Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 29 tema

Manau, kad palyginimas su palapine, visiskai kvailas smile.gif))
Jei taip butu, ir difuz leistu vandeni- visi stogai butu seniai supuve. Anksciau aprasiau savo bandyma su noname difuzine-ji nelaidi vandeniui is vienos puses, is kitos laidi garams (gal).
Jokio tarpo tada nedariau, glaudziau 25 cm vatos prie jos. Garantiju niekas nedave (kaip cia reikalaujama), ir R arr liambda pakitimu nustatyt nesugebejau...

QUOTE(cibulis @ 2014 11 04, 14:49)
Bangas, Mintas, *** gal ir Biesas, žodžiu, visi sakot, kad tarp difuzinės ir priešvėjinės vatos iš vidaus negalima palikti oro tarpelio. Atsieit difuzinė dėl temperatūrų skirtumo kondensuosis, drėks ir drėkins vatą, o tuomet jau nieko gero su tokiu apšiltinimu.

Keli šiltinimo medžiagų pardavėjai man sako kaip tik priešingai - tarpelį reikia palikti. Pavyzdžiu, net vatos gamintojai rekomenduoja palikti 5 cm oro tarpelį (spauskite ant pdf ir pamatysite visą brėžinį). Panašų mazgą man atsiuntė ir PIR plokščių pardavėjai. Pastarasis pasakojo, kad difuzinė plėvelė dirba panašiai kaip palapinė. Sako, jei aplyja, tai lietus gali laikyti ant išorinės pusės ir nesigeria į vidų. Tačiau tereikia prisliesti prie difuzinės plėvelės, kuri iš išorės yra aplyta, drėgna, ir drėgmė prasiskverbs į vidinę difuzinės plėvelės pusę. Todėl atsieit yra blogai difuzinę glausti prie pat vatos, nes būtent tuomet vata ir drėgsta.

Gavau dar pasiūlymą stogą apšiltinti PIR plokštėmis. Jų liamda, kaip žinia, labai gera, todėl pakaktų maždaug 32 cm storio apšiltinimo medžiagos. Bėda ta, kad mano gegnių aukšti 40 cm. Vadinasi, apie 25 cm PIR plokščių sudėčiau tarp gegnių ir 6-7 cm ant gegnių. Tokiu atveju gegnių viduje liktų net 15 cm oro tarpas. O tai jau negerai. Ką su tuo oro tarpu daryti? Ir iš viso ar geras dalykas PIR plokštes kišti tarp gegnių? Kainos aspekto nelieskime.

Jei gerai supratau, tai čia stogo sumuštinis su oro tarpu tarpu MPP ir difuzinės plėvelės. Tas oro tarpas apibrėžiamas kaip neveikiantis. Nežinau ar gerai sudėliojau.

Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2014 11 04, 16:10)
PIR tarp gegnių tai kaip ir prarastų savo prasmę. PIR turi būti vientisa danga. Jau geriau tarp gegnių putplastį, o PIR iš apačios ar viršaus (na atitinkamai kad U-Wert'as neparodytų blogai).

Šiaip tai labai gera pastaba. Tik tiek, kad aš PIR plokštes gaučiau už žiauriai gerą kainą. Teisingiau sąlyga buvo tokia: jei visą stogą šiltinu tik PIR plokštėmis, tai gaunu labai gerą kainą. Aišku, kad ji būtų brangiau už ekovatą, bet kaina nebūtų žiauriai didesnė. Kainos skirtumas būtų apie 10 000 Lt, bet čia gana primityvus skaičiavimas.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 11 04, 16:27)
1. Parasyta hidroizoliacija o ne difuzine pleve. Hidro izoliacija kitaip tariant antikondensacine. Taip ji turi buti ventiliuojama tiek is virsaus tiek apacios.

2. Del PIR. Neteko jos ciupinet, bet kaip suprantu ji yra kaip finfoam ty super kieta medziaga. Pjaustymas beprasmis.

3. Tarpeli nupiese tam kad uzakcentuoti jog pleve turi buti ilinkusi kad neslaptu medine dalis, nera parasyta kad tarpas turi ventiliuotis. Tavo stogas pakankamai status kad nesuktum del to galvos. Beje gi vienetai dedas tokias gegnes kaip pats, tradiciskai visi naudoja paprastas pvz ~200x50 ar 60 kur nera numatyta kazkas specialiai tarpo palikimui.

4. Jai i tarpus susidesi
http://www.steico.lt/steicotop.html
tai tu tikrai neispus, beje tokius po cerpem naudoja net nededant difuzines.

1. Čia gal ir tiesą sakai. Ypač jei tikėti, pavyzdžiui, štai šia informacija.

2. Pardavėjai sako, kad jis labai kietas ir su EPS pjaustykle jo nepapjaustysi. Pjaustomas jis tik su pjūklu. O tai reiškia, kad nėra labai tiksliai supjaustomas, todėl neaišku ar bus gerai sudėtas tarp gegnių, gali būti tarpų. Aišku galima užpūsti klijais.

3. Paguodei. 4u.gif

4. Šita plokštė gera. Tik visa esmė, kad plokštė turi būti taip pritvirtina, kad neišpūstų difuzinės plėvelės. Aš MPP ar Steico plokštę norėčiau tvirtinti iš vidaus prie gegnių medinės dalies štai taip (vatos gali ir nebūti), bet MPP plokštė gali vaikščioti. Gal kai bus didesnė taip stipriai nevaikščios. Kitas dalykas, ką dėti į tarpą tarp MPP plokštės ir difuzinės. Lyg ir negerai palikti oro tarpą. Tokiu atveju lieka tik vata. Ar yra dar kažkokių medžiagų? Ar kaip išspręsti šį mazgą, kad būtų galima pūsti celiuliozės vatą? Būčiau ant gegnių iš viršaus sudėjęs MPP plokštes, dabar nekiltų klausimų, bet darbas jau padarytas. O kol kas vis dar galvoju, kad geriausias variantas yra celiuliozės, ekovata, nes užpildo visus tarpus.

Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2014 11 04, 17:45)
Manau, kad palyginimas su palapine, visiskai kvailas  smile.gif))
Jei taip butu, ir difuz leistu vandeni- visi stogai butu seniai supuve. Anksciau aprasiau savo bandyma su noname difuzine-ji nelaidi vandeniui is vienos puses, is kitos laidi garams (gal).
Jokio tarpo tada nedariau, glaudziau 25 cm vatos prie jos. Garantiju niekas nedave (kaip cia reikalaujama), ir R arr liambda pakitimu nustatyt nesugebejau...

Galbūt vanduo ne medieną pūdo, o tik renkasi į vatas, kurios drėksta ir neatlieka savo šiltinimo funkcijos. Galbūt vanduo medžio nepasiekia arba pasieka labai mažas jo kiekis.
Atsakyti
1. Sąlyga kyla iš kiekio, ar iš pardavėjo noro kad kitokių medžiagų nenaudotum? Jei iš kiekio, tai gal kiekio problemą būtų galima spręsti kooperuojantis? Kokia ta labai gera kaina ne paslaptis? Kalba eina apie folguotą PIR? Aš į PIR rimtai nežiūriu iš esmės tik dėl kainos.
2. Su pjaustykle nepapjaustysi dėl PIR atsparumo karščiui. Pjaustyklėmis galima pjaustyti ir kietesnį XPS.
QUOTE(cibulis @ 2014 11 04, 18:13)
1. sąlyga buvo tokia: jei visą stogą šiltinu tik PIR plokštėmis, tai gaunu labai gerą kainą. Aišku, kad ji būtų brangiau už ekovatą, bet kaina nebūtų žiauriai didesnė. Kainos skirtumas būtų apie 10 000 Lt, bet čia gana primityvus skaičiavimas.
2. Pardavėjai sako, kad jis labai kietas ir su EPS pjaustykle jo nepapjaustysi. Pjaustomas jis tik su pjūklu. O tai reiškia, kad nėra labai tiksliai supjaustomas, todėl neaišku ar bus gerai sudėtas tarp gegnių, gali būti tarpų. Aišku galima užpūsti klijais. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 11 04, 21:06)
Sąlyga kyla iš kiekio, ar iš pardavėjo noro kad kitokių medžiagų nenaudotum? Jei iš kiekio, tai gal kiekio problemą būtų galima spręsti kooperuojantis? Kokia ta labai gera kaina ne paslaptis? Kalba eina apie folguotą PIR? Aš į PIR rimtai nežiūriu iš esmės tik dėl kainos.

Sąlygos nežinau. Jie tiesiog nori, kad stoge būtų vien PIR. Tai greičiausiai dėl to, kad būtų tik jų stogas. Automatiškai ir daugiau medžiagos tokiu atveju parduotų. Kaina tokia: vienas kvadratinis metras plokštės, kurios storis 20 cm kainuotų apie 149 Lt.

Arba paprasčiau. Mano stogui reikėtų apie 31-32 cm storio PIR plokščių sumuštinio. Tokiu atveju 32 cm storio PIR plokštės (20+12 cm) su aliuminiu 1 kv. m kainuotų apie 241 Lt. Čia be montavimo darbų. Jei dėčiau PIR plokštes, kurių pati paskutinė būtų su GKP plokšte (20+5+6 cm PIR ir 1 cm GKP), tuomet 1 kv. m be darbo kainuotų apie 270 Lt. Už darbą manau, kad būtų apie 30 Lt. Tokiu atveju su GKP būtų apie 300 Lt.

Celiuliozės kaina
GKP - 5,88 Lt
PIR plokštė - 74,55 Lt.
Celiuliozė - 86 Lt.
Stogo paruošimas - 25 Lt.
MPP - 8 Lt.
Priešvėjinė vata - 7,68 Lt.
Iš viso: apie 207 Lt. Dar gali būti nenumatytų darbų ir medžiagų, todėl 1 kv. m kaina turėtų būti apie 220 Lt.

Kainos skirtumas tarp PIR plokščių ir ekovatos apie 80 Lt už 1 kv. m. Tik man su PIR plokštėmis neaišku, ką daryti su oro tarpu: tarp gegnių dėčiau daugiausiai 25 cm PIR. Liktų apie 15 cm oro tarpas. Ką su juo daryti? Nes dar reikia PIR plokštes dėti ir po gegnėmis, kad uždarytų gegnes iš vidaus, užsandarintų visą stogą ir atliktų garo barjero funkcija. O gegnės sudėtos specialiai storos, kad tilptų kuo daugiau apšiltinimo tarp gegnių, bet lieka oro tarpas. Už PIR plokštes palyginti su ekovata permoku apie 10 000 Lt, dar permokėta už nereikalingą gegnių storį ir išeina, kad permoka kokie 12 000 - 14 000 Lt, o viduje gegnių nereikalingas oro tarpas.

Papildyta:
O čia filmukas kaip reikia montuoti PIR plokštes. Vaizdas tai žiaurokas: pjauna 3 cm siauresnę plokštę ir tarpus užvaro putomis, klijais. Daug klijų sueis. O ir šiaip neaiški darbų kokybė.
Atsakyti
Tai kubas 745 lt. Man nepanašu į labai gerą kainą, kai kubas neoporo kainuoja ~200.
QUOTE(cibulis @ 2014 11 04, 21:57)
Sąlygos nežinau. Jie tiesiog nori, kad stoge būtų vien PIR. Tai greičiausiai dėl to, kad būtų tik jų stogas. Automatiškai ir daugiau medžiagos tokiu atveju parduotų. Kaina tokia: vienas kvadratinis metras plokštės, kurios storis 20 cm kainuotų apie 149 Lt. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 11 04, 22:14)
Tai kubas 745 lt. Man nepanašu į labai gerą kainą, kai kubas neoporo kainuoja ~200.

Čia jau kaina su 25-26 proc. nuolaida.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 11 04, 22:22)
Čia jau kaina su 25-26 proc. nuolaida.

Tie kurie bando tau ikisti pir uz tokia kaina tikriausi apsisaukeliai, pats paziurek kokia kaina 20 cm pir, kad ir cia:pir
660lt gaunasi uz kuba, o tau tipo kisa uz 745 su 25 proc nuolaida, nu normaliai:)
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 11 04, 21:57)
O čia filmukas kaip reikia montuoti PIR plokštes. Vaizdas tai žiaurokas: pjauna 3 cm siauresnę plokštę ir tarpus užvaro putomis, klijais. Daug klijų sueis. O ir šiaip neaiški darbų kokybė.

Saaba gerai pastebėjo, kad PIR teisingiausias panaudojimas būtų vientisos plokštumos apšiltinimas PIR. JI kieta, nebijo lietaus ir turėtų būti dengiama prieš uždengiant stogo dangą, t.y. įrengiama kaip dalis konstruktyvo, o ne klasikiniu lietuvišku atveju - gegnės, difuzinė, grebėstai, stogo danga, pertrauka, galvos skausmas - kaip šiltinti.
Šitas filmukas yra daugiau antireklaminis.

QUOTE(cibulis @ 2014 11 04, 15:49)
visi sakot, kad tarp difuzinės ir priešvėjinės vatos iš vidaus negalima palikti oro tarpelio. Atsieit difuzinė dėl temperatūrų skirtumo kondensuosis, drėks ir drėkins vatą, o tuomet jau nieko gero su tokiu apšiltinimu.
Keli šiltinimo medžiagų pardavėjai man sako kaip tik priešingai - tarpelį reikia palikti.

Aš siūliau kažką per vidurį - plokštė po difuzine su labai mažu oro tarpu, kai kur gal ir vos vos liečiasi, bet impregnuota plokštė (o tuo labiau vata) nesiremia į difuzinę. Tas mažas, neventiliuojamas oro tarpelis po difuzine nėra problema, jeigu jis yra virš impregnuotos plokštės.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 11 05, 08:49)
1. Saaba gerai pastebėjo, kad PIR teisingiausias panaudojimas būtų vientisos plokštumos apšiltinimas PIR. JI kieta, nebijo lietaus ir turėtų būti dengiama prieš uždengiant stogo dangą, t.y. įrengiama kaip dalis konstruktyvo, o ne klasikiniu lietuvišku atveju - gegnės, difuzinė, grebėstai, stogo danga, pertrauka, galvos skausmas - kaip šiltinti.

2. Aš siūliau kažką per vidurį - plokštė po difuzine su labai mažu oro tarpu, kai kur gal ir vos vos liečiasi, bet impregnuota plokštė (o tuo labiau vata) nesiremia į difuzinę. Tas mažas, neventiliuojamas oro tarpelis po difuzine nėra problema, jeigu jis yra virš impregnuotos plokštės.

1. Aš irgi pradedu abejoti dėl PIR plokščių stoge: brangu, gegnės aukštos - 40 cm, o PIR tarp gegnių būtų tik apie 25 cm, vadinasi permokėta už gegnes, dar oro tarpas lieka (ką su juo daryti), nepatiko ir PIR klijavimo būdas. Tik iš apačios po gegnėmis aš visgi norėčiau pridėti 8-10 cm storio PIR plokštes su aliuminiu: būtų gera garo izoliacija, suplonintų mano stogo sumuštinį. Norite pasakyti, kad negerai PIR plokštes naudoti ir po gegnėmis? Man atrodo, kad jos čia irgi puikiai tinka.

2. Gal ir neblogas siūlymas tik neaišku ar visur pavyktų gerai pritvirtinti MPP plokštes. Paprasčiausiai priėjimo nėra. Pavyzdžiui, štai ši vieta: čia niekaip neįkišau 20 cm storio EPS lapo. MPP plokštė gal ir tilptų, bet gali būti sunku ją reikiamoje padėtyje tvarkingai pritvirtinti. Tokių vietų nėra daug, bet kelios vietos yra. Beje, kokį tarpelį siūlote palikti prieš difuzinę - 5 mm, mažiau ar daugiau?

Po truputį pradedu suvokti, kad neoporas mano atveju netiktų, nes yra vietų, kur jį būtų labai sunku įkišti. Be to, daug žaidimo, atliekų. O ir mano fasadininkai nesutinka, kitų neieškosiu.

PUR putos irgi kelia įtarimą: brangios, negalima pūsti, kai lauke jau vėsu, reikia vertinti senėjimo procesą. Žodžiu, nieko gero.

Vatos, akmens ir stiklo, irgi pradeda kelti įtarimą. Šiandieną gabalėlį stiklo ir akmens vatos įmerkiau į vandenį. Stiklo vata vandens prigėrė baisiai daug, akmens vata (priešvėjinė) tikrai daug mažiau. Palikau name džiūti, pažiūrėsiu, kas bus. O ir darbo kokybė su vata gali būti ne pati aukščiausia.

Mano atveju tinkamiausia būtų ekovatą. Reikia tik išspręsti problemą su difuzinę, t.y. pūsti tiesiai į ją nėra gera mintis, reikia pritvirtinti MPP plokštę. Lengviausiai būtų taip: prieš difuzinę dedu 4 cm priešvėjinės vatos, tada 1,2 cm MPP plokštė pritvirtinta prie medinių gegnių tašų ir tada jau ekovata. MPP pritvirtinti prie pat difuzinės gali būti labai sunku, bent jau kai kuriuose vietose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 05 lapkričio 2014 - 11:52
ir kada bus galutines isvados (del budo)?
terminai nespaudzia? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 11 05, 11:59)
ir kada bus galutines isvados (del budo)?
terminai nespaudzia?  smile.gif

Terminai nespaudžia. Jei viskas gerai, tai galutinės išvados bus kelių savaičių bėgyje, lapkritį. O ką pats manai? Ką siūlai?
Atsakyti
siuo atveju - pusciau ko gero vata (tuos mazgelius techniskai imanoma sutvarkyt, del putimo.
matai, as vertinu tiek fin puse, tiek technine, tiek silumine, ir.... labai nesureiksminu tu keliu liambda kritimu....
gal ir pats dar naudosiu ecovata, virs akmens vatos, atitinkamam storiui ir R pasiekti
nenusprendziau. Bet vata ir EPS jau kišamas 4u.gif

QUOTE(cibulis @ 2014 11 05, 11:02)
Terminai nespaudžia. Jei viskas gerai, tai galutinės išvados bus kelių savaičių bėgyje, lapkritį. O ką pats manai? Ką siūlai?

Atsakyti