Nebijokit, mamos, pačios pasiūlyt. Mergaitės dažnai gėdijasi to, kad bręsta. Ypaę tos, kurios pradeda bręst anksčiau, negu klasiokės. Jom ir liemenėlės paprašyt, ir apie mėnesines paklaust nedrąsu būna.
Kai man gal kokių 12 buvo, mama nupirko. Pamenu, balta ir su nėrinukais buvo
Mano mama iš vis nekalbėjo su manimi nei apie liemenėles, nei apie mėnesines, tai mes ir esam nelabai artimos. Pirmą liemenėlę pirkausi pati.
NEžinau, mums su dukra savaime viskas išėjo, atsirado krūtinė ir liemenėlė atsirado. PIrkavau jai pati paprastus, be pakietinimų,stengiausi visad pirkti ,kad ir brangesnius, bet natūralius. Dabar jau ir nepamenu, kaip viskas buvo tiksliai,tiesiog paprastai, natūraliai. ir viskas.
MAnau iš vakaro pasikalbėkit su dukra, kad rytdienai planuojate eiti apsipirkti ir kviestumėt ją kartu, kad įsigysit malonių ,reikalingų dalykėlių. O kitą dieną apsiperkate.
MAnau iš vakaro pasikalbėkit su dukra, kad rytdienai planuojate eiti apsipirkti ir kviestumėt ją kartu, kad įsigysit malonių ,reikalingų dalykėlių. O kitą dieną apsiperkate.
Labas,
tai va, beveik visą temą perskaičiau, na, 19 psl.
Taigi, man 15, o iš motinos tų žodžių nė negirdėt. Net nesiruošia kažko sakyt. Išvis, ji tokia nekalbanti su manim kaip ir beveik apie bobiškus reikalus.
Šiaip nešioju tą a la sportinę liemenėlę, bet norėtųsi normalios. Aukšta nesu, bet krūtinė yra, tikrai. Apie 87 cm apimtis...
Nežinau, jau nervina laukt kažko iš jos, galvoju pati varyt pirkt, bet pinigų dabar nedaug teturim, nes atsirado nenumatytų išlaidų, o motina turi grąžint man šiek tiek. O jos prašyt na, kažkaip nedrąsu... Aną sportinę radau sode, kažkada pusseserės atiduotą.. Nežinau, žino ji ar ne, kad aš ją nešioju, bet toks vaizdas kad jai velniop. Be liemenėlės užsidėjus marškinėlius vaizdas yra tragiškas. Aš jos šiaip nesuprantu, na, motinos. Juk mato... Ir nesupranta/nedrįsta(?)..
PAti esu gan drovi, tad pasakyt nelabai ryžtuos.
Visos kitos klasiokės nešioja normalias liemenėles su pakietinimais, o aš kaip mėmė.
Aš nežinau, ji gal bijo su manim kalbėti, ar kokį velnią, gal atrodo, kad piktai kažką velt pradėsiu. Na esu ne tokios išvaizdos kaip pilka masė, bet esmė ne tame, manau.
Blyn, kaip ją paprotint, aš eit ir pati kalbėt nedrįstu, o gal ji pati supras, kai aš nusiupirksiu kitą, po galais?..
tai va, beveik visą temą perskaičiau, na, 19 psl.
Taigi, man 15, o iš motinos tų žodžių nė negirdėt. Net nesiruošia kažko sakyt. Išvis, ji tokia nekalbanti su manim kaip ir beveik apie bobiškus reikalus.
Šiaip nešioju tą a la sportinę liemenėlę, bet norėtųsi normalios. Aukšta nesu, bet krūtinė yra, tikrai. Apie 87 cm apimtis...
Nežinau, jau nervina laukt kažko iš jos, galvoju pati varyt pirkt, bet pinigų dabar nedaug teturim, nes atsirado nenumatytų išlaidų, o motina turi grąžint man šiek tiek. O jos prašyt na, kažkaip nedrąsu... Aną sportinę radau sode, kažkada pusseserės atiduotą.. Nežinau, žino ji ar ne, kad aš ją nešioju, bet toks vaizdas kad jai velniop. Be liemenėlės užsidėjus marškinėlius vaizdas yra tragiškas. Aš jos šiaip nesuprantu, na, motinos. Juk mato... Ir nesupranta/nedrįsta(?)..
PAti esu gan drovi, tad pasakyt nelabai ryžtuos.
Visos kitos klasiokės nešioja normalias liemenėles su pakietinimais, o aš kaip mėmė.
Aš nežinau, ji gal bijo su manim kalbėti, ar kokį velnią, gal atrodo, kad piktai kažką velt pradėsiu. Na esu ne tokios išvaizdos kaip pilka masė, bet esmė ne tame, manau.
Blyn, kaip ją paprotint, aš eit ir pati kalbėt nedrįstu, o gal ji pati supras, kai aš nusiupirksiu kitą, po galais?..
na jeigu bijai pati prasyti, o ji nekalba gali pasitaupyt pinigelius ir nusipirkti pati pora, kai pamatys kad normalias nesioji gal pati prades pirkti. arba susikaupk ir prasyk pati, bus maziau islaidu tau paciai
Sveikos,mamos (:
Na,pati irgi turiu tokią ką žinau,kaip ir problemą.
Žodžiu,iš mamos dvi liemenėles esu gavus,bet tik sportines.
Ir niekaip nedrįstu jos paprašyt normalių,nes mano manymu,jau rekėtų (90cm)..
Gal turit patarimų :? ?
ačiū
Na,pati irgi turiu tokią ką žinau,kaip ir problemą.
Žodžiu,iš mamos dvi liemenėles esu gavus,bet tik sportines.
Ir niekaip nedrįstu jos paprašyt normalių,nes mano manymu,jau rekėtų (90cm)..
Gal turit patarimų :? ?
ačiū
mano postas auksciau manau tinka ir tau
Vajetus, mano seskei dar tik 9m. o ji jau sako ,davai atiduok man sita liemenuka:) jauciu kai eiks pirkt jau tikrą, tai šokinės iš džiaugsmo Visiškai nesuprantu kaip galima gėdytis šnekėtis su dukra. Pvz mes su mama vaikščiojom po parduotuves, sako gal nori liemenuko...nu noriu o su sese bus dar lengviau ji ir dabar pasimatuoja pazvengiam visos
Lindekse per ispardavima buvo pigiu trikotaziniu paauglisku liemeneliu, kaina nuo 29 iki 50 lt, manyciau visai iperkama, visada ten dukrai perku, o siaip gali ir pacios mergaites ten nuvaziuot ir nusipirkt, nelabai dideli pinigeliai, tiesa, dar sepaloj maciau graziu nelabai daug parduotuviu kur parduoda nebrangias paauglytems tinkamas liemeneles, daugumoj moteriski fasonai.
kiek prisimenu, tai paauglystėj būdavo truputį gėda vaikščioti su "paaugliška" liemenėle, labai jau norėdavosi tos "tikros" tai su mama tokias ir pirkdavom, rasdavom mažučių ir gražių sportines nešiodavau nebent žiemą, kai labai šalta būdavo
Aš ir norėčiau liemenėlės Bet mamos bijau prašyt Netai kad bijau o gėda
QUOTE(Geroji_Meškutė @ 2009 04 13, 18:47)
Aš ir norėčiau liemenėlės Bet mamos bijau prašyt Netai kad bijau o gėda
Nesuprantu,kokia gali būti gėda mamos ko nors paprašyti. Turiu 15-metę, einam kartu ir liemenukų pirkti ir pan. dalykų, šnekamės apie mėnesines ir kitokius moteriškus reikaliukus.
Gal tiesiog pasiryžk, prieik ir paprašyk, nemanau, kad mama tave atstums, o gal kaip tik - tavo žengtas pirmas žingsnis mamos link privers mamą susimastyti, kad namie turi paauglę.
Kitas variantas - paprašyk mamos pinigų, o kai paklaus - kam reikia, pasakyk viską tiesiai šviesiai.