Įkraunama...
Įkraunama...

Problemos tik tarp dukrų ir mamų

QUOTE(lapeee @ 2010 01 24, 18:58)
Noriu paklausti. man 15m. (kokios spalvos buna isskyro priies menesine)bet man dar nera menesiniu, nors isskyru buna nemazai. Plaukai zelia kaip ir priklauso(ant gaktos,pazastyse) nezinau kas daryti. Krutine mazoka (75,o po ja 65) taip pat ar jei reikia nesioti liemenuka??? jei taip kokio dydzio..
Labai prasau atsakyti. verysad.gif  verysad.gif

laba 4u.gif
dėl liemenėlės tai tau greičiausiai tiktų 65A. Geriausia iš tirkųjų prieš perkant pasimatuoti. Dėl iškyrų nepatarsiu, bo jau nebepamenu ax.gif Šiaip pagal viską mėnesinės turėtų jau prasidėti, bet jei iki šešiolikos neatsiras, vertėtų apsilankyti pas ginekologą. Sekmės
Atsakyti
Mano dukrai 12,bet uz maziau nei menesio sukaks 13.pirma liemenele nusipirkome kai jai buvo 11,buvo laabai smagu.sia vasara ja palikau pas vyo seseri paatostogaut.vyro sesuo turi tris berniukus,vienam is ju 17 tad jis mano dukra vesdavosi visur (ta prasme prie draugu ir pan.).po tos vasaros mano dukra pradejo pati vaiksciot po parduotuves ir pirktis apatini trikotaza bei liemeneles.tiesa sakant mane tai labai nustebino.anksciau bandziusi slepti savo kuno privalumus,dabar ji perka trumpas maikutes,ar palaidines su didele iskirpte.liemeneles pasidare su oakietinimais,ir berods su silikonu?nesu tikra,bet nemanau kad jos krutine tokia didele... nezinau ka daryt.ar uzdraust jai tai,ar tiesiog nekreipt demesio unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Inessa222 @ 2010 01 24, 22:49)
Mano dukrai 12,bet uz maziau nei menesio sukaks 13.pirma liemenele nusipirkome kai jai buvo 11,buvo laabai smagu.sia vasara ja palikau pas vyo seseri paatostogaut.vyro sesuo turi tris berniukus,vienam is ju 17 tad jis mano dukra vesdavosi visur (ta prasme prie draugu ir pan.).po tos vasaros mano dukra pradejo pati vaiksciot po parduotuves ir pirktis apatini trikotaza bei liemeneles.tiesa sakant mane tai labai nustebino.anksciau bandziusi slepti savo kuno privalumus,dabar ji perka trumpas maikutes,ar palaidines su didele iskirpte.liemeneles pasidare su oakietinimais,ir berods su silikonu?nesu tikra,bet nemanau kad jos krutine tokia didele... nezinau ka daryt.ar uzdraust jai tai,ar tiesiog nekreipt demesio  unsure.gif

Na, manau gerai, jog dukra tampa savarankiškesnė, renkas tai, kas patinka jai.. Tik va dėl tų iškirpčių, gal ne tokiam amžiuj... Nes kvailai atrodo vaikai su didelėm iškirptėm, kablais etc. g.gif tegu bent 15-16sulaukia g.gif
Atsakyti
Na sveikos, gal man padėtumėt: man 14 turiu jau ryškėjančią krūtinę 75/86. Pati esu liesa. Bet problema ta, jog mama man neperka liemenėlių. Pirmąją pati pasiūlė, tai buvo kažkur 12 metų. Rimtesnę jau užsegamą, bet be pakietinimų pirkom takko. O vat praitą vasarą nupirko tokią žydrą ir poto iš turgaus parvežę baltą. Na ir tokia situacija: turiu dvi liemenėles ir tik su jomis dviem tevaikštau, nes daugiau nenuperka. Nesenai mama sako susidaryk sąrašą ko tau reikia aš paprašiau liemenėlės, o ji sako, kad tai nebūtinybė, palauk vasaros. Nežinau kaip jai pasakyti, kad man tai labai svarbu ir su dviem liemenėlėm iki vasaros neužteksiu jų. Gal galėtumėt padėti man? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Berry Blue @ 2010 01 25, 17:03)
Na sveikos, gal man padėtumėt: man 14 turiu jau ryškėjančią krūtinę 75/86. Pati esu liesa. Bet problema ta, jog mama man neperka liemenėlių. Pirmąją pati pasiūlė, tai buvo kažkur 12 metų. Rimtesnę jau užsegamą, bet be pakietinimų pirkom takko. O vat praitą vasarą nupirko tokią žydrą ir poto iš turgaus parvežę baltą. Na ir tokia situacija: turiu dvi liemenėles ir tik su jomis dviem tevaikštau, nes daugiau nenuperka. Nesenai mama sako susidaryk sąrašą ko tau reikia aš paprašiau liemenėlės, o ji sako, kad tai nebūtinybė, palauk vasaros. Nežinau kaip jai pasakyti, kad man tai labai svarbu ir su dviem liemenėlėm iki vasaros neužteksiu jų. Gal galėtumėt padėti man? 4u.gif

na,gali mamai pasakyti lygiai tą patį ką dabar sakei: man neužteks. bigsmile.gif
arba,gali tiesiog nueiti į parduotuvę ir nusipirkti pati 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LilyLila @ 2010 01 25, 18:27)
na,gali mamai pasakyti lygiai tą patį ką dabar sakei: man neužteks.  bigsmile.gif
arba,gali tiesiog nueiti į parduotuvę ir nusipirkti pati  4u.gif

Tai kad aš jokių asmeninių pinigėlių negainu. Tik ant autobuso bilieto verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Berry Blue @ 2010 01 25, 17:28)
Tai kad aš jokių asmeninių pinigėlių negainu. Tik ant autobuso bilieto verysad.gif

hmm,tada net nežinau..
galėtum gal močiutės/senelio/tetos paprašyt..bet,hm..
gal tada tiesiog nueik pas mamą ir paprašyk pinigų.jeigu klaus kam,pasakyk ir paaiškink kodėl.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kopustiene @ 2006 07 02, 19:21)
Nežinau ar pirkti dukrai liemenuką, jai prieš metus prasidėjo mėnesinės. JOs krūtinė nėra didelė, bet kiek pastebėjau per klasės susibūrimus, tai net gi visai krutinės neturinčios mergaitės juos nešioja. Su dukra nelabai gerai sutariu, bet atrodo, kad ji laukia kažkokio signalo dėl liemenuko. Negaliu tiesiog prieiti ir kalbėtis, ji kitokia. jai tiesiog reikėtų, kad kai būsime prekybos centre nusipirktume, bent jau man taip atrodo. pavarčiau jos dienoraštį, ten radau skaičius ir prieraša "mano apimtys 79/65 o iš jos nė ženklo. Ką daryti, man baisu vienai eiti. Parduotuvėje nejaukiai jaučiuosi".
Ką daryti, jai jau reikia liemenuko ar ne? kaip jūs darote? jai 13 metų

Ziauru....kaip gali buti nepatogu kalbetis????? kaip tada paaiskinsit, is kur vaikai atsiranda? nestuke.gif
Skaityti dienorasti?..... blink.gif

Papildyta:
QUOTE(Berry Blue @ 2010 01 25, 18:03)

Siulau mamai paaiskinti, kad liemeneles spalva turi buti bent panasi i palaidinukes spalva, kad pvz., zydros po juoda palaidinuke negali nesioti smile.gif Sekmes smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Inessa222 @ 2010 01 24, 23:49)
Mano dukrai 12,bet uz maziau nei menesio sukaks 13.pirma liemenele nusipirkome kai jai buvo 11,buvo laabai smagu.sia vasara ja palikau pas vyo seseri paatostogaut.vyro sesuo turi tris berniukus,vienam is ju 17 tad jis mano dukra vesdavosi visur (ta prasme prie draugu ir pan.).po tos vasaros mano dukra pradejo pati vaiksciot po parduotuves ir pirktis apatini trikotaza bei liemeneles.tiesa sakant mane tai labai nustebino.anksciau bandziusi slepti savo kuno privalumus,dabar ji perka trumpas maikutes,ar palaidines su didele iskirpte.liemeneles pasidare su oakietinimais,ir berods su silikonu?nesu tikra,bet nemanau kad jos krutine tokia didele... nezinau ka daryt.ar uzdraust jai tai,ar tiesiog nekreipt demesio  unsure.gif

Keista, kai mamos nera maciusios dukros krutu. Ir tiek paslapciu tarp tu, kurios turetu buti geriausios drauges sad.gif Naturalu, kad merginom ateina toks laikas, kai jos nori puostis kaip suaugusios moterys. Musu apatinius irgi ne visuomet kazkas mato, tiesiog mes pacios vilkedamos grazius apatinius jauciames labiau grazesnes ir patrauklesnes, labiau pasitikincios savimi.
Papildyta:
QUOTE(Miliuse @ 2010 01 01, 22:51)
Visų pirma, noriu pasakyti, kad visos motinos, skaitančios savo dukrų dienoraščius yra siaubingai nekorektiškos. Kadangi pati esu trylikametė, noriu ir kalbėti su savo mama, tačiau yra dalykų, kuriuos norėčiau pasilikti sau. Turbūt Jūs nelabai džiaugtumėtes, jei dukra knaisiotųsi po Jūsų stalčius ir daiktus. Galit sakyt, kad Jūs esat mama ir turit tokią teisę, tačiau, tiesiog rodote savo striuką privatumo sąvoką, nes net trylikametė mergaitė turi teisę į privatumą :} Jei dukra norės pasakyti ką nors, ji pasakys pati, o jei norės, kad skaitytumėte jos dienoraštį, padės jį akivaizdžioje vietoje.
Atsiprašau, kad nuklydau nuo temos, negalėjau susilaikyti :}
Aišku, yra nejauku šnekėti apie TOKĮ apatinį trikotažą. Pačiai buvo nesmagu mamai pasakyti, tačiau išdrįsau ir nenusivyliau ja. Buvo akivaizdus jos sutrikimas, tačiau ir pati buvau gerokai sumišusi :}
Manau, svarbiausia, kad tarp dukros ir mamos užsimegztų ryšys. Ne toks kaip draugių, mama niekada nebus draugė, nes ji labai jautriai reaguoja į bet kokią dukros nelaimę, ar nusivylimą, todėl ilgainiui, supratinga dukra nebenorės skaudinti mamos.
Mano, nuomonė gali nesutapti su Jūsų, neskubėkit manęs smerkti, tiesiog sakau viską nuoširdžiai, galbūt tai padės Jums suprasti kai kuriuos dukrų poelgius ;]

Labai palaikau sia nuomone del privatumo !!!! smile.gif
Jei busit geros drauges dukroms, jos pacios grizusios is mokyklos skubes viska pasipasakoti. Ir nereiks skaityti dienorasciu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(sinse:P @ 2009 08 03, 14:05)
labas 4u.gif
man 14 metu, o krutines ne su ziuronais neiziuresi. del to labai kompleksuoju, geda maudoma detis, ir isvis i gatve iseit. Mano apimtys tik 69 po krutine. 75 ant krutines.  turiu siokia tokia liemenele, be pakietinimu, labai labai mazyte, tik kad reik jau didesnes, nes po krutine labai spaudzia... o mamai tai labai paprastai pasakiau kad reik, nes nemalonu kai svieciasi. su mama kraustem vasarinius rubus, ir radau savo suknele, sakau: prie jos reik liemeneles. sako gerai nupirksim. ir nupirko smile.gif  bet man taip geda del krutines kurios pas mane nera... is namu niekur iseit nenoriu verysad.gif

Pati esu turejusi toki kompleksa. Zinau, ka tai reiskia. Galbut Tau padetu liemeneles su pakietinimais arba reiktu rinktis atitinkamus rubus (pvz. su giliomis iskirptemis, ant petneseliu netinka). Zinai, mano dukra iki 16,5 m. turejo irgi labai maza krutine, dabar jai beveik 18 m., o krutine per pora men. tai isaugo!!! Nenusimink, gal ir tau taip atsitiks;)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo double_cat: 28 sausio 2010 - 16:27
\o kaip itikint dukra kad jai jau reikia liemeneles,nupirktos,bet nesideda,nors jau akivaizdu kad reikia
Papildyta:
QUOTE(lapeee @ 2010 01 24, 19:58)
Noriu paklausti. man 15m. (kokios spalvos buna isskyro priies menesine)bet man dar nera menesiniu, nors isskyru buna nemazai. Plaukai zelia kaip ir priklauso(ant gaktos,pazastyse) nezinau kas daryti. Krutine mazoka (75,o po ja 65) taip pat ar jei reikia nesioti liemenuka??? jei taip kokio dydzio..
Labai prasau atsakyti. verysad.gif  verysad.gif

jei jau zelia,tai tuoj ir prasides menstruacijos,pradzioj buna daugiau isskyyru,na spalva gelsva,neissigask pirmos nebus labai gausios,tik pateplios,bet gali jau paketa nesiotis kuprinej.o krutine normali,nemaza,kai prasides menesines prades ir ji augti.gal prasdziai nusipirk ta liemenuka kur kaip maikute,tiesiog bus tau smagiau per kuno kultura nepersisvies krutine.o siaip tai kai pirksi tai ir sakyk kad man maziausia,tai gal duos pasimatuot ir matysi kita syki kokia pirkt,bet siaip tai geriausiai matuotis nes ne visad tie dydziai reiskia kad tau tiks.O tu maikuciu tai vienodas dydis visu,turgui jos nebrangios,maciau yra ir su pakietinimu
Atsakyti
Sveikos.
Man 13 metų.
Mano krūtinė labai maža. Po 68, ant 74.
Turiu keturias paprastas liemenėles. Be pakietinimų, gal žinot Seppaloj būna vaikų skyriuj.
Aš norėčiau tikros. Su pakietinimais, lankeliais ir t.t., bet nežinau kur pirkti ir kaip pasakyt mamai, kad man reikia tokios. 4u.gif
Patarkit.
Atsakyti
QUOTE(kakaraka @ 2010 02 06, 22:27)
Aš norėčiau tikros. Su pakietinimais, lankeliais ir t.t., bet nežinau kur pirkti ir kaip pasakyt mamai, kad man reikia tokios.  4u.gif
Patarkit.

Pirkti yra visur, nuo turgaus iki triumfų.
Paprastai. Tiesiog pasakyti, mamyt, aš noriu normalios liemenėlės. Ar galima? mirksiukas.gif
Paprastai mamos supranta ir padeda. Nu, o jeigu ne, tai nežinau ką ir bepatarti g.gif ...

Biškį iš savo patirties paskysiu, ne apie apatinius, bet vis tiek. Gal kam padės išspręst problemą. Aš jau seniai burbu mamai, kad mano pažastyse miškas, o ji galvoja, kad aš per jauna skustis. Tai turėjau diskomfortą vasarą (tebeturiu ir dabar) kaip mamai išaiškint, kad man jau reikia! Ir vasarą kai važiavom prie ežero tėtė kelis kartus užsiminė, kad man skustis reikia, aš patylėjau, bet vėl mamai užsiminiau, o ji iš kart ne, ne, per jauna ir t.t. Tai tada aš ir įsivariau kompleksą verysad.gif . Atrodo su mama gerai sutariam ir dėl liemenėlių viskas tvarkoj, bet va dabar... Žožiu labai liūdna buvo. Dabar kai žiemą tai jau ir ne taip atvirai vaikštau, nesimato ir pamiršau jau. Vakar važiavom į baseiną su tėte ir vėl tėtė priminė man. Sakau aš jam, kad mama neleidžia. Nu, gerai, kaip ir pasimiršo. Nuvažiuojam į parduotuvę po baseino, o tėtė nusileido į apačią (pas mus maxima dveijų aukštų) galvoju, ko jam čia reikia. Nuėjom prie peiliukų skyriaus, galvojau, kad jis ten sau putas apsižiūrinėja, aš prie blizgių tūpinėju, ateina su moteriškais skutimosi peiliukais doh.gif ! Sakau tai ką aš mamai pasakysiu, o jis, tai nieko pasidėsi pas save ir nematys. Nu jau tokioj kvailoj padėty dabar sėdžiu blush2.gif ... Mamai kaip ir sakyt negaliu, nes bijau reakcijos, o tai ką daryt reiks kai baigsis tie 4 peiliukai? blink.gif . Taigi, jeigu jau vieną kartą pradėjai tai visam gyvenimui... Gal kas turi patarimų? O šiaip tai šitą visą nesąmonę papasakojau dėl to, kad mamos negalvotų, jog dukrytė dar neužaugo, per jauna skutimuisi...
Atsakyti
atleisk bet labai prajuokinai biggrin.gif blush2.gif jeigu jauti diskomforta tai jau seniai reikejo nueit ir nusipirkt tu peiliuku paburbes mama is nustos. svarbu tau gerai juk neatims tu peiliuku. man nera nieko baisiau uz plaukus pazastyse doh.gif salink juos kuo ramiausiai mirksiukas.gif
Atsakyti