Įkraunama...
Įkraunama...

Problemos tik tarp dukrų ir mamų

Dabar aš ir apie tą patį galvoju..kodėl gi bijoma paklausti,paprašyti mamos?
O buvo laikai..buvau ir aš tokia pat..mama be galo gerą turiu,bet vat apie liemenėles,mėnesines kalbėti su ja būdavo viskas..
Jau kai pradėjo nešioti liemenėles mano draugės,užsimaniau ir aš,bet dar nebuvo būtina..praėjo dar pusmetis..jau nešioti man ją tikrai reikėjo pradėt,nes nemalonu buvo persirenginėt einant į kūno kultūro pamokas ar sportuojant..nusprendžiau keliauti pas mamą paprašyti,kad jau reikia,jau pirk..bet kaip tik prieidavau ir bandydavau tarti žodį ,burną pati užsičiaupdavo..ir taip dar visą šimtą kartų..atrodytų ,jog mama tavo geriausė draugė šiuo atveju yra pabaisa.. nu ir daryk ką tu nori,kaip neišstenėdavau taip neišstenėdavau.. pamenu tik,kad stalčiuje radau liemenėlę..labai apsidžiaugiau..užsidėdavau staipydavaus prieš veidrodį,kaip žavu kaip gražu,o nešioti kasdien nedrįsdavau,ir žinot dėl ko?Nes bijodavau,jog pastebės..dabar vis galvoju ir šypsaus prisiminus,ko čia reikėjo bijot?Bet man vaikui tai atrodė ohohooo..
Na kita dalis..prasidėjo mėnesinės..na nesislapsčiau,nebėgiojau iš kampo į kampą..bet ,kai grįžom iš laidotuvių atgal į Kauną (o per laidotuvės,man jos pirmą kartą prasidėjo) atsisėdau ant tuoleto įkvėpiau giliai giliai daug oro ir nubėgau į virtuvę..
-Mama,mama,man prasidėjo..
Viską parodė,kaip reikia su jais naudoti viską paaiškino ir t.t... bet tema apie mėnesines buvo tabu..tik mama prasižiodavo,aš supykdavau,ir nebekabėdavau..
Ėjo laikas iš visko išaugau,suprotingėjau,viskas tapo naturaliais dalykais..apie 15-16metus su mama kalbėjom visom temom..bernai,mėnesinės ir visa kita..
Aš manau,kad tai visiškai natūralus dalykas..tokie dideli pokyčiai mergaitės gyvenime,kuomet ji moteriškėja,ir atsiranda naujos ,,funkcijos,, kurių iki šiolei nebuvo..Ir galvoju,kad viskas pergyvenama,tiesiog tam ateina laikas..
Tad nenustebkit mamytės,kad dukrelė bijos,nesakys,net slėpsis.. jei drovisi,lai geriau paslapčiukais nupirkit liemenėlę ir įdėkit į stalčių..jei prasidėjo nupirkit paketukų,ir padėkit taip pat į kokį stalčių..einant laikui ji pati išdrasės,ir bėgs pas jus klausti patarimo.Tik nespauskit..
AČIŪ,KAD SKAITĖT smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaistė.. @ 2008 08 09, 15:19)
Man beveik 12 metų..
Krūtinę turiu, na nėra didelė, bet..
Per kūno klultūros pamokas, žiauriai nepatogu..
Laabai bijau amaos paprašyt, kad nupirktų liemenėlę..
Patarkit..

Jei tik imanoma,tai su kokia drauge kuri jau nesioja eik kartu pirkti.Aisku tam reik pinigeliu.O mamos tai geriausia prasyt.Blogiausia kas gali ivykt,tai suzinosi jos nuomone siuo klausimu.O mano 12metei kalasi ir esu nupirkus Utenos trikotaze ,bet ji nenesioja doh.gif Kai eis i mokykla-gal jau pravers,nes ji tik pridengia krutine,persirengt smagiau,ne nuoga gi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kopustiene @ 2006 07 02, 19:21)
Nežinau ar pirkti dukrai liemenuką, jai prieš metus prasidėjo mėnesinės. JOs krūtinė nėra didelė, bet kiek pastebėjau per klasės susibūrimus, tai net gi visai krutinės neturinčios mergaitės juos nešioja. Su dukra nelabai gerai sutariu, bet atrodo, kad ji laukia kažkokio signalo dėl liemenuko. Negaliu tiesiog prieiti ir kalbėtis, ji kitokia. jai tiesiog reikėtų, kad kai būsime prekybos centre nusipirktume, bent jau man taip atrodo. pavarčiau jos dienoraštį, ten radau skaičius ir prieraša "mano apimtys 79/65 o iš jos nė ženklo. Ką daryti, man baisu vienai eiti. Parduotuvėje nejaukiai jaučiuosi".
Ką daryti, jai jau reikia liemenuko ar ne? kaip jūs darote? jai 13 metų

kazkaip keistai atrodo jusu abieju santykiai schmoll.gif g.gif nejaugi visai nepasikalbat? ir siaip kaip bebutu specialiai lysti i dukros dienorasti irgi nera grazu doh.gif , ar negeriau bandyt susesti ar nueiti kur ledu pavalgyt ir apie viska pasikalbeti? na cia aisku mano nuomone tik g.gif
Atsakyti
QUOTE(augustautve @ 2008 08 10, 19:45)
kazkaip keistai atrodo jusu abieju santykiai  schmoll.gif  g.gif  nejaugi visai nepasikalbat? ir siaip kaip bebutu specialiai lysti i dukros dienorasti irgi nera grazu  doh.gif , ar negeriau bandyt susesti ar nueiti kur ledu pavalgyt ir apie viska pasikalbeti? na cia aisku mano nuomone tik g.gif

Paauglystėj ir ypač paauglio akimis dar ne taip keistai santykiai gali atrodyti blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Man tai pamenu buvo taip: kai dar neturėjau krūtinės tai vis linksmai mamai pasakodavau kaip norėčiau greičiau nešiot liemenėlę lotuliukas.gif Tada ir prisikarksėjau-vos devynerių pradėjo augt blink.gif Pergyvenau siaubingai, verkiau.. Na, nekoks jausmelis buvo, nes ir taip visas klasiokes ūgiu lenkiau tai dar ir krūtinė augt pradėjo doh.gif Kaip kvaiša nieko nesakiau mamai-jei užsimindavo ką apie liemenėlę tai apsimesdavau, kad negirdžiu arba keisdavau temą. Ir taip žinokit metus buvo. Kai buvau dešimties jau aiškiai reikėjo nebe mažiausios išmeros,o aš ir toliau nenešiojau doh.gif Tai mama pradėjo klausinėt "negi tau tikrai nereikia?", o aš vis ne ir ne doh.gif Poto neapsikentus mama tiesiog kai vaikščiojom po turgų ieškodami rūbų paėmė ir privertė mane nusipirkt tą velnio išmislą kurio tuo metu siaubingai nekenčiau lotuliukas.gif Tai poto dar metus vis bandydavau apsimest, kad aš neturiu krūtinės-nešiojau visokius plačius rūbus kad nesimatytų doh.gif O poto draugės jau pradėjo nešiot liemenėles ir jau nebebuvo man to diskomforto ir dabar manau, kad elgiausi tikrai kvailai blink.gif
Na, moralas toks, kad manau jei jau matot, kad dukrai auga krūtinė, o ji visdar apie liemenėlę nenori net girdėt, tai reikia tiesiog paimt ir nupirkt. Tik daryt tai netaip kaip darė mano mama-turguje drauge su šalia stovinčiais mano broliais ir tėčiu-o eiti tik su dukrele ir ją bandyt kaipnors prablaškyt, nuramint. Bent aš žadu taip daryt su savo dukrele, jei bus tokia pat kaip aš. Nors jos charakteris kitoks, tai spėju pati zys, kat tik greičiau nupirkčiau jai liemenėlę lotuliukas.gif
______
o va dėl menėsinių tai kažkaip visai natūraliai man gavosi, nors ir prasidėjo anksčiau nei draugėms: kai buvau pas mamą darbe nueinu į tualetą ir žiūriu, kad gi kraujuoju unsure.gif Tai tada grįžusi prie mamos ir išrėžiau "man mėnesinės prasidėjo. Bijau". Tada su mama labai atvirai apie viską pakalbėjom wub.gif Manau, kad taip ir reikia elgtis su mergaite kuriai mėnesinės prasideda-reikia viską išsamiai papasakoti, nuraminti ir tam paruošti dar prieš mėnesines, nes mano mama tai dar metus prieš visą įvykį nupirko man paketų ir liepė visada nors vieną nešiotis, nes nežinia kada gali prasidėt blush2.gif O jei mergaitė kitokia (na, jei gėdijasi apie tai šnekėti ir pan.), tai manau reikėtų tiesiog nupirkti knygutę kurioje viskas aprašyta apie paauglės vystymąsi ir nupirkti reikalingų higienių priemonių thumbup.gif manau dukrelė tada bus tikrai dėkinga, kad nepastatėt jos į keblią padėtį pradėdama pati apie viską pasakoti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Debesiena: 13 rugpjūčio 2008 - 19:03
Debesiena,

man irgi viskas anksti prasidėjo, liemenuką gal ir 10ies nešiot pradėjau, mėnesinės nuo 11m. Nepasakyčiau, kad gėdijausi ir slapsčiausi, tik gal per kūno kultūros pamoką būdavo nejauku pasakyt, jog nesportuosiu, nes man raudonos dienos blush2.gif
Atsakyti
Vaikystėje neturėjau jokių problemų dėl to,mėnesinės nuo 16 metų, liemenukas nuo 14, nes krūtinė nesivystė, su mama tokio amžiaus jau pilnai pasišnekėdavau. O dukra kitokia negu aš,jai 10 metų ir krūtinė labai greit kalasi, net nežinau kada jai liemenuką pasiūlyti, nenoriu kad ji manes gėdytusi.
Atsakyti
Liemenukus dukrai perku aš ir jai patinka, nes pati parduotuvėje dar varžosi. Bet Lietuvoje tikrai problemikė nupirkti tą patį pirmąjį, nes visi prasideda nuo A, o į A jau reikia turėti ką įdėti smile.gif . Todėl pradžioje parveždavau lauktuvėms iš komandiruočių, dabar jau tinka iš Efigy, kai buvo Utenos trikotažas, tai ten buvo galima tų tokių tipo liemenukų mergaitėms nupirkti, o kur dabar pirkti, net ir nežinau.
Atsakyti
QUOTE(Jūržolė @ 2008 08 14, 16:28)
Liemenukus dukrai perku aš ir jai patinka, nes pati parduotuvėje dar varžosi. Bet Lietuvoje tikrai problemikė nupirkti tą patį pirmąjį, nes visi prasideda nuo A, o į A jau reikia turėti ką įdėti smile.gif . Todėl pradžioje parveždavau lauktuvėms iš komandiruočių, dabar jau tinka iš Efigy, kai buvo Utenos trikotažas, tai ten buvo galima tų tokių tipo liemenukų mergaitėms nupirkti, o kur dabar pirkti, net ir nežinau.

Turguje yra,bent Panevezyje tai tikrai.Ziurejau,nors dukrai gal tik po kokiu metu,o gal pusmecio reikes.
Atsakyti
Man pirmąjį liemenuką nupirko tėtis lotuliukas.gif Mat tais laikais kažko gražaus LT dar nebuvo galima gauti, ir tėvukas, važiuodamas į komandiruotę, parveždavo mamai apatinio trikotažo (koks deficitas tai buvo doh.gif ) Matyt, mama su tėveliu pasitarė, kad dukrelei jau reikia, ir parvežė thumbup.gif Tik pamenu, kad man jis jau buvo beveik mažas. Nepataikė dydžio hihihi.gif Tai paskui su mamyte ėjome į Girstupį (kur dabar IKI Kaune) ir nupirko kažkokį lietuvišką perkelinį tongue.gif O tai buvo 9 klasėje, kai jau 14-15 metų buvo. Nors aš pati manau, kad reikėjo jau anksčiau, nes per fizinį drovėdavausi užsivilktyi maikutę, tad papildomai vilkdavausi dar vieną, kad nepersišviestų labai blush2.gif
Atsakyti
Sveiki smile.gif man jau galima sakyt yra 12metu, rugsejo menesi bus mano dvyliktas gimtadienis. tai vat manau man jau reikia nesiot liemenele, ir namuose turiu 2 juosteles, tai jas kartais deduosi per kuno kultura, ir seip jau ir mama nupirkus tris tokias grazias liemeneles, o as kaskaip nenesioju. nu man kaskaip geda ir t.t. blush2.gif
Atsakyti
O kodėl gėda? Gi jei yra ką dėti tai dėk. Man tai buvo labai didelis noras - kad tik greičiau biggrin.gif
Atsakyti