lapkričio 2014 - 01:57