Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 29 tema

ačiū labai už pagalbą, dabar reik vėl viską susidėliot apskaičiuot ir įvertinti
dar išsaiškinti ar iš vis galima į valstybei priklausantį vandenį ką nors "merkti" išskyrus meškeres smile.gif

ačiū už nuorodą, tai dabar reik ko gero išsiaiškinti ar iš vis negalima, ar reik gauti statybų leidimus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silent night: 07 lapkričio 2014 - 19:59
QUOTE(Verteris @ 2014 11 07, 21:49)
Bėda tik ta, kad susipyksit su kokiais kaimynais ar šiaip užmatys koks žvejys ar praeivis ir priduos aplinkosaugininkams su statybų inspekcija, teks susivyniot visus kontūrus ir dar baudas susimokėt už nelegalią statybą (gal dar ir aplinkosaugininkai pridėtų už kažką)...

Čia nebent tas telkinys jūsų, tada merkt būtų galima drąsiau.

As nesuprantu kodel leidzia vertikalius grezinius o jau i vandens telkinius ne ,logikos nera doh.gif doh.gif
jei jau konfliktiskas esi ir ruosiesi rimtai pyktis biggrin.gif tai geriau daryk taip ,kad kas neuztiktu ...
Papildyta:
QUOTE(Silent night @ 2014 11 07, 21:52)
ačiū labai už pagalbą, dabar reik vėl viską susidėliot apskaičiuot ir įvertinti

Dar pagal preliminare situacija kokia yra ...
prasykit architekto ,kad vitrinas projetuotu bent i PV puse.
Atsakyti
QUOTE(Silent night @ 2014 11 07, 17:57)
Dabar prieš teikiant pageidavimų sąrašą  architektui esu pastrigusiu ties dviem klausimais - kas svarbu projektavime:
- rūsys? mes turim pamatus sklype (yra namukas kurį griausim, bet pamatai labai geri ir jų dalį norim panaudoti) - juose yra mažiukas rūsiukas, sausas, su vandenimis viskas ok
ką daryti jį palikti ar užpilti? jei gerai apšlitnism - koks rūsiuko tikslas liks? dar labai stipriai nesigilinau, bet gal jis gali būt panaudotas žemės šilumokaičiui? rūsiukas būtų tambūre - jei liktų

Aš esu kategoriškai prieš namus su rūsiais. Rasiai gali būti, bet turi būti šalia, o ne po namu. Nes rūsys po namu yra brangus, jį irgi reikia šildyti, šiltinti, dažnu atveju tai šalčio tiltas. Ne vienas architektas, statybininkas yra teisingai pastebėjęs: daug pigiau namą pakelti į viršų nei lįsti po žeme.

Bet jūsų situacija gana įdomi. Jei rūsys tikrai geras, tai kaip ir būtų gaila griauti, nes pamatai jau yra. Bet esminis dalykas: jį reikia labai gerai apšiltinti. Garantuotai po rūsio pamato padu nėra apšiltinimo sluoksnio ir jo tenai jau nepakišite. Nežinau, koks rūsio gylis, bet iš jo pamatų į sienas eis šaltis ar per namo sienas į žemę išeis rūsio ir pirmo aukšto šilumą. Pastatyto rūsio be šilumos tiltelių neapšiltinsite. Reikėtų realiai žiūrėti jūsų situaciją. Pasikvieskite šiltintojus ir jie pasakys, kaip ir ką pavyktų apšiltinti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 11 07, 22:25)
Aš esu kategoriškai prieš namus su rūsiais. Rasiai gali būti, bet turi būti šalia, o ne po namu. Nes rūsys po namu yra brangus, jį irgi reikia šildyti, šiltinti, dažnu atveju tai šalčio tiltas. Ne vienas architektas, statybininkas yra teisingai pastebėjęs: daug pigiau namą pakelti į viršų nei lįsti po žeme.

Bet jūsų situacija gana įdomi. Jei rūsys tikrai geras, tai kaip ir būtų gaila griauti, nes pamatai jau yra. Bet esminis dalykas: jį reikia labai gerai apšiltinti. Garantuotai po rūsio pamato padu nėra apšiltinimo sluoksnio ir jo tenai jau nepakišite. Nežinau, koks rūsio gylis, bet iš jo pamatų į sienas eis šaltis ar per namo sienas į žemę išeis rūsio ir pirmo aukšto šilumą. Pastatyto rūsio be šilumos tiltelių neapšiltinsite. Reikėtų realiai žiūrėti jūsų situaciją. Pasikvieskite šiltintojus ir jie pasakys, kaip ir ką pavyktų apšiltinti.

Cia raso ,kad ne PN ar A+ ar A++ nama stato smile.gif , nori silto namo ...
Juostinius pamatus galima apsiltinti lygiai taip pat PANASIAI kaip greztinius su poliais .
Juostiniuose pamatuose galima labai graziai nutraukti ,,salcio tilta'' su atitinkamom medziagom ,pvz.murinant pirma eile atitinkamais blokeliais .
Siltintojas siltintojiui nelygu ... kitas pasakys kam tau ar tu doh.gif ....
P.S. Ir is vis su SS PH tie mini tiltukai smile.gif
P.S.1 Man is vis klausims pasitojo kam tu tiek siltini ir nenori elektra vien sildytis ar pigesniu A-W SS o virs 30klt guldai ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 07 lapkričio 2014 - 20:46
QUOTE(Silent night @ 2014 11 07, 17:57)
Dabar prieš teikiant pageidavimų sąrašą  architektui esu pastrigusiu ties dviem klausimais - kas svarbu projektavime:
- rūsys? mes turim pamatus sklype (yra namukas kurį griausim, bet pamatai labai geri ir jų dalį norim panaudoti) - juose yra mažiukas rūsiukas, sausas, su vandenimis viskas ok
ką daryti jį palikti ar užpilti? jei gerai apšlitnism - koks rūsiuko tikslas liks? dar labai stipriai nesigilinau, bet gal jis gali būt panaudotas žemės šilumokaičiui? rūsiukas būtų tambūre - jei liktų

Sveiki,

Pas mane buvo panaši situacija kaip pas jus. Buvusio sodo namelio pamatai atsidūrė pagal mano projektą ten, kur turi būti vieta automobiliams prie namo. Vis tiek turėjau tiesiog užkasti tuos pamatus, tai pasikonsultavęs su Bangu įrengiau ten žemės šilumokaitį, tik vietoj keraminių naudojau GKG3 14cm aukščio betoninius blokelius.
http://www.part.lt/p...194ad028845.jpg
http://www.part.lt/p...1df4dba0344.jpg
http://www.part.lt/p...d7d4c456431.JPG
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 11 07, 20:39)
Cia  raso ,kad ne PN ar A+  ar A++ nama stato  smile.gif , nori  silto namo ...
Juostinius pamatus galima apsiltinti lygiai taip pat PANASIAI kaip greztinius su poliais .
Juostiniuose pamatuose galima labai graziai nutraukti ,,salcio tilta'' su atitinkamom medziagom ,pvz.murinant pirma eile atitinkamais blokeliais .
Siltintojas siltintojiui nelygu ... kitas pasakys kam tau ar tu doh.gif  ....
  P.S. Ir is vis su SS PH tie mini tiltukai smile.gif
N

Aš supratau, kad nelenkia link A+ ar A++. Aš tik pasakiau savo nuomonę.

O kokius čia super dūper blokelius turi, kurie ir šilumos tiltelius nutraukia ir apkrovas laiko? Geriausias variantas: į Finnfoam lovius įdėti juostinio pamato padą. Jokio šalčio tilto, tvirtas ir patikimas pamatas. Tik šiuo atveju jau vėlu.

Šiltintojas šiltintojui nelygus. Tai gi čia ne apie tai tema, kad gal kažkaip jurtą pastato. Čia kalbame kaip pastatyti tikrai šiltą namą. Todėl tokių postringavimų neturėtų būti.

Atsakyti
Klausykit, nedidėlės kvadratūros 80-100m2 EE namą šildyti suskystintomis dujomis iš balionų nebūtų labai didelė nesamonė? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 11 07, 20:39)
1. P.S. Ir is vis su SS PH tie mini tiltukai smile.gif

2. P.S.1  Man is vis klausims pasitojo kam tu tiek siltini ir nenori elektra vien sildytis ar pigesniu  A-W SS  o virs 30klt guldai ...

1. Sutinku. Tiesiog kol dar galiu bandau kuo geriau, kuo mažiau šilumos tiltelių. Panašiai kaip sportinis rezultatas.

2. Aš noriu tik tiek: gręžinio (100-120 m) ir siurblio, kuris: šildyti, ruoštų karštą vandenį ir vėsintų trobą. Vėsinimą galima suprasti kaip šildymą tik į grindis reikia paduoti žemą temperatūrą. Bet COP bus prastas. Arba galima turėti siurblį su pasyvią vėsinimo funkcija. Aš dar tik renkuosi. Gal turi ką pasiūlyti už gerą kainą? Noriu brendinio. Kino nenoriu.
Papildyta:
QUOTE(zeng @ 2014 11 07, 20:46)
Pas mane buvo panaši situacija kaip pas jus.

Džiugu, kad dar kažkas ne tik rašo, bet ir duoda vaizdų. Visai kitas bendravimo ir supratimo lygis. Taip daug produktyviau.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 11 07, 21:53)
1. Sutinku. Tiesiog kol dar galiu bandau kuo geriau, kuo mažiau šilumos tiltelių. Panašiai kaip sportinis rezultatas.

2. Aš noriu tik tiek: gręžinio (100-120 m) ir siurblio, kuris: šildyti, ruoštų karštą vandenį ir vėsintų trobą. Vėsinimą galima suprasti kaip šildymą tik į grindis reikia paduoti žemą temperatūrą. Bet COP bus prastas. Arba galima turėti siurblį su pasyvią vėsinimo funkcija. Aš dar tik renkuosi. Gal turi ką pasiūlyti už gerą kainą? Noriu brendinio. Kino nenoriu.
Papildyta:

Džiugu, kad dar kažkas ne tik rašo, bet ir duoda vaizdų. Visai kitas bendravimo ir supratimo lygis. Taip daug produktyviau.

Geriausias brandas yra -SALDA !
Bet ponam matyt perprastas. 😁
Atsakyti
QUOTE(GoldenEye @ 2014 11 07, 20:47)
Klausykit, nedidėlės kvadratūros 80-100m2 EE namą šildyti suskystintomis dujomis iš balionų nebūtų  labai didelė nesamonė?  4u.gif

Viskas nėra nesąmonė. Mano mama ir uošis iš tokių balionų maistą šildo, gamina. Tą patį galima daryti ir su šildymu. Jei dėl saugumo nekils problemų ir jums priimtinas toks variantas, tai gali būti geras būdas.

Tik aš tokiam namui daryčiau židinį, granulinę krosnelę, pečių su ortakiais ir pan. Būtų daug priimtiniau ir su atsinaujinančiais šaltiniais tikrai gautumėte A++ klasę. Su dujomis reikėtų labai pasistengti, nes būtų žemesnė klasė.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2014 11 07, 20:57)
Geriausias brandas yra -SALDA ! 
Bet ponam matyt perprastas. 😁

Aš tikrai ne ponas, paprašyčiau. O Salda tikrai nėra prastas. Tiesiog jie negali pagaminti silpnesnio 5,6 kW siurblio, o kaina nėra labai konkurencinga, nes ir karšto vandens talpa nebus integruota, o teks pirkti atskirą. Viską sudėjus išeina keliais tūkst. Lt pigiau nei poniški. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 11 07, 22:46)

O kokius čia super dūper blokelius turi...
Šiltintojas šiltintojui nelygus. Tai gi čia ne apie tai tema, kad gal kažkaip jurtą pastato. Čia kalbame kaip pastatyti tikrai šiltą namą. Todėl tokių postringavimų neturėtų būti.

Turiu mintyje putstiklio granulių blokelius .
Spėk kiek šiltintojų is 100 mąstytų kaip čia bediskutuojantys smile.gif ? O tu siūlai pasikviesti šiltintojus ir jų paklausti ir jiais pasikliauti .
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 11 07, 22:03)
Viskas nėra nesąmonė. Mano mama ir uošis iš tokių balionų maistą šildo, gamina. Tą patį galima daryti ir su šildymu. Jei dėl saugumo nekils problemų ir jums priimtinas toks variantas, tai gali būti geras būdas.

Tik aš tokiam namui daryčiau židinį, granulinę krosnelę, pečių su ortakiais ir pan. Būtų daug priimtiniau ir su atsinaujinančiais šaltiniais tikrai gautumėte A++ klasę. Su dujomis reikėtų labai pasistengti, nes būtų žemesnė klasė.
Papildyta:

Aš tikrai ne ponas, paprašyčiau. O Salda tikrai nėra prastas. Tiesiog jie negali pagaminti silpnesnio 5,6 kW siurblio, o kaina nėra labai konkurencinga, nes ir karšto vandens talpa nebus integruota, o teks pirkti atskirą. Viską sudėjus išeina keliais tūkst. Lt pigiau nei poniški.  4u.gif

Nebijei kad tavo mazas integruojamas boileris nepatemps tavo silto vandens poreikiu ? Mano siurblys 10 t plius boileris 2,6 t. Ir nori pasakyti kad brandas tik siektiek brangesnis ? Neapgaudinek saves. Na bet jusu reise rinktis.
Atsakyti