Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 29 tema

Aišku kad juosteles pirmiausia prie medžio tvirtinti. Paprasčiausiais vinukais. Jei pora cm i gylį - šalčio tiltas, tai vinuku galvas gali įgilinti 1,2 mm i MPP plokšte ir užkišti polistirolo grūdeliu smile.gif Arba klijuoti.
Ir iš viso - sudėti polistirola sakai sudėtinga, o vietoj polistirolo tooookiu įmantrių buterbrodu pripaises...
QUOTE(cibulis @ 2014 10 31, 22:26)
OK, kokia tokiu atveju būtų MPP plokštės montavimo seka? Pirma prisukame 1x1 medinę juostą, tada į tarpą tarp difuzinės plėvelės ir medinės juostos kišame MPP plokštę. Tuomet bandome kažkaip prisukti prie medžio.

Ar MPP ir medinę plokštę prisukame ant grindų ir tada bandome įmontuoti į tarpą tarp gegnių? Įdomu kokia tokiu atveju būtų laikomoji galia? Ar celiuliozės vata neišpūstų plokštės? Beje, medvarščiai būtų šalčio tiltas. <{POST_SNAPBACK}>

Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 10 31, 22:46)
Ir iš viso - sudėti polistirola sakai sudėtinga, o vietoj polistirolo tooookiu įmantrių buterbrodu pripaises...

Matai kelių cm storio MPP ar 4 cm storio vatą sunkiai prieinamuose vietose kaip ši tikrai įkiši, bet 40 cm storio, 1 metro ilgio ir 55-60 cm pločio NEPS lapą kai kuriuose vietose niekaip neįkiši. Nebent teks kišti dalimis po 10-15 cm storį. Tokiu vietų turiu ties dviem frontonais (atitiktų 4 gegnes) ir ties keturiomis vidinių sienų pertvaromis. Iš viso net 8 vietos. Be to dar yra keletas siaurių vietų čia ar čia. O kur dar skirtingas gegnių žingsnis. Su NEPS tarp gegnių mano atveju tikra bėda. Liks tikrai daug atliekų. Su stiklo vata ar celiulioze tikrai daug mažiau vargo net ir įvertinus MPP plokštės tvirtinimą.
Atsakyti
Sveiki, vyrai, man liejo plokstumini pamata ir vienoje vietoje ispute gal kokius 3-4 cm. ka patartumete daryti? kaip apdirbti cokoli, kad nesimatytu situ bedu? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 31, 20:36)
Nebūtina taip aukštai lipti, nes architektūriškai bus tragedija: cokolio vaizdas iš lauko ir vidaus grindys. Man toks vaizdas būtų nepriimtinas. Tokiu atveju daug geriau tarp sienos ir grindų dėti ne paprastą kompensacinę juostą, o kuo storesnį sluoksnį XPS/EPS. Mano atveju šildomos grindys nuo sienų yra atskirtos 3 cm storio vata, prie vitrinų ir durų be 3 cm vatos dar yra ir 5 ar 10 cm XPS. Tose vietose šiluma iš grindų tikrai neištekės. Be to, visu pamatų perimetru yra padėta 20 cm EPS papildomai. Šalia šito EPS buvo pripilta smėlio, jis išlygintas ir tada sudėta dar 40 cm EPS. Štai kaip atrodė vaizdas kai buvo paruošta grindų šiltinimui. Be to visu pamatų perimetru padarytas 22 cm storio ir iki 1 metro gylio po žeme XPS pamatų sijonas. Po nelaikančiomis pertvarinėmis sienomis nėra jokių polių. Ten sudėta 20 cm storio XPS. Ten šalčio tiltas - tikrai nulinis. Žinau, kad mano pamatai per daug sudėtingi ir buvo galima padaryti paprasčiau, bet jau yra kaip yra.

Taip pat žinau, kad per polius bus šioks toks šilumos tiltas, dar įvertinkime parketlentes, lauko palangės antrame aukšte bus ne klinkerinės, o skardinės, nes klinkerinių nėra kur tvirtinti, o skardą reikės kišti po palangę, todėl bus šioks toks šilumos tiltas, o kur dar kiti įmanomi šilumos tiltai. Tačiau aš visiškai dėl jų nepergyvenu, nes žinau, kad išspaudžiau maksimumą, o visas bėdas užlopys geoterma.

Nelabai atrodo, kad 22cm vertikalus sijonas, panasiau i 10-15:)
O tu nesvarstei deti horizontalaus sijono visu perimetru, apie 1m ilgio, kaip cia pamatai1 arba pamatai2, pamatai3
Neaisku ant kiek atitolintu isalo riba.
Beje ar sieksi pasyvaus namo sertifikato?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orginalus: 01 lapkričio 2014 - 03:59
Cia jau laikrodininka reikia samdytis, su mikroskopu ir pincetu, kad grudelius suciupinetu lotuliukas.gif

QUOTE(Milao @ 2014 10 31, 21:46)
Aišku kad juosteles pirmiausia prie medžio tvirtinti. Paprasčiausiais vinukais. Jei pora cm i gylį - šalčio tiltas, tai vinuku galvas gali įgilinti 1,2 mm i MPP plokšte ir užkišti polistirolo grūdeliu smile.gif Arba klijuoti.

Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2014 11 01, 03:53)
Nelabai atrodo, kad 22cm vertikalus sijonas, panasiau i 10-15:)
O tu nesvarstei deti horizontalaus sijono visu perimetru, apie 1m ilgio, kaip cia pamatai1 arba pamatai2, pamatai3
Neaisku ant kiek atitolintu isalo riba.

Tikrai 22 cm, nes Finfomas storiausias būna 12 cm. Kadangi 10 cm buvo uždėta pernai, tai pridėjau dar 12 cm šiemet. Mano žiniomis vertikalus sijonas dirba geriau nei horizontalus, be to horizontalus nebūtų visur tilpęs. Mano atveju vertikalus tikrai geriau tiko. Namo sertifikuoti negalvoju, nes sertifikavimas man kainuotų apie 15 000 Lt, jei gerai pamenu. Tikrai nėra noro taip brangiai mokėti už popierių, nors jis ir yra tam tikras statybų garantas dėl kokybės. Pakaks ir lietuviško A+, A++ klasės sertifikato.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 10 31, 20:50)
Mano vienas siltas 20 cm blokelis "dirba" rostverku. Iseina, sild grindys virs rostverko apie 35-40cm. Fasado siltinimas pilnai dengia grindis ir pirma blokeliu eile.
Daugiau kaip 20-25 siltinti grindis, manau neverta (beje kaip ir sienas).
.

Bet tau tada gavosi aukštai nulis žiurint iš kiemo?
Manau reikia rostverką leisti žemyn į žemes per 20-30cm, gi gali atvirkščiai cokolio šiltalas užlipti virš pirmos eilės blokelių?
Ar būtinai reikia laikytis standartinės sienos/grindų/cokolio detalės kai sienos šiltalas atremiamas į platesnį rostverką?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariuzs: 01 lapkričio 2014 - 11:34
QUOTE(mi.mo. @ 2014 11 01, 00:03)
Sveiki, vyrai, man liejo plokstumini pamata ir vienoje vietoje ispute gal kokius 3-4 cm. ka patartumete daryti? kaip apdirbti cokoli, kad nesimatytu situ bedu? smile.gif

o kas jums dare pamata ? Jie nenori sutvarkyti broko ?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 31, 23:12)
Matai kelių cm storio MPP ar 4 cm storio vatą sunkiai prieinamuose vietose kaip ši tikrai įkiši, bet 40 cm storio, 1 metro ilgio ir 55-60 cm pločio NEPS lapą kai kuriuose vietose niekaip neįkiši. Nebent teks kišti dalimis po 10-15 cm storį. Tokiu vietų turiu ties dviem frontonais (atitiktų 4 gegnes) ir ties keturiomis vidinių sienų pertvaromis. Iš viso net 8 vietos. Be to dar yra keletas siaurių vietų čia ar čia. O kur dar skirtingas gegnių žingsnis. Su NEPS tarp gegnių mano atveju tikra bėda. Liks tikrai daug atliekų. Su stiklo vata ar celiulioze tikrai daug mažiau vargo net ir įvertinus MPP plokštės tvirtinimą.

kam ta MPP plokste?
Atsakyti
Laba diena,
Reikia patarimo dėl perdangos apšildymo. Statomas namas vieno aukšto (A klasė), perdanga medinė 200x60 sijos. Stogas dvišlaitis uždengtas (suklijuota difuzine plėvele) keraminėmis čerpėmis nuolydis 18 laipsnių. Palėpė nebus naudojama, kadangi aukščiausioje vietoje 80cm aukštis.
Planas toks:
naudoti mineralinę vatą tarp sijų 20cm ir iš apačios prie sijų prisukti 10cm neoporą medvaržčiais suklijuojant siūles montažinėmis putomis. Neoporo plokštės laikys vatą ir užtikrins sandarumą. Dar kažkokiu būdu norėčiau ant neoporo užklijuoti atspindinčią plėvelę KOMEX A3X, kuri atspindėtų šilumą ir tarnautų kaip garo izoliacija. Su PIR Alu plokšte gaunasi viskas viename, bet palyginti su neoporu kaina dviguba. Kaip galvojat ar būtina dėti difuzinę plėvelę palėpėje ant vatos? palėpės aukštis riboja difuzinės plėvelės sudėjimą ypač palėpės kraštuose. Lauksiu patarimų
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2014 11 01, 04:53)

Davai nekeliam metų senumo kelių diskusijų temų iš naujo, o pasiskaitom.
Papildyta:
QUOTE(Diukas66 @ 2014 11 02, 00:30)
Reikia patarimo dėl perdangos apšildymo.

Perdangų šildyti nereikia, jas užtenka apšiltinti.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 11 02, 01:38)
Davai nekeliam metų senumo kelių diskusijų temų iš naujo, o pasiskaitom.
Papildyta:
Perdangų šildyti nereikia, jas užtenka apšiltinti.

Dėl apšiltinimo įskaitau smile.gif Temos perskaitytos visos. Seku šį forumą keli metai, tiesiog aiškumo ar reikia būtinai dėti difuzinę plėvelę ant vatos palėpėje, įvertinant, kad ant stogo sudėta (suklijuotais kraštais) 170g difuzinė plėvelė.
Atsakyti