Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 29 tema

QUOTE(mariuzs @ 2014 10 31, 14:06)
Cibuli, klausiau jau pamatų temoj, dar čia pakartosiu kiek - pas tave grindų 0 buvo pakeltas virš rostverko viršaus? Ir kiek tada gavosi šiltalo po betonu ties vitrinomis ant pamato?

Grindų EPS buvo sudėtas lygiai su rostverku. Tada ant viršaus supiltas grindų betonas, kurio storis 6-7 cm. Išeina, kad grindys virš rostverko yra aukščiau 6-7 cm. Aš į grindis dėjau 40 cm EPS-100. Nedėkite 20 cm, dėkite bent jau 30 cm. Tikrai nepasigailėsite.

Ten, kur buvo pirmo aukšto vitrinos, rostverkas buvo padarytas 10 cm žemiau nei kitas rostverkas. Iš lauko pusės vitrinos buvo apšiltinos štai taip. Iš vidinės pusės rotsverką ties vitriną užklojo 10 cm storio EPS. (čia ta įgilinta 10 cm vitrinos vieta). Tada ties virtina dar buvo priklijuota XPS. Tada jau ėjo visos plėvelės, šildomos grindys ir betonas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 31 spalio 2014 - 16:47
QUOTE(cibulis @ 2014 10 31, 16:24)
Grindų EPS buvo sudėtas lygiai su rostverku. Tada ant viršaus supiltas grindų betonas, kurio storis 6-7 cm. Išeina, kad grindys virš rostverko yra aukščiau 6-7 cm. Aš į grindis dėjau 40 cm EPS-100. Nedėkite 20 cm, dėkite bent jau 30 cm. Tikrai nepasigailėsite.

Ten, kur buvo pirmo aukšto vitrinos, rostverkas buvo padarytas 10 cm žemiau nei kitas rostverkas. Iš lauko pusės vitrinos buvo apšiltinos štai taip. Iš vidinės pusės rotsverką ties vitriną užklojo 10 cm storio EPS. Tada ties virtina dar buvo priklijuota XPS. Tada jau ėjo visos plėvelės, šildomos grindys ir betonas.

Aišku, dėkui.

Suprantama kad grindims ne 20 smile.gif dėsiu 30-40.

Bet grindis manau daugiau kelsiu virš rostverko, kad toliau šiltas betonas butų nuo pamato.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariuzs: 31 spalio 2014 - 16:50
QUOTE(mariuzs @ 2014 10 31, 16:47)
Aišku, dėkui.

Suprantama kad grindims ne 20 smile.gif dėsiu 30-40.

Bet grindis manau daugiau kelsiu virš rostverko, kad toliau šiltas betonas  butų nuo pamato.

Dek bent jau 20cm virs rostverko, taip isvenksi salcio tiltu, pas cibuli galejo but geriau padaryta.paziurek bango bloge, ten yra brezinukas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orginalus: 31 spalio 2014 - 20:01
QUOTE(Orginalus @ 2014 10 31, 20:00)
Dek bent jau 20cm virs rostverko, taip isvenksi salcio tiltu, pas cibuli galejo but geriau padaryta.paziurek bango torume, ten yra brezinukas

O kas pas mane blogai padaryta?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 31, 20:01)
O kas pas mane blogai padaryta?

Kiek teko matyti breziniu pasyviems namams su greztiniais pamatais, siltinimo sluoksnis turi uzlipti virs rostverko apie 20cm, tuomet yra daug mazesne tikimybe, kad sildomos grindys sildys rostverka. Kaip pas tave padaryta reiktu skaiciuoti ilginius silumos nuostoliu tiltelius.
Beje , o kaip pad tave su vidinimes sienomis?
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2014 10 31, 20:10)
Kiek teko matyti breziniu pasyviems namams su greztiniais pamatais,  siltinimo sluoksnis turi uzlipti virs rostverko apie 20cm, tuomet yra daug mazesne tikimybe, kad sildomos grindys sildys rostverka. Kaip pas tave padaryta reiktu skaiciuoti ilginius silumos nuostoliu tiltelius.

Nebūtina taip aukštai lipti, nes architektūriškai bus tragedija: cokolio vaizdas iš lauko ir vidaus grindys. Man toks vaizdas būtų nepriimtinas. Tokiu atveju daug geriau tarp sienos ir grindų dėti ne paprastą kompensacinę juostą, o kuo storesnį sluoksnį XPS/EPS. Mano atveju šildomos grindys nuo sienų yra atskirtos 3 cm storio vata, prie vitrinų ir durų be 3 cm vatos dar yra ir 5 ar 10 cm XPS. Tose vietose šiluma iš grindų tikrai neištekės. Be to, visu pamatų perimetru yra padėta 20 cm EPS papildomai. Šalia šito EPS buvo pripilta smėlio, jis išlygintas ir tada sudėta dar 40 cm EPS. Štai kaip atrodė vaizdas kai buvo paruošta grindų šiltinimui. Be to visu pamatų perimetru padarytas 22 cm storio ir iki 1 metro gylio po žeme XPS pamatų sijonas. Po nelaikančiomis pertvarinėmis sienomis nėra jokių polių. Ten sudėta 20 cm storio XPS. Ten šalčio tiltas - tikrai nulinis. Žinau, kad mano pamatai per daug sudėtingi ir buvo galima padaryti paprasčiau, bet jau yra kaip yra.

Taip pat žinau, kad per polius bus šioks toks šilumos tiltas, dar įvertinkime parketlentes, lauko palangės antrame aukšte bus ne klinkerinės, o skardinės, nes klinkerinių nėra kur tvirtinti, o skardą reikės kišti po palangę, todėl bus šioks toks šilumos tiltas, o kur dar kiti įmanomi šilumos tiltai. Tačiau aš visiškai dėl jų nepergyvenu, nes žinau, kad išspaudžiau maksimumą, o visas bėdas užlopys geoterma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 31 spalio 2014 - 20:38
Mano vienas siltas 20 cm blokelis "dirba" rostverku. Iseina, sild grindys virs rostverko apie 35-40cm. Fasado siltinimas pilnai dengia grindis ir pirma blokeliu eile.
Daugiau kaip 20-25 siltinti grindis, manau neverta (beje kaip ir sienas).
.

QUOTE(Orginalus @ 2014 10 31, 19:10)
Kiek teko matyti breziniu pasyviems namams su greztiniais pamatais,  siltinimo sluoksnis turi uzlipti virs rostverko apie 20cm, tuomet yra daug mazesne tikimybe, kad sildomos grindys sildys rostverka. Kaip pas tave padaryta reiktu skaiciuoti ilginius silumos nuostoliu tiltelius.

Atsakyti
Man vis dar ramybės neduoda stogo šiltinimas. Jei visgi nuspręsčiau pūsti celiuliozės vatą, tai būtinai reikia dėti MPP plokštę. Klausimas: kurioje vietoje? Pirmu atveju ją tvirtinu prie medinių gegnių galų, į tarpą eina 4 cm storio stiklo vata (dvitėjos gegnės medinės dalies aukštis 38 mm, tai 40 mm storio vata geriausiai tiktų). Pirmas variantas geras tuo, kad labai lengva pritvirtinti MPP plokštę. Antru atveju MPP reikėtų tvirtinti prie pat difuzinės plėvelės. Sprendimą parodė Bangas, aš tik galvoju, kad gal be MPP plokštės prisukimo prie gegnių reikėtų ją dar su klijais ir priklijuoti. Bet iš esmės man atrodo, kad gana sudėtingas darbas, o be to varžati sukurtų ir šalčio tiltą. Nebent MPP plokštės tvirtinimui panaudoti plastikinius kampuočius. Galbūt yra kažkokia kita tvirta ir šilta medžiaga?
Atsakyti
Nepatikesi. Yra. Ir tvirtesne, ir šiltesnė už tuos plastmasiukus. Medis.
QUOTE(cibulis @ 2014 10 31, 21:23)
Galbūt yra kažkokia kita tvirta ir šilta medžiaga?<{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 10 31, 21:51)
Nepatikesi. Yra. Ir tvirtesne, ir šiltesnė už tuos plastmasiukus. Medis.

Aš kalbėjau apie kampuočius. Ar yra medinis kampuotis?
Atsakyti
O kuo elementari 1cm x 1cm medine juostele šiuo atveju blogiau už kampuoti?
QUOTE(cibulis @ 2014 10 31, 21:57)
Aš kalbėjau apie kampuočius. Ar yra medinis kampuotis? <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 10 31, 22:17)
O kuo elementari 1cm x 1cm medine juostele šiuo atveju blogiau už kampuoti?

OK, kokia tokiu atveju būtų MPP plokštės montavimo seka? Pirma prisukame 1x1 medinę juostą, tada į tarpą tarp difuzinės plėvelės ir medinės juostos kišame MPP plokštę. Tuomet bandome kažkaip prisukti prie medžio.

Ar MPP juostą ir medinę plokštę prisukame ant grindų ir tada bandome įmontuoti į tarpą tarp gegnių? Įdomu kokia tokiu atveju būtų laikomoji galia? Ar celiuliozės vata neišpūstų plokštės? Beje, medvarščiai būtų šalčio tiltas.
Atsakyti