QUOTE(Orginalus @ 2014 10 31, 20:10)
Kiek teko matyti breziniu pasyviems namams su greztiniais pamatais, siltinimo sluoksnis turi uzlipti virs rostverko apie 20cm, tuomet yra daug mazesne tikimybe, kad sildomos grindys sildys rostverka. Kaip pas tave padaryta reiktu skaiciuoti ilginius silumos nuostoliu tiltelius.
Beje , o kaip pad tave su vidinimes sienomis?
Nebūtina taip aukštai lipti, nes architektūriškai bus tragedija: cokolio vaizdas iš lauko ir vidaus grindys. Man toks vaizdas būtų nepriimtinas. Tokiu atveju daug geriau tarp sienos ir grindų dėti ne paprastą kompensacinę juostą, o kuo storesnį sluoksnį XPS/EPS. Mano atveju šildomos grindys nuo sienų yra atskirtos 3 cm storio vata, prie vitrinų ir durų be 3 cm vatos dar yra ir 5 ar 10 cm XPS. Tose vietose šiluma iš grindų tikrai neištekės. Be to, visu pamatų perimetru yra padėta 20 cm EPS
papildomai. Šalia šito EPS buvo pripilta smėlio, jis išlygintas ir tada sudėta dar 40 cm EPS. Štai kaip atrodė vaizdas kai buvo paruošta grindų
šiltinimui. Be to visu pamatų perimetru padarytas 22 cm storio ir iki 1 metro gylio po žeme
XPS pamatų sijonas. Po nelaikančiomis pertvarinėmis sienomis nėra jokių polių. Ten sudėta 20 cm storio
XPS. Ten šalčio tiltas - tikrai nulinis. Žinau, kad mano pamatai per daug sudėtingi ir buvo galima padaryti paprasčiau, bet jau yra kaip yra.
Taip pat žinau, kad per polius bus šioks toks šilumos tiltas, dar įvertinkime parketlentes, lauko palangės antrame aukšte bus ne klinkerinės, o skardinės, nes klinkerinių nėra kur tvirtinti, o skardą reikės kišti po palangę, todėl bus šioks toks
šilumos tiltas, o kur dar kiti įmanomi šilumos tiltai. Tačiau aš visiškai dėl jų nepergyvenu, nes žinau, kad išspaudžiau maksimumą, o visas bėdas užlopys geoterma.